Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍRODNÍ ZESVĚTLOVAČ NA VLASY

OBSAH

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Variace masky na vlasy z majonézy

Do své majonézové masky můžete také přidat další přírodní ingredience, jako je olivový olej, avokádo nebo vejce. Ve skutečnosti můžete pomocí majonézy, za přidání mandlového oleje a octa, zbavit vlasy vší přírodní cestou. Celkově bude léčba majonézou obnovovat hydrataci a vitalitu vlasových kořínků bez vysokých nákladů na salony nebo škodlivé účinky výrobků s nízkou kvalitou. Jedná se o skvělý způsob na přírodní péče, která po jednom měsíci pravidelného používání vám umožní být skutečně okouzlující. Kdo z vás věděl, že vypadat dobře, může být tak snadné?

Zdroj: Majonéza na vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Já si všímám, co dnes obsahuje kosmetika.Jsou to samé sulfáty, parabeny a chlorid sodný, tyhle látky jen vysušují vlasy.Proto jsem se rozhodla používat už jen výhradně přírodní kosmetiku, teď se mi osvědčila kosmetika od řady Alloxi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče o vlasy

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
už asi rok si žehlím svoje vlasy, po tom co jsem si všimla jednoho černého vlasu na mé hlavě toto žehlení omezuji na ofinu po případě kudrliny na konečcích. Ale pořád se mi zdá, že mi vypadává hodně vlasů a také jako by mi ubývaly vlasy u pěšinky. Zkoušela jsem hodně šampónů ale nic nezabírá. Existuje nějaký lék nebo přírodní recept na regeneraci? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Ahoj, zkuste vyzkoušet bioaquamol U - je volně podejný v lékárně a není ani drahy. Já ho taky používám, rostou nové vlasy a nevypadávají, navíc je i na lupy :-) Přeji hodně štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Gely

Ibišek

Vařený ibišek je skvělým gelem na vlasy. Tento gel je spíše určený pro jemné vlasy, které nepotřebují takovou fixaci jako pevnější, silnější vlasy.

Lněné semínko

Stačí povařit několik tmavých hnědých lněných semínek v hrnci po dobu 10 minut. Poté vznikne pěkný, hustý gel. Důležité je odstranit z hmoty zbytky semínek. Tento gel je velmi účinný a efektivní.

Dalo by se říci, že veškeré přírodní prostředky na vlasy jsou o dost účinnější a lepší nežli komerční přípravky, které spíše vlasy poškozují, než aby jim prospívaly.

Zdroj: Péče o vlasy přírodními prostředky

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Haisová.

Mám velmi dobré zkušenosti s Hennou, přírodním barvivem, která se prodává i jako regenerační, bezbarvý zábal. Působí na vlasy jako "hnojivo" na rostliny.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaruska89.

mě se osvědčil rakytníkový olej na léčbu pokožky, arganový a makadamový na vlasy. probírala jsem to se svojí kadeřnicí (chodím v Praze do salonu Esmina - www.esmina.cz/), doporučovala buď přímo přírodní extrakty nebo najít obchod v Praze, kde se to dá sehnat.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Sally Hansen zesvětlovač

Popis:

Zesvětlovač Sally Hansen je přípravek, který vám napomůže k tomu, aby vaše tmavé chloupky v obličeji, na pažích i nohou zesvětlili a tím se přiblížili vaší barvě pokožky, nebudou pak tak výrazné a viditelné, především co se týče obličeje vám tento přípravek může napomoci k nárůstu vašemu sebevědomí.

Přednosti:

Tento přípravek je vysoce účinný a jeho použití rychlé a bezbolestné, na rozdíl od depilace. Nemusíte navštěvovat kosmetické salóny a nechávat si odstraňovat knírek v obličeji nebo tmavé chloupky na kterékoliv části těla, nyní vše zvládnete v pohodlí domova a to za pár minut. Navíc obsahuje kolagenovou bílkovinu, aby nedocházelo k podráždění vaší pokožky.

Zdroj: Sally Hansen

Poradna

V naší poradně s názvem PŘIRODNI SPUSOB NA ZČERNANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

ahoj nejsem ještě dospěla a chtěla bych byt emo kids :) ale moji rodiče sou proti abych si nabarvila vlasy prej se mi zniči a tak neni nějaky přirodni spusob prosím poratte :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Natalie, jestli tě to láká, být Emo kids, tak se nabarvi sama. Rozhodnutí o svém stylu a barvě vlasů je výraz tvého cítění a vnímání světa, které by němělo být nikým potlačováno.
Pro dosažení Emo stylu je třeba mít vlasy skutečně temně černé, taková havraní čerň, a tu s žádným přírodním produktem z bylin nedosáhneš. Normálně si kup v drogérii černou barvu na vlasy a obarvi se podle návodu. Každým barvením se vlasy změní, u někoho se poškodí tak že se lámou a třepí konečky, u někoho zase třeba zmatní, je to různé, ale podstatné je to, že pokud se ti vlasy barvením zničí, tak ti za několik měsíců dorostou nové - nezničené a s původní barvou, takže no-problem! Neboj se tím vyjádřit své pocity a touhy.
Taková změna životního stylu, kterou styl EMO určitě představuje, zajisté vyvolá negativní reakce u tvých rodičů. Proto očekávej doma trochu dusno a psychicky se na to připrav. Tato rodinná reakce bude součástí mnoha dalších reakcí tvého širokého okolí, které budeš s touto změnou zažívat, což asi chceš, protože styl Emo znamená, provokovat okolí výstředním černým stylem. Kdyby bylo doma velké dusno, které by mohlo přerůst v domácí násilí, tak se v klidu obrať na linku bezpečí, kde ti pomohou rodiče uklidnit. Linka bezpečí má číslo 116 111, je zdarma a dovoláš se z jakéhokoliv telefonního automatu i bez peněz nebo telefonní karty.

Zdroj: diskuze Přirodni spusob na zčernani vlasu

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Mě vlasy padaly hrozně dlouho z důvodu HA. Jednoznačně mohu doporučit sadu Vitatress Nexxus. Je přírodní, žádná chemie. Výrobce dokonce uvádí, že v USA byla zvolena jako nejúčinější na trhu. Mě rozhodně pomohla. Vlasy přestaly padat, dokonce se mě pár lidí už ptalo, co používám :-), že vlasy vypadají fakt dobře a zdravě... a to se dobře poslouchá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena85.

Dobrý den, mojí dceři okolo 20. roku začaly dost vypadávat vlasy, hodně to bylo asi stresem z VŠ, změnou prostředí a tak. Hrozně se tím trápila a já teda pak vyzkoušela na doporučení tonikum od Reparexu proti vypadávání vlasů, které jí opravdu pomohlo. Samozřejmě se musela psychicky trochu stabilizovat, aby to mělo efektivní účinek a ještě právě jsem jí k tomu kupovala doplňky stravy. Tady posílám, jak to tonikum funguje v praxi: www.reparexshop.cz/b…

Zdroj: diskuze Padání vlasů diskuze

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Výhody surovin používaných v receptech

Extra panenský olivový olej

Hydratuje vlasy a působí jako přírodní kondicionér. Tento olej je již dlouhou dobu používán v péči o vlasy, zvláště je skvělý pro výživu křehkých, suchých a poškozených vlasů. Zároveň je omlazuje a dodává jim lesk.

Mléko

Poskytuje vlasům měkkost.

Citrón

Citrón uzavírá póry pokožky hlavy, čímž zbavuje vlasy a pokožku přebytečného mazu. Ale je důležité při jeho používání dávat pozor, protože zesvětluje vlasy. Dobré je tedy, aby všechny přípravky na vlasy z citrónu byly dostatečně ředěny vodou. Doporučuje se poměr 1 : 2 (citrón a voda).

Kokosový olej

Jedná se o vynikající kondicionér, který pomáhá vlasům, aby byly měkčí a lesklejší.

Med

Med má výborné hydratační vlastnosti. Velmi často se používá pro výrobu domácích masek na vlasy, a to zejména pro suché a unavené vlasy. Má skvělé regenerační vlastnosti a vašim vlasům dodá vlhkost, takže pak vypadají zářivěji a jsou nádherně lesklé.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je výborný pro odstranění mazu z pokožky hlavy. Je vhodné ho používat zvláště pro dlouhé vlasy, kdy výborně pomáhá s odstraňováním lupů.

Zdroj: Přírodní masky na vlasy

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP