Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TVORBA NOVÝCH PIH PŘÍČINA

OBSAH

Objevování nových věcí

Objevování nových věcí je důležité, umožní nahradit kouření novými, zdravými rituály. Sport, wellness, ale také podpora zdraví, pití takových nápojů, jako je zelený čaj, to vše jsou alternativy vhodné pro relaxaci při stresu. Také je vhodný kus dortu nebo čokolády jako malá odměna, která je mnohem méně škodlivá pro zdraví než kouření. Zkuste využít nabízených alternativ, budete volně dýchat, infekce budou méně časté, vnímání chuti se zintenzivní, dojde ke zpomalení stárnutí pleti a zuby zůstanou po čištění bílé.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A HREBICEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Ahoj, po pouziti teto jednorazove masticky se ulevi, nebo muze svedeni a tvorba novych pupinku nadale pretrvavat? Jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jednorázově se používá mast Infectoscab, která je k dostání na lékařský předpis. Po použití masti dojde k usmrcení všeho živého, co je ve nebo na vaší pokožce. Mrtvá tělíčka svrabu však zůstanou v kůži. Tam se začnou rozkládat a vytvoří nové pupínky, které mohou svědit podobně jako živý svrab. To vzbuzuje dojem, že svrab přežil a dál pokračuje nákaza. Ale není to tak a je třeba trpělivě počkat na odeznění těchto druhotných příznaků, které mohou trvat dva až tři týdny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab a hrebicek

Tvorba oddělků

Tvorba oddělků má ve včelařské praxi nezastupitelné místo. Představuje nejen moderní způsob velmi efektivního množení včelstev, ale také působí protirojově a má své místo v soužití s kleštíkem. Přes drobné nuance je princip vytváření a další péče o oddělek stejný a zároveň jednoduchý.

V nízkonástavkových úlech je tvorba oddělků velice jednoduchá. Můžeme odejmout celý nástavek s plodem i se včelami, jestliže jsme si 4 dny předem úl rozdělili mřížkou. Podle vajíček snadno zjistíme, v které části je matka. Ze zbytků můžeme dělat oddělky.

Zdroj: Tvorba oddělků

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

když už to bylo neúnosný začal jsem do uší kapat koloidní stříbro, mohu doporučit. za pár dní přestalo svědění i nadměrná tvorba mazu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tana.

Můžu se zeptat, jaké koloidní stříbro!

Zdroj: diskuze Svědění v uších

Tvorba smetence

Další možností je takzvaný sběrný oddělek. Z kmenového včelstva odebereme 1 plást (platí pro květen – později více) se zavíčkovaným plodem krátce před líhnutím i s obsedajícími včelami a vložíme ho mezi zásobní plást a souš s vodou do plemenáče či nového úlu. Přidáme včely z dalšího 1–2 rámečků s otevřeným plodem. Do plástu s plodem zapíchneme zralý matečník či dva. Matka musí zůstat v původním včelstvu, pokud tedy není cílem vytvořit oddělek se starou matkou. Do nového úlu poté ještě smeteme nebo sklepneme včely z několika dalších plástů zdrojového úlu a nový úl potom zavřeme – celý, včetně česna. Chybějící plásty ve zdrojovém včelstvu nahradíme prázdnými rámky. Plemenáč zavřeme a umístíme na nové místo, nejlépe na jiné, vzdálené stanoviště. V následujících dnech zkontrolujeme vylíhnutí matečníku (po 2–3 dnech) a můžeme podávat podněcovací krmení, postupně provádíme rozšiřování oddělku mezistěnami (při extenzivní metodě můžeme vložit rovnou), zkontrolujeme kladení matky (cca po 10 dnech). Případné problémy (nevylíhnutí matky, ztráta při oplozování) patřičně řešíme.

Zdroj: Tvorba oddělků

Diskuze

V diskuzi MALÁ TVORBA HROZNŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk .

Vinná réva pěkně kvete vytváří se hrozny, při dozrání je však úroda velmi malá, vytvoří se jenom několik málo skutečných kuliček hroznů. Jsou však sladké a zdravé.
Děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Mám dotaz: Víno kvete nasadí hrozny a kuličky začnou opadávat děkuji.

Zdroj: diskuze Malá tvorba hroznů


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP