Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UKÁZKA MASÁŽE INTIMNÍCH PARTIÍ

OBSAH

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Mě dělá holení intimních partií bohužel ten samý problém. Snažím se holit si to opravdu opatrně, ale stejně mě vždycky trápí podráždění a z toho potom ty chloupky zarůstají. Přemýšlím už docela o epilaci laserem epilace-laserem.cz/ Má tady prosím někdo nějakou pozitivní zkušenost? Až zkončí nouzový stav, chtěla bych se na něco takového objednat.

Zdroj: diskuze Holení

Tantrická masáž

Tantrická masáž je pozvánka do světa tělesné smyslnosti, něžné péče i vzrušujícího objevování extatických zážitků. Má podobu intimního rituálu mezi dávajícím a přijímajícím, přičemž je spojuje energie, prvky starodávných tantricko-taoistických technik a klasické masáže. Tantrická masáž se provádí při světle svíček a za zvuku orientální hudby. Součástí masáže jsou možné doteky od jemných až po dynamické. Zažijete přikládání horkých ručníčků, hlazení peříčky, kožíškem a masáž celého těla s použitím oleje. Tantrická masáž na rozdíl od jiných masáží zahrnuje i masáž intimních partií, v tantře nazývaných joni a lingam.

Účinky tantrické masáže

Tantrická masáž nejen uvolní, ale také naplní vzrušením, něhou i pocitem síly a inspirací. Neustále proudící energie výrazně přispívá k regeneraci celého těla a posiluje vitalitu a chuť do života. Její příznivé účinky byly prokázány i při problémech s otěhotněním, dosahováním orgasmu či znovuobjevení vlastní sexuální energie. Tantra se však zaměřuje i na psychiku člověka. Příznivě ovlivňuje stavy depresí, stresu či napětí. Pomáhá přijmout vlastní sexualitu, nahotu, intimitu a překonat stud či jiné překážky.

Pokud se nechcete vrhnout do tantrického milování, můžete vyzkoušet polohy, které upřednostňují muži, a které naopak ženy. Více o této problematice zjistíte zde.

Zdroj: Jemné milovaní bez antikoncepce

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Co může znamenat olizování genitálií u psů

Psi rádi olizují nejrůznější věci, ale olizování jejich intimních partií může být trapné, zvláště pokud máte kolem sebe speciální hosty. Bohužel, nikdo neřekl psům, že mají intimní partie, a tak olizovat tuto oblast jejich těla je jen olizování další části jejich anatomie. Psi si budou olizovat svůj penis a feny si budou olizovat vulvu a obě pohlaví si budou olizovat řitní otvor. Skutečnost, že to dělají na veřejnosti, může jejich majitelům způsobit nepříjemné pocity, ale psi si olizují své intimní partie z mnoha různých důvodů. Olizování intimních partií může být pro potěšení nebo pro zmírnění nějakého nepohodlí. Pokud je fena v říji, může to být součástí jejího sexuálního chování. Pak může být olizování také jen touhou psa udržovat čistotu.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDIVÁ VYRÁŽKA ČERVENÁ KRUPICE NA TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ahoj mam vyrážku na prdeli a na intimních místech nevíte někdo co s tím ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Koupit v lékárně mast Hydrokortizon a mazat dvakrát denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědivá vyrážka červená krupice na těle

Rizika bělení řitního otvoru

Chemické zesvětlování pokožky v oblasti rozkroku a řitního otvoru s sebou zákonitě přináší zdravotní rizika, jako je podráždění, puchýře, či dokonce popálení citlivé pokožky. Pokud už se rozhodnete pro bělení svých intimních partií, pořiďte si bělicí krémy speciálně vyrobené pro intimní oblast.

Zdroj: Bělení řitního otvoru

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ KŮŽE NA VARLATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Llalalaalaal.

Dobrý den mám to cca asi půl roku a také se mi po tom uleví ´´´´ ale neskrabu si to až do krve. Prosím napište mi do e-mailu jak jste se toho zbavil a pripadne jak postupovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění šourku je časté v období veder, kdy se třísla potí a vlivem vlhkosti se zde přemnoží mikroorganizmy, které způsobí svědění. Holení intimních partií v okolí třísel toto riziko extrémně zvyšují. Co s tím? Dodržovat hygienu a každý den si tyto partie umýt mýdlem a denně měnit spodní prádlo. Když začne svědění kůže na varlatech, tak je to signál k tomu, že je potřeba tyto partie umýt. K eliminaci přemnožených mikroorganismů pomůže obyčejná desinfekce na ruce (Dettol nebo Sanytol), která se aplikuje na svědivá místa. Důležité je zdržet se rozškrábání, které sice na chvilku uleví, ale otevře cestu novým infekcím, které celou situaci mohou ještě více zkomplikovat.
Když nebude tento postup účinný a svědění bude přetrvávat dále, tak bude třeba zjistit přesnou příčinu vyšetřením v ordinaci kožního lékaře, který obvykle svědění do týdne vyléčí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění kůže na varlatech

Příčiny

Kyselé prostředí, které je ve vagině, nevyžaduje výraznou péči. Je důležité toto pH nenarušovat, k čemuž napomáhá používání prostředků určených právě k očistě intimních partií. Dále se doporučuje dodržování hygienických zásad při pohlavním styku. Nejčastější problémy vycházejí z narušení kyselého prostředí infekcí, například hnisavou bakteriální smíšenou infekcí. Tento stav vyžaduje vždy odpovídající léčbu, která ženu nejen zbaví nepříjemných projevů, jako je pálení nebo svědění, ale zabrání i postupu infekce do vnitřních rodidel.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Diskuze

V diskuzi HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jankosi.

Jedli jste nějaké dobré silné spalovače tuku nebo nějaké doplňky stravy? Já si nějaké našla na netu a nevím jak vybrat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondřej.

Nenabízíme jen další dietu, ale osvědčené programy zdravého hubnutí, zeštíhlení
problematických partií a celkové zpevnění postavy. Programy založené na správné výživě a
odborné vedení Vám pomohou nejen zhubnout, ale především si váhu i udržet. vice www.hubnete.cz/satra…

Zdroj: diskuze Hubnutí

Cena teplého vosku

Depilace voskem není nijak cenové náročná. Všechny varianty se pohybují kolem 200 Kč. Běžné depilační pásky na doma stojí do 200 Kč a jsou k dostání v každé drogerii. Tyto pásky nejsou ale vždy stoprocentně účinné a mnohdy neodstraní všechny silné chlupy. Za podobnou cenu seženete i 1 kg horkého vosku k rozehřátí či krabičku 400 ml depilačního vosku. V profesionálním studiu se vosková depilace nabízí za 100–300 Kč podle oblasti. Depilace celých intimních partií a genitálií ovšem vyjde až na 600 Kč.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Diskuze

V diskuzi ÚČINEK TABLET CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mvdr. pavel knecht, nové jirny.

mám takzvanou útrobní obezitu, což způsobuje mimojiné také to, že jsem stále uvavený a zesláblý. po jednou měsíci používání tablet cga 800 mám o mnoho více energie a zhubnul jsem velmi výrazně v oblasti břišních partií.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Účinek tablet cga 800

Jak správně oholit dámské pohlaví

Existuje několik různých způsobů holení intimních míst, dají se používat studené vosky, teplé vosky, depilační krémy a mléka, nebo dokonce depilační strojky. Nejčastěji holení probíhá pomocí holicího strojku a pěny na holení.

Studené vosky na holení intimních partií se nedoporučují, protože způsobují velkou bolest a mají malou účinnost. Naopak vhodné jsou teplé vosky, které mají příjemnou vůni. Nevýhodou teplého vosku je strhávání pásků. Výhodou teplého vosku je to, že chloupky se objevují až po delší době než u normálního oholení. Velmi nepříjemný a často nevhodný je depilační strojek způsobující bolestivou depilaci, dochází tak k zarudnutí, které přetrvává ještě den po depilaci. Zásadně se nedoporučuje použití strojku, pokud kůže začne krvácet. Nejčastější a nejideálnější variantou je holení pomocí žiletkového strojku a pěny na holení. Toto holení je velmi rychlé, bezbolestné a účinné. Naopak nevýhoda je v tom, že se jedná o dočasné odstranění chloupků, obvykle jen pár dní.

Holení intimních partií je trendem mužů i žen. Je důležité, aby nedošlo k podráždění pokožky. Před každým holením je důležitá příprava. Než se začnete holit, je dobré vědět, jakou délku chloupky již mají. Pokud jsou delší, je vhodné jejich zastřihnutí pomocí nůžek, díky tomu vám vydrží déle břitvy na vašem holicím strojku. Jakmile jsou chloupky zastřiženy, můžete se pustit do práce pomocí holicího strojku a pěny na holení. Nezapomeňte na tvarování podle svých představ, nebo se oholte úplně na holo. Důležité je, aby došlo ke změkčení chloupků alespoň pomocí vody, protože změkčené chloupky se lépe holí a nedochází k tak častému podráždění těchto choulostivých partií. Holení by mělo probíhat vždy ve směru růstu chloupků, podráždění tak bude menší a zamezí se tvorbě červených pupínků. Holicí strojek je nutné oplachovat po několika tazích, aby byl čistý a lépe bral neoholenou oblast.

Holení stehen je podobné jako u intimních partií. Směr holení je zde jiný, vždy se holíte směrem k mateřskému lůnu. Ale pozor, jak u intimních partií, tak i zde může dojít k zarůstání chloupků, které je velmi nepříjemné. Velkou nepříjemností jsou zejména v intimních partiích vytvořené pupínky, připomínající akné, způsobené podrážděním při holení.

Zdroj: Holení dámského přirození

Poradna

V naší poradně s názvem BRNENI PRSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobry den,docela casto me brni a boli konecky prstu, staci kdyz je mi trochu zima na ruce nebo je mam delsi dobu v jedne poloze tak mi konecky zbelaji, jakoby je necitim ale velmi to boli..neustale nosim rukavice, velmi rychle mi ruce prochladnou. Obcas me boli i zapesti. Zacala se mi pod nehtama delat tvrda kuze ktera praska a boli me to a nehty se mi hodne kazi. Nejdrive jsem myslela ze by to mohla byt nehtova plisen, ale nikdy jsem s tim problemy nemela takze si spis myslim ze je to od toho spatneho prokrveni. Je mi 20 a nadvahou netrpim, zdrave se stravuji. Prosim poradte mi co si koupit v lekarne nebo jake potraviny zaradit do sveho jidelnicku ziju nyni v zahranici a nemam moznost se tu nechat vysetrit. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na zlepšení prokrvení periferií nejlépe pomáhá dlouhodobé užívání ginkgo biloba (jinan dvoulaločný). Pod latinským názvem to jde sehnat i v zahraničí. Taktéž mírné popíjení červeného vína (jedna až dvě deci denně) napomůže prokrvení a zahřátí končetin. Pravidelný pohyb se zatěžováním všech partií, například ve fitness, také pomáhá řešit tyto problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brneni prstu

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi CHLAMYDIE PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk Praveček.

Zdravím poradí někdo? Mám čas od času silně zapálená třįsla která silně pálí a,, pot,, který je mezi šourkem a stehnem silné zapáchá. Používám bepante,kanesten a různé protiplísňové masti kapesníčky pro vysušení, příznaky zmizí, ale po čase se zase vše opakujte.S tímto se potýkají 5_6 let bývalá přítelkyně ke gynekologovi nechodila podobné příznaky neměla až na občasný hrozný odér z intimních míst nechtěla nic řešit. Mám obavy aby se nejednalo o nějaké chlamydie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky

Kde koupit mýdlo s kyselým pH

SensiGyn

SensiGyn patří do skupiny kyselých mýdel určených pro intimní hygienu. Obnovuje a udržuje optimální kyselé pH intimních partií a tím brání růstu nežádoucí mikroflóry. SensiGyn neobsahuje dráždivé tenzidy a jeho mycí vlastnosti jsou založeny na obsahu cukerných, dermatologicky příznivých detergentů. Přípravek je vhodný rovněž pro mytí velmi citlivé a dětské pokožky.

Aplikace: Zvlhčete intimní místa a naneste do dlaně malé množství SensiGynu. Intimní partie omyjte a opláchněte vodou.

Doporučená frekvence použití: 1x denně večer nebo pokaždé, když existuje riziko snížení úrovně hygieny intimních partií.

Zde můžete vidět cenu kyselého mýdla SensiGyn.

Dettol Sensitive mýdlo

Sensitive mýdlo je hygienické mýdlo, které pomáhá uchovávat přirozenou vlhkost pokožky a zabraňuje jejímu vysoušení. Obsahuje ochranu, která jemně čistí a pomáhá chránit proti široké škále bakterií. S příjemnou vůní a přidanou zvlhčující složkou pomáhá uchovat pokožku hygienicky čistou a jemnou. Je vhodné pro každodenní použití.

Dávkování: Naneste na vlhkou pokožku a opláchněte. Používejte dle potřeby.

Zde můžete vidět cenu kyselého mýdla Dettol Sensitive.

Fa Sensitive

Fa tekuté mýdlo Sensitive nabízí jemnou péči a příjemnou svěžest díky krémové receptuře s jogurtovým proteinem.

Zde můžete vidět cenu mýdla Fa Sensitive.

Sebamed Syndet 100 g – kyselé mýdlo

Kyselé mýdlo Sebamed Syndet je určeno pro mytí citlivé a jemné dětské pokožky, zanechává ji hebkou a měkkou, minimalizuje riziko vysušení a podráždění. Díky hodnotě pH 5,5 podporuje vývoj přirozeného kyselého pláště kůže.

Zde můžete vidět cenu kyselého mýdla Sebamed Syndet.

Zdroj: Mýdlo s kyselým pH

Diskuze

V diskuzi VŘED NA INTIMNICH PARTIJICH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hosova.

Nejprve,jsem mela zanet zubu,cistim kazdy den.vylecila ibalginem.Potom me zacely bolet bedra a nohy cim dal vice.pred ctyrmi dny se mi udelal vred na st.pysku.Oteklo to a zmodralo.Do dvou dnu dalsi ctyri velike a plno malych oko.Bli to.svedi.Horecku,zimnici.Mazale jsem si to BETADINEM Od gynokol.

beru-cipralex,euthirox,zolpiden,nolpaza.

DEKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vřed na intimnich partijich

Co je to trénink GVT

Základním principem tréninku GVT je vykonat 10 sérií jednoho základního cviku na partii, a to s konstantní váhou pro daný cvik. Rozcvičovací série se nepočítají. GVT je objemový trénink, jehož princip spočívá v tom, že vykonáte 10 sérií po 10 opakováních jednoho základního cviku na jednu svalovou partii, a to se stejnou vahou pro všech 10 sérií. Tato váha by měla být okolo 45–60 % vaší maximální váhy pro jedno opakování. Pokud neznáte svoji maximální váhu, použijte váhu, se kterou jste schopni provést 20 regulérních opakování. Je důležité cvičit pouze základní cviky. GVT se skládá ze dvou 6týdenních fází, celý cyklus pak trvá okolo 15 týdnů, kdy je mezi jednotlivé fáze zařazena odpočinková fáze trvající zpravidla 3 až 4 týdny. Jelikož se cvičí jeden cvik na partii, vynechává se roznožování, dokonce i výpady.

Zdroj: Trénink GVT

Poradna

V naší poradně s názvem BERU WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Mam trombozu v leve noze beru warfarin jsem slaba boli mi krcni pater mohu masaze dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Masáže můžete, ale třeba sdělit masérovi, že užíváte léky proti srážení krve. Masér pak přizpůsobí intenzitu masáže, aby vám nezpůsobil modřiny, ke kterým jste díky warfarinu náchylná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Léčba

Léčení zánětů zevních rodidel je obecně velmi nevděčné, přesto musí být doléčeny, aby nebyly zdrojem vzestupné infekce. Furunkuly a abscesy se incidují, celkově jsou podávána antibiotika. Výtok se léčí podle mikrobiologického nebo kultivačního nálezu. Při výběru místně i celkově používaných léků je vždy třeba respektovat původce onemocnění. Při léčbě pak musí být úzkostlivě dodržována hygiena zevních rodidel. Hygiena těchto partií je v neposlední řadě důležitá také pro prevenci vzniku infekce.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Depilace s teplým voskem

Odstraňovat chloupky pomocí vosku lze nejen na nohou, kde je to nejčastější, ale téměř na všech částech těla včetně obličeje, rukou a intimních partií. Nicméně nezkušeným se doporučuje depilaci oblastí s citlivou pokožkou podstoupit u odborníků, a nikoli doma. Depilace se neprovádí na podrážděné pokožce, pokožce zasažené ekzémem, akné, na popálených a jinak postižených místech. Depilaci je vhodné provádět před spaním, aby měla pokožka přes noc prostor k regeneraci.

Depilace voskem může být bolestivá. Vždy záleží na tom, jak máte citlivou pokožku a na jakých místech je depilace prováděna. První depilace bývá zpravidla nepříjemnější než následující, protože chloupky jsou pevnější. Při pravidelné depilaci však chloupky slábnou a rostou řidčeji, a proto se bolestivost procedury snižuje.

Výhodou odstranění chloupků i s kořínky je dlouhotrvající efekt. Jeho délka se sice u každé ženy liší, ale obecně lze říci, že hladká pokožka vydrží 2–3 týdny. Chloupky si před depilací musíte nechat narůst do délky 5–8 mm, aby bylo možně je všechny vytrhat. Kratší chloupky by se neodstranily, v případě delších chloupků by byla procedura bolestivější.

Na trhu existuje více druhů depilačních vosků:

  • vosky tekuté, které se musí před aplikací nahřát a nanášejí se špachtlí;
  • vosky studené, které se také nanášejí špachtlí a jsou vhodné na oblasti s křečovými žilami;
  • roll-on, tedy vosky v tubě, které se nahřejí v ohřívači a pomocí nástavce (hlavy) s roll-on systémem se pohodlně a jednoduše aplikují;
  • pevné vosky, které se před použitím rozehřejí, nanesou na pokožku a po ztuhnutí strhnou bez použití depilačního pásku.

K některým voskům v krabičce je třeba zakoupit i depilační pásky z jemné tkaniny, bez kterých by depilace nemohla proběhnout. Existují však i druhy vosků k aplikaci bez těchto pásků, které se strhávají přímo po zatuhnutí. O který druh se jedná, by mělo být uvedeno v popisu produktu. Dejte každopádně přednost přírodním voskům, protože ty na chemické bázi mohou dráždit pokožku či vyvolat alergické reakce. Mnoho nabízených vosků je určeno navíc pro citlivou pokožku. To je důležité, protože vosk má jednu negativní vlastnost a tou je, že přilne nejen na chlup, ale i na pokožku a tím ji dráždí, případně ji může poškodit. Touto vlastností se vosk odlišuje od cukrové pasty, která se na kůži nelepí.

Postup depilace:

  • Před depilací je třeba depilovanou oblast odmastit, a to nejlépe antiseptickým čističem, poté dobře osušit. Posypeme-li pokožku dětským pudrem, dojde k opravdu dokonalému vysušení a vosk k chloupkům lépe přilne.
  • Lahvičku s voskem nahřejeme podle návodu v ohřívači. Připravíme si depilační pásky.
  • Na pokožku naneseme slabou vrstvu vosku po směru růstu chloupků, pokožku co nejvíce napneme (napětí pokožky snižuje bolest a zaručuje kvalitnější depilaci), přiložíme depilační pásek, přitiskneme a rychle strhneme proti růstu chloupků.
  • Po dokončení depilace promasírujeme depilovanou pokožku speciálním olejem, který odstraní zbytky vosku.
  • Následně potřeme pokožku zklidňujícím gelem nebo krémem.
  • Aby nedocházelo k zarůstání chloupků, pokožku masírujeme lufou nebo používáme peeling.

Výhody depilace voskem:

  • vydrží 2-3 týdny;
  • lze ji na některých partiích provádět i doma;
  • ochlupení poté dorůstá zpravidla jemnější.

Nevýhody depilace voskem:

  • chloupky mohou zarůstat;
  • „brazilská depilace“ intimních partií by se neměla provádět doma, protože kůže musí být napnutá ve správném směru; pokud nejste zkušená, či vám nepomáhá zkušená kamarádka, hrozí poškození kůže;
  • vosky dostupné na trhu nejsou vždy zcela přírodního charakteru, a proto se může objevit alergie či podráždění kůže;
  • vosk není rozpustný vodou, proto jeho zbytky na kůži špiní a mastí a musí se odstranit speciálním olejem;
  • metoda je pro většinu z nás alespoň zpočátku dosti bolestivá;
  • chloupky před depilací musejí dorůst na 5–8 mm;
  • samozřejmostí je nutnost opakování přibližně každé 3 týdny, protože tato metoda není trvalá jako laserová depilace.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Tantra masáže

Masáž prostaty se provádí jako součást tantrické masáže, jejíž součástí je uvolňující masáž celého těla, které se tak krásně uvolní a pro tuto masáž připraví. Tantra masáž je unikátním a propracovaným rituálem, vycházejícím z tantrické filosofie a principů, který si získává stále větší oblibu u mužů, žen i párů po celém světě. Je pozvánkou do světa tělesné smyslnosti, něžné péče i vzrušujícího objevování extatických prožitků. Je způsobem, jak vystoupit z hranic každodennosti a plně se oddat přítomnému okamžiku. Tantrická masáž má podobu intimního rituálu mezi dávajícím a přijímajícím, ve kterém se spojují prvky starodávných tantricko-taoistických technik a klasické masáže s osobním přístupem, citlivou pozorností a hlubokými znalostmi práce s energií, které způsobí, že vás tantrická masáž nejen uvolní, ale také naplní vzrušením, něhou i pocitem životní síly a inspirace. Dávající je při ní citlivým průvodcem, který pomáhá přijímajícímu rozvíjet a objevovat vlastní sexualitu.

Zdroj: Masáž prostaty

Jaké jsou zdravotní přínosy masáží?

Mnoho druhů masáží nabízí výhody nad rámec prosté relaxace. Zde jsou jen některé ze zdravotních problémů, které mohou mít prospěch z masáže. Měli byste se poradit se svým lékařem, jestli je pro vás masáž vhodná. Masáže jsou účinné na:

  • Bolesti zad.
  • Bolesti hlavy, masážní terapie může snížit počet migrén a také zlepšit spánek.
  • Artrózu, klienti, kteří obdrželi hodinovou švédskou masáž buď jednou, nebo dvakrát týdně, tak měly zlepšení bolesti, ztuhlosti a funkce.
  • Rakovinu, masáž u rakoviny se používá jako doplněk tradiční, západní medicíny. Masáž může podpořit relaxaci a snížit výskyt příznaků rakoviny nebo vedlejších účinků léčby. Může pomoci se snížením bolesti, otoků, únavy, nevolnosti nebo deprese a může zlepšit funkci imunitního systému.
  • Úzkost, masáž pomáhá ke snížení úzkosti a deprese, zvyšuje hladinu neurotransmiterů, které pomáhají snížit právě depresi.

Zdroj: Masáže

Video návod na masáž prostaty

Zde se můžete podívat na videonahrávku masáže prostaty.

Zdroj: Masáž prostaty

Druhy holení

  • Depilační vosk: Dlouhodobě účinná metoda, při které dojde k vytržení chloupků i s kořínky. Dá se použít jak studený vosk, tak teplý. Na kůži se nanese vrstva vosku, na ten se přiloží proužek tkaniny a proti směru růstu chlupů se rychle trhne. Jak si ale jistě domyslíte, tato metoda je pro intimní partie dosti bolestivá a způsobuje velké podráždění pokožky. Proto se také v tomto případě nedoporučuje.
  • Depilační strojek: U této metody také dojde k vytržení chlupů i s kořínky. Holení depilačním strojkem je ale pro citlivou pokožku v intimních místech natolik drastické, že může dojít ke krvácení.
  • Depilační krém: Jemná a funkční, nicméně zdlouhavá metoda. V současné době existují i depilační krémy určené výhradně pro muže. Důležité je nanést krém v dostatečném množství. Nevýhodou může být krátká doba účinku. U mužů je běžné, že se chloupky znovu objeví už druhý den.
  • Elektrický holicí strojek: Oblíbená volba, jedna z nejlepších. Nedochází k velkému podráždění pokožky, holení je bezbolestné a jednoduché. Je ale třeba být opatrný při holení v oblasti varlat.
  • Holicí strojek, či žiletka. Pravděpodobně nejčastější řešení. Preference mezi klasickým strojkem a elektrickým vychází přímo ze zvyků daného muže. Doporučuje se využít pěny či gelu na holení, ty dokážou jinak tvrdé chloupky trochu změkčit.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP