Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEJLEPŠÍ KRÉM NA OPALOVÁNÍ

OBSAH

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Nejlepší opalovací krém

Cílem opalovacích přípravků je poskytnout ochranu před ultrafialovými složkami slunečního záření, které mají negativní účinky na lidský organismus. Z principu jde tedy o ochrannou kosmetiku, která má při pobytu na slunci zabránit spálení kůže a současně ji chránit před rakovinotvornými účinky jak UVB, tak UVA záření.

Dobrých opalovacích přípravků je na trhu dost. Mezi ně patří například dm Sundance / Transparentes Sonnenspray, nebo Interspar Sun Kiss / Sonnenmilch. Z hlediska kosmetických vlastností je nejpříjemnější Yves Rocher Protectyl Végétal 3in1, za kvalitu si ale značně připlatíte. Navíc je jeho ochranný faktor o dost vyšší, než kolik se uvádí na obalu, proto se s ním spíše vůbec neopálíte. Mezi přípravky, jejichž koupě se vyplatí, patří Lidl Cien / opalovací mléko Classic, ale také Astrid mléko na opalování ve spreji.

Zdroj: Opalovací krém

Weleda rakytníkový krém na ruce

Weleda rakytníkový krém na ruce má obsah 50 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Weleda rakytníkový krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPIM ORECHOVY KREM NA OPALOVANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

kde koupim orechovy olej na opalovani?Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ořechový olej jde koupit například v obchodech Botanicus.

Zdroj: diskuze Koupim orechovy krem na opalovani

Dove intenzivní krém na ruce

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dove intenzivní krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina Drozdova .

Prosim oradu nemužu se zbavit pigmentovych skvrn na obličeji mamje každy rok v letě použivam krem na běleni Kawar a krem na opalovani 50+diky za každou radu s pozdravem Pavlina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyzkoušejte odstranění pigmentových skvrn pomocí lejzru. Je to bezpečné, efektivní a trvalé. Lejzrové odstraňování pigmentových skvrn se provádí ve větších městech v soukromých ordinacích korektivní medicíny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentove skvrny

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi OPALOVÁNÍ OLIVOVÝ OLEJ S CITRONEM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Chtěla bych vyzkoušet domácí krém nebo olej na opalování. Máte někdo zkušenosti se smíchaným olivovým olejem a citronovou šťávou? Má to nějaký ochranný faktor?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opalování olivový olej s citronem diskuze

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Atrix intenzivní ochranný krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je hutnější krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (82 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi BELOGENT KRÉM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Ja uz se nemazu mensim faktorem nez 30tkou a zacinam si poradne cist co jaky krem na opalovani obsahuje aby byl setrny k zivocichum v mori.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Belogent krém diskuze

Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na ruce a nehty

Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na ruce a nehty má obsah 100 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 9 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na ruce a nehty.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem OPALOVÁNÍ A BÍLÉ MAPY NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pája.

Dobrý den,
na zádech se mi zač.července objevily bílé fleky, které vypadají jako velká mapa. Vypadají jako pigmentové fleky, ale jsou bílé... při pobytu na koupališti a po koupání doma v bazénu mi záda svědí a musím se až chvílema drbat, netuším co to je a jsem z toho nervozni. Nevypadá to moc hezky. Rozšiřuje se to docela rychle. Nejhorší to je když vylezu z bazénu a ležím zády na ručníku, začne to červenat a mapička se podráždí a na dotek je hrubá a lehounce vystouplá. I za horkého dne, kdy se potím záda zrůžoví. Marně scháním dobrého dermatologa, ale bohužel jsem žádného v okolí neobjevila.
Ještě dodám že bilá mapa se nikdy neopálí, spíš zrůžový a pak se po namazání zklid.mléka zklidní.
Děkuji za vaši radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto na dálku bych to tipnul na pityriázu (pityriasis versicolor). Pityriáza je specifický typ onemocnění kůže, které způsobuje kvasinka rodu pityrosporum. Pityriáza se projevuje právě tvorbou mapek s kontrastní změnou odstínu kůže do světla, proto má i ten dodatek v latinském názvu (versicolor - změna barvy). Nejlepší lék na pytiriázu je krém Pevaryl, který pityriázu vyléčí do dvou týdnů. Krém Pevaryl je jen na lékařský předpis, ostatně jako všechny účinné léky na kvasinková onemocnění kůže. Z volně prodejných léků by pak mohl pomoci Clotrimazol gel nebo sprej popřípadě i krém. Pokud se toho chcete opravdu rychle zbavit, tak se nevyhnete návštěvě kožního, který podle vizuálního vyšetření zvolí nejlepší léčbu.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Opalování a bílé mapy na zádech

UV ochrana

Co se týče ochrany před slunečním zářením, BB krém by měl zmíněnou ochranu poskytovat, otázkou ale zůstává, po dobu kolika hodin. Nedostatečná známka byla v této souvislosti udělena dvěma testovaným krémům, neboť ochranný faktor (SPF), který deklarovaly, byl silně nadhodnocený. U L’Oréal byl SPF nižší o 57,6 % oproti údaji na obalu, u Maybelline dokonce o 85,6 %. Nejlepší jsou v tomto směru vítězné BB krémy od La Roche Posay a Nivey, dobře si vedl také BB krém značky Dermacol.

Zde můžete vidět ceny BB krémů na našem trhu.

Zdroj: Nejlepší BB krém

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je hutnější gel, použitelnost po otevření je 36 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÁ PITYRIÁZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Majtnerova.

Dobry den.Mam takovy dotaz na vyse uvedenou kozni nemoc,kterou mi vcera potvrdila kozni lekarka.Pracuji v solarnim studiu a nikde jsem se nedocetla,zda-li se muze u teto nemoci opalovat.Moc dekuji za odpoved. Majtnerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U růžové pityriázy je opalování možné. U některých typů pokožky může opalování pityriázu vyléčit a u jiných se tím flíčky ještě více zvýrazní. Zkuste, jak budete reagovat. Při opalování v soláriu je třeba mít na paměti, že pityriáza je kontaktní infekční onemocnění a je třeba po sobě vše vydezinfikovat, aby to nechytil někdo, kdo půjde po vás.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Růžová pityriáza

Hodnocení nočních krémů proti vráskám dle dTestu

  1. Aldi Lacura, noční krém proti vráskám: dobře (74 %)
  2. Diadermine expert na vrásky 3D: dobře (74 %)
  3. Lidl Cien / Beauty Q10 noční krém proti vráskám: dobře (72 %)
  4. Helena Rubinstein Collagenist, noční krém proti vráskám: dobře (68 %)
  5. RoC Retin-OX + intenzivní noční krém proti vráskám: uspokojivě (56 %)
  6. Schlecker Rilanja Care Q10, noční regenerační pečující krém: uspokojivě (54 %)
  7. Eucerin Hyaluron-Filler, intenzivní pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (52 %)
  8. Neutrogena Visibly Young, omlazující noční krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (50 %)
  9. Nivea Visage Q10, pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (48 %)
  10. Biotherm Anti-Rides Line Peel Nuit: uspokojivě (46 %)
  11. Florena Q10, intenzivní péče o pleť, proti vráskám: uspokojivě (46 %)
  12. dm Balea / Face, noční krém proti vráskám: uspokojivě (44 %)
  13. Garnier Skin Naturals Jade Ultra Lift, noční pečující krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (44 %)
  14. Vichy Liftactiv, noční pečující krém proti vráskám a pro vyrovnání pleti s detoxikačním účinkem: dostatečně (38 %)

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Krém nebo olej na opalování

Výběr opalovacího přípravku by měl probíhat s ohledem na jeho aplikaci. Na trhu jsou různé druhy (mléka, spreje, gely, oleje) a různá balení. Pro dosažení odpovídající ochrany je třeba v každém případě aplikovat přípravek v dostatečné míře a je jedno, zda olej nebo krém; na celé tělo dospělého člověka je to 36 gramů, tedy přibližně 6 čajových lžiček. Je třeba mít na paměti, že snížení výše uvedeného doporučeného množství výrazně snižuje ochranu (při polovičním množství se ochranný účinek snižuje o dvě třetiny).

Výběr druhu opalovacího přípravku z hlediska typu emulze a způsobu dávkování je individuální, kvalitní přípravky lze nalézt napříč nabídkou bez ohledu na druh. Pozor si však dejte na aplikaci opalovacího přípravku ve formě spreje s obsahem nanočástic přímo na obličej. Existují teorie, které tvrdí, že vdechnutí těchto částic může mít negativní účinky na lidský organismus.

Výrobky zakoupené v lékárnách neposkytují z hlediska kvality větší ochranu než výrobky z drogerií či parfumerií. Nákup v lékárně tak nemusí být zárukou koupě kvalitního výrobku.

Zdroj: Opalovací krém

Bílé fleky na kůži po opalování

Mírná expozice UVB záření pomáhá vytvářet přirozenou bariéru pokožky (obranný mechanismus kůže), která chrání tělo před nadměrným UV zářením. UVB záření stimuluje tvorbu melaninu, který jako „čepička“ obklopí jádro buňky a tím chrání její DNA (pigmentace) a zároveň působí na vytváření takzvané sluneční mozolnatosti – zesílení pokožky. Jestliže se vytvoří optimálně obě vlastní kožní ochranná opatření (pigmentace a zesílení), lze dosáhnout dvojnásobného až čtyřnásobného zvýšení ochranné kapacity pokožky. Při umělém ozařování v soláriu probíhají tytéž procesy jako u přírodního slunění. Pokud není tato přirozená ochrana vytvořená a nepoužívají se vhodné ochranné opalovací krémy, může dojít ke spálení kůže a zničení DNA v buňkách pokožky.

Příčiny

Pokud není tato přirozená ochrana vytvořená a nepoužíváme vhodný ochranný opalovací krém, může dojí k poškození kůže a zničení DNA v buňkách pokožky, která může následně reagovat výskytem bílých fleků na kůži po opalování.

Obrázky

Takto vypadají bílé fleky na kůži po slunění.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP