Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NÁDOBA NA SEDACÍ KOUPELE

OBSAH

Postup sedací koupele

  1. Naplňte sedací kout nebo vanu teplou vodou. Sedací kout nebo vana musí být naplněny natolik, aby postižená část těla byla ponořena ve vodě, když sedíte.
  2. Smíchejte 4 – 5 lžic jedlé sody s vodou. Důkladně zamíchejte vodu, aby se rozpustila všechna jedlá soda.
  3. Namočte postiženou oblast v sedací koupeli. Postižená oblast by měla být ve vodě po dobu 10 až 20 minut. Následně postiženou oblast osušte jemným čistým, měkkým ručníkem, aby se zabránilo dalšímu podráždění.
  4. Sedací koupel by se měla opakovat několikrát za den, nebo jak vám řekne lékař, protože sedací koupel zmírňuje symptomy.

Zdroj: Sedací koupel z jedlé sody

Diskuze

V diskuzi KDE JE SEDACÍ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Mám skripnuty sedací nerv. Lékař to léčí injekcemí cvičením a infuzi. Bolest neustálá ani po cvičení. Chůze je pro mě strašná. Muže někdo poradt?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde je sedací nerv

Potřebné věci pro sedací koupel

  • Vana nebo sedací kout,
  • Voda,
  • Jedlá soda.

Zdroj: Sedací koupel z jedlé sody

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lhotkova.

V lázních se mi objevil pásový opar na
pravé polovině zadku a na pravé straně
genitálií,na sliznice.Je mi 74 let a nevím
zda jsem měla plané neštovice.Vrací se
pásový opar?A jaká je doba pauzy.Mohu se po
vyléčení nechat očkovat?Nikdy jsem neměla
na pokožce vyrážku,alspoň co si pamatuji.Je
možné aplikovat vlažné sedací heřmánkové
koupele? Děkuji za odpověď. S pozdravem
Lhotková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pásový opar

Jaké rozdíly jsou v porovnání derivační koupele se sedací lázní?

Při sedací lázni si máčíme hýždě ve vodě. Nejde tedy o osvěžování výhradně pohlaví. Derivační koupel se snáze realizuje. Cílem derivační koupele je osvěžit si jen pohlaví a vyhnout se jakékoli jiné reakci jinde na těle. Sedací lázeň je určitě dobrá praktika, ale je to jiná praktika s poněkud odlišným efektem. Porovnejte si je sami, tělo vám samo odpoví.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andy.

Při zánětu močového měchýře tolik na babské rady nespoléhám, možná tak akorát piju brusinkový čaj. Maminka mi pokaždé radí sedací koupele v teplé vodě nebo s heřmánkem, ale to jsem při zánětu několikrát zkoušela, ale stejně mi to nepomohlo. Takže si radši koupím v lékárně uroval akut s manosou, což je přírodní doplněk, který mi vždycky zabere a já mám do tří dnů pokoj. v tomhle jsem dost konzervativní, protože když už mi něco zabere, tak už se mi nechce zkoušet něco dalšího a experimentovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Po opakovaném zánětu močového měchýře léčeného antibiotiky, jsem na radu léčitelky jako prevenci užívala měsíc Chlamydil Extra, dodnes čas od času využívám lahvičku kapek Lichořeřišnice větší. Je to víc než dva roky a světe div se, mám klid. Lichořeřišnice má ještě jeden bod k dobru - přestaly mi padat vlasy. Neradím, jen píšu vlastní zkušenost.

Zdroj: diskuze Zánět

Dubová kůra v gelu s alantoinem

Dnes dubovou kůru běžně najdeme například v přípravcích proti hemoroidům, velmi rozšířenému a nepříjemnému zdravotnímu problému. Oblíbený a osvědčený je především gel z dubové kůry, který si můžeme vzít všude s sebou a nemusíme trávit čas přípravou sedací koupele. Pomáhá i proti nadměrnému pocení nohou a mykózám nebo na drobnější popáleniny a lehčí spáleniny způsobené nadměrným sluněním. Kromě přírodního extraktu z dubové kůry obsahuje přípravek antimikrobiální přísadu a hřebíčkovou silici s antiseptickým účinkem.

Použití: 2–3x denně, přiměřené množství gelu naneste na postižená místa a vmasírujte.

Zdroj: Dubová kůra

Diskuze

V diskuzi JAK NASTAVIT TLAK U VODÁRNY NA CHATĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Nahodil.

Na chatu mě byla namontováno do trubní vodárny čerpadlo PUMPA v hloubce 25 m.
Ovládání čerpadla je pomocí zařízení BRIO. Po instalaci při otevření kohoutku naskočí tlak na seřízené maximum a voda teče plným proudem. Při zavírání, pokud nechám menší průtok se tok snižuje a teprve po téměř zastavení znovu naběhne plný tlak. Bylo mi doporučeno dát tam tlakovou nádobu, ale myslím si, že bez zpětné klapky to samotná nádoba nevyřeší. Pracovník, který montáž prováděl, že pokud je ovládání Brio není tlaková nádoba doporučována. Kde je chyba. Prosím poraďte. Děkuji. Nahodil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Instalatér.

BRIO je elektronické zařízení umožňující automatizaci zapínání a vypínání elektrického čerpadla. BRIO čeká až otevřete kohoutek, čímž dojde ke snížení tlaku v potrubí a zapne čerpadlo. Jak popisujete to znovuobnovení plného tlaku při skoro zavřeném kohoutku svědčí o technické závadě v ovladači BRIO. Napraví to jeho reklamace.

Pokud zvažujete opravu přidáním tlakové nádoby, tak pak odstraňte BRIO a propojte čerpadlo s tlakovou nádobou napřímo. Tlakovou nádobu osaďte zpětnou klapkou a tlakovým spínačem, ze kterého povede napájení pro čerpadlo.

Kombinace tlakové nádoby a ovladače BRIO není šťastné řešení, protože BRIO existuje proto, aby se nemusela používat tlaková nádoba.

Zdroj: diskuze Jak nastavit tlak u vodárny na chatě

Koupele v hypermanganu

Hypermangan působí proti plísním a bakteriím a je výborný. Používá se jen na krátkodobé koupele.

Zdroj: Co je hypermangan

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA SKŘÍPNUTÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobrý den prosím vás mam bolesti v oblasti hrudníku palivou bolest spatne se mi dejcha nemuzu si vubec lehnout na zadnou stranu .a taky na bederni pateri cejtim bolesti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše Vyhlasová.

prosím babskou radu na skřípnutý sedací nerv
děkuji
Vyhlasová

Zdroj: diskuze Babské rady na skřípnutý nerv

Hypermanganová koupel

Zde uvedená koupel se dá použít na koupel nohou, při neštovicích, jako sedací koupel, na kvasinky.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Diskuze

V diskuzi NÁVOD NA RYCHLOKVAŠENÉ ZELÍ KTERÉ JE HOTOVÉ UŽ ZA 3 DNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada.

Dobrý den, pokouším se delší dobu si udělat rychlokvašené zelí, ale po dnu až dvou začne mít hořkou, nebo takovou divnou chuť. Čím by to mohlo být? Při jaké teplotě by měla nádoba se zelím být? Také by mě zajímalo, zda nejsou na trhu menší nádoby na kvašení zelí. Třeba čtvrt litru až půllitr.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na rychlokvašené zelí které je hotové už za 3 dny

Už jste si vybrali nějakou koupel, která je vaším favoritem?

Už jste někdy vyzkoušeli jednu z těchto koupelí? Nebo máte svou oblíbenou přísadu? Tyto koupele jsou pro vaši inspiraci k mládnutí kůže a jejímu zlepšení, tak je jen na vás, co si z ní odnesete.

Zdroj: Recepty na omlazující koupele

Poradna

V naší poradně s názvem JSOU VHODNE UHLICITE KOUPELE PO KYRETÁŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava Schusterova.

Prosim chtela jsem se zeptat ,mam objednane Podebrady a mam tam i uhlicite koupele.
Kyretaz mi byla provedena 16.2. a do Podebrad mam odjizdet 11.3. jestli to neni kratka doba,jelikoz nyni mam mit klidovy rezim 14 dni a potom jdu na kontrolu.
Dekuji Schusterova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to krátká doba, nebojte. Klidně do lázní jeďte a využijte všeho, co vám bude nabídnuto. V lázních budete pod dohledem lékaře a odborných zkušených pracovníků, kteří vám neudělají nic, co by vám ublížilo. Hezky si to užijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jsou vhodne uhlicite koupele po kyretáži

Dobré doplňky derivační koupele

Doplňky zde rozumíme vše, co posiluje, podporuje a někdy i urychluje účinky derivační koupele. Nejlepšími doplňky derivační koupele je slunce a bahno. V létě je to slunění (ale ne žádné "grilování" na pláži), což je vynikající prostředek, jak vrátit funkce organismu do rovnováhy. Zkuste to, udělá vám to tak dobře, že budete chtít začít znovu.
Používání bahna, bud' kompletní bahenní lázně nebo podle místních podmínek s tím, že si ji umíte udělat, zesílí očistný účinek derivační koupele na organismus. Pro tyto účely používejte jen bahno které léčí, například od Raymonda Dextreita, Editions Vivre en Harmonie.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ POD GELOVÝM NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

zkušenost-savo ve vlažné vodě, provádět koupele nehtů.funguje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Prosím,jakou značku Sáva a jaké množství vody a Sáva.dekuji vám.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Plíseň pod gelovým nehtem

Na co si dát pozor

  1. V případě rozlití roztoku na jiné oblasti pokožky je omyjte mýdlem a hned čistou vodou. Kůže bude po koupeli zbarvená, a do své normální barvy se vrátí za několik dní.
  2. Koupelová nádoba i ručník budou obarveny roztokem hypermanganu a neměly by být používány pro jiné účely.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EVA Škaroupková.

DAJÍ SE DĚLAT KOUPELE NOHOU MLETOU SÍROU A V JAKÉM POMĚRU
DĚKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Vyruší se výsledky derivační koupele, když přestanu příliš brzy?

Ne, nevyruší a právě to způsobuje při derivačních koupelích naši nedbalost. Nejen že efekt nezmizí, ale ještě se prodlouží proces vylučování, zvlášť když jste si už dělali derivační koupele alespoň dva měsíce. Určitě nezačnete hned přibírat jako předtím! Ale za několik měsíců budete muset znova začít.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Diskuze

V diskuzi VNITŘNÍ PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,mám stejné problémy.Jakmile není klasická vyrazka v pasu,nikdo to neřeší...Bolest ukrutná,napadá mi to sedaci nerv...
Mohu poprosit, co to bylo za homeopatika?
Děkuji.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nastasja Farmer.

Přesně tak, když není vyrážka, tak to nikdo neřeší... mam ty samé bolesti, když to bylo nejhorší, strašné křeče v zádech směrem do žeber. Ted.jsem.si.odpocinula na nemocenské, ale pořád tam citim nejaky tlak nebo pnuti. Pásovy opar bez.vyrazky pry neexistuje.

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar

Jak by měla být voda teplá na správnou derivační koupel?

K dosažení blahodárných účinků derivační koupele musí být koupelová voda studená, ale ne ledová! Když do ní ponoříme ruku, tak by nás v ní neměly zábst prsty. Přesná teplota studené vody je kolem 10*C. V létě za velkých veder, když se vám voda z vodovodu bude zdát vlažná, do ní můžete bud' přidat led, nebo prodloužit dobu derivační koupele.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Zdravotní účinky derivační koupele

Je založena na hydroterapii, která je známá pro své úžasné léčebné účinky od počátků civilizace. Hydroterapie využívá vodu k úlevě od bolesti, zvýšení pohyblivosti, zmírnění příznaků a všeobecně ke zlepšení celkového fungování organismu. Hlavní funkcí derivační koupele je pomoci tělu díky vnitřní termální reakci eliminovat toxiny a přebytečný tuk. Představuje ideální domácí prostředek pro ty, co hledají jednoduchý způsob, jak dosáhnout optimálního zdraví a udržet si ho.

Zdroj: Derivační koupel

Skřípnutý sedací nerv

Skřípnutý sedací nerv je velmi nepříjemné a bolestivé onemocnění. Vzniká nejčastěji jako důsledek nepřiměřeného dráždění a utlačování kořene sedacího nervu v místech blízko páteře. Toto dráždění bývá způsobeno například vyhřeznutím meziobratlové ploténky nebo degenerativními změnami páteře. Skřípnutý sedací nerv může vzniknout také po prudkém neopatrném pohybu, například při prudkém otočení, nebo při zvedání něčeho těžkého. Příčinou bývá rovněž celkově špatné držení těla, sedavý způsob života, špatná poloha při spaní, nedostatek pohybu, či naopak nepřiměřená fyzická zátěž. Nerv může být také utlačen dlouhodobě křečovitě staženými zádovými svaly. Skřípnutý sedací nerv se může rozvinout i jako jeden z důsledků úrazu páteře, zlomeniny obratle či vymknutí meziobratlového skloubení. Velmi vzácně může být nerv utlačován rostoucím nádorem. Skřípnutý sedací nerv se může objevit i v průběhu těhotenství kombinací špatného držení těla a rostoucí dělohou, která může nerv dráždit.

Dominantním příznakem skřípnutého sedacího nervu je velice nepříjemná bolest, která vystřeluje do zad, přechází po vnější straně stehna dolů po celé délce dolní končetiny až do chodidla. Bolest bývá velmi intenzivní, bodavá, pálivá, pulzující, při fyzické aktivitě se velmi zhoršuje. Nejintenzivnější bývá v předklonu, ale i při kašli a kýchání. Zánět sedacího nervu také provází pocity mravenčení, brnění, znecitlivění, pálení nebo mrazení. Někdy může zánět sedacího nervu zhoršovat funkci celé dolní končetiny, projevující se slabostí nebo podlamováním kolene. Pacient nezřídka volí úlevovou polohu na boku se skrčenýma nohama, není schopen si stoupnout na špičky nebo zanožit.

Zdroj: Zánět sedacího nervu

Domácí vodárna s ponorným čerpadlem

Domácí vodárny s ponorným čerpadlem se hodí zejména pro čerpání z kopaných studní hlubších více než 8 m a vrtů, odkud už běžné čerpadlo na povrchu není schopno nasát vodu. Tlaková nádoba může být umístěna v domě nebo také v odvětrané šachtě nad vrtem, podle prostorových možností. Tlakový spínač a manometr by měly být instalovány blízko tlakové nádoby.

Zdroj: Vše, co jste chtěli vědět o domácí vodárně!

3. koupel v hořké soli – svůdnější než si myslíte

Chcete se cítit, jako po masáži celého těla, aniž byste museli opustit váš dům? Tak si udělejte domácí lázeň v hořké soli. Je vědecky dokázáno, že při koupeli dodává epsomová sůl tělu hořčík. Je to právě magnesium, které vás uvolňuje, zklidňuje bolavé svaly, reguluje krevní tlak, regeneruje a hojí kožní buňky. Namáčení v hořké soli snižuje otoky, pomáhá léčit modřiny a detoxikuje váš systém. Jedná se o kvalitní omlazovací koupel. Když si přidáte do této koupele pár kapek esenciálního oleje, tak nebudete jen omlazeni, ale zažijete i příjemnou relaxaci.
Jak udělat koupel z hořké epsomové soli: přidáním 1 – 2 šálků hořké soli do koupele, řádně zamícháte vodu a pak se můžete nechat omladit a odreagovat.

Zdroj: Recepty na omlazující koupele

Bylinky na sedací nerv

Na zánět sedacího nervu je velmi vhodná kopřiva. Čerstvou kopřivou přejíždějte po noze od kotníku po vnější straně nahoru až ke kyčli a zpět 2x, pak po zadní straně nohy až k patě 2x, nakonec přejeďte po hýždích a bedrech. Dále se doporučuje jarní kúra z kopřivy, což znamená vypít až 2 litry kopřivového čaje denně. Ten si připravíte tak, že 2 lžičky sušených listů kopřivy necháte louhovat ve ¼ l vroucí vody po dobu 5 až 10 minut. Tento čaj můžete dochutit limetkou a medem.

Zdroj: Zánět sedacího nervu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP