Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKY NA PARAZITY V TĚLE

OBSAH

Účinné léky

Praziquantel

Praziquantel je anthelmintikum ze skupiny chinolinových derivátů působící proti tasemnicím a motolicím. Vyrábí se jako léčivo pro humánní i veterinární použití. Je znám především jako lék volby proti schistosomóze. Pro lidské použití není Praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahujících praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Vermox

Vermox je anthelmintikum, tedy přípravek působící proti střevním cizopasníkům. Je určen k léčbě napadení jedním nebo několika ze jmenovaných cizopasníků: roup dětský (Enterobius vermicularis); tenkohlavec bičíkový (Trichuris trichiura); škrkavka dětská (Ascaris lumbricoides); měchovci (Ancylostoma duodenale, Necator americanus); hádě střevní (Strongyloides stercoralis); tasemnice (Taenia spp.). Tento lék je na našem trhu dostupný na lékařský předpis.

Zentel

Zentel - Albendazol (albendazol) je účinný na celou řadu parazitů, nejčastěji se používá na tyto parazity: škrkavky, tenkohlavec lidský, roupy, měchovci, hádě střevní, motolice, ale je účinný i na tasemnice. Na našem trhu není dostupný.

Cesol

Cesol praziquantel je poměrně silný lék, který je na parazity velice účinný, zároveň je však nesmyslně drahý. Cesol je lék na bázi praziquantelu. Na našem trhu není dostupný.

Yomesan

Yomesan je lék na bázi niklosamidu. Na našem trhu není dostupný.

Zdroj: Parazité v lidském těle

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcelka.

Na parazity v těle mi známá doporučovala přípravek Wurm-ex, tak nevím zda do něho jít nebo ne. Co mi doporučíte? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Za sebe ti ho můžu jen doporučit. Já ho začala brát, protože mám doma psa a ti jsou hlavní přenašeči, takže když jsem se o těch červech dozvěděla, na nic jsem nečekala !

Zdroj: diskuze Wurm-ex

Popis červené vyrážky

Nebezpečné je celkové zarudnutí kůže těla (takzvaná erytrodermie), ke kterému došlo rychlým rozšířením z jednoho zarudlého místa nebo splynutím více zarudlých míst. Jedná se o zánětlivý proces vyvolaný různými kožními infekcemi, ekzémem, lupénkou, alergickou nebo toxickou reakcí na léky a podobně, rozšířenými (a tedy zkomplikovanými) na celé tělo. Pacientovi hrozí ztráta iontové a proteinové rovnováhy, je proto nutné být pod dohledem v nemocnici. Většina vyrážek je však pouze lokálního a méně závažného charakteru. Mohou být od sluníčka, poštípání hmyzem, roztoči a jinými parazity, po poranění holicím strojkem. Takové vyrážky brzy samy vymizí a není třeba je nijak ošetřovat. Pro zklidnění pokožky po opalování nebo popálení můžete použít například mléko nebo sprej s panthenolem. Proti sviluškám (sametkám), které trápí především zahrádkáře, doporučujeme požívat repelenty nebo Tea tree oil i preventivně v místech, kde nejvíce přiléhá oblečení. Řada vyrážek může být infekčního původu (bývá většinou horečka), zvláště u dětí se doposud setkáváme s planými neštovicemi, proti dalším exantémovým nemocem jsou totiž děti již od raného věku očkovány, a tak zarděnky nebo spalničky patří téměř do minulosti. Při oslabení imunitního systému nelze však ani tyto nemoci zcela vyloučit. Tato onemocnění ohrožují člověka hlavně svými komplikacemi (zápal plic, zánět mozkových blan a podobně). Pravé neštovice dostat určitě nemůžeme, tato zákeřná choroba byla ze světa díky očkování vymýcena.

Zdroj: Červená vyrážka po celém těle

Diskuze

V diskuzi PRAZIQUANTEL NA PARAZITY V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

V Německu, ale sehnala jsem jen Yomesan, Cesol nebyl v lékárně dostupný. Stojí kolem 20 EUR. N aněkteré druhy je třeba více balení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ten Cesol se dá sehnat v Německu v lékárně?
Je to bez předpisu?
Děkuji

Zdroj: diskuze Kde koupit cesol

Cesol praziquantel

Cesol praziquantel je poměrně silný lék, který je na parazity velice účinný, ale zároveň nesmyslně drahý.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Praziquantel dávkování

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi HETRAZAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Nawrat.

Dobrý den,
prosím o radu v této věci:
Už asi jeden rok mám problém s tinitusem,neurologické ani ORL vyšetření nevykazují nějaký problém.Náhodně jsem narazil na YouTube na přednášku paní Hany Bláhové ,která je odborník na parazity v těle.Hovoří o tom ,že tinitus je důsledek parazitu vlasovce v těle a konkrétně ve středním uchu.Dále uvádí,že hetrazán je prostředek na likvidaci vlasovce.
prosím o vyjádřeník této zaležitosti a o možnosti zakoupení toho přípravku.
děkují

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hetrazan

Kde se dá praziquantel koupit

Praziquantel lze koupit zde.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE NA TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,mám atopický ekzém a nyní mě začala svědit kůže po celém těle, nejvíc v noci .Brala jsme na to snad už všechno-masti ,léky. Prosím, kdo máte nějakou zkušenost s léky,které opravdu pomáhají,prosím, poraďte. Děkuji předem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila.

Již přes měsíc mne moc trápí svěděni kůže celého těla.Nevím kde jsem to sehnala,byla jsem přes 2 měsíce na LDN,nemohla jsem se postavit na nohy a pořád jsem zvracela.předtím jsem lež
ela na interně , pak na JIPCE odkud mne ne doléčení převezli na LDN.Jsem z toho pobytu zklamaná z hodně dúvodů.Moc jsem se těšila domú ale trable pokračují.
Mám nějaké masti a tabletky ale nevěřím že mne dají do pořádku
Navíc mne začaly obě lýtka těct nějaký polovičně hnisavý výtok.Taky mne to dlouho trápí ale už se to lepší,prý je to od srdce.
Moc děkuji za radu Ludmila.

Zdroj: diskuze Svědění kůže na těle

Na co je lék praziquantel

V humánní medicíně se praziquantel vyrábí jako samostatný lék a je určen k terapii schistosomózy, dále tasemnic a střevních motolic. Pro lidské použití není praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahující praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÉ VÁLEČKY VE STOLICI, CO ZNAMENAJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Co to muze dyt.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žluté válečky ve stolici mohou být důsledkem nestrávené potravy, zbytky z kapslí podávaných léků nebo parazitární infekce.
Změny stravy a typů léků mohou tyto projevy vyléčit a jednoduché léky mohou vyléčit parazitární infekce.
Každý, kdo má podezření, že má střevního parazita, by měl okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, protože léky na parazity jsou dostupné pouze na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Praziquantel příbalový leták

Účinné léčivo proti kožním červům (Gyrodactylus), žábrovým červům (Dactylogyrus) a tasemnicím (Cestody) akvarijních ryb.

Účinná látka: Praziquantel

1 ml přípravku DACTYMOR obsahuje 40 mg praziquantelu

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Před použitím vyměňte 3/4 vody v akváriu. Vypněte UV lampu, vyberte aktivní uhlí z filtru. Přidejte 5 ml Dactymoru na 100 l vody v místě proudění vody. Po 6 hodinách opět vyměňte 3/4 vody v akváriu. Následující den vyměňte polovinu vody v akváriu. Pro likvidaci vajíček parazitů opakujte léčbu po sedmi dnech. Během použití přípravku zajistěte v akváriu dodatečné provzdušňování, po vytvoření bakteriálního zákalu okamžitě vyměňte vodu v akváriu.

Obsah balení: 20 ml na 400 litrů vody.

Nepoužívat v akváriích s krevetami a slimáky.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi KRÁLÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gondíkovec.

A můžete tyhle červy a parazity získat třeba z jídla, z masa nebo z ryb?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Jasně, že můžete. Však právě proto se musí třeba na tatrák kupovat co nejkvalitnější maso. Podle máte tři řešení - buď nejíst syrové nebo špatně tepelně upravené maso, nebo ho jíst, ale i se zásobou wurm-exu, nebo nejíst tataráčky ;-)

Zdroj: diskuze Králíček

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Tady je jak se má davkovat ivermektin.

Forma: perorální tableta
Síla: 3 mg

Dávkování při infekci parazity ve střevním traktu

Dávkování pro dospělé (ve věku 18–64 let)

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina lidí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Dávkování pro děti (ve věku 0–17 let)

Pro děti, které váží 33 kg (15 kg) nebo více

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina dětí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Pro děti s hmotností menší než 15 kg

Nebylo potvrzeno, že tento lék je bezpečný a účinný pro použití u těchto dětí.

Dávkování pro seniory (ve věku 65 let a starší)

Játra seniorů nemusí fungovat tak dobře, jako dříve. To může způsobit, že tělo zpracuje léky pomaleji. Výsledkem je, že více tohoto léku může zůstat v těle déle. To zvyšuje riziko nežádoucích účinků.

Opakování dávky je možné nejdříve za 3 měsíce.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP