Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LONGOVA OPERACE HEMOROIDŮ SEZNAM NEMOCNIC PROVÁDĚJÍCÍCH TUTO OPERACI

OBSAH

Cena

Cena speciálního operačního nástroje, který je pouze na jedno použití, činí zhruba 15 tisíc Kč.

Stapler pro operaci hemoroidůLongova metoda (jen pro pojištěnce VZP, pojištěnci ostatních pojišťoven tuto částku nehradí) 15 000 Kč.

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA OSTRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kupková .

Dobrý den, jsem u průmyslové pojišťovny 205.Hradí tato pojišťovna operaci hemoroidů Longovou metodou? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na možnost úhrady longovy metody se musíte zeptat přímo ve své pojišťovně. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má pro tyto účely speciální informační linku na čísle 810 800 000.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda ostrava

Je Longova metoda hrazena pojišťovnou?

Longova metoda byla v České republice ověřena Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která v rámci pilotního projektu financovala v roce 2002 několik set operací na vybraných pracovištích. Po zvážení všech výhod a nevýhod klasických a moderních postupů operací hemoroidů dnes jednoznačně Longova metoda i při své vyšší finanční náročnosti na jednorázový nástroj vítězí a je zatím nejmodernějším způsobem operační léčby hemoroidů.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi LONGOVA METODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Joštová.

Je longova metoda hemoroidu hrazena pojištovnou VOZP,jsem objednana na poliklinice Sokolovska ulice 810 Vysočany Praha 9,na 3.5.2021.Dekuji Joštová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Longova metoda

Co je to Longova metoda

Základem Longovy metody je odstranění přebytečné tkáně a následné sešití sliznice, prováděné zvláštním přesným nástrojem – staplerem, který je zaveden do konečníku. Stapler řeší zároveň příčinu zvětšení hemoroidů a výhřezu konečníku, neboť přerušuje drobné cévy, které přivádějí do hemoroidů krev, a fixuje sliznici na její původní místo. Sliznice není v místě hemoroidů odstraněna a nevzniká tak jizva jako po klasických operacích, která nedovolí dobré utěsnění řiti. Nehrozí také poškození svěračů konečníku, ke kterému při dřívějších operacích mohlo dojít. Operace je téměř bezbolestná, provádí se v krátké celkové nebo páteřní (spinální) anestezii a trvá asi 15 minut. Operovaný pacient zůstává v nemocnici 1 až 3 dny, pracovní neschopnost trvá asi týden, což je asi čtvrtinová doba než u klasických zákroků. Pooperační bolesti jsou ve srovnání s klasickými operacemi velmi malé, což dosvědčují pacienti, kteří byli dříve operováni jinou metodou se špatným výsledkem a pak se podrobili Longově operaci.

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA HRAZENÍ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolíbal Vlastimil.

Jako důchodce jsem klientem pojišťovny MV, 211.Dnes mi lékař řekl, že vzhledem k mým problémům by pro mě připadala operace hemeroidů Longovou metodou. Ale , že je se spolúčastí pacienta. Kolik bych případně měl v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, která je nejbližší mému bydlišti, doplácet. Za Vaši laskavou odpověď předem děkuji. Kolíbal Vl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normální cena za Longovu metodu je 15000 Kč + hotelové služby nemocnice. Jestli Vám na operaci hemoroidů přispěje pojišťovna záleží na dohodě mezi Vámi a pojišťovnou. Obraťte se proto na svou pojišťovnu a zeptejte se jich na konkrétní postup v této veci. Adresa je www.zpmvcr.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda hrazení pojišťovnou

Co je operace rakoviny prostaty?

Při operaci rakoviny prostaty chirurg odstraní celou žlázu prostaty. Název této operace je radikální prostatektomie. Tato operace se provádí v případě, když si lékař myslí, že rakovina prostaty se nerozšířila do dalších částí těla.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem PROVEDENÍ OPERACE LONGOVOU METODOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babánek.

Dobrý den, 13.10.2016 jsem byl operován longovou metodou. Je normální, že i po 13-ti dnech operace mám pořád bolesti, pálení, v místě operace se mi objevují výrustky, bez krvácení? Vše dodržuji dle doporučení, strava, léky apod. Mám kontaktovat lékaře nebo je to zcela ještě normální? Děkuji, s pozdravem JB.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krvácení by bylo opravdu špatné, avšak ty další problémy, které máte takto dlouho po operaci, také nelze podcenit. Longova metoda se vyznačuje právě lepším pooperačním průběhem, než jiné metody, proto váš stav lze považovat za podezřelý a návštěva lékaře by byla nejlepším řešením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Provedení operace longovou metodou

Komplikace

Recidivy onemocnění se téměř nevyskytují, drobné komplikace, pokud se ojediněle vyskytly, byly snadno zvládnuty. Tato metoda léčby hemoroidů je velmi vhodná rovněž pro opakující se onemocnění po předchozích jiných zákrocích kvůli hemoroidům. Při klasickém odstraňování hemoroidálního uzlu hrozilo pacientům opakování nemoci a nebezpečí inkontinence způsobené narušením svěračů. Tyto komplikace u Longovy metody odpadají.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra Matušková.

Prosím o radu jestli je nutná operace německého ovčáka,pokud to vypadá, že má hemoroid.A vyčetla jsem, že může mít vnitřní i vnější, ale veterinář mi dnes řekl, že tito psi hemoroidy nemívají. Mám z operace strach, ale nevím jestli se dá zastvit růst "hemoroidu"speciální mastí z čínských bylin, kterou mu na to dávám. Zatím pár dní. Vyšetřen byl a bylo řečeno,že pokud se to bude zhoršovat, bude operace nutná.Po odstranění by se vzorek poslal na rozbor. Pro jistotu.
Ale jak by mohl po operaci na stolici?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace

Lázně po operaci krční páteře

Operace páteře patří mezi nejsložitější problematiku operační medicíny. Rehabilitace nastupuje již v časném pooperačním období dechovými a relaxačními cviky, cvičením dolních končetin a nácvikem přesunů a chůze jako prevence komplikací. Po větších výkonech pokračuje pacient v šetřícím režimu cca 4–8 týdnů (podle rozsahu operace) s cílem dohojení a konsolidace vazivových a kostěných struktur páteře a odeznění pooperačních změn (otoky, prokrvácení, svalové spasmy, bolestivost...). Jakmile jsou statické komponenty zhojeny, začíná fáze obnovy funkcí a svalového korzetu páteře a trupu, která se odehrává většinou na rehabilitačních odděleních nemocnic. K doléčení (v případě komplikací, větších výkonů, zbytkových obtíží a podobně) se operanti odesílají do rehabilitačních ústavů nebo lázní, kde se působí na jejich celkovou kondici, popřípadě mírnění chronických obtíží a korekci pohybových a režimových návyků.

Zdroj: Lázně po operaci

Lázně po operaci dělohy

Komplexní lázeňskou léčbu po operaci dělohy lze poskytnout do 12 měsíců od operace, a to po operacích, které byly komplikované nebo s komplikovaným průběhem, a dále u žen do 30 let po břišních operacích se vztahem ke krajině malé pánve. Pokud je pacientka starší 30 let a průběh operace nebyl komplikovaný, není jistota, že pacientka lázně dostane. Pacientky po operaci dělohy mohou požádat gynekologa o návrh na lázeňskou péči, tu pak posoudí revizní lékař pojišťovny.

Zdroj: Lázně po operaci

Diskuze

V diskuzi OČNÍ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína K..

V březnu minulého roku, jsem podstoupila laserovou operaci obou očí na oční klinice v Horních Počernicích. Kdyby předemnou byla ještě jednou tato volba, tak bych neváhala. Je to super být bez brýlí a čoček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janina.

Podle mé zkušenosti operace očí nebyla bolestivá a to jak se mi zlepšil život po operaci bych přála každému kdo chce být bez brýlí nebo čoček.

Zdroj: diskuze Oční operace

Co jsem se naučil z tohoto čtení?

V tomto článku jste se dozvěděli o operaci rakoviny prostaty, takže nyní budete vědět, co očekávat před, během a po ukončení léčby. Dozvěděli jste se:

  • Co je to operace rakoviny prostaty.
  • Jak se připravit na operaci rakoviny prostaty.
  • Jaké potraviny jíst, aby vaše tělo bylo zdravější a silnější před operací.
  • Co byste měli udělat před nástupem do nemocnice.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem UCPANÁ KRKAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Malík.

Dobrý den, mám jít v brzké době na operaci pravé krkavice která se provádí při vědomí, bojím se bolesti a toho že se nezvládnu koukat na lékaře kteří provádějí operaci.

Děkuji moc za odpověd Malík,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se, bolest neucítíte, jen různé tlaky, které ale nejsou nijak zvlášť nepříjemné. Před zákrokem dostanete léky na uklidnění, po kterých vám bude všechno jedno a díky tomu zvládnete přežít i tuto operaci. Myslete během operace na něco krásného. Uvidíte, že to bude brnkačka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krkavice

Pracoviště provádějící Longovu metodu

V ČR probíhají tyto výkony v rámci pilotní studie VZP, do níž je zapojeno pět zdravotnických zařízení (to znamená, že zde pojišťovna tyto výkony hradí): Nemocnice Na Homolce, FN Bulovka, Nemocnice pod Petřínem, FN KV a FN Ostrava. Pro provedení operace Longovou metodou zde platí indikační omezení – pouze 3. a 4. stupeň (prolaps). Dosud bylo takto odoperováno 1 570 pacientů. Reference po provedeném zákroku jsou velmi dobré, pacienti se v řadě případů obejdou zcela bez analgetik. Oproti klasické operaci se zkracuje doba hospitalizace, a to zhruba na 2 dny, i pracovní neschopnosti. Důvodem omezeného výběru je cena speciálního operačního nástroje (zhruba 10 tisíc Kč), který je pouze na jedno použití. Po ukončení experimentu, který neověřuje účinnost, ale právě ekonomickou stránku terapie, rozhodne VZP o zařazení Langovy metody do svého platebního systému.

Stadia vnitřních hemoroidů:

  • Hemoroidy 1. stupně: Žíly jsou nateklé, ale jinak se nevyskytují problémy. Občas může dojít ke svědění.
  • Hemoroidy 2. stupně: Žíly jsou podstatně nateklé a zasahují do průsvitu konečníku či análního otvoru. Objevuje se bolest a krvácení při vyprazdňování, svědění, při větších hemoroidech i pocit nedokonalého vyprázdnění. Míra příznaků může kolísat.
  • Hemoroidy 3. stupně: Hemoroidy rostou, problémy se stupňují. Při vyprazdňování vystupují z konečníku, dají se ještě zasunout nazpět.
  • Hemoroidy 4. stupně: Hemoroidy již nelze zasunout zpět, jsou velké a mohou kromě výše zmíněných příznaků způsobovat rozličné další komplikace (například mohou znemožnit pacientovi sedět).

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY ZÁNĚTU TROJKLANÉHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena gedusova.

Dobry den.Asi mesic chodim k zubari pro bolest zubu.Mam zrengenovane vsechny zuby,prevrtane,dokonce jsem si 5 nechala vytrhnout a bolest v podobe vystrelovani a tak silnem pichnuti porad pretrvava.Pani zubarka tvrdi ze od zubu to neni.Bolest je pri pohybu celisti-mluveni,jidle.Je to jak kdyby projela jehla takove narazy.Predem dekuji za Vas nazor Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Dobrý den přesně stejné bolesti jsem měla také bylo to hrozné a žádné léky nepomáhaly.Také jsem už nemohla ani jíst bez bolestí.Dozvěděla jsem se od jednoho známého,který měl stejné potíže,že byl na operaci trojkl.nervu a nyní je bez potíží.Proto jsem si vyžádala také operaci u porfesora Sameše v Ustín.Labem,který je specialista na operace nervů .Zato jsem mu vděčná,že mě naprosto zbavil těchto hrozných bolestí a dnes už nemám žádné.
Proto bych Vám také doporučila tuto operaci,která není nijak bolestivá. Pixová

Zdroj: diskuze Příznaky zánětu trojklaného nervu

Jaké lázně po operaci žlučníku

Zde je seznam lázní nabízejících zotavení po operaci žlučníku:

  • FRANTIŠKOVY LÁZNĚ AQUAFORUM, A.S.
  • VOJENSKÁ LÁZEŇSKÁ LÉČEBNA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ
  • BOHEMIA-LÁZNĚ A.S., SANATORIUM KRIVÁŇ – SLOVAN – Karlovy Vary
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ LUHAČOVICE – SANATORIUM MIRAMARE, S.R.O.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ MARIÁNSKÉ LÁZNĚ A.S.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ KYNŽVART

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi DETRALEX JE HRAZEN POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Oličová.

Je lék Detralex placen pacientem celou částkou,nebo připlácí na něj pojišťovna.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Bubeník.

Má tento lék účinek na odstranění vnitřních často krvácejících hemoroidů ? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Detralex je hrazen pojišťovnou

Dosáhnu erekce po operaci prostaty?

Na každé straně prostaty jsou malé skupiny nervů. Jejich poslání je umožnit erekci penisu. Jestliže se rakovina nerozšířila do těchto nervů, tak operující lékař se pokusí je zachránit a nechat je na místě. Tento typ operace se nazývá "nervy šetřící operace." I když se povede provést tuto nervy zachovávající operaci, tak zde stále existuje velké riziko, že tyto nervy nebudou po operaci správně fungovat, jak by měly. To znamená, že je zde pravděpodobnost toho, že nebudete moci dosáhnout erekce po dobu asi 12 měsíců od operace. Erekce znamená, že penis ztvrdne a je připraven k pohlavnímu styku. Pokud jste měli potíže s erekce už před operací, nebude to s erekcí po operaci lepší. U některých mužů, ačkoliv u nich byla provedena nervy šetřící operace, tak u nich nedojde k obnovení možnosti dosáhnout přirozené erekce a vzniká u nich tak zvaná erektivní dysfunkce, neboli impotence. Existují ale léky a zdravotnické prostředky, které mohou pomoci s dosažením erekce. Poraďte se o těchto možnostech se svým lékařem nebo zdravotní sestrou. Poté, co budete mít odebrání prostaty za sebou, tak, nebudete mít spermie, abyste mohl počít dítě. Až budete mít sex po prostatektomii, tak vaše vyvrcholení bude jiné než před operací. Po odstranění prostaty při vyvrcholení nebudete mít ejakulát. Tento jev se nazývá suchá ejakulace.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Lázně po operaci kyčelního kloubu

Chirurgické léčení onemocnění a vad kyčelního kloubu pomocí operace se používá v případě, kdy je vlastní kloub poškozen úrazem, zánětem nebo degenerativním onemocněním. Při nekomplikovaném průběhu operace je pacient brzy propuštěn z nemocnice do domácího ošetření a je mu nabídnuta následná lázeňská léčba. V lázních na tyto pacienty čekají speciální rehabilitační programy zahrnující například skupinové cvičení v bazénu a v tělocvičně. Mezi lázně, které nabízejí léčebné pobyty pro pacienty po operaci kyčelního kloubu, patří třeboňské lázně, které se specializují právě na léčbu nemocí pohybového aparátu.

Zdroj: Lázně po operaci

Jak probíhá operace prostaty

Zde je několik videí, na kterých je vidět průběh radikální prostatektomie.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Zvýšená teplota po operaci

Každá operace je zátěž pro organismus, tudíž je zvýšená teplota bezprostředně po operaci zcela normální. Ovšem u někoho uzdravování po operaci nemusí pokaždé probíhat zcela ideálně, i kdybychom si to přáli sebevíc. Tento stav pak může provázet řada komplikací, které nejenže celý proces zpomalují, ale ve vzácných případech mohou také vážně ohrozit naše zdraví. Operace prováděné kvůli hnisavým onemocněním (peritonitida, absces, gangréna a jiné) jsou častěji provázené infekcí operační rány. Nicméně i aseptické operace se mohou komplikovat infekcí, která se dostala do rány z kůže nemocného nebo z operovaného orgánu (střevo, dýchací cesty). Vzácně dochází ke kontaminaci operační rány nesprávným počínáním operační skupiny nebo z neaseptického operačního materiálu či prostředí operačního sálu. Klinickým obrazem infekce je zvýšená teplota po operaci a změny v operační ráně.

Zdroj: Zvýšená teplota

Vidění po operaci sítnice

Oči mohou být po operaci citlivější na světlo, může se dostavovat pocit únavy. První týden po laserové operaci očí se nedoporučuje plavání, posilování, těžší fyzická zátěž, je potřeba si oči chránit před úrazem a nemnout si je.

Dle lokalizace trhlin je někdy po operaci doporučena poloha vsedě, na boku nebo poloha tváří dolů. Polohu je nutné dodržovat striktně několik dnů po operaci. Plyny vytvářejí vnitřní tamponádu několik týdnů, pak se spontánně vstřebají. Silikonové oleje je nutné po stabilizaci stavu další operací odstranit. Pomocí moderních operačních metod je až 90% léčeno úspěšně. Pacient je po úspěšné operaci schopen vrátit se do normálního života přibližně za měsíc. Výsledná zraková ostrost závisí zejména na včasném provedení operace, může nastat jen částečné zlepšení vidění.

Zdroj: Rekonvalescence po operaci sítnice

Komplikace operace slepého střeva

Každá operace s sebou nese určitý stupeň rizika. Jednou z nejčastějších komplikací po apendektomii je infekce. Přibližně u 20 procent lidí, kteří mají prasklé slepé střevo, se asi dva týdny po apendektomii vyvine absces (hnisavá koule) v břišní dutině. Tyto abscesy je nutné chirurgicky drénovat. Dalším běžným typem infekce po apendektomii je infekce rány.

Zdroj: Káva po operaci slepého střeva


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP