Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PENIS BEZ PROSTATY

OBSAH

Stupně erekce

  • Stupeň 1: Penis je větší (než obvykle), ale není pevný.
  • Stupeň 2: Penis je pevný, avšak ne dostatečně pro průnik. Muž cítí vzrušení, ale penis se chová jinak.
  • Stupeň 3: Penis je dostatečně pevný pro průnik, avšak není úplně tvrdý.
  • Stupeň 4: Penis je úplně tvrdý.

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Diskuze

V diskuzi EREKCE PO OPERACI PROSTATY - NESTOJÍ MI CO MÁM DĚLAT ??? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Borec.

Co mám dělat, aby mi opět stále ? Byly mi odooperována prostata a už se mi nepostavil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav Holenda.

Jsem dva roky po operaci prostaty. Je mi 75let . I s nahatou ženou penis nereaguje. Je mi divné, že se mi několikrát ráno penis stopořil. Pomůže lék tadilecto , při mazlení s ženou? Děkuji. Můj názor , být v pořádku zdravotně a najít jinou zábavu.

Zdroj: diskuze Erekce po operaci prostaty - nestojí mi co mám dělat ???

Co je operace rakoviny prostaty?

Při operaci rakoviny prostaty chirurg odstraní celou žlázu prostaty. Název této operace je radikální prostatektomie. Tato operace se provádí v případě, když si lékař myslí, že rakovina prostaty se nerozšířila do dalších částí těla.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,

že můžu mít ztrátu erekce mi řekli a dá se řešit karonem. Ale nikdo mi neřekl, že budu mít penis o třetinu kradší a při erekci s karonem deformovaný. Neměl jsem ještě 50 let a je to brzy vzdát se sexu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Borovka.

Po odstranění konečník/ vývod trvalý/ došlo ke strátě sex.aktivity. Kde je příčina a zda je možné to léčit. Věk 70 let. Po operaci 19 let.
Děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Ztráta erekce po operaci prostaty

Video návod na masáž prostaty

Zde se můžete podívat na videonahrávku masáže prostaty.

Zdroj: Masáž prostaty

Diskuze

V diskuzi LÉKY PO OPERACI PROSTATY NA EREKCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAN MAKO.

ZDAVÍM PO OPERACI PROSTAI SE MNE ZTRAILA EREKCE, COŽ NEMUŽU S MANŽELKOU SOULOŽIT, I PŘES TO, ŽE V LEDNU 2019 MNĚ BUDE 65. LET. NECHÁPU, ŽE KDYŽ MNĚ OPEROVALI, PROČ BYL ZÁSAH I NA EREKCI, KDYŽ MÁM ZA TO, ŽE S PROSTATOU TO NESOUVISÝ. NEBO SNAD ÁNO ?? PROSÍM O DOPORUČENÍ, TABLETEK, ABY PENIS FUNGOVAL, JAKO PŘED OPERACÍ, ŽE SE MI PENIS ZTOPOŘIL, JENOM KDYŽ JSEM SE OPŘEL NA ZADEK MANŽELKY. PŘEDEM ZA RADU VÁM DĚKUJÍ. S POZDRAVEM JAN MAKO

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky po operaci prostaty na erekci

Jaké druhy operace jsou k dispozici?

Operace prostaty zahrnuje odstranění části rozšířené tkáně. Nejběžnější operací je endoskopický chirurgický zákrok, známý jako transuretrální resekce prostaty. Tato operace se dělá pod celkovou nebo spinální anestezií, kdy je endoskop vložen přes penis do močové trubice a následně do prostaty. Zvláštní řezací smyčka se pak používá k odstranění malých částí prostaty, dokud není kanál rozšířen. Díky tomuto kanálu pak moč prochází nerušeně ven.

Je-li prostata jen mírně zvětšena, lze provést transuretrální incizi prostaty. Urolog endoskopicky provede pouze jeden nebo dva řezy na prostatě, uvolní tak hrdlo močového měchýře a sníží tlak na močovou trubici. Urolog prostatu pouze nařízne, ale neodstraňuje.

Pokud je prostata značně zvětšena, může být nutný řez v podbřišku a provádí se otevřená operace pro odstranění prostaty. Ale tento postup se provádí jen zřídka.

Operace představuje větší riziko než lékařské ošetření a přináší možné komplikace, včetně retrográdní ejakulace. V retrográdní ejakulaci vstupují spermie během ejakulace do močového měchýře místo toho, aby byly vyloučeny přes penis. Později jsou propláchnuty močí. Tento jev není škodlivý, ale má dopad na plodnost člověka, proto je důležité, aby lékař věděl, zda chcete mít děti.

Výhodou operace je dlouhodobý účinek, ale je odstraněna pouze část prostaty, takže někteří muži mohou později potřebovat další operaci.

Zdroj: Benigní hyperplazie prostaty

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dušan.

Dobrý den jsem 9 měsicu po operaci prostaty zhoubneho nadoru a k tomu byli jěště nějake uzliny operace proběhla naprostým pořadku ,histologie uzlin byla negativní kontroly chodím každe 3 měsíce psa 0 ,erekce totálne selhala urolog zkouší modrasil 100mg,koupil jsem vakuo pumpu nic nemužu dosahnout erekce ,při poslední kontrole tak urolog mně předepsal silnějí spedra 200mg ,pouzil jsem všecky 4 tablety přitom jsem si pomahal vakou pumpou ,myslím ty tablety každy den jednu a ztopoření nemužu dosahnout nevím před operaci jsem normálně intimně fungoval nevím z jakou lečbou mužu ještě počitat je mi 59 roku ,nechci to ještě vzdávat chut k sexu by byla ale sila penisu je slaba .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viktor.

Dobrý den já mám ten samý problém a navíc se mi penis zkrátil skoro o tři centimetry.

Zdroj: diskuze Ztráta erekce po operaci prostaty

Po operaci prostaty mi nestojí penis, co dál?

Zkuste spíše hledět na svůj stav tak, že jste mohl díky operativnímu zásahu lékařů přežít, neboť kdyby se prostata nevyndala, tak byste pravděpodobně dlouho nepřežil. Současnou ztrátu schopnosti dosáhnout erekci můžete zkusit obnovit tréninkem. Primární podmínkou pro tento trénink je přestat se soustředit na to, jestli penis stojí, či nikoliv, a naopak zaměřit svou pozornost na libé pocity, které sexuální vzrušení přináší. Hledejte a zkoušejte různé sexuální vzrušující podněty, například dráždění svých prsních bradavek nebo líbání anebo i různé vzrušující konverzace a nechte se jimi unést. Tímto cvičením se dají znovu obnovit nervové vazby, které ovládají topořivá tělíska v penisu. Obvykle se první výsledky mohou zpozorovat již po několika týdnech. U některých mužů může být ztráta erekce trvalým následkem operace prostaty a tento fakt je třeba přijmout, jako výměnu za delší život a pokusit se nalézt alternativní způsoby, jak při sexu nahradit svůj ztopořený penis. Existují mnohé sexuální pomůcky, které z pohledu partnerky penis zcela a plnohodnotně nahradí (různé odlitky penisů, vibrátory) anebo můžete použít i nekoitální způsob uspokojení své partnerky, při kterém penis vůbec není potřeba například orální sex. Ke svému uspokojení můžete svůj penis dočasně ztopořit pomocí vakuové pumpy. Používání vakuové pumpy není nic neobvyklého a měl byste tuto praktiku normálně a bez předsudků začlenit mezi své sexuální hrátky. Pravidelné topoření penisu pomocí vakuové pumpy pomůže také k obnově nervových cest poraněných při odstraňování prostaty.
 

Zdroj: Ztráta erekce po operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi SEX PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sexchtíč.

Dobrý den,
Je možné ještě souložit po operaci prostaty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viktor.

Dobrý den,mám 8 měsíců po operaci odstranění prostaty roboticky,občas unik moči ale erekce žádná teď používám vakuovou pumpu která trochu erekci vyvolá ale penis je asi o čvrtinu kratší a není rovný jako dříve spíše deformován,stává se to po téhle operaci?Prosím co můžu udělat abych dosáhl erekce?cialis ap,moc nezabírají jen vak.pumpa.dík Viktor

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Pozor na balanitidu

Zánět předkožky je nepříjemný problém vznikající v případě, že to s hygienou trochu pokulhává, zkrátka, když penis nezná ani mýdlo, ani vodu. Balanitida se projevuje zarudnutím, svěděním či páchnoucím výtokem. Když penis ještě k tomu všemu i oteče, zajděte raději k doktorovi. Nepodléhejte však hned panice, nemusí se jednat o zánět předkožky, klidně váš penis může být jen citlivější na nějaký druh kosmetiky.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

Mám 8 měsíců po operaci prostaty,stále unik moči erekce žádná,suché vyvrcholení si vyvolám ve stavu i když nestojí,prosím jak vakuovovou pumpu používat,dík Viktor a nějaké cviky děláte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Ahoj Viktore, promiň že reaguji až teď. Pumpu je nutno používat co možná nejčastěji a nechat si ji asi tak 40 minut. Používám k tomu erekční kroužek. Použitelný penis je cca 30 minut. Chce to hlavně pravidelnost a součinnost s manželkou. Hlavně to chce mít srovnané v hlavě. Tzn. chtít to a toužit potom.
Měj se Milan

Zdroj: diskuze Pohlavní styk při erektivní dysfunkci po operaci prostaty

Pomůcky na masáž prostaty

Při masáži prostaty se klasicky se používá prst, lubrikační gely a speciální sexuální pomůcky:

Vibrátor Rocks-Off Rude Boy černý: je tvarovaný pro současné dráždění mužské prostaty (G-bodu) a varlat.

Dildo Nexus Glide: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a anální hráze.

Vibrátor Nexus Max 5: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a varlat.

Zdroj: Masáž prostaty

Diskuze

V diskuzi NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PhDr. Pavel Čejka.

Dobrý den, jsem týden po robotické operaci prostaty. Mám nárok na přidělení lázní? Jsem pod pojišťovnou 211 (Ministerstva vnitra). Děkuji Pavel Čejka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dušan.

Dobrý den jsem rok a 4 měsice po operaci prostaty ,chodim na kontroly na psa
je v pořádku ,nevím erekce selhala snažím se cvičit vakuo a doktor mně předsal modrasil 100mg mám to pořád zkoušet ,ejakuace je sucha no penis není dostatečnej tvrdej na sex ,operace proběhla v Mostišti ,operoval mně doktor ktereho mám v amulanci na kontroly ,zatím jsem seho neptal jestli ta erekce bude časem je mi 59 roku a nechci to vzdat ,operace proběhla naprostým pořádku to mně řekl no a erekce selhala nevím jestli se to časem podaří nebo už mam na to zapomenout

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Bolest nohou ne vždy ukazuje jen na začátek rakoviny prostaty!

Bolest nohou může být příznakem teprve počínající rakoviny prostaty, ale může být i důsledkem již rozvinuté rakoviny prostaty, kdy již dochází k šíření metastáz do dolních končetin. A to může způsobovat značnou bolest dolních končetin.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslav Hubatý.

Dobrý den. Jsem po robotickém odstranění prostaty z důvodu karcinomu prostaty. Mám problémy s erekcí, i když při masturbaci k ní častečně dochází. Pokud mne stimuluje partnerka, tak také dojde k částečné erekci, ale není tak pevná, aby došlo k zasunutí penisu do vagíny. Při tom k ejakuaci téměř vždy dojde. Lékař mi doporučil inj karon, ale to mi nezabírá. Chci se zeptat, zdali by pro zlepšení a zpevnění erekce pomohlo něco jiného, na oř. Clavin, nebo nějaké cviky. Můžete mi poradit? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dusan.

Zdravím taky jsem po operaci karcinomu prostaty stejný problém z erekci mám jak uvádí Miloslav a jsem už rok a 4mesice ,kontroly a psa je v pořádku ,problém je z erekci urolog mne zase předepsat modrasil ze mám to pořad zkoušet z vákuo pumpou ejakuace nastane ale není penis tvrdéj na sex já už manželku ani nechci trápit raději spime na proti sebe už od operaci nevím jestli mám věřit urologovi ze se to zlepší a pravé chodím l němu do ambulance a pravé ten urolog mne operoval roboticky tak ze celkové on ví co udělal jak proběhla operace

Zdroj: diskuze Ztráta erekce po operaci prostaty

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi SKVRNY NA PENIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Dobrý den chci se zeptat obevili semi skvrny na penis poprosil bych o léčbu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skvrny na penis

Operace prostaty robotem versus klasický řez

Celosvětová tendence v poměru odoperovaných karcinomů prostaty roboticky nebo klasicky je ve prospěch robotických operací. Dá se říci, že klasické operace karcinomu prostaty provádějí již jen starší generace lékařů, kteří to s robotem neumějí. Ti mladší se adaptovali a využívají výhradně robotické léčby. Robotická operace karcinomu prostaty vyjde v České republice v dnešní době na 130.000 Kč a zatím je v plné výši hrazena ze zdravotního pojištění.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Diskuze

V diskuzi MASÁŽ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Pokud by to někoho zajímalo, našel jsem článek o nejlepších kapslích/tabletkách na léčbu prostaty.
prostata.regen50-nut…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pet5974.

Zdravím,
já chodím na masáž prostaty do jednoho erotického studia. Jedná se jak o příjemný zážitek, tak i pro zdraví prospěšný. Rozhodně bych o to neprosil přítelkyní, ale takhle anonymně mi to je příjemné. Nechám zde odkaz, kdyby to někdo chtěl zkusit redmassage.cz/masaze…

Zdroj: diskuze Masáž prostaty

Lázně po ozařování prostaty

Lázně po ozařování prostaty nejprve musí doporučit onkolog. Pokračujete u praktického lékaře, který vám na základě tohoto doporučení vystaví návrh na lázeňskou léčbu. Nakonec přichází na řadu revizní lékař pojišťovny, který musí pobyt schválit.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Příznaky karcinomu prostaty

Hlavním příznakem rakoviny prostaty je bolavá prostata, kde při onemocnění prostaty může docházet k palčivým bolestem při ejakulaci, případně i několik minut po ní či před ní. Dále dochází k pozvolným a později výrazným potížím při močení, kdy se bolestivá prostata zduří a ucpe močovou trubici. Konkrétně jde o častý pocit nutkání k vymočení, ale přitom množství vypuštěné moči je zanedbatelné. Frekvence takovýchto odskočení je čím dál vyšší.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Jak vypadá obřezaný penis

Zdroj: Obřízka

Co jsem se naučil z tohoto čtení?

V tomto článku jste se dozvěděli o operaci rakoviny prostaty, takže nyní budete vědět, co očekávat před, během a po ukončení léčby. Dozvěděli jste se:

  • Co je to operace rakoviny prostaty.
  • Jak se připravit na operaci rakoviny prostaty.
  • Jaké potraviny jíst, aby vaše tělo bylo zdravější a silnější před operací.
  • Co byste měli udělat před nástupem do nemocnice.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Zmenšování penisu

Penis se může změnit jen vizuálně. Je to dáno stavbou těla. Pokud muž dramaticky ztloustne, zejména v okolí ohanbí, pak se penis „opticky“ zmenší, tedy zasouvá se do zbytnělé části ohanbí. V těchto případech jsou zapotřebí pravidelné kontroly těla a samotné váhy daného jedince.

Zdroj: Vše o penisu

Dosáhnu erekce po operaci prostaty?

Na každé straně prostaty jsou malé skupiny nervů. Jejich poslání je umožnit erekci penisu. Jestliže se rakovina nerozšířila do těchto nervů, tak operující lékař se pokusí je zachránit a nechat je na místě. Tento typ operace se nazývá "nervy šetřící operace." I když se povede provést tuto nervy zachovávající operaci, tak zde stále existuje velké riziko, že tyto nervy nebudou po operaci správně fungovat, jak by měly. To znamená, že je zde pravděpodobnost toho, že nebudete moci dosáhnout erekce po dobu asi 12 měsíců od operace. Erekce znamená, že penis ztvrdne a je připraven k pohlavnímu styku. Pokud jste měli potíže s erekce už před operací, nebude to s erekcí po operaci lepší. U některých mužů, ačkoliv u nich byla provedena nervy šetřící operace, tak u nich nedojde k obnovení možnosti dosáhnout přirozené erekce a vzniká u nich tak zvaná erektivní dysfunkce, neboli impotence. Existují ale léky a zdravotnické prostředky, které mohou pomoci s dosažením erekce. Poraďte se o těchto možnostech se svým lékařem nebo zdravotní sestrou. Poté, co budete mít odebrání prostaty za sebou, tak, nebudete mít spermie, abyste mohl počít dítě. Až budete mít sex po prostatektomii, tak vaše vyvrcholení bude jiné než před operací. Po odstranění prostaty při vyvrcholení nebudete mít ejakulát. Tento jev se nazývá suchá ejakulace.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP