Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UHRY NA OBLIČEJI

OBSAH

Jak vypadá akné na obličeji

Zdroj: Uhry na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem CYTEAL KOŽNÍ TEKUTINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Dobrý den
manžel má po celém trupu hnisavé uhry. Lékařka mu dala předpis na CYTEAL, nic mu k tomu neřekla, v lékárně dostal Cyteal bez příbalového letáku, myslel, že je to nějaká mast a natřel si s tím uhry a nechal tak. Našla jsem si na internetu příbalový leták a přečetla si, že Cyteal je vlastně tekuté desinfekční mýdlo a musí se po použití dobře opláchnout. Dále dostal manžel v lékárně dělanou mastičku. Mám dotaz, jestli lze tuto mastičku na vyrážky aplikovat ihned po umytí Cytealu a vysušení ručníkem anebo nechat pokožku s uhry řádně vyschnout. Děkuji vám za radu. Jiřina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

On Cytèal má svůj příbalový leták pečlivě složený pod svojí vinětou. Nálepku s názvem musíte odtrhnout a tím se dostanete k příbalovému letáku. K odtržení je nálepka přizpůsobena většinou v některém z rohů, kde je zárověň i uveden obrázek k odtržení.
Co se týče aplikace Cytèalu, tak je třeba natřít suchou pokožku s mírně namočenou houbou pokapanou Cytèalem a nechat na těle účinkovat několik minut. Přesná doba je v návodu. Pak pečlivě spláchnout a utřít do sucha.
Následnou péči ve formě masti můžete aplikovat ihned po vysušení pokožky ručníkem.
Nezapomeňte na pravidelnou desinfekci prádla horkou vodou při vyváření.

Zdraví Cempírek?

Zdroj: diskuze Cyteal kožní tekutina

Následky

Následky akné mohou být fyzické, obzvláště ve formě jizev. Stejně významné jsou ale i následky psychické, které sice nejsou patrné na první pohled (na rozdíl od fyzických), ale jejich vliv na život jedince může být extrémní. Mnoho jedinců, kteří se od dětství trápí touto chorobou, trpí nízkým sebevědomí, které může vést i k depresím. S touto chorobou se v poslední spojuje i psychická porucha dermatilománie, která způsobuje, že postižený jedinec je nucený se škrábat a i jinak si poškozovat kůži.

Zdroj: Uhry na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem AKNE V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jméno nepotřebné .

Jak se zbavit Malich bedaru v nose
Strašně mně svědí nos a jsou tam ty Uhry tak já už nevím co s tím.. pomozte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bude zapotřebí použít antibiotika v masti společně s kortikoidy, to vás za dva týdny obtíží zbaví. Stavte se na poliklinice na oddělení ORL a tam je požádejte o pomoc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Akne v nose

Uhry na stehnech

Uhry na stehnech jsou stejný problém jako uhry na zadku. Příčinou vzniku tohoto defektu na kůži je používání nevhodného oblečení. Většinou tak dojde k zapaření pokožky, která následně reaguje výskytem pupínků na stehnech. Dalším problémem mohou být zarostlé chloupky, které se vyskytnou po holení. Tyto se většinou zahojí samy.

Uhry na stehnech foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na stehnech.

Zdroj: Uhry

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Uhry v podpaží

Uhry v podpaží jsou pupínky velmi podobné akné. Pupínky jsou často zduřelé a bolestivé. Jejich výskyt souvisí s holením, používáním nevhodného prádla, potem a v neposlední řadě s kosmetikou. Při výskytu těchto defektů je potřeba absolutně vyřadit dráždivé kosmetické přípravky a používat bavlněné oblečení, které dobře odvádí pot. Důležitá je i návštěva dermatologa, který určí přesnou diagnózu a stanoví případnou léčbu.

Uhry v podpaží foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry v podpaží.

Zdroj: Uhry

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKÁNÍ ŽILEK V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

dobrý den, potřebovala bych poradi je mi 51let a začínají mi praskat žilky v obličeji.Myslím si ,že to v rodině nemame.Prosím poraďte mi děkuji mnohokrát Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti praskání žilek je potřeba vyléčit propouštění krve zkrz slabou žilní stěnu. Toho lze dosáhnout zhoustuním krve, pomocí vitamínu K, který je obsažen ve všech zelených zeleninách a nebo také v řase chlorela. Hustá krev se nebude tolik rozlévat v okolí vlásečnicových žilek a omezí se tak tvorba metliček. A dále se postarat o to, aby zesílila cévní stěna. K tomu účelu slouží lék Ascorutin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Uhry na nose

Uhry na nose lze snadno zaměnit s onemocněním, kterému se říká růžovka. Růžovka je velmi častá dermatóza, příbuzná akné. Jedná se o zánětlivé onemocnění kůže. Příčiny vzniku tohoto kožního onemocnění jsou však zatím nejasné. Růžovka postihuje obě pohlaví, přičemž ženy bývají postiženy častěji. Nemoc začíná většinou po 30. roce života. Pokud trpíte častým akné na nose, pozor na srdce a vysoký cholesterol a onemocnění gastrointestinálního traktu!

Uhry na nose foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na nose.

Zdroj: Uhry

Diskuze

V diskuzi JAK NA BRADAVICE NA OBLIČEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

kdo my poradí jak na bradavice na obličeji.děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na bradavice na obličejí

Uhry na zadku

Uhry na zadku jsou prezentovány jako akné na hýždích, ale nejedná se o akné jako takové. Tyto pupínky na hýždích jsou nepříjemné a někdy i bolestivé. Bývají způsobeny používáním nevhodného, neprodyšného, syntetického spodního prádla. Problémy často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, existuje léčba, která může pomoci od tohoto problému. Vždy je dobré navštívit dermatologa, který stanoví diagnózu a následnou léčbu.

Uhry na zadku foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na zadku.

Zdroj: Uhry

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Uhry na obličeji

Akné v obličeji je pravděpodobně nejrozšířenějším kožním problémem na světě, který postihl nebo postihne téměř každého jedince v naší společnosti. Je pravda, že během dospívání je výskyt akné v obličeji nejčastější a většinou nejsilnější, ale stává se, že se objeví i po čtyřicítce. „Poďobaný“ obličej znamená také velký tlak na psychiku člověka.

Pokud vás trápí akné, neměli byste si postižený obličej umývat častěji než dvakrát denně (méně z hygienických důvodů také není doporučeno). Používejte samozřejmě velmi jemná mýdla. Pokud byste si tvář umývali často, tak byste neustálým odstraňováním mazu pokožku povzbuzovali k jeho větší tvorbě. Každý, kdo má kožní problémy, musí být opatrný i na líčení. Velké množství přípravků totiž ucpává póry, různě pokožku dráždí, některé přípravky jsou zcela nevhodné. Ale naštěstí existují i takové, které nejsou škodlivé. Je nutno číst složení na obale, případně se před nákupem poradit s odborníkem. Při akné na obličeji se doporučuje používat vždy jeden typ prostředku (buď s obsahem benzoyl peroxidu nebo kyseliny salicylové) k léčbě tohoto problému.

Uhry na obličeji foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na obličeji.

Zdroj: Uhry

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Dočkal.

Vážený pane,
manželka má osteroporozu na Vaši radu si v lékárně koupila
kostival kořen který je prodáván v sáčku,ale není tam návod.
Poraďte prosím jak se to má užívat.Předem Vám děkujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rostislav Januš.

Dobrý den
V rádiii jsem zaslechl vaši radu na rúžovku v obličeji ale nestihl jsem si to zapsat.
Prosím o radu a jak používat a hlavně jsem přeslechl jaký čaj používat

dĚKUJI za radu Januš

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Uhry na zadku

Pokud se vám objeví uhry na zadku, tak se nemusí jednat o akné. Tyto pupínky na hýždích však mohou být stále obtížnější a někdy i bolestivé. Uhry na zadku často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, je zde léčba, která může pomoci. Obecně platí, že akné je definováno jako zanícené póry, pupínky, cysty, které jdou hlouběji pod kůži než obyčejné pupínky. Pokud máte zkušenost s výskytem uhrů na zadku, vždy dbejte na dostatečnou hygienu a pravidelnou výměnu spodního prádla. Také se vyvarujte nošení syntetických materiálů, které nedovolí pokožce dýchat.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.

Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku

Zdroj: diskuze Zánět kůže v obličeji

Domácí maska na uhry

Kvasnicová maska proti akné

Rozmělněte jednu kostku droždí a smíchejte s obyčejnou vodou. Droždí má skvělé čisticí a detoxifikační účinky, léčí zánětlivé procesy a zanícené pupínky, také zanechává pleť hladkou. Takto připravenou masku naneste na pleť a nechte 30 minut působit. Po uplynutí doby působení masky obličej umyjte vlažnou vodou. Nenechte se odradit ne moc hezkou vůní této pleťové masky.

Zdroj: Uhry

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Uhry v uchu

Nepříjemný hnisavý vřídek v uchu je záležitost, která většinou odezní bez jakéhokoliv lékařského ošetření. Hrbolku, který začne vznikat uvnitř ucha, si všimneme až po delší době. Bolavý pupínek se nevyskytuje pouze v blízkosti vnějšího otvoru ucha. Ve výjimečných případech je malý hrbolek zaznamenaný hluboko uvnitř ušního kanálu. Problém vyvolá docela malá nečistota, která infikuje tento citlivý orgán. Kupodivu jsou děti náchylnější ke kontaminaci ucha než dospělí. Je to i proto, že jsou více zvyklé šťourat se v uchu a nehty si podrápou vnitřní části zvukovodu. Jelikož nehty našich ratolestí nejsou stále čisté, dochází k vyšší pravděpodobnosti vzniku boláčku. Charakteristickým znakem je napětí, tlak, při dotyku je defekt horký. Příčinou vzniku těchto vřídků bývá také oslabená imunita anebo nedostatek vitamínů, především pak skupiny B.

Uhry v uchu foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry v uchu.

Zdroj: Uhry

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LENKA 75.

Dobrý den, mám posldních pár let problém s pigmentovými skvrnami hnědé barvy na obličeji a opravdu to záleží na délce opalování.
Jednou mi kamarád doporučil 7% pantenol krém od firmy OMEGA a kapsle a opravdu musím říci, že mi to pomohlo a to jsem vyzkoušela snad skoro všechno od krémů k tomuto určených drahých i levných a nic, vyhozené peníze. Doporučuji každému kdo má tyto problémy určitě vyzkoušet a cena je také v pohodě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Já mám tytéž problémy.Letos v létě u moře mi to udělalo poprvé.Velké skvrny-mapy na celém obličeji nejvíce pod nosem a celé čelo,jinak na těle nic.Píšete tady o krému-dá se koupit klasicky v lékárně?a nejaké kapsle-ty jsou k vnitřnímu užití?a jak se presně jmenují?děkuji za odpověď.Katka.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Uher v uchu

Uhráky neboli uhry mají snad všichni teenageři a zásluhou „vymačkávání“ se akné dále rozšiřuje a může tak „zavítat“ i do ucha. Tento stav je často nepříjemný a při špatné hygieně může vyústit v bolestivé komplikace ve zvukovodu.

Zdroj: Pupínek v uchu

Uhry na zádech

Akné na zádech může být závažnější a nepříjemnější formou, než je akné na obličeji. Zádové akné bývá často cystické, což znamená horší formu akné, která zanechává na pokožce nevzhledné jizvy. Navíc je ztížena lokální léčba, protože na zádech je problém s aplikací přípravků na akné. Obvykle je nutná asistence druhého člověka.

Akné na zádech je způsobeno zanesenými póry. Póry jsou ucpány v případě, kdy se na pokožce tvoří příliš mnoho mazu. K tomu stavu dochází v největší míře v období puberty, když se póry zanesou mazem. Akné na zádech může být obzvláště těžké, protože je na zádech více mazových žláz a kůže je silnější, což vede k vyšší odolnosti pupínků vůči léčebným prostředkům. Projevy akné na zádech mohou být způsobeny stresem, geneticky, případně díky hormonálním změnám. V každém případě hraje velkou roli psychika. V momentě, kdy se začnete pupínky velmi trápit, dojde obvykle ke zhoršení stavu. Léčba akné na zádech je prováděna pomocí léků na předpis. To vyžaduje návštěvu dermatologa a pečlivé vyšetření. U méně závažných projevů akné si vystačíte s domácí léčbou. Účinný prostředek na léčbu akné na zádech by měl obsahovat benzoyl peroxidu. Při užívání takových přípravků je však třeba mít na paměti, že zanechávají skvrny na oblečení. Při aplikaci buďte tedy velmi opatrní. Další možností domácí léčby akné na zádech jsou přípravky obsahující kyselinu salicylovou. Vzhledem k tomu, že je kůže na zádech mnohem silnější a odolnější, můžete prostředky i kombinovat. Zarudnutí či podráždění kůže v tomto případě nehrozí.

Uhry na zádech foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na zádech.

Zdroj: Uhry

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Uher nebo akné?

Uhry neboli akné patří mezi zánětlivá onemocnění kůže, vyskytující se nejčastěji v oblasti hlavy, krku, přední části hrudi a na zádech. Rozeznáváme mnoho forem této choroby, od nejlehčích až po velmi závažné zánětlivé defekty kůže. Důsledkem je uzavření mazové žlázy kůže, což vede k zanícení samotné žlázy a přilehlého okolí. Navenek se to projeví zčervenalým až zarudlým místem, které bývá lehce vystouplé, oteklé a často i bolestivé. V centru tohoto místa může být patrná mazová zátka šedé až černé barvy, v pozdějším stadiu se přeměňuje působením různých mikroorganismů, například bakterií, na hnis typické bílé nebo nažloutlé barvy. V pozdních stadiích se mohou tvořit až hnisavé uzly, takzvané abscesy.

Zdroj: Uhry

Nemoc akné

Tato nemoc se nejčastěji projevuje tím, že vzniknou vřídky, které se mohou nazývat trudy, nežity, furunkly, někdy i neštovice. U mladých lidí se také objevuje název beďary. Tyto nežity vnikají zánětem vývodu mazových žláz. Obvykle totiž dojde k uzavření těchto vývodů. Zastavení sekretu těchto mazových žláz způsobuje poškození těchto žláz a někdy i vznik zánětů, které někdy mohou způsobit jizvy. Podobu těchto vřídků ovlivňují také roztoči, kvasinky a bakterie, které mohou celý stav nemoci zhoršit.

Na těle člověka jsou oblasti, kde se akné objevuje častěji, jedná se o obličej, ramena, horní část hrudi a zad.

Toto onemocnění provází dospívání většiny lidí, u některých jedinců přetrvávají tyto kožní problémy až do dospělosti.

Zdroj: Uhry na obličeji

Uhry na hrudi

Akné na hrudi představuje většinou chronické kožní onemocnění, které je velmi rozšířené a postihuje v různé intenzitě téměř devadesát procent mladých lidí mezi 13. a 25. rokem věku. V dnešní době se také velmi často vyskytuje akné u populace žen středního věku, tedy na vyzrálé pokožce. Toto akné se odborně nazývá acne cosmetica a vzniká na základě přílišné péče o pokožku. To znamená, že pokožka je neustále doslova přehlcována množstvím různých kosmetických produktů, které jsou často střídány a zpravidla jsou vybírány a aplikovány zcela nevhodně, byť byly zakoupeny v těch nejluxusnějších parfumeriích. Přes veškeré problémy, které akné přináší, je již současná situace více než optimistická. Avšak ani s nejnovější dostupnou technikou v podobě různých speciálních lamp a laserů nelze tento problém vyléčit přes noc, ba ani do týdne. Při léčbě je nezbytná dobrá spolupráce a trpělivost pacienta, neboť léčení může trvat měsíce. Bohužel většina mladých lidí projevy akné zpočátku velmi podceňuje, neboť je považují za pouhý kosmetický problém, který zmizí společně s pubertou. Je však nutné si uvědomit, že akné je kožní onemocnění, a proto by pomoc odborníka neměla být vyhledávána až tehdy, když už je onemocnění značně intenzivní a stav pokožky zanedbaný.

Uhry na hrudi foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na hrudi.

Zdroj: Uhry


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP