Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MSM METHYLSULFONYLMETHAN

OBSAH

MSM (Methylsulfonylmethan)

MSM je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. MSM je založeno na bázi keratinových úrovní, které zdokonalují vaše vlasy, jejich barvu, texturu, sílu a tempo růstu. Je k dispozici ve formě tablet a prášků.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Rataj.

Dobrý den,
ještě jeden dotaz - mohu brát jakékoliv tbl s látkou MSM ke Xareltu 20,mg? Rád bych bral Proenzi 3 plus 180+45 tablet. Prý to kontraindikuje. Jenže co mají lidé s Xareltem brát za doplňky a léky ke kloubům, svalům, zádům atd?
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U pacientů užívajících methylsulfonylmethan, MSM, byly hlášeny zvýšené účinky souběžně podávaných antikoagulačních léků, jako je zvýšená tvorba modřin nebo krev ve stolici. Přestože tyto účinky nebyly potvrzeny v publikované lékařské literatuře ani během klinických studií, mělo by se vždy pečlivě zvážit použití methylsulfonylmethanu, MSM u pacientů, kteří užívají antikoagulancia, jako je Xarelto, dokud nebudou k dispozici údaje potvrzující bezpečnost MSM u pacientů užívajících tyto léky. Pacienti, kteří se rozhodnou konzumovat methylsulfonylmethan, MSM při užívání Xarelta, by měli být sledováni kvůli zvýšenému krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto

Alavis MSM

Alavis MSM pro koně je přírodní prostředek proti zánětu a bolesti a na klouby.

Účinky

ALAVIS™ MSM pro koně obsahuje ultra čistou podobu látky MSM v koncentraci 99,97 %. Pro zachování vysoké kvality nejsou přidávány žádné pomocné látky.

Alavis MSM pro koně má prokázané analgetické (bolest tišící) a antiflogistické (protizánětlivé) účinky. Snižuje produkci mediátorů zánětu, napomáhá zlepšení fyzické kondice, zpevňuje vazy a šlachy, chrání namáhané klouby a zlepšuje jejich funkci. Při užívání přípravku bylo zjištěno lepší hojení ran, proto je vhodné ho užívat u poúrazových a pooperačních stavů.

Alavis MSM pro koně se díky svým antioxidačním a detoxikačním účinkům podílí také na odbourání poškozené kloubní tkáně. Lze ho také úspěšně využít v alergologii pro zmírnění alergických projevů. Také podporuje obnovu srsti a kopytní rohoviny.

Alavis MSM pro koně lze podávat i preventivně, kdy v těle není zánět. Není-li v těle zánět, využívá se látka MSM pro regeneraci a relaxaci svalů a pro zpevnění kolagenních vláken, která jsou nejen ve vazech a šlachách, ale i ve vláknité složce chrupavek a kostí, čímž dojde ke zpevnění jak chrupavek, tak kostní tkáně. Pomocí látky MSM tedy dochází ke zpevnění celého pohybového aparátu.

Účinnost:

  • při chronické myalgii (bolesti svalů) a při svalových křečích
  • při degenerativních a zánětlivých postiženích pohybového aparátu, jako je zánět kloubů (arthritis), zánět kloubní hlavice (epifyzitis), zánět škáry kopytní (laminitis)
  • při onemocnění střelky kopytní
  • při bolestech bederní části páteře (lumbalgii)
  • při zánětu pohrudnice (pleuritis)
  • při prasklinách kopytního pouzdra

Složení

Obsah účinných látek v 1 kg:

  • MSM – methylsulfonylmethan – 995 g
  • vitamín C – 5 g

MSM – methylsulfonyl­methan je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra je mimo jiné zapojena do procesu tvorby kolagenu a glukosaminů – základních stavebních látek kloubních chrupavek a pojivových tkání.

Vitamin C je potřebný pro metabolismus aminokyselin, zejména aminokyselin hydroxylysinu a hydroxyprolinu, které jsou velmi důležité pro syntézu kolagenu. Vitamín C dále hraje neopomenutelnou roli při vývoji kostí a chrupavek. Podporuje vstřebávání železa a podporuje tvorbu bílých krvinek, které hrají významnou roli v imunitě a svým antioxidačním účinkem chrání buňky organismu. Nedostatkem tohoto vitamínu dochází k menší pevnosti kolagenních vláken nejen v chrupavce, ale i ve vazech a šlachách.

Dávkování

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek Alavis MSM je bílý krystalický prášek bez sirného zápachu.

Podrobné dávkování naleznete zde.

Vedlejší účinky

Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Síra se pro léčbu kloubů používá ve formě MSM – methylsulfonylmethan, což je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra respektive MSM se užívá vnitřně po dobu několika měsíců nebo i trvale. Výrobků s MSM je celá řada, zakoupit je můžete zde: www.prozdravi.cz/ful…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Alavis na klouby

Přírodní prostředek proti zánětu a bolesti Alavis MSM pro koně obsahuje čistou podobu látky MSM v koncentraci 99,97 %. Pro zachování vysoké kvality nejsou přidávány žádné pomocné látky.

Alavis MSM pro koně se díky svým antioxidačním a detoxikačním účinkům podílí také na odbourání poškozené kloubní tkáně. Lze ho rovněž úspěšně využít v alergologii pro zmírnění alergických projevů. Podporuje obnovu srsti a kopytní rohoviny.

Látky obsažené v přípravku Alavis MSM pro koně:

MSM – methylsulfonylmethan je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra je mimo jiné zapojena do procesu tvorby kolagenu a glukosaminů – základních stavebních látek kloubních chrupavek a pojivových tkání. MSM rovněž pomáhá ke zlepšení kopytní rohoviny a ke zkvalitnění srsti.

Zdroj: Alavis MSM

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den, Condrosulf 800 mg beru 20 dní, a poslední dva dny mi v pravém koleni nastala ukrutná bolest, koleno neohnu. Musela jsem si vzít Ibalgin. Je možné, že by u mne došlo po tak krátké době naopak ke zhoršení? Děkuji za odpověď. S pozdravem Hořejšová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf obsahuje látku chondroitin, který může pomoci omezit erozi chrupavky. Chondroitin ovšem nijak neovlivňuje ani nemírní případné záněty v kloubu, které způsobují bolest. Pro zmírnění bolestí kloubů se doporučuje užívat tuto kombinaci pěti přírodních látek:
- Kolagen typ II.
- Boswellia serrata, také známá jako kadidlo, je rostlina původem z indického subkontinentu, která se v tradiční ajurvédské medicíně používá po tisíce let ke zmírnění bolestí kloubů.
- Kurkuma je oddenková rostlina podobná zázvoru, která je přirozeným zdrojem kurkuminu. Kurkumin snižuje hladiny prozánětlivých cytokinů a poskytuje ochranu před škodlivými účinky zánětu.
- Piperin, alkaloidní sloučenina zodpovědná za štiplavost černého pepře. Piperin se obvykle používá ke zlepšení biologické dostupnosti kurkuminu a má také své vlastní přirozené protizánětlivé vlastnosti.
- MSM Methylsulfonylmethan je bezbarvá organosírová sloučenina, která si získala reputaci jako bezpečný, přirozeně se vyskytující doplněk pro úlevu od kloubních potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Glukosamin chondroitin a MSM

Glukosamin je podobně jako chondroitin základní stavení složkou kloubních chrupavek i dalších pojivových tkání, jako jsou vazy a šlachy. Glukosamin je také důležitou součástí kloubní tekutiny, která napomáhá snižovat tření a opotřebení kloubů.

Chondroitin je základní stavební složkou kloubní chrupavky. Je nezbytný pro její správnou stavbu a funkci. Již více než 20 let je používán v kloubních přípravcích. Získává se ze žraločích chrupavek nebo je vyráběn synteticky.

MSM – methylsulfonylmethan je organická forma síry, což je důležitý minerál pro lidské tělo. Síra je důležitá pro správnou tvorbu kolagenu a chrupavky.

Přípravek obsahuje kombinaci látek nezbytných pro klouby a kloubní chrupavky, a to glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM (metylsulfonylmetan) a extrakt z rostliny Boswellia serrata (Kadidlovník pilovitý). Glukosamin sulfát pomáhá udržet zdravé a flexibilní klouby. MSM je přírodní sloučenina, která je v kombinaci s glukosaminem určena pro udržení normálního stavu kloubů. Chondroitin sulfát je nejvíce zastoupený ve strukturách mezibuněčné hmoty chrupavky. Doporučuje se osobám se zvýšenou zátěží nosných kloubů (vlivem sportu, nadváhy, náročné fyzické práce), se zvýšeným rizikem onemocnění pohybového systému (starší lidé, ženy v menopauze) a rostoucí mládeži.

Zdroj: MSM na vlasy

Účinné látky na potíže s klouby

Glukosamin sulfát

Glukosamin sulfát je v současnosti lékaři nejvíce preferovaná forma glukosaminu. Optimální denní dávka glukosamin sulfátu je 1500 mg. Je-li v této dávce glukosamin sulfát podáván pravidelně, tak pak slouží jako základní stavební složka kloubní chrupavky. Pomáhá udržovat kloub a kloubní chrupavku zdravou.

Chondroitin sulfát

Chondroitin sulfát je základní stavební látkou mezibuněčné hmoty chrupavky. Navíc chondroitin sulfát samotný či v kombinaci s glukosaminem pozitivně ovlivňuje strukturu kosti pod kloubní chrupavkou, což významně přispívá ke zdraví celého kloubu. Optimální denní dávka chondroitin sulfátu je 600 – 800 mg.

Glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, pokud jsou podávány současně, se ve svém působení vzájemně vhodně doplňují. Zapojují se přímo do regeneračních procesů v kloubní chrupavce, zlepšují její hydrataci, mechanické a elastické vlastnosti a snižují aktivitu enzymů poškozujících kloubní chrupavku. Glukosamin sulfát a chondroitin sulfát se po vstřebání přímo vestavují do poškozené kloubní chrupavky. Nahrazují úbytek glykosaminoglykanů, ke kterému dochází například vlivem přirozeného stárnutí chrupavky. V jedné z nejrozsáhlejších nezávislých studií na tyto látky realizované v USA přinesla kombinace glukosaminu a chondroitinu jednoznačně nejlepší výsledky při snížení bolesti u pacientů se středně těžkou až těžkou bolestí kloubů. Snížení bolesti se projevilo u téměř 80% pacientů.

MSM

MSM je zkratka pro methylsulfonylmethan, organickou sirnou sloučeninu. MSM se významně uplatňuje při tvorbě kolagenu, důležité součásti kloubní chrupavky. Optimální denní dávka MSM je 800 – 1000 mg.


Zdroj: Účinná kloubní výživa

Použití pro lidi

TRIPLE Blend extra silný je nejsilnější chondroprotektivní přípravek na klouby všech dob. Jde o produkt pro použití na klouby lidské populace ve spolupráci s Alavis, která se zabývá přípravky pro klouby a chrupavky koní. TRIPLE Blend extra silný je zcela přírodní produkt, bez barviv, konzervantů a jiných aditiv. Je určen pro preventivní dlouhodobé podávání, vhodný je pro začínající až středně těžké potíže, dále pro sportovce, vzpěrače, těžce pracující a pro osoby s jinak silně namáhanými klouby. Vhodný je pro věk od 15 do 60 let, v pozdějším věku může jeho účinnost klesat.

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Barny's Triple Blend extra silný je možné v tomto ověřeném obchodě: Triple Blend pro lidi cena.

Obsah

Obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek – glukosaminsulfátu, chondroitinsulfátu, látky MSM a kolagenů z bezpečného přírodního zdroje.

Látky obsažené v Barny´s Triple Blend extra silný – glukosaminsulfát, chondroitinsulfát a kolagen typu II přirozeně tvoří strukturu kloubní chrupavky, kolagen typu I je součástí vaziva a MSM představuje zdroj organicky vázané síry.

Složení: MSM (methylsulfonylmethan), glukosaminsulfát 2KCl (z korýšů), chondroitinsulfát, jablečný pektin, kolagen II. typu Cartidyss® (z ryb), vitamin C, kolagen I. typu Collys® (z ryb).

Obsah aktivních látek v denní dávce (1 odměrka – 4,5 g):

  • MSM (methylsulfonylmethan): 1 958 mg
  • glukosaminsulfát: 1 565 mg
  • chondroitinsulfát: 652 mg
  • kolagen typ II z rejnoků v nejvyšší kvalitě zn. Cartidyss: 22,5 mg
  • kolagen typ I z ryb v nejvyšší kvalitě zn. Collyss: 15 mg

Z důvodu zachování kvality výrobku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky.

Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Dbejte na různorodou a vyváženou stravu a zdravý životní styl. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Před použitím dózu dobře protřepejte. Minimální trvanlivost do konce data uvedeného na dóze. Do doplňku stravy Barny's Triple Blend extra silný je přidáván přírodní jablečný pektin, jehož barva je proměnná z bílé barvy na světle hnědou. Z toho důvodu se může lišit i barva prášku v tomto přípravku. Změnou barvy není nijak dotčena kvalita ani kvantita aktivních látek.

Balení

700 g (balení na 5 měsíců)

Výrobce

Biopol GN, s.r.o., divize Pharma United Inc., Canada, člen Kanadské obchodní komory

Korunní 129, 130 00 Praha 3, ČR

Dávkování

Užívejte 1 odměrku doplňku stravy Barny's Triple Blend extra silný denně rozmíchanou ve vodě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nebo jednu odměrku rozmíchejte ve sklenici vody a dochuťte citronovou šťávou. Další možností užívání je rozmíchat jednu odměrku v ochuceném jogurtu.

Zdroj: Alavis Triple Blend

Lékařská síra

Lékárenská síra se používá zevně v různých topických přípravcích – mastech, gelech, krémech, lihových roztocích nebo omývadlech (latinsky označované jako lotio). Odedávna se připravuje v lékárnách mast s vyšším podílem síry jako osvědčený prostředek proti svrabu. Koncentrace síry se v masti pohybuje mezi 5 až 20 % podle určení lékaře.

Věděli jste například, že muž o hmotnosti 100 kilogramů má přibližně 2,5 kilogramu síry ve svém těle? Dokonce tvoří až 2,5 % lidské tělesné hmotnosti! Je to tedy jedna z nejdůležitějších surovin pro budování zdravých nových buněk. Síra je důležitým stavebním kamenem kloubů, chrupavky, šlach, vazů a svalů. Proto je obzvláště důležitá u stavů, jako je artritida, svalová bolest, bursitida a dalších. Je také důležitá pro zdraví pokožky, vlasů a nehtů. Problém je, že ani rostliny, ani zvířata si neumějí vyrobit síru sami. A protože je síra součástí všech buněk, je nezbytné, aby tělo mělo bohatou zásobu tohoto minerálu ve své využitelné formě.

Zde přichází na řadu MSM. Methylsulfonylmethan neboli MSM je organická forma síry, kterou organismus snadno absorbuje a využívá. MSM se řadí do kategorie „extrémně nízké“ toxicity s profilem toxicity podobným jako u vody. Vzhledem ke své inertní povaze je MSM nealergenní, nepyretický a nemá žádné rušivé nebo nežádoucí farmakologické účinky. Při vnitřním užívání tělo bude samo distribuovat MSM tam, kde je potřeba. Po asi 12 hodinách se veškeré přebytečné množství vyplaví z těla. Mějte na paměti, že MSM by jako jedna ze sloučenin síry nikdy neměl být zaměňován s léky typu „sulfonamidy“, na které jsou někteří lidé alergičtí. MSM je zcela bezpečné, bez zápachu a netoxické.

Zdroj: Prášková síra

Kurkumin tablety

Roboran Chondro 6 pro psy 60 tbl. je chondroprotektivum nové generace. Obsahuje glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kyselinu hyaluronovou, MSM, kolagen II. typu a kurkumin.

Výhody a nevýhody této varianty

Přípravek slouží pro podporu a regeneraci kloubní chrupavky, k výživě kloubů a zlepšení jejich pohyblivosti. Má výrazný protizánětlivý účinek. Toto chondroprotektivum je vhodné pro všechny věkové i váhové kategorie psů. Vysoce účinná kombinace látek umožňuje účelné použití léku jako součásti léčby pohybového aparátu, i jako prevenci u psů sportovních a pracovních. Hlavní účinné složky tvoří extrakt ze žraločí chrupavky, novozélandské zelené mušle, hyaluronát sodný, kolagen II. typu, methylsulfonylmethan a extrakt z kurkumovníku. Toto složení zajišťuje velmi účinnou kombinaci chondroitinsulfátu, glukosaminsulfátu, omega-3 mastných kyselin, hyaluronátu sodného a kolagenu jako hlavních stavebních složek pojivových tkání. Přítomnost methylsulfonylmethanu a polyfenolů z kurkumovníku zajišťuje protizánětlivý a antioxidační účinek. Doplnění selenu v organické vazbě, vitamínu C a E dává jistotu přítomnosti dostatečného množství těchto látek s významnou funkcí v metabolismu pojivové tkáně. Přípravek se podává po úrazech, při zánětech kloubů a svalů, při bolestech velkých kloubů a páteře, při nadměrném zatěžování pohybového aparátu (sportující psi nebo psi s nadváhou), při opotřebování pohybového systému věkem, u zvířat s vrozenými odchylkami ve vývoji kloubů.

Způsob použití

Roboran Chondro 6 je vhodné podávat minimálně po dobu 2 měsíců. Při těžkém poškození pohybového aparátu a u starých psů je vhodné kontinuální podávání. Tablety se podávají denně dle doporučeného dávkování přímo do tlamy, kde unikátní technologie zajišťuje minimální lepivost tablety. V přípravcích nejsou použita syntetická zchutňovadla. Tablety obsahují přírodní extrakty z mořských živočichů s rybí vůní, psi jej velmi dobře přijímají přímo z ruky jako pamlsek.

Hmotnost psa... iniciační dávka / udržovací dávka:

  • 1–5 kg... 1 tableta / ½ tablety
  • 5–10 kg... 1,5 tablety / 1 tableta
  • 10–25 kg... 2,5 tablety / 1,5 tablety
  • 25–45 kg... 3–3,5 tablety / 2 tablety
  • 45 a více kg... 5 tablet / 2–3 tablety

Cena

Zde se můžete podívat na ceny Kurkumin tablety.

Zdroj: Kurkumin

Pro koně

Přípravek Alavis MSM je bílý krystalický prášek bez sirného zápachu.

Alavis MSM pro koně se doporučuje užívat:

  • u hříbat od 2.–3. měsíce věku
  • u mladých koní
  • u dostihových, sportovních a pracovních koní
  • u starších a těžších koní
  • u poúrazových a pooperačních stavech
  • u koní s projevy alergií (zmírňuje projevy alergických reakcí)
  • při zhoršené kvalitě srsti, zejména matné srsti
  • pro zlepšení celkového zdravotního stavu a prodloužení aktivního života koně
Alavis MSM pro koně je vhodný při těchto potížích:
  • při chronické myalgii (bolesti svalů) a při svalových křečích
  • při degenerativních a zánětlivých postiženích pohybového aparátu, jako je zánět kloubů (arthritis), zánět kloubní hlavice (epifyzitis), zánět škáry kopytní (laminitis)
  • při onemocnění střelky kopytní
  • při bolestech bederní části páteře (lumbalgii)
  • při zánětu pohrudnice (pleuritis)
  • při prasklinách kopytního pouzdra

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis MSM pro koně můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis MSM cena.

Obsah účinných látek v 1 kg

MSM – methylsulfonylmethan – 1 000 g

Dávkování

Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Dávkovací schéma:

Hmotnost koně Iniciační dávka (prvních 10 dní) denně Udržovací dávka (pokračovací) denně

100 kg 5 g = 1 1/4 odměrky 2–3 g = 1/2 až 3/4 odměrky

200 kg 10 g = 2 1/2 odměrky 4–6 g = 1 až 1 1/2 odměrky

300 kg 15 g = 3 3/4 odměrky 6–9 g = 1 1/2 až 2 1/4 odměrky

400 kg 20 g = 5 odměrek 8–12 g = 2 až 3 odměrky

500 kg 25 g = 6 1/4 odměrky 10–15 g = 2 1/2 až 3 3/4 odměrky

600 kg 30 g = 7 1/2 odměrky 12–18 g = 3 až 4 1/2 odměrky

Způsob použití

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy.

Délka užívání

Není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Tip pro dlouhodobé podávání

Alavis MSM pro koně + Alavis Duoflex – tato kombinace se doporučuje pro dlouhodobé podávání u koní s chronickými problémy pohybového aparátu. Společné podávání zajišťuje regeneraci kloubních chrupavek, zlepšení jejich lubrikace, regeneraci a relaxaci svalů a zpevnění vazů a šlach, které zpevňují celý pohybový aparát.

Velikost balení

600 g prášku

Více se o této problematice dočtete zde.

Zdroj: Alavis MSM

Použití pro psy

Alavis MSM + Glukosamin sulfát je osvědčená kombinace látky MSM a glukosamin sulfátu pro správnou funkci kloubů, svalů, vazů, šlach a kostí. Produkt je vhodný zejména pro podávání mladým psům a psům malých plemen. Na trhu je i přípravek Alavis™ MSM + Glukosamin sulfát se složením vylepšeným o hydrolyzovaný kolagen a vitamin C.

Doporučuje se u štěňat a mladých psů pro správný vývoj pohybového aparátu a dále u psů každého věku při nemocech kloubů, kostí a svalových úponů a pro jejich prevenci. Jedinečná kompozice tohoto přípravku vykazuje výrazný účinek proti bolesti a zánětu. Protizánětlivý účinek látky MSM je výrazně podpořen olejem z brutnáku lékařského, boswelií, kurkumou a zázvorem.

Alavis MSM + Glukosamin sulfát podávejte při těchto kloubních onemocněních:

  • dysplazie kloubu (zejména velká a obří plemena)
  • luxace a subluxace pately (spíše malá plemena)
  • částečná ruptura zkřížených kolenních vazů
  • zánět vazů, šlach a svalů
  • poúrazové a pooperační stavy
  • onemocnění páteře
  • osteoartróza
  • osteoporóza (řídnutí kostí)
Doporučení:
  • štěňatům od 2.–3. měsíce věku
  • mladým psům, sportovním a pracovním psům
  • psům vyššího věku a psům s nadváhou

Cena a prodej

Zjistit cenu i nakoupit Alavis MSM + Glukosamin sulfát můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis MSM pro psy a kočky cena.

Obsah

Glukosamin sulfát, MSM, olej z brutnáku lékařského, hydrolyzovaný kolagen, vitamin C, zázvor obecný, kurkuma dlouhá, boswelie

Glukosamin sulfát: Glukosamin hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky.

MSM – methylsulfonylmethan: Je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce.

Olej z brutnáku lékařského: Je bohatý na nenasycenou mastnou kyselinu gama-linolenovou, která vykazuje pozitivní vliv na průběh zánětlivého postižení kloubů a přispívá zejména ke zlepšení stavu při zánětlivém postižení kloubů.

Hydrolyzovaný kolagen: Je hlavní bílkovinou kloubní elastické chrupavky, kde zabezpečuje její pevnost, pružnost a odolnost. Kolagen obsažený v přípravku ALAVIS™ MSM + Glukosamin sulfát je hydrolyzovaný, což znamená, že je enzymaticky štěpen na menší částice, které se v zažívacím traktu lépe vstřebávají, a jsou tudíž mnohem lépe využitelné pro stavbu a obnovu poškozené chrupavky. Nedostatek kolagenu v kloubu a chrupavce vede k poruchám hybnosti a postupným degenerativním změnám. Kolagen zabezpečuje pevnost a pružnost pojivových tkání.

Vitamin C: Je potřebný pro metabolismus aminokyselin, zejména aminokyselin hydroxylysinu a hydroxyprolinu, které jsou velmi důležité pro syntézu kolagenu. Vitamin C dále hraje neopomenutelnou roli při vývoji kostí a chrupavek. Nedostatkem vitaminu C dochází k menší pevnosti kolagenních vláken nejen v chrupavce, ale i ve vazech a šlachách. Vitamin C dále podporuje vstřebávání železa a podporuje tvorbu bílých krvinek, které hrají významnou roli v imunitě a svým antioxidačním účinkem chrání buňky organismu.

Zázvor obecný, kurkuma dlouhá, boswelie: Jsou to byliny, které pomáhají eliminovat zánět a s ním související otoky.

Obsah účinných látek v jedné tabletě pro psa:

  • glukosamin sulfát – 750 mg
  • MSM – methylsulfonylmethan – 500 mg
  • olej z brutnáku lékařského – 25 mg
  • hydrolyzovaný kolagen – 20 mg
  • vitamin C – 20 mg
  • zázvor obecný, kurkuma dlouhá, boswelie – 40 mg
Pomocné látky:
  • mikrokrystalická celulóza, kyselina stearová, síťovaná celulóza, stearan hořečnatý, oxid křemičitý

Dávkování

Tablety se podávají denně dle doporučeného dávkování přímo do tlamy nebo s kouskem potravy, eventuálně rozdrcené do krmiva. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Délka užívání

Přípravek podávejte optimálně tři měsíce. Přípravek je možné podávat dlouhodobě až trvale.

Dávkovací schéma

Hmotnost psa Iniciační dávka (prvních 14 dní) Udržovací dávka (pokračovací)

1–5 kg 1/2 tablety 1/4 tablety

5–10 kg 1 tableta 1/2 tablety

10–15 kg 2 tablety 1 tableta

15–25 kg 3 tablety 1,5 tablety

25–45 kg 4–5 tablet 2–2,5 tablety

45 a více kg 5–6 tablet 2,5–3 tablety

Upozornění

Přípravek je možné podávat s krmivy obsahujícími chondroprotektivní látky. Pozitivní účinek se tak zvýší.

Velikost balení

60 tablet

Výrobce

Patron ca, s.r.o., Na Sychrově 6, 101 00 Praha 10, Česká republika, divize Partners Inc., 1st. Canadian Place, M5X 1B5 Ontario, Kanada

Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem 052–03/C.

Zdroj: Alavis MSM

Složení

Glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM, kyselina hyaluronová, kolagen II. typu.

Glukosamin sulfát: Glukosamin hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky.

Chondroitin sulfát: Je důležitou součástí kloubní chrupavky. Váže velké množství vody, čímž hydratuje chrupavku, podporuje vznik proteoglykanů a redukuje kolagenolytickou aktivitu. Podávání chondroitinu vede ke zpomalení destruktivních změn chrupavky, mírní bolesti kloubů, zlepšuje pohyblivost a mírní i průběh zánětu kloubu.

MSM: Je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce.

Kyselina hyaluronová: Tato kyselina se nachází především v pojivových tkáních, kde tvoří hlavní součást kloubní synoviální tekutiny. Čím vyšší je koncentrace kyseliny, tím lepší jsou viskoelastické vlastnosti chrupavky a dochází k jejich lepší výživě. Její podávání normalizuje vlastnosti kloubní synoviální tekutiny, působí proti degeneraci chrupavky a obnovuje její původní vlastnosti.

Kolagen II. typu: Tento kolagen je hlavní bílkovinou kloubní elastické chrupavky, kde zabezpečuje její pevnost, pružnost a odolnost. Kolagen obsažený v přípravku ALAVIS™ 5 je hydrolyzovaný, což znamená, že je enzymaticky štěpen na menší částice, které se v zažívacím traktu lépe vstřebávají, a jsou tudíž mnohem lépe využitelné pro stavbu a obnovu poškozené chrupavky. Nedostatek kolagenu v kloubu a chrupavce vede k poruchám hybnosti a k postupným degenerativním změnám. Kolagen zabezpečuje pevnost a pružnost pojivových tkání.

Vitamin C: Je potřebný pro metabolismus aminokyselin, zejména aminokyselin hydroxylysinu a hydroxyprolinu, které jsou velmi důležité pro syntézu kolagenu. Vitamin C dále hraje neopomenutelnou roli při vývoji kostí a chrupavek. Nedostatkem vitaminu C dochází k menší pevnosti kolagenních vláken nejen v chrupavce, ale i ve vazech a šlachách. Vitamin C dále podporuje vstřebávání železa a podporuje tvorbu bílých krvinek, které hrají významnou roli v imunitě a svým antioxidačním účinkem chrání buňky organismu.

Obsah účinných látek v jedné tabletě:

  • glukosamin sulfát – 500 mg
  • chondroitin sulfát – 200 mg
  • methylsulfonylmethan – 200 mg
  • kolagen II. typu – 60 mg
  • kyselina hyaluronová – 18 mg
  • vitamin C – 20 mg
Pomocné látky:
  • mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý, hydrogenfosforečnan vápenatý

Z důvodu zachování kvality přípravku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky.

Dávkování

Tablety se podávají denně dle doporučeného dávkování přímo do tlamy nebo s kouskem potravy, eventuálně rozdrcené do krmiva. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Použití pro koně

Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. AlavisTriple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Alavis Triple Blend je vhodný zejména na:

  • výživu, ochranu a regeneraci kloubních chrupavek a tkání
  • zmírnění bolesti pohybového aparátu
  • zlepšení pohyblivosti a pro větší fyzickou výkonnost
  • zpomalení až zastavení dalšího poškozování kloubních chrupavek
  • prodloužení aktivního věku zvířete
  • zlepšení celkové zdravotní kondice
Doporučení podávání:
  • hříbatům od 2.–3. měsíce věku
  • pro předcházení onemocnění pohybového aparátu
  • sportovním a pracovním koním všech plemen

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis Triple Blend pro koně můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis Triple Blend extra silný cena.

Dávkování

Hmotnost koně Iniciační dávka (začátek14 dní užívání) denně Pokračovací dávka denně

100 kg 4,6 g = 1 odměrka 2,3 g = 0,5 odměrky

200 kg 9,2 g = 2 odměrky 4,6 g = 1 odměrka

300 kg 13,8 g = 3 odměrky 6,9 g = 1,5 odměrky

400 kg 18,4 g = 4 odměrky 9,2 g = 2 odměrky

500 kg 23 g = 5 odměrek 11,5 g = 2,5 odměrky

600 kg 27,6 g = 6 odměrek 13,8 g = 3 odměrky

Způsob použití

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Obsah

Glukosamin sulfát: Hraje významnou roli v metabolismu chrupavky. Stimuluje buňky chrupavky (chondrocyty) k syntéze proteoglykanů (základních stavebních složek chrupavky) a je hlavním substrátem pro jejich vznik. Glukosamin je aktivně přijímán chrupavkou. Podávání glukosaminu zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn chrupavky.

Chondroitin sulfát: Je důležitou součástí kloubní chrupavky. Váže velké množství vody, čímž hydratuje chrupavku, podporuje vznik proteoglykanů a redukuje kolagenolytickou aktivitu. Podávání chondroitinu vede ke zpomalení destruktivních změn chrupavky, mírní bolesti kloubů, zlepšuje pohyblivost a mírní i průběh zánětu kloubu.

MSM: Látka MSM je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. MSM také pomáhá ke zlepšení kopytní rohoviny a ke zkvalitnění srsti.

Obsah účinných látek v 1 kg:

  • glukosamin sulfát – 348 g
  • chondroitin sulfát – 130 g
  • MSM – methylsulfonylmethan – 435 g

Délka užívání

Přípravek podávejte optimálně 3 měsíce, potom udělejte 1–3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte.

Tip pro dlouhodobé podávání:

Alavis Celadrin pro koně + Alavis Triple Blend – tuto kombinaci je vhodné podávat dlouhodobě u sportovních koní, kteří jsou v těžké tréninkové zátěži. Díky kombinaci těchto dvou přípravků dochází k lepším výkonnostním výsledkům a žádoucí regeneraci pohybového aparátu, který je při výkonu více zatěžován. Při dlouhodobém podávání lze snížit doporučenou denní dávku přípravku ALAVIS™ Celadrin pro koně na polovinu a 3 dny před závody opět zvýšit po dobu jednoho týdne.

Velikost balení

700 g prášku

Výrobce

Patron ca, s.r.o., Na Sychrově 6, 101 00 Praha 10, Česká republika, divize Partners Inc., 1st. Canadian Place, M5X 1B5 Ontario, Kanada

Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem 025–08/C.

Zdroj: Alavis Triple Blend

Alavis Triple Blend Extra silný

Alavis Triple Blend Extra silný pro koně 700 g je extra silná kloubní výživa s obsahem unikátní kombinace chondroprotektivních látek (glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu), látky MSM a značkových kolagenů Collyss a Cartidyss. Je otázka, zda látky v něm obsažené jsou pro lidi postačující.

Doporučení

Alavis Triple Blend Extra silný obsahuje kombinaci unikátních látek pro extra výživu kloubů (glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu), látky MSM a značkových kolagenů Collyss a Cartidyss. Alavis Triple Blend Extra silný se doporučuje pro intenzivnější regeneraci kloubů, a to zejména pro sportovce, při kulturistice a při chronických bolestech pohybového aparátu či snížení pohyblivosti a na klouby.

Účinky

  • výživa, ochrana a regenerace kloubních chrupavek a tkání
  • zmírnění bolestí pohybového aparátu
  • zlepšení pohyblivosti, větší fyzická výkonnost
  • zpomalení až zastavení dalšího poškozování kloubních chrupavek
  • prodloužení aktivního věku zvířete
  • zlepšení celkové zdravotní kondice

Složení

Obsah účinných látek v 1 kg:

  • glukosamin sulfát – 348 g
  • chondroitin sulfát – 130 g
  • MSM – methylsulfonylmethan – 435 g
  • Collyss – 3,4 g
  • Cartidyss – 5 g
Pomocné látky
  • jablečný pektin – 79 g

Glukosamin sulfát a chondroitin sulfát: Tyto látky tvoří přirozenou součást kloubní chrupavky a synoviální tekutiny. Chondroitin sulfát má význačnou schopnost vázat ve tkáni vodu. Zabezpečuje tak správnou funkci chrupavky, její pevnost, pružnost a odolnost. Mechanismus účinku obou těchto látek je společný a spočívá v chondroprotektivním (chrupavku chránícím) působení. Účinek zahrnuje regeneraci kloubních chrupavek a tkání a zlepšení pohyblivosti, čímž podstatně pozitivně ovlivňuje zdravotní kondici zvířete.

Methylsulfonylmethan – MSM: Je přírodní látka obsahující organicky vázanou síru, která je zapojena do procesu tvorby kolagenu, zpevňuje vazy a šlachy, působí relaxačně a regeneračně na svaly. MSM se podílí nejen na omezení bolesti kloubů, ale díky svým antioxidačním a detoxikačním účinkům také na odbourání poškozené tkáně. K potlačení bolesti je vhodné užívat MSM i u poúrazových a pooperačních stavů, kde bylo navíc zjištěno lepší hojení ran. MSM má analgetický, protizánětlivý, vasodilatační a antiedematózní účinek. Má své uplatnění také při odstranění bolestí svalů, svalových křečí a bolestí šlach.

Hydrolyzované kolageny Collyss a Cartidyss

Collyss: Je kolagen typu I v nejvyšší kvalitě, vyskytuje se v silně zatěžovaných strukturách, jako jsou šlachy a vazivové chrupavky. Je odolný v tahu, a proto je velmi důležitý pro pevnost šlach a tím i pro zpevnění pohybového aparátu. Tento kolagen se dále vyskytuje v kostech a kůži. Kolagen typu I Collyss je patentově vyráběný čištěný kolagenový hydrolyzát získávaný z chrupavek mořských ryb.

Cartidyss: Je kolagen typu II v nejvyšší kvalitě, udržuje tvar chrupavky a brání její deformaci. Kolagen typu II je součástí hyalinní a elastické chrupavky a je odolný v tlaku. Cartidyss® je čištěný kolagenový hydrolyzát získávaný z chrupavek rejnoků.

Z důvodu zachování kvality přípravku nejsou přidávána žádná barviva ani konzervační látky

Dávkování

Hmotnost koně 100 kg

  • iniciační dávka (prvních 14 dní užívání) denně: 4,5 g – 1 odměrka
  • udržovací (pokračovací) dávka denně: 2,25 g – 1/2 odměrky
Hmotnost koně 500 kg
  • iniciační dávka (prvních 14 dní užívání) denně: 22,5 g – 5 odměrek
  • udržovací (pokračovací) dávka denně: 11,25 g – 2 a 1/2 odměrky

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Přípravek podávejte optimálně tři měsíce, potom udělejte 1–3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte.

Vedlejší účinky

Kloubní výživa pro koně Alavis Triple Blend Extra silný obsahuje protizánětlivé látky a ve veterinární medicíně je zařazen mezi doplňky stravy. Pro koně zdaleka neobsahuje takové dávkování účinných látek, jaké koně potřebují. A navíc kvůli protizánětlivým a léčivým složkám u koní vyvolává po vysazení Alavisu stav, kdy kloubní obtíže přicházejí v podstatě okamžitě zpět a v řadě případů v horší podobě. Z praxe je známo, že po vysazení přípravku Alavis byli koně, zatěžovaní dříve sportem běžně, mnohem citlivější na jakákoli podvrtnutí, zhmoždění a podobné lehké úrazy ze sportu a léčba těchto jednoduchých úrazů u koní byla po vysazení Alavisu mnohem náročnější – klouby rychle podléhaly zánětlivým procesům. Proto jej veterináři zařadili mezi léky na akutní obtíže a zánětlivé stavy kloubů a jako prevenci jej nedoporučují.

Mezi veterináři a v oboru péči o koně se nakonec dospělo k závěru, že Alavis je vhodný spíš při dlouhodobé léčbě už chronických degenerativních změn v kloubech, jako je Artróza, anebo při krátkodobé léčbě akutního problému kloubů, například poúrazová léčba otoků, zmírnění zánětlivých změn a podobně. Ale jako dlouhodobá prevence určitě ne – alespoň u koní bylo otestováno mnohokrát, že to prostě takto nefunguje.

Pro lidi se spíše doporučuje kúra Geladrinku Perpetuum ve formě kapslí (jaro/podzim po 2 měsících). Glukosaminu a chondroitinu má sice méně než Alavis, zato neobsahuje protizánětlivě působící MSM a oproti Alavisu obsahuje místo MSM 425 g/1 kg kolagenních peptidů a 8 g/1 kg hyalurunonanu a 8 g/1 kg koenzymu Q10. Celkově se všemi dalšími účinnými látkami a přírodními výtažky má Geladrink 938 g/1 kg účinných látek, Alavis 913 g/1 kg.

Geladrink je produkt určený přímo pro lidi, koňské produkty Gelapony od stejného výrobce na lidech vyzkoušené nejsou. V každém případě u koňských produktů jsme úplně někde jinde s obsahem účinných látek než u Alavisu: například GelaponyArthro – 986 g/1 kg nebo Gelapony Chondro – 960 g/1 kg. Kyblík 900 g pro koně by člověku vydržel cca 3 měsíce určitě.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP