Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TESTOVACÍ PAPÍRKY NA MOČ

OBSAH

Papírky na měření

Velmi levná, ale zároveň velmi nespolehlivá metoda je pomocí „ketoproužků“, které se dají zakoupit online nebo i v některých lékárnách. Vyjdou na pár korun a jediné, co je po vás požadováno, je kapka moči. Bohužel technologie použitá pro detekci ketonů nepatří (na rozdíl například od proužků na měření pH) mezi ty nejpřesnější.

Měření ketonů v krvi je velmi přesná, ale zároveň nejdražší metoda. Na (celosvětovém) trhu je několik producentů přístrojů, které vám velmi přesně změří množství ketonů v krvi, a to během několika sekund poté, co kapku krve na testovací proužek kápnete. Cena proužků se pohybuje v rozmezí 50 až 70 korun.

Měření ketonů v dechu je možné pomocí přístroje Ketonix, který si můžete pořídit za 110 dolarů (přibližně 2 400 Kč). Použití je velmi jednoduché, stačí připojit tester do USB portu počítače nebo na externí USB baterii, zhluboka se nadechnout a po dobu přibližně 15 sekund do testeru jednorázově vydechnout. Během několika sekund vám Ketonix na barevné stupnici ukáže, v jakém stavu ketogeneze se vaše tělo nachází.

Zdroj: Papírky na měření ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOVACI PROUZKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vackova.

Kde mohu zakoupit testovaci prouzky a cena.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejlepší diagnostické proužky na vyšetření moči koupíte zde: www.prozdravi.cz/pro…
Jedním proužkem vyšetříte 10 různých vlastností moči.

Zdroj: diskuze Testovaci prouzky.

Test na ketózu

Test na ketózu je v podstatě jednoduchý test moči. Kontrolní papírky lze zakoupit v kamenných i internetových lékárnách.

Zdroj: Ketóza

Destilovaná voda pH

Destilovaná voda má neutrální pH, které je rovno číslu 7. K měření tohoto pH se používají univerzální indikátorové papírky, které se prodávají v krabičce s barevnou stupnicí označující pH.

Zdroj: Destilovaná voda

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Quick test doma

K provedení testu Quick v domácích podmínkách budete potřebovat testovací proužky a přístroj CoaguChek. Každý testovací proužek má testovací oblast obsahující protrombinovou reagencii. Po nanesení krve se reagencie rozpustí a proběhne elektrochemická reakce, která se převede do hodnoty času srážení, která se zobrazí na displeji přístroje v jednotkách INR (International Normalized Ratio).

Výsledky měření by si měl pacient zaznamenávat do zápisníku (pacientův deník) a při každé návštěvě je ukázat lékaři. Tímto způsobem se usnadní lékaři zhodnocení celkové kvality léčby.

Cena přístroje CoaguChek je 17.600 Kč. Testovací proužky stojí 3000 Kč za 24 proužků. Aktuální cena je vidět zde: měření Quick doma cena. Přístroj i proužky mohou být hrazeny zdravotní pojišťovnou. Dotažte se u své zdravotní pojišťovny na podmínky získání úhrady .

Zdroj: Krevní kvik hodnoty

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOVACI PROUZKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Nejlepší diagnostické proužky na vyšetření moči koupíte zde: www.prozdravi.cz/pro…
Jedním proužkem vyšetříte 10 různých vlastností moči.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luba Šanderová.

Prosím, dá se testovacími proužky i zjistit původ močových kamenů?

Zdroj: diskuze Testovaci prouzky.

Obsah balení

  1. Měřič EasyTouch
  2. Puncturer (odběrové pero)
  3. Lanceta
  4. Kontrolní proužek
  5. Baterie
  6. Pouzdro na zip
  7. Uživatelská příručka
  8. Kniha měření
  9. Záruční list
  10. Testovací proužky

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem SIFILIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David .

Dobry den mam obavu ze syfilisu ale spis si myslim ze je to zanicena mazova zlazka.prosim o radu jesi je to Syfilis:///
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotky to spíše vypadá na zánět folikulu na pokožce šourku ve stádiu zhojení. Obrázky, jak vypadá vřed u syfilitidy na pohlaví, jsou vidětvidět zde: www.google.com/searc…
Pro jistotu si raději nechte udělat krevní test na syfilis. A nebo si ho proveďte sám pomocí testovací sady, kterou můžete koupit tady: www.prozdravi.cz/syf…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sifilis?

Funkce přístroje pro domácí testování

  • Přesný a spolehlivý výsledek testování;
  • Rychlé testování kdekoliv a kdykoliv potřebujete;
  • Kompaktní a lehké ochranné pouzdro na přenášení;
  • Multifunkční měřič z kapky krve;
  • G znamená krevní glukózu;
  • C znamená cholesterol;
  • U znamená kyselinu močovou;
  • Testovací funkce: G, C, GU, GCU.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stepanka.

Zdravím všechny.
Furolin jsem dobrala před necelym týdnem za zanet moc.měchýře. Celou dobu brání mi bylo tezko. Na zvracení, pocit těžkého žaludku. Ale všechno jsem dobrala. Ovšem po třech dnech po ukončení léčby... Vyrážka po celém tele, štípání a svědění kůže. Jak kdyby me někdo polil kyselinou. Dle dr alergie na atb. Poradila at si vezmu lék na alergii. Ale ja už jsem ve stavu kdy opravdu do sebe nechci nic cpat :( Nikdy jsem na nic alergii neměla. Od teď už ano. Takže opravdu nepříjemné prášky :(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

Doktor napsal tento lék mému 90 letému otci a myslela jsem, že je to jeho poslední hodinka. Musí to být hrozný svinstvo a myslím, že je to nějaký testovací, nový prášek. Ale to vám nikdo neřekne. Jen jsem se dočetla na netu,že je to něco jako chemoterapeutika. Takže proto ty hrozný stavy - trochu jako chemoterapie. Už nikdy. Prášky jsem vrátila.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Jaký test cukrovky nabízí lékárna

V lékárnách se nabízí výše popsané testy, kromě těhotenského testu na cukrovku. V lékárně Dr. Max nabízí i GlucoLab 50 testovacích proužků + glukometr GlucoLab zdarma.

Kvalitní glukometr GlucoLab tak získáte za cenu testovacích proužků. Glukometr je certifikován značkou CE a schválen pro použití v zemích Evropské unie. Špičkovou kvalitu glukometru dokládá také jeho schválení americkou FDA. Balení obsahuje testovací proužky (50 ks – 2 tuby), glukometr GlucoLab, pouzdro glukometru, uživatelskou příručku, odběrové pero, zápisník měření, záruční registrační kartu, baterie, lancety (1 balení po 25 kusech).

Výhody:

  • automatické kódování proužku
  • moderní biosenzorová technologie
  • extrémně levné testovací proužky
  • přesné měření
  • jednoduché ovládání
  • kontrola a zobrazení okolní teploty
  • rychlé zobrazení výsledku do 5 sekund
  • rozdělení výsledků: před a po jídle či po pohybu
  • až 100 uživatelských profilů
  • velký čitelný displej
  • paměť na 250 výsledků
  • 36 měsíců záruka

Glukometry k domácímu použití jsou určeny především pro diabetiky. Píchnou se do prstu, namočí do krve testovací proužek, strčí jej do přístroje (glukometru) a ten ukáže hladinu cukru. Samozřejmě na jedno použití je tento přístroj drahý.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Poradna

V naší poradně s názvem PROJEVY A KREVNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xxx.

Dobrý den, je možné VŮBEC neprodělat horečnaté onemocnění do půl roku od event. nakažení? Vyrážkou jsou myšleny i pupínky podobné např. jako akné? Je možné míti krevní obraz a další klasické krevní testy (vyjma HIV test) v naprostém pořádku, pokud by byl člověk nakažen (po půl roce)? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel to možné je. Je mnoho případů nákazy virem HIV bez příznaků. Podle posledních poznatků bývá nákaza HIV vidět na CRP, které bývá u 50% nakažených mírně zvýšené. Nejbezpečnější způsob, jak zjistit HIV je krevní test provedený nejdříve 3 měsíce po rizikovém kontaktu. Testovací sada se dá běžně zakoupit v lékárně a test vám pak může provést praktický lékař na počkání nebo známá zdravotní sestra.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Projevy a krevní testy

Cena a prodej

Domácí test na kyselinu močovou provedete pomocí multifunkčního monitorovacího systému EasyTouch. Tento přístroj i náhradní testovací proužky jsou běžně dostupné v síti lékáren po celém Česku. Objednat si je můžete i na internetu, kde obvykle získáte lepší cenu. Zde je odkaz na seznam internetových nabídek včetně aktuální prodejní ceny: Multifunkční monitorovací systém EasyTouch cena.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem OBAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Idiot.

dob rej mam strach ze jsem se nakazil hiv.jsem zavysly na pervitinu mam za sebou rocni lecbu v komunite a dolecovaci program 3 mesice.4 roky jsem byl cisty ted pul roku prilezitostne prijmu drogu bohuzel injekcne ale nikdy jsem si nedal po jinym cloveku,vazne jsou veci pres ktery vlak nejede....je to jedno je sli jsem nakazeny tak pozde premyslet kde kdy co?ovsem dodrzuji zasady cisteho brani a sex vzdy s prezervativem jsem 3 roky ber pritelky takze vazne vzdycky!.no problem mam s tim ze uz 3 mesice se mi delaj bolaky nejdriv to byli pupinky kdyz jsem si je rozskrabal na nohach udelali ze z nich takovy bolaky co jsou vymackou po chvilce ale boli to a je to cista krev obcas trocha hnisu.ted to mam na hlave a rukach a objevil jsem i na briise.v podledni dobe jsem furt unaveny ani drogy nechci,jen marihuanu ale to je ....jsem v pozici kdybych radeji dostal rakovinu.vyleceny fetak s aids? neverte mu ani pozdrava a bacha na co sahate!. boze muzete mi nejak poradit krom toho at si dojdu na testry asi na k-centrum???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná rada ve vašem případě je zjistit, zda-li jste se opravdu nakazil virem HIV. Nemusíte kvůli tomu nikam chodit. Test si můžete udělat sám v klidu doma. Testovací sadu si můžete objednat na Internetu tady: www.prozdravi.cz/ora…
Stojí to 660 Kč a za dvacet minut víte jestli jste pozitivní HIV nebo ne. V případě pozitivního výsledku budete muset kontaktovat lékaře, abyste dostal léčbu, která virus utlumí a prodlouží vám život. Když bude výsledek negativní, tak rovněž navštivte lékaře v kožní ambulanci, aby vám pomohl vyléčit nepříjemné kožní projevy, které nyní máte. Nemusí být jednoznačně příznakem rozvoje onemocnění AIDS.
Zapomeňte na předsudky, že vás bude někdo ponižovat kvůli HIV. Doba pokročila a vnímání HIV pozitivních lidí už není nijak diskriminační. Otestujte se a postupujte podle zde uvedeného.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obavy

Jak se provádí měření ketolátek v moči

Účinnost redukčního režimu můžeme pozorovat i pomocí diagnostického proužku k vyšetření moči. Dodává jej například firma Lachema (Hexaphan) a je možné ho zakoupit či objednat v lékárnách. Chemická reakce, která vzniká ponořením proužku do ranní moči (na počátku dietního režimu a během něj pro porovnání), probíhá zejména mezi kyselinou acetooctovou a činidlem. Méně pak mezi acetonem. Kyselina β-hydroxymáselná s činidlem nereaguje, protože neobsahuje ketoskupinu. Takto vidíte hodnotu ketonů v moči v domácích podmínkách.

Zdroj: Papírky na měření ketózy

Testovací funkce

Glukóza v krvi

  • Rozsah měření: 20-600 mg/dl
  • Čas testu: 10 sekund
  • Objem vzorku: > 4 μl
  • Paměťová kapacita: 200 výsledků testů

Cholesterol

  • Rozsah měření: 100-400 mg/dl
  • Čas testu: 150 sekund
  • Objem vzorku: > 15 μl
  • Paměťová kapacita: 100 výsledků testu pouze pro cholesterol nebo 50 v případě multifunkčního testování 3 v 1

Kyselina močová

  • Rozsah měření: 3-20 mg/dl
  • Čas testu: 20 sekund
  • Objem vzorku: > 4 μl
  • Paměťová kapacita: 100 výsledků testu pouze pro kyselinu močovou nebo 50 v případě multifunkčního testování 3 v 1

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Jak na to?

Test se provádí ponořením absorpční části testovací kazety do vzorku moči a získáním výsledků na základě barevných proužků. K provedení testu použijte první ranní moč, která obsahuje nejvíce hormonů a která vám poskytne nejpřesnější výsledek testu. Pokud stále máte menstruační cyklus, proveďte test během prvního týdne cyklu. Druhý test si udělejte o týden později. Pokud již máte nepravidelný menstruační cyklus, udělejte si první test kdykoliv během měsíce a druhý test o týden později. Výsledek je znám již během 5 minut s 99% spolehlivostí.

Zdroj: Test na menopauzu

Alergie na propolis

Propolis je lepkavá mazlavá hmota, kterou včely používají k dezinfekci úlu. Jeho složení se liší včelstvo od včelstva. Za alergizujícími účinky propolisu pravděpodobně stojí výměšky z pupenů topolů, které včely sbírají jako jednu ze surovin pro „výrobu“ propolisu. Propolisová alergie se dá snadno zjistit kožním testem. Ten lze provést buď u lékaře (alergolog nebo dermatolog), nebo doma. Lékař má k dispozici náplasťový test nebo jinou alergologickou metodu. Pokud doma máte propolisovou tinkturu, můžete si pár kapek nanést na vnitřní stranu předloktí či zápěstí, rozetřít a nechat uschnout. Když testovací místo během následujících hodin zarudne, začne svědit nebo se objeví pupínky, jedná se pravděpodobně o alergickou reakci. Propolis má antibakteriální, antivirové, protiplísňové a antioxidační účinky. Přidává se do některých dermatologických krémů a zubních past. Existují i žvýkačky a potravinové doplňky obohacené propolisem. Těm se musí „propolisový alergik“ vyhýbat.

Zdroj: Alergie na med

Co je to ketóza

Ketóza je organismu přirozený biologický stav. Nastává, když se tělu ve stravě pravidelně dodává dostatečné množství proteinů (bílkovin) a zároveň je na minimum snížen příjem sacharidů a tuků. V ketóze se pak začínají tvořit „ketolátky“. Vznikají štěpením tukových tkání a mají schopnost plnohodnotně nahradit sacharidy, které jsou primárním zdrojem energie člověka.

V důsledku toho dochází k úbytku nejen podkožního tuku, ale také útrobního tuku, neboli viscerálního, který obklopuje důležité orgány. Snižuje se hladina cholesterolu v krvi a klesá produkce hormonu inzulinu, který štěpí cukry a vyvolává chuť na sladké. Ketózu neprovází hlad, chutě ani špatná nálada. Člověk se může cítit plný energie a místy mít až euforickou náladu. Ketóza je také skvělý detoxikační prostředek. Tělo totiž spaluje i usazené toxické látky, prostě vyloučí vše, co nepotřebuje. Do ketózy se organismus dostává v průměru po 2–3 dnech proteinové diety. Připravovat proteinovou dietu z běžných potravin je pro zdraví nevhodné a také časově náročné. Proto je tu proteinová dieta, jejíž základ představují speciální proteinová jídla.

Zdroj: Papírky na měření ketózy

Katalog Enii nails

Značka Enii nails nabízí široký sortiment pro profesionální „nehtaře“ i pro domácí použití. V širokém sortimentu naleznete:

  • UV gely – enii, eco, french, led a výživné;
  • silver UV gely – jednofázové, podkladové, modelovací a vrchní;
  • barevné UV gely – barevné UV gely, barevné LED gely;
  • rocklaky – rocklac pastel, rocklac sady;
  • gelové laky – aluminium, enii, dynamic;
  • akryl system – akryl, barevný akryl, UV akrygel, akrylové barvy;
  • nehtové tipy –různých druhů, tvarů, barev;
  • pomůcky k manikúře – pilníky, štětce, odlakovače, čističe, lepidla, nehtové formy;
  • podpůrné přípravky;
  • výživy;
  • UV lampy;
  • LED lampy;
  • brusky;
  • frézky;
  • odsávačky;
  • celé sady pro nehtovou modeláž;
  • laky – red line, enii, zdobicí;
  • péči o ruce – japonská manikúra, parafínový systém, balbcare, masky, krémy, peelingy;
  • pomůcky k pedikúře – péče o nohy;
  • dezinfekční přípravky – na pokožku a ruce, na dezinfekci nástrojů a ploch;
  • depilační systémy – vosky na depilaci, papírky na depilaci, podepilační přípravky, předdepilační přípravky;
  • kosmetiku Kallos – šampony, kondicionéry, masky, styling, barvení vlasů, péče o tělo;
  • luxusní kosmetiku Onna.
Veškerý tento sortiment si můžete objednat v internetovém obchodě Enii nails.

Zdroj: Enii nails

Alergie versus kontaktní dermatitida

Kontaktní dermatitidy jsou častá kožní onemocnění, která postihují celou populaci. Jsou vyvolána působením exogenních látek na kůži za spolupůsobení dalších faktorů. Klinický obraz bývá rozmanitý, vyskytuje se alergická reakce na kůži, červené fleky. Diagnóza kontaktní alergie je kombinací anamnestických údajů, klinického obrazu a provedených vyšetření. Prevencí vzniku kontaktních dermatitid je dodržování zásad ochrany kůže při práci, používání ochranných krémů a vhodná volba zaměstnání vzhledem k jiným dermatózám (například atopickému ekzému).

Standardní technikou pro diagnostiku IV. typu alergie je metoda epikutánních testů. Epikutánní test imituje ekzémovou reakci na malém okrsku kůže, na něž je aplikován alergen o známé koncentraci. Alergeny se používají v nízké koncentraci za použití testovací náplasti a ponechávají se v kontaktu s kůží 48 hodin. Standardně se odečítají za 48, 72 a 96 hodin po aplikaci testů.

Zde můžete vidět fotky alergické kontaktní dermatitidy.

Zdroj: Jak vypadá kontaktní dermatitida

Jak poznat rozdíl mezi ekzémem a kontaktní dermatitidou

Rozdíl mezi ekzémem a kontaktní dermatitidou se provádí pomocí epikutánního testu, ten se používá pro zjištění vyvolávajícího agens kontaktní dermatitidy. Jedná se o rutinní test, při kterém je zkoumaná látka o dané koncentraci rozpuštěna ve vhodném vehikulu, aplikována na kůži a ponechána neprodyšně překryta po dobu 48 hodin. Pak je test sejmut a hodnocen poprvé. Po uplynutí 24 hodin se provádí druhé, závěrečné hodnocení. Intenzita reakce se hodnotí křížky. Alergická reakce při kontaktní dermatitidě zpravidla svědí, po sejmutí testů sílí intenzita alergické reakce a šíří se do okolí, přičemž může dojít k oživení základního onemocnění.

Iritační reakce při toxické dermatitidě spíše pálí a bolí, po odstranění testu intenzita slábne. Iritační reakce může být důsledkem příliš vysoké koncentrace testované látky nebo zvýšené dráždivosti kůže.

Testovací sady obsahující nejdůležitější alergeny jsou nazývány rutinní testy, méně obvyklé látky se testují speciálními testy. Na směs několika látek podobné chemické struktury se používají smíšené testy a sady testů pro jednotlivé profese.

Zdroj: Jak vypadá kontaktní dermatitida


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP