MLADÝ JEČMEN A CHLORELLA NEBEZPEČÍ je jedno z témat, o kterém se můžete dočíst v našem článku. Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní jednobuněčná řasa známá od roku 1890. Objevil ji vědec M. W. Beijerinck. Řasa kulovitého tvaru na naší planetě údajně přežívá již 2,5 miliardy let. Název chlorella je odvozen od řeckého slova „chloros“ = zelený a latinské přípony „ella“ = malá. Chlorella v porovnání s ostatními rostlinami obsahuje největší množství chlorofylu.
Chlorella – výhody
Chlorella je velmi dobrým zdrojem vyváženého souboru základních živin, spolu s bohatými zásobami kompletních proteinů, sacharidů, esenciálních mastných kyselin, minerálních látek, vitamínů, chlorofylu, vlákniny, antioxidantů, RNA a DNA. Chlorella vlastní unikátní růstový faktor (CGF) a širokou paletu fytochemikálií. Bylo zjištěno, že určité druhy zeleniny, koření, bylin, ovoce a cereálií, které jsou přirozeně bohaté na takzvané „fytochemikálie”, mají ochranný účinek proti některým onemocněním. Za fytochemikálie se v této souvislosti považují z hlediska fyziologického nebo léčebného vysoce aktivní látky, které mají schopnost modulovat metabolismus člověka způsobem, který vhodně zamezuje onemocnění, například vzniku rakoviny. Uvádí se, že existuje nejméně 14 skupin fytochemikálií, u kterých se prokázalo nebo se u nich předpokládá, že působí preventivně proti rakovině. Jsou to: sulfidy, fytáty, flavonoidy, glukaráty, karotenoidy, kumariny, monoterpeny, triterpeny, lignany, fenolové kyseliny, indoly, isothiokyanáty, ftalidy a polyacetyleny.
Chlorella posiluje imunitní systém
Chceme-li se léčit sami, nebo ještě lépe nemocem předcházet, klíčem je vybudovat si silný imunitní systém. Proti většině virových infekcí a patogenních průniků lze úspěšně bojovat, když jsou buňky zdravé a metabolické procesy správné. Chlorella je nejvyšší posilovač imunitního systému, pomáhá udržovat patogeny pod kontrolou a odrážet nemoci. Studie potvrdily, že Chlorella může poskytnout zásadní přínos pro zdraví jednotlivců s potlačeným imunitním systémem, zvláště při stresu.
Chlorella detoxikuje a čistí tělo
Detoxikace znamená odstranění toxických látek z těla, například rezidua pesticidů, používání léčiv nebo kouření, dále neefektivní metabolismus v tlustém střevě, nadměrná tvorba plynů. Chlorella vyčistí tělo od toxinů, těžkých kovů a jedů. To může dále pomoci našemu tělu k odstranění dioxinů a dalších hormonálních narušitelů. Chlorella je nejbohatší přírodní zdroj chlorofylu, který má silný čisticí a detoxikační účinek, a její tvrdá buněčná stěna obsahuje speciální vlákna, která vážou a odstraňují nežádoucí metabolity z našeho těla. To pomáhá zmírnit zátěž jater a pomáhá jim pracovat efektivněji.
Chlorella podporuje zdravý růst a obnovu buněk a zpomaluje stárnutí
Všechny výše uvedené aspekty společně pracují a podporují dlouhověkost. To spočívá v tom, že Chlorella účinně bojuje proti mnoha problémům vyplývajícím ze špatného moderního životního stylu. Chlorella obsahuje také velké množství léčivých a antistresových faktorů. Zvláště je bohatá na cenné nukleové kyseliny, RNA a DNA.
V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.
Podle posledních poznatků v sobě chlorella skrývá nejen užitečné účinky, ale i nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice nebo infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda), nebo s ischemickou chorobou srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Ve svém příspěvku BOLEST KYČLÍ U CCA 40 LETÉHO ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.
Kurňa nejdřív mi bylo divné že tak mladý kámoš má takové bolesti kyčlí pří chůzi... Až teď mi došlo, že vono už ani já nejsem "tak" mladý, bude mi 30 proto mi došlo že on už tak mladý není myslím že mu je okolo 40. Ovšem já můžu s klouby dělat co chci bez jakékoli negativní reakce. A on ani chodit nemůže ? A to nemá nadváhu.. nemůže to třeba signalizovat něco jiného ? No dal jsem mu borax, a žere to jsem právě zjistil, tak uvidíme co bude.. Kurňa to je ale naprd, já nechci žádné nemoci. Teď ani před smrtí ! Jestli mám mít stejný zdravotní průběh života jako mí rodiče. Tak to si jak začnou ty první raději hodím provaz :D ale vzhledem k tomu, Že se svému zdraví věnuji tak jak to jen jde, A uvědomil jsem důležitost detoxikace a pravidelného čištění. Takže pochopitelně praktikuji nejrůznější očisty sem tam, A jsem zvědav jestli budu trpět nemocemi jako rodiče.. jako sousedi, jako kámoši, zkrátka jako každý koho zdraví nezajímá a spoléhá se na doktory.. Prozatím jsem zrušil bludy o genetice, jelikož je mi 30 a mé vlasy se od 15ti let nezměnily. Furt stejné, Nepadají, nemění se.. Můj brácha ten je o pět let nebo víc ještě ? Nevím kolik má kdo roků ani u sebe to pořádně nevím, ale myslím že mi bude těch 30 a nebo 29 :D jsem 89. ročník a to se blbě počítá :D Každopádně brácha ten už ve 20 byl opelichaný jak kuře co si hrálo s kočkou :D a dnes už to nejsou ani vlasy ale ŠTĚTINY shrubly mu zřídly a ještě šediví.. A to mi všichni od mala říkali, Že s tím nic nenadělám, že děda byl plešatý mladý, fotr, jeho brácha taky zkrátka celá mužská linie naší rodiny pelichá.. Já jsem od mala protestoval, Říkal jsem není možné aby vlasy jen tak padaly, To by na té hlavě totiž vůbec nerostly já považuji stejně vážné padání vlasů jako padání zubů, Pokud by se to dělo, Tak bych to musel vyřešit, Začlo se to dít v okamžiku kdy jsem celkem dost posiloval a přemáhal se, Ale ve vaně mě to dostatečně vyděsilo na to, aby mi došlo, že to posilování zrovna zdraví prospěšné není. Nic není zdraví prospěšné po čem vám padají vlasy. No nic jesi ten Borax mu zabere, Tak budu rád, Jelikož doposud jsem se o účinku pouze dočítal od starých lidí po celém světě a nemohli si to téměř všichni vynachválit.. Byl by v tom čert kdyby mu to nepomohlo!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella posiluje imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí, takže má anti-aging účinek. Clorella má antioxidační a detoxikační – čistící účinky. Velmi dobře pročistí – detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.
Chlorella dále účinně řeší problémy s pokožkou. Pomáhá zlepšovat záněty v pokožce (zmírňuje zánětlivé projevy, po kterých pak vznikají jizvy a nepěkné červené flíčky v obličeji). Aktivně čistí organismus a proto má velmi dobré účinky při akné. Chlorella pomáhá i při ekzémech a dalších kožních onemocněních (je zdrojem bílkovin, které pokožka potřebuje a také aminokyselin, jenž podporují její regeneraci). Chlorella růstový faktor. Díky komplexu látek v Chloreře obsažených, jenž zahrnují aminokyseliny, peptidy, proteiny, vitamíny, jedinečné polysacharidy a nukleové kyseliny, má Chlorella pozitivní vliv na růst těla, ale hlavně má významnou protirakovinnou aktivitu.
Chlorella - hubnutí a celulitida. Tato řasa aktivně čisté naše střeva od usazenin a navíc působí i v mezibuněčném prostoru. Právě špatné hospodaření s odpadními látkami a s vodou je důvodem ke vzniku celulitidy a přibývání na váze. Užívání Chlorelly se doporučuje alespoň 6 měsíců.
Ve svém příspěvku MLADÝ JEČMEN A CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simčalimča.
Ahojte, také užívám chlorellu, zpočátku jsem začala s menšími dávkami než se doporučovalo, protože jsem se bála že to tělo nezvládne. Postupně jsem zvyšovala dávku. Neměla jsem žádné problémy s průjmy nebo něčím podobným. Po pár měsících či chlorellu užívám se cítím skvěle a plná energie.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LuckaMrs.
což jsou pro tebe "menší dávky"? Jakou chlorellu máš? Green ways? Fresh? Ráda bych začala s jejím užíváním ale jak čtu, že si paní vzala 12 tabletek ... uf
Mladýječmen má pozitivní vliv na naše zdraví, a to v mnoha ohledech. Pomáhá nastartovat jemnou detoxikaci organismu, podporuje a reguluje trávení a účinně působí proti zácpě. Mladýječmen často využívají lidé trpící chudokrevností. Obsahuje totiž železo a chlorofyl, které pozitivně ovlivňují krevní obraz. Mladýječmen zlepšuje a mírní paradontózu, eliminuje tělesné pachy a příznivě ovlivňuje imunitu.
Mnoho lidí užívá mladýječmen jako prevenci před rakovinou a kardiovaskulárními onemocněními. Poskytuje rovněž antioxidační ochranu a je vhodný pro diabetiky. Vzhledem ke složení mladého ječmene by ho měli pravidelně užívat nejen dospělí, ale také děti. Je vhodným doplňkem stravy pro těhotné ženy, aktivní sportovce a staré lidi.
Mladýječmen má celou řadu dalších pozitivních účinků. Napomáhá při léčbě neplodnosti a pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu organismu. Mimo to urychluje hojení ran a pomáhá při léčbě akné, ekzémů a jiných kožních onemocnění.
Mladýječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu – prvku, který přebývá ve většině dnešních poživatin. Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladýječmen obnovuje acidoalkalickou rovnováhu. Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladýječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Má vysoký obsah beta-karotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B. Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření. Avšak vitamíny a ostatní živiny v mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené. Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí – trávení, dýchání, pohybu a tak dále. Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů. V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a studie odhalují další. 45 % hmotnosti mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %). Ty mají nízkou molekulární hmotnost a lidské tělo je snadno využívá. Mladýječmen podporuje zdravý růst. „Zelené" bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak – chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve“ a v lékařství je kromě protizánětlivých a dezinfekčních účinků ceněn pro své deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání. V zeleném extraktu je obsažena i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; dále cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci; peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla; oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň a tak dále. Mladýječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii“. V mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pětsetkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plazmě. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C.
Ve svém příspěvku MLADÝ JEČMEN A CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simčalimča.
Ahojte, také užívám chlorellu, zpočátku jsem začala s menšími dávkami než se doporučovalo, protože jsem se bála že to tělo nezvládne. Postupně jsem zvyšovala dávku. Neměla jsem žádné problémy s průjmy nebo něčím podobným. Po pár měsících či chlorellu užívám se cítím skvěle a plná energie.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.
Užívala jsem Chlorellu Japan 2x s přestávkami a vždy jsem měla děsný průjem, tak jsem přestala.
Nyní dělám detox dle Antonie Mačingové , hubnu a je mi fajn.
Helena z Rakovníka
Způsobuje žaludeční potíže, průjem, zadržování vody, nadýmání, zabarvení stolice a nevolnost.
Zvyšuje hladinu kyseliny močové v těle a zároveň zvyšuje riziko srdečního onemocnění.
Zvýšená hladina kyseliny močové může v krvi způsobit dnu, což má za následek negativní mobilitu.
Způsobuje citlivost pokožky, konkrétně na sluneční záření, což způsobuje kožní problémy, jako jsou otoky a svědění.
U některých jedinců dochází k extrémní únavě.
Mezi další nežádoucí účinky patří slabost ve svalech, špatné soustředění, bolesti hlavy a podrážděnost.
Chlorellu by neměli užívat lidé, kteří jsou alergičtí a trpí nedostatkem enzymů, a těhotné ženy.
Užívání chlorelly během těhotenství se nedoporučuje, protože tento doplněk stravy má vliv na nenarozené dítě a posléze i na kojení. Zároveň se může objevit alergická reakce, příznaky alergie se objevují už po počáteční dávce. Během alergické reakce se mohou objevit problémy s dýcháním, vyrážka, kopřivka, svědění nebo zarudnutí kůže.
Chlorella a houstnutí krve
Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamín K. Chlorella má opravdu hodně tohoto vitamínu, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl a jeho funkce v těle souvisí se srážením krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Vitamín K oslabuje účinnost léku na ředění krve Warfarinu. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po infarktu (mozková příhoda) nebo trpí ischemickou chorobou srdeční a berou trvale tento lék na ředění krve, by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potencionální nebezpečí!
Ve svém příspěvku CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.
Ahoj Věro, chlorella by ti neměla uškodit, ikdyž máš nemocnou štítnou žlázu. Já mám strumu a užívám chlorelu v cyklech 3 krát do roka. Vždy mám pak pocit více energie a upraví se mi i návaly a zažívání. Zkus to taky a pozoruj se, uvidíš sama. Chlorella je normálně bezpečná a většinou když nepomůže, tak ani neublíží, takže v klidu do toho.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věrka.
Děkuji za odpověď, ano začala jsem ji užívat, ale pak teprve pídit po nežádoucích účincích...dostávám najednou návaly horka hlavně v noci a přesně toto jsem měla když jsem onemocněla se šť.žlázou, navíc jsem po mrtvici/ 10let/a dočetla jsem se že po užívání ch. houstne krev, což je pro mě asi nežádoucí.Věrka
Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.
Ve svém příspěvku VODOVÉ PUCHÝŘKY NA CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JK.
Dobrý den,
vodové puchýřky bývají často diagnostikované jako druh lupénky v důsledku jejich časté recidivy. Příčin může být mnoho, např. i příležitosná konzumace alkoholu, příliš tučná, mastná, slaná či kořeněná jídla, mnoho sacharidů, ale i podráždění pokožky (nadměrné vysušení). Může však jít také o konzumaci potravin např. jablka, rajčata, okurky .... , které rovněž mohou zpouštět projev onemocnění. Významnou roli tu hrají orgány trávicího systému (mj. játra) a orgány vylučovací (ledviny). Při podráždění se na pár dnů objeví drobné puchýřky na chodilech anebo na dlaních a po nasazení "diety" opět mizí. Výborným pomocníkem při vážnějších stavech je odvar z měsíčku lékařského. Stačí zhruba na 30 minut ponořit nohy do odvaru a puchýřky se vstřebají, kůže nesvědí a celkově je ozdravena. Na noc se aplikuje sádlo s obsahem extraktu z měsíčku.
Samotný problem, jak již bylo uvedeno výše, tkví ve funkci jater a ledvin. Pomůže zvýšený pitný režim (čistá voda, nikoli minerálky), dále bylinkové čaje (kopřiva, máta, měsíček, heřmánek). K podpoře funkce jater však výborně poslouží aloe vera (nejlépe Activ aloe - ve dnech problému zvyšte dávku na 25 - 50 ml denně), případně chlorella anebo mladýječmen. Dobře působí také doplněk stravy - lněný olej, olej z pupalky dvouleté anebo brutnákový olej, který je dražší, ale také vzácnější na důležité látky. Onemocnění nelze vyléčit, ale je možné kontrolovat recidivu a zmírňovat příznaky.
hezky den, Jk
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.
Dobrý den,
také mám tento problém, ale byla doba kdy se mi rozlezly i po rukách, většinou mezi prsty a na konečcích prstů kolem nehtového lůžka... pitný režim dodržuji a jím spíše zeleninu a ovoce, klasické sádlo jsem již zkoušela a nic moc nepomohlo...
Puchýřky se vždy vrátí v létě kdy chodím v sandálech a nohy prakticky pořád větrají... žádné ponožky... mořský písek taky nezabral... měsíček lékařský trochu... Nevím si s tím rady.. večer po koupeli je vždy namažu lékařskou vazelínou ale nad ránem bych se uškrábala... zkoušela jsem různé krémy ale vazelina pomáhá nejvíce...
Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.
V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.
Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.
Chlorella je mikroskopická sladkovodní řasa. Svojí buněčnou strukturou se řadí mezi jednoduché jednobuněčné rostlinné organismy. Dalo by se říci, že tato forma zeleného organismu je startovním vývojovým stupněm ostatních složitějších zelených vodních organismů. Co je ale na Chlorelle tak prospěšné pro naše zdraví? Je to obsah jejich buněk. Ten je ovšem velmi dobře ochráněn před okolními vlivy. Chlorella má totiž své buňky obaleny vrstvou celulózy. Pro získání obsahu buněk je tedy zapotřebí tento ochranný štít deaktivovat, což je možné jen v laboratorních podmínkách. Kdybyste si chtěli Chlorellu někde nasbírat a sníst ji, tak si asi moc nepochutnáte, ale ani se do vašeho těla nedostane žádná z prospěšných látek. Celulózový obal buněk Chlorelly se v našem zažívacím traktu nerozloží a buňky Chlorelly v nezměněném stavu vyloučíme formou stolice do druhého dne po požití, což je obrovská škoda. V současné době se její buněčná stěna záměrně narušuje, aby mohla být plně využita. (Někdy se setkáváme se špatným pravopisem názvu této řasy a sice ve tvaru chlorela, chorella nebo chorela, ale správně má být chlorella.)
Ve svém příspěvku CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.
Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.
Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.
Chlorella vulgaris, což je její latinský název, obsahuje až 60 % kvalitních bio bílkovin, dále pak obsahuje antioxidanty, karotenoidy, chlorofyl a široké spektrum vitamínů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků. Jde o naprosto vyváženou kombinaci. Působení komplexní šetrně zpracované biomasy Chlorelly je tak výrazně účinnější, než by odpovídalo pouhému součtu účinků jednotlivých látek vyjmenovaných výše například v nějakém multiminerálovém nebo multivitaminovém přípravku.
Co říci závěrem?
Chlorella má své významné místo u každého, kdo to myslí s detoxikací svého těla vážně. Kuřáci, poživatelé alkoholu a různých drog by určitě tento doplněk stravy měli užívat pro své čistící a protirakovinné účinky. Lidé s problematickou pletí mohou tablety Chlorelly použít jako účinné prostředky proti akné. Při dodržení doporučeného dávkování jde o dokonalý bioprodukt bez škodlivých vedlejších účinků, který v naprosté většině zde zmíněných případů dokáže pomoci našemu tělu. Při získávání Chlorelly nedochází ke znečištění životního prostředí, naopak Chlorella při svém růstu spotřebovává oxid uhličitý a produkuje kyslík.
V naší poradně s názvem LZE UZIVAT CHLORELLU TRVALE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Mazancová.
Dobrý den chtěla bych vědět zda mohu chlorellu užívat trvale děkuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
U lidí ve věku do 40 let se Chlorella dá užívat trvale v dávkách stanovených výrobcem. U starších lidí je zde nebezpečí, že Chlorella může v rámci očisty organizmu uvolnit zvápenatělé či zkornatělé kousky z cév. Tím vznikne tak zvaný tromb a ten pak putuje krevním řečištěm a může někde ucpat úzkou cévku a zastavit v tom místě průtok krve. To pak vede k náhlé mozkové příhodě IKT (mrtvice) a nebo k infarktu myokardu. Proto u starších lidí je vhodné Chlorellu užívat v cyklech, při kterých je nutná zvýšená opatrnost a vnímavost na příznaky infarktu nebo mrtvice.
Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na celkové posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu, urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci.
Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.
V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.
Děkuji za odpověď, ano začala jsem ji užívat, ale pak teprve pídit po nežádoucích účincích...dostávám najednou návaly horka hlavně v noci a přesně toto jsem měla když jsem onemocněla se šť.žlázou, navíc jsem po mrtvici/ 10let/a dočetla jsem se že po užívání ch. houstne krev, což je pro mě asi nežádoucí.Věrka
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Chlorella je po IKTu nebezpečná jen, když se užívají antikoagulanty, například Warfarin, Heparin, zde to může být kontraproduktivní. Vy už asi po takové době tyto léky neužíváte. Návaly horka mohou souviset s nerovnováhou hormonů plynoucí z poruchy štítné žlázy a s tím by vám měl pomoci endokrinolog pomocí biochemického testu krve, jinak to odhadnout ani léčit nejde.
Chlorella Green Ways (GW) obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní složky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva – chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto je potřeba se soustředit ne na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“. O hodnotě Chlorelly GW rozhoduje jednak složení, jednak forma zpracování. Chlorella GW je vyráběna tak, aby byl zachován nejen maximální obsah účinných látek, ale aby tyto látky byly i maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá rovněž unikátní metoda sprejového sušení Chlorelly GW (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt.
Ve svém příspěvku CHLORELLA JAPAN NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.
Zajímalo by mě, jestli v současné době nehrozí, že japonská chlorella je ovlivněna výbuchem jaderné elektrárny ve Fukušimě. Např. ryby a zemědělské plodiny z tohoto území nechce v Japonsku nikdo kupovat. Na krabičce chlorelly se dočtete, že je řasa z Japonska, ale odkud přesně, to už se nedozvíte.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.
V naší poradně s názvem WARFARIN A SPIRULINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BLANKA.
PROSÍM O SDĚLENÍ ZDA JE MOŽNÉ PŘI WARFARINU BRÁT SPIRULINU A MLADÝ JEČMEN DĚKUJI
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .
Mladýječmen a spirulinu s Warfarinem radši neužívejte. Pokud to moc chcete, tak se o tom poraďte se svým ošetřujícím lékařem, protože on nejlépe zná váš stav a může zhodnotit rizika.
Chlorella musí být pěstována v biologicky čistém a chemicky nezamořeném prostředí, nesmí přijít do kontaktu s jakkoliv kontaminovaným ovzduším, půdou a vodou. Pokud chceme, aby se do našeho těla z chlorelly živiny vstřebaly, musíme její celulózový obal mechanicky narušit, protože jinak ji naše tělo není schopno strávit. Tento proces se nazývá dezintegrace, ta musí být provedena mechanicky. Z takto upravené chlorelly se do těla může vstřebat více než 90 % jejích výživných látek. Pokud se porušuje chemicky, což je levnější způsob, většina vitamínů a ostatních výživných látek se nenávratně zničí.
Druhů chlorelly je velké množství. Všechny druhy chlorelly mají většinou podobné účinky díky obsahu stejných látek, avšak některé druhy obsahují těchto látek méně, jiné naopak více.
Patří sem:
Chlorella pyrenoidosa je poměrně známá řasa chlorelly z rodu Chloropytha a hlavně původem z Tchaj-wanu. Obsahuje značné množství účinných látek, které jsou tělu prospěšné, a řadí se mezi nejkvalitnější druhy chlorelly, které lze na našem trhu najít. Pěstuje se v teplém klimatickém pásmu a je bohatá na chlorofyl (rostlinné barvivo) – má ho v sobě nejvíce na světě.
Chlorella spirulina je starší než chlorella pyrenoidosa, její výskyt na Zemi se odhaduje na 3 miliardy let. Spirulina neobsahuje vitamín C a nemá tolik nenasycených mastných kyselin. Obsahuje hodně phycocyaninu, a proto posiluje střevní mikroflóru.
Chlorella Green Ways obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek také další unikátní látky (představuje například jeden z nejbohatších zdrojů zeleného barviva, takzvaného chlorofylu). Chlorella Green Ways se vyrábí tak, aby byl zachován maximální obsah účinných látek a současně aby tyto látky byly maximálně vstřebatelné. K tomu přispívá i unikátní metoda sprejového sušení chlorely, při které dochází k desintegraci buněčné stěny. Zmíněná metoda zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella Green Ways neobsahuje žádné přísady, jedná se o zcela čistý produkt.
Výhody
Chlorella Green Ways je kvalitním „palivem‟ a výběrovou potravou pro buňky. Považuje se za organicky pěstovanou zeleninu nejvyšší kvality, kterou doplňuje uživatelsky praktická forma tablet.
Nevýhody
Převážně se jedná o očistné projevy, kdy se tělo zbavuje toxinů, jedů a dalších odpadních látek, jež do našeho těla nepatří. Nejčastěji se objevuje zvýšená plynatost, nechutenství, nepravidelná stolice, kožní problémy, bolesti hlavy. Tyto příznaky detoxikace však mizí po 4─5 dnech, výjimečně po 1─2 týdnech. Dále se dá očekávat tmavší zbarvení stolice, které je ale indikátorem správného dávkování. Pokud již stolice při stejném dávkování nezelená, dávkování zvyšte.
Chlorela je kontraindikována v těchto případech:
Stavy akutního zhoršení Crohnovy nemoci či ulcerózní kolitidy, kdy se objevuje ve stolici krev.
Stavy po operacích žaludku, tenkého, tlustého a slepého střeva do 1─2 měsíců po operaci.
Stavy po transplantacích orgánů a tkání na zásadní imunosupresivní léčbě.