Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

SLIZIN


Bylinky na reflux

Z dlouhodobého hlediska je výhodnější úprava jídelníčku a celkového životního stylu tak, aby se projevy refluxu minimalizovaly.

Z bylin mohou pomoci byliny slizovité, neboť rostlinný sliz pokrývá podrážděné sliznice a napomáhá jejich regeneraci. Neléčí sice samotnou podstatu refluxu, ale pomáhají minimalizovat škody na sliznici jícnu. Komplexní je například bylinná směs Slizin a také směs Antispasmos, kdy pomalým rozkousáním v ústech dojde k uvolnění silic, které se rychle (přes sliznici dutiny ústní) dostanou do krevního oběhu a uvolní křečovité stažení, čímž odezní i akutní bolest.

Zdroj: článek Reflux jícnu - dieta

Bylinky na zánět jícnu

Alternativní léčba: Každý den ráno si dejte štamprli extra panenského olivového oleje a večer pijte čaj z kotvičníku. Podstatné zlepšení poznáte už během týdne.

Z bylin vám mohou pomoci byliny slizovité, neboť rostlinný sliz pokrývá podrážděné sliznice a napomáhá jejich regeneraci. Neléčí sice samotnou podstatu refluxu, ale pomáhají minimalizovat škody na sliznici jícnu. Komplexní je například bylinná směs Slizin, která v sobě kombinuje byliny slizovité s účinkem pozitivně působícím na trávicí trakt.

Jako první pomoc od prudké bolesti vzniklé křečovitým stažením jícnového svalstva poté, co do něj vnikne žaludeční kyselina, pomáhá směs Antispasmos, kdy jejím pomalým rozkousáním v ústech dojde k uvolnění silic, které se rychle přes sliznici dutiny ústní dostanou do krevního oběhu a uvolní křečovité stažení, čímž odezní i akutní bolest.

Také je vhodný čaj na omezení tvorby žaludeční kyseliny.

Složení čaje:

  • jitrocel list (Folium plantaginis)
  • mochna nať (Herba anserinae)
  • vachta list (Folium trifolii fibrini)
  • světlík lékařský nať (Herba euphrasiae)
  • pampeliška kořen (Radix taraxaci)
  • borůvka list (Folium myrtilli)
  • řebříček nať (Herba mille folii)
  • lnice květel nať (Herba linariae)

Příprava čaje:

Dvě polévkové lžíce sypané bylinné směsi zalijeme ½ l vroucí vody, necháme přikryté vylouhovat asi 20 minut a přecedíme. Čaj pijeme 2–3krát denně nalačno, asi půl hodiny před jídlem.

Zdroj: článek Podrážděný jícen

Autor obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová


sliz ve stolici u psa
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
sliznice
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.