Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍRODNÍ BARVY NA ŠEDIVÉ VLASY

OBSAH

Jak Reparex funguje

Princip fungování přípravku Reparex proti šedinám spočívá v tom, že oxidovaný melanin, který je v šedivých vlasech, je redukován enzymem alfa-reduktázou, obsaženým v přípravku, čímž se melanin zbarví a šedivé vlasy nabudou ze svého vnitra původní barvu. Získaný kyslík enzym naváže na dusičnan stříbrný, který se v malých částkách z vlasů vymyje anebo vyčeše. Jiné barvy na vlasy barví šedivé vlasy zvenčí, kdežto Reparex zevnitř.

Reparex:

  • obnovuje původní barvu vlasů, která vypadá opět jako přírodní;
  • je snadno použitelný, není nutná žádná pomoc s jeho aplikací;
  • nanáší se lokálně pouze na šedé vlasy, je velmi efektivní;
  • barva vlasů je obnovena zevnitř, proto jsou všechny vlasy obarvené stejně;
  • šetří peníze, jedna láhev Reparexu vydrží téměř 2 měsíce;
  • nikdo si nevšimne, že ho používáte.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Kolik stojí

Zde můžete vidět, jaká je cena Reparexu na šedivé vlasy.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Použití Reparexu pro ženy

Reparex pro ženy je vlasová kosmetika, která se používá proti šedivým vlasům u žen. Navrátí šedivým vlasům jejich původní barvu. Barví šedivé vlasy zevnitř, při pravidelném používání má dlouhodobý účinek.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Nejlepší barvy na vlasy

Mezi nejlepší barvy na vlasy patří bezpochyby henna.

Použití henny je docela snadné a přímočaré. Stačí rozpustit cihličku henny v misce s horkou vodou. I když rozpuštěná henna připomíná trochu bláto, je nejideálnější přírodní barvou na vlasy. Při aplikaci henny se doporučuje používání rukavic. Po nanesení henny na vlasy je vhodné překrýt vlasy koupací čepicí pro lepší výsledné zbarvení. Doba působení je rozdílná, závisí na vás, jak dlouho ji necháte působit, jestli to vydržíte dvě hodiny, nebo šest hodin.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Diskuze

V diskuzi CITLIVÁ POKOŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Klimešová.

Dobrý den, prosím Vás obracím se na Vás s prosbou. Od ledna 014 mě svědí/až bolí, když se opřu o hlavu/ pokožka na hlavě. Nejvíce vzadu a nad ušima, bohužel lupy ani jiný problém nemám. Mám sušší pokožku po barvení a velmi husté vlasy. Již jsem vyzkoušela/Nizoral, Linola/. Mám i kortokoidy, ale bohužel ani ty mi nepomáhají. Jediné co mí zmírní svědění je Claritin na alergie.Vyzkoušela jsem kůru z bahna od f. Kapyderm, mám jejich šampon i gel, ale zatím výsledek žádný. Již opravdu nevím, co mám dělat. Kožní už neví, co by mi dala. Kupuji další šampony a učinek nulový.Odborník od f. Kapydermu mi řekl, že mám seboroiskou dermatitidu. už jsem o tom přečetla spustu článků, ale zjistila jsem, že každému pomůže něco jiného. Dokáže někdo udělat opravdu diagnozu pokožky, co by to mohlo být? Moc prosím o radu, nebo na koho se obrátit. Moc děkuji za odpověď. 

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václava Pasterčíková.

Mám ty samé problémy jako p.Klimesova a pokožku ve vlasech mám červenou uz rok též na kožním si už neví rady vyzkoušela jsem toho moc a nic.Vlasy jsou pro mne doménou od jakživa a jsem blondyna o to víc mi červená pokožka prosvítá a me to moc trápí neodbarvuji se již rok a me vlasy jsou již šedivé a nemohu se s tím smířit poraďte prosím.dekuji

Zdroj: diskuze Citlivá pokožka ve vlasech

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem BARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromira.

své vlasy mám barvené hennou do rezava, koupila jsem si evropské vlasy na zhuštění a prodloužení středně hnědé, rezavé jsem nesehnala, jak je dobarvit? henna na mě nechce chytnout

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupované vlasy je potřeba nejdříve stáhnout odbarvovačem a potom obarvit na zrzavo. Henna bude v tomto případě příliž slabá pomocnice. Použijte klasické chemické barvy. Pro pěkný efekt je nejlepší nechat si barvu prodloužených vlasů upravit od kadeřnice, která je prodlužuje.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů

Příznaky šedivých vlasů

Příznaky šedých vlasů netřeba snad ani vysvětlovat – vaše původní barva se postupně mění na šedou. Často je tato proměna způsobena nedostatkem tří vitamínů B-komplexu, které specificky vyživují vaše vlasy.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Šalvěj

Šalvěj patří mezi nejstarší barviva používaná na černé a tmavě hnědé vlasy, dokáže překrýt i šediny. Listy šalvěje vařte po dobu 30 minut, aby vznikl silný extrakt, pro dosažení sytějších barev se šalvěj vaří ještě déle. Jakmile extrakt z šalvěje zchladne, můžete ho aplikovat na vlasy. Pro dosažení bezvadného výsledku by se tento proces měl opakovat jednou týdně, pro zachování barvy jednou měsíčně.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Diskuze

V diskuzi PÉČE O VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Já si všímám, co dnes obsahuje kosmetika.Jsou to samé sulfáty, parabeny a chlorid sodný, tyhle látky jen vysušují vlasy.Proto jsem se rozhodla používat už jen výhradně přírodní kosmetiku, teď se mi osvědčila kosmetika od řady Alloxi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče o vlasy

Alternativní barvení vlasů

Neobvyklé barvy na vlasy zkoušejí hlavně přívrženci různých hudebních žánrů. Například mnozí punk-rockeři si rádi barví vlasy na zeleno a červeno. Také růžová a oranžová jsou celkem populární.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
už asi rok si žehlím svoje vlasy, po tom co jsem si všimla jednoho černého vlasu na mé hlavě toto žehlení omezuji na ofinu po případě kudrliny na konečcích. Ale pořád se mi zdá, že mi vypadává hodně vlasů a také jako by mi ubývaly vlasy u pěšinky. Zkoušela jsem hodně šampónů ale nic nezabírá. Existuje nějaký lék nebo přírodní recept na regeneraci? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Ahoj, zkuste vyzkoušet bioaquamol U - je volně podejný v lékárně a není ani drahy. Já ho taky používám, rostou nové vlasy a nevypadávají, navíc je i na lupy :-) Přeji hodně štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Hena

Keř heny se používal v Egyptě po více než 5000 let jako zdroj barvy kaštanového odstínu na vlasy i vousy. Hena představuje bezpečné barvivo, neboť na vlasech vytváří jen slabou vrstvu. Dnes je k dispozici v práškové formě nebo jako pasta, která se aplikuje na vlasy. Tmavým vlasům dodává hena červenozlaté odstíny, na světlých vlasech mohou být odstíny červenooranžové. Hena by měla být ve směsích s jinými bylinami.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Haisová.

Mám velmi dobré zkušenosti s Hennou, přírodním barvivem, která se prodává i jako regenerační, bezbarvý zábal. Působí na vlasy jako "hnojivo" na rostliny.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Poškozené vlasy

Pokud jsou vaše vlasy suché a lámavé, mohou být poškozené příliš častým používáním chemických barev nebo trvalou, nebo nejsou správně vyživovány. Přírodní prostředky zvyšují obsah bílkovin a pomáhají dostat vlasy zpět do původního stavu, jestliže jsou pravidelně používány.

  • Vezměte vejce a oddělte bílek od žloutku.
  • V misce smíchejte žloutek se 4 dcl vody.
  • Přidejte lžíci citronové šťávy.

Smíchejte všechny tyto přísady dohromady v misce. Vmasírujte si žloutkovou směs do vlasů a nechte ji působit po dobu 5 minut, poté opláchněte. Tuto masáž opakujte ještě jednou. Oplachování se provádí vlažnou vodou.

Zdroj: Šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaruska89.

mě se osvědčil rakytníkový olej na léčbu pokožky, arganový a makadamový na vlasy. probírala jsem to se svojí kadeřnicí (chodím v Praze do salonu Esmina - www.esmina.cz/), doporučovala buď přímo přírodní extrakty nebo najít obchod v Praze, kde se to dá sehnat.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Heřmánek

Heřmánek je rostlinné barvivo, které se používá k posílení blond vlasů. Extrakt se vyrábí jako čajová forma, čaj se nechá 30 minut odstát a pak se aplikuje na vlasy. Extrakt stačí použít jedenkrát týdně. Dalšími bylinami, které oživují světlé vlasy, jsou šafrán a kurkuma.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Výběr barvy na vlasy podle fota

Zde je k dispozici webová služba, která umožňuje nahrát svoji vlastní fotografii, na které si pak odzkoušíte různé odstíny barev. Díky tomu můžete bezvadně vybrat správnou barvu a pak najisto si ji koupit v drogérii. Takže vzhůru do experimentování bez následků, zde je odkaz: výběr barvy na vlasy podle fota.

Zdroj: Barvení vlasů

Melír na tmavé vlasy

Pokud chcete blond melír do černých vlasů, očekávejte, že melíry půjdou obvykle do zrzavé barvy. Tato varianta se tedy odbornicemi moc nedoporučuje. Melír pro hnědé vlasy nebo pro ty černé však již není nic netradičního. Zatímco se vlasy dříve při melíru do tmavých vlasů hlavně zesvětlovaly, teď se barví. Zůstat můžete v přírodních tónech tón v tónu, ale proč si neužít trochu barvy. Vždyť i kobaltová modrá může v hnědých vlasech působit decentně.

Pokud vám melír nevyšel tak, jak jste si představovala, můžete to napravit přelivem, ale jakým, to vám musí poradit kadeřník, který ví, jak melír „ochladit“, aby vlasy nebyly žluté. Neexperimentujte, jinak si poničíte a vysušíte vlasy.

Zdroj: Melír

He Shou Wu

He Shou Wu, známý také jako Fo Ti, se používá v tradiční čínské medicíně pro různé účely, například jako prevence zešedivění či zbělání vlasů, protože obnovuje původní barvu. Na rozdíl od jiných bylin, které jsou aplikovány přímo na vlasy, se He Shou Wu užívá v čajové formě pro vnitřní užití.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Léčba bílých vlasů

Předčasně bílé vlasy mohou vést k nespokojenosti dítěte, k úzkosti rodičů apod., níže uvádíme prostředky, jak tento stav, který může vést ke špatnému vzhledu a nízkému sebevědomí dítěte, řešit.

  • Konzumace potravin bohatých na železo, vitamín B, sodík a měď.
  • Ovoce a zelenina obsahují antioxidanty, které bojují proti volným radikálům, které mohou způsobit předčasně bílé vlasy.
  • Masáž vlasů kokosovým olejem, který se vařil s kari kořením.
  • Aplikace směsi oleje a angreštu v prášku na vlasy.
  • Použití heny jako přírodní barvy na vlasy.
  • Kyselina listová může zabránit bílým vlasům.

Zdroj: Příčina předčasně bílých vlasů u dětí

Vlasy podle barevné typologie

Vlasy jsou naší doménou i největším měřítkem v barevné typologii. Rozlišujeme tři základní barvy, a to žlutou, červenou a modrou barvu. Barevné směsi s převahou červené a žluté vnímáme jako teplé. Naopak ty, u nichž převažuje modrá, vnímáme jako studené. V jarních odstínech převládá žlutá, barvy jsou světlejší a veselejší. Pro podzimní odstíny je typická červená, jsou sytější, těžší a zemitější. V letních i zimních odstínech dominuje modrá s tím rozdílem, že v létě je lehčí, tlumená a v zimě zase jasnější a tvrdší.

Zdroj: Barevná typologie


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP