Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TEA TREE OIL V TĚHOTENSTVÍ NA VYTOK

OBSAH

Růžový výtok v těhotenství

Krvácení v graviditě vždy vyžaduje vyšetření! Krvácení v těhotenství se sice vyskytnout může, ale klasická menstruace, kdy se odlučuje zbytnělá sliznice a tím dochází ke krvácení, není možná. V těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví – to platí i pro děložní čípek, a tak se může stát, že se při anebo po pohlavním styku objeví slabé špinění. Pokud k tomu nejsou další příznaky, jako je silná bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačali jste krvácet, tak není důvod panikařit. Pohlavním stykem se miminku neublíží. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit i kvasinkový výtok.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Diskuze

V diskuzi TEA TREE OI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eleanora.

Já používám tento Tea tree oil, je výborný, doporučuji..
www.australianremedy…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hortenzia.

Já používám tuto radu kosmetiky s tee tree z Oriflame www.letakomat.cz/ori… a jsem maximálně spokojená :-)

Zdroj: diskuze Tea tree oi

Růžový výtok před menstruací

Máte v poslední době světle hnědý či narůžovělý výtok a není to u vás obvyklé? Hnědý ani růžový výtok u žen není „obvyklý“ nikdy, a pokud nejste těhotná, a přesto ho máte, zajděte si ke gynekologovi. Tento výtok mohou mít ženy také pár dní před nebo po menstruaci. Ptáte se, proč vlastně dochází ke „špinění“? Špinění může nastat i tehdy, když se oplodněné vajíčko váže k děložní stěně. Tento neobvyklý výtok většinou doprovází mírné křeče v podbřišku. Špinění však není jediný příznak možného těhotenství. Příznakem těhotenství může být také časté močení. Pokud i vy máte v poslední době nutkání často navštěvovat toaletu a nikdy tomu tak nebylo, může to znamenat hodně věcí, například to, že pokud vás to při močení pálí, zřejmě trpíte zánětem močových cest – urgentně navštivte lékaře! Časté návštěvy toalety mohou znamenat i těhotenství. Pokud si nejste jistá, je dobré udělat si těhotenský test.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Isabella .

Dobrý den, mam 7 dni zpoždění. Včera jsem si dělala těhotenský test ale vyšel negativně. Dnes ráno jsem to zkusila znovu a vyšel opět negativně. Mam bolesti a někdy i křeče v podbřišku. Je mi divne od žaludku a na dotek mam bolestivá ňadra. Dnes se objevil narůžovělý výtok. Může jít o těhotenství? Předem děkuji za odpověď. Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když vyšel test negativně, tak těhotná nejste. Byla by ale vhodná prohlídka na gynekologii, abyste zjistila příčinu zpoždění a dalších potíží, které zmiňujete.

Zdroj: diskuze Dotaz

Tea tree krém

Tea tree oil krém má antibakteriální účinky a je určen k ošetření podrážděné pokožky a při svědivosti. Podporuje hojení bodnutí, odřenin a malých řezných ran.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Já jsem použila tea tree na svrab teď naposledy a použila jsem 100% čistý tea tree olej bez ředění, ale jen na místa s červenými pupínky. Tea tree jsem aplikovala vatičkou namotanou na špejli. Měla jsem jen 8 pupínků na spodku zápěstí a prakticky hned po nanesení tea tree to přestalo svědit a za 10 dní se mi to zahojilo úplně. Nanášela jsem olej na svrab pravidelně 3 krát denně celý týden. Zkus to, snad ti to taky pomůže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Ok děkuji

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Tea tree oil na akné

Při léčbě mírného akné přípravek s 5 % tea tree oleje ukázal srovnatelné výsledky s 5% benzoylperoxidem, byť nástup účinku byl pomalejší.

Použijte na komedony a nežity 100% Tea tree oil, a to 3x denně. Větší plochy potřete olejíčkem ředěným vodou v poměru 1 : 10.

Zdroj: Tea tree oil

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Dobrý den,7.1.2019 jsem měla poslední menstruaci a 21.1. jsem měla asi 2 dny růžový výtok. Mohla bych být těhotná? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš ne. Doba pro oplodnění (ovulace) by vycházela až na současné dny. Pro jistotu doporučuji udělat těhotenský test. Růžový výtok může mít několik příčin. Blíže k jejich určení se dá dojít až po vyšetření u gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Tea tree oil v těhotenství

Olej tea tree je vhodný pouze k místnímu použití. Nesmí se polknout ani přijít do očí. Chcete-li tento olej používat k léčení otevřených ran, poraďte se nejdřív s lékařem. Máte-li zdravotní problémy, poraďte se o jeho užívání se svým lékařem. I když je olej může způsobit menší kožní podráždění, je v zásadě bezpečný i k místnímu použití. Jako jiné léčivé oleje může v čisté neředěné podobě dráždit sliznice dýchacích cest a očí.

Zdroj: Tea tree oil

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den, mám problém se svrabem, krerý se mi vrátil po půl roce a bohužel se teď dva měsíce nedostanu do Čech a potřebuji poradit, jestli ten Tea tree oil mám naředit, když bude 100% a jestli ano tak jak. Děkuji s pozdravem Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Já jsem použila tea tree na svrab teď naposledy a použila jsem 100% čistý tea tree olej bez ředění, ale jen na místa s červenými pupínky. Tea tree jsem aplikovala vatičkou namotanou na špejli. Měla jsem jen 8 pupínků na spodku zápěstí a prakticky hned po nanesení tea tree to přestalo svědit a za 10 dní se mi to zahojilo úplně. Nanášela jsem olej na svrab pravidelně 3 krát denně celý týden. Zkus to, snad ti to taky pomůže.

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Tea tree mast

Tea tree mast je bylinná mast s výraznými dezinfekčními a antiseptickými účinky. Je vhodná k ošetřování oparů, plísní nehtů či mezi prsty.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Tea tree oil na bradavice

Někdy je tento olej doporučován k léčení bradavic, které jsou virového původu, ale tato účinnost není vědecky potvrzená.

Cena tea tree oleje.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi RYMOVNIK V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Lze užívat Rýmovník i v těhotenství? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška.

Nesmíte,jenom inhalovat!!

Zdroj: diskuze Rymovnik v těhotenství

Tea tree oil na afty

Tea tree oil je zvlášť výhodné používat na afty v ústech, u nichž není možné postižené místo potírat. Ústa totiž snadno propláchneme čistou vodou, do které přidáme pár kapek oleje. Kloktání často pomáhá také u začínajících bolestí v krku.

Přidejte 10 kapek Tea tree oil do skleničky teplé vody a nechte v ústech několik minut 2x denně.

Zdroj: Tea tree oil

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Takže ovulaci bych měla mít až teď? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, ovulace by měla probíhat v těchto dnech.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Poševní mykóza v těhotenství

Mnoho žen si stěžuje na výtok v těhotenství, kdy se u nich objevuje poševní mykóza kvůli zvýšené hladině ženského hormonu estrogenu. Léčba vaginální mykózy u těhotných žen by měla být prováděna pouze pod dohledem lékaře. Vaginální tablety jsou zaváděny gynekologem, bez aplikátoru.

Zdroj: Poševní mykóza

Prodej a cena

Produkty australské společnosti Tetra Tea Tree v ČR zatím nekoupíte (r. 2020), ale na internetu naleznete nespočet výrobků od českých i zahraničních výrobců dle vašich požadavků.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Tea tree olej

Olej z čajovníku australského je známý jako antiseptický, baktericidní a fungicidní prostředek. Pro své silné dezinfekční účinky se proto hodí k ošetření různých kožních poranění. Tea tree oil vám pomůže při ošetřování plísní či ekzémů, pokud vás trápí akné nebo trpíte na opary. Lze jej použít také při štípnutí hmyzem, běžných spáleninách a drobných rankách. Výborných účinků Tea tree oilu se využívá dále při angíně a aftech. Díky svým vlastnostem působí Tea tree oil jako univerzální lékárnička a je tak vhodný do každé domácnosti.

Zdroj: Tea tree oil

Obrázky

Zde můžete vidět fotografie výrobků Tetra Tea Tree.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Co je to Tetra Tea Tree

Tetra Tea Tree je společnost zabývající se výrobou dětských matrací a polštářů, které mají náplň z čajovníku.

Výhody:

  • Jsou prodyšné – přirozeně podporují proudění vzduchu v matracích a polštářích pro dětské postýlky.
  • Nejsou alergenní – ideální matrace pro děti s alergiemi nebo citlivou pokožkou.
  • Jsou antibakteriální – přírodní složky bezpečně eliminují houby ani plísně.

Zdroj: Tetra Tea Tree


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP