Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UŽÍVÁNÍ VINCENTKY

OBSAH

Domácí inhalace Vincentky

Léčbu lehkých dýchacích potíží nebo rýmy je vhodné podpořit inhalací fyziologického roztoku nebo minerálních vod, zejména Vincentky. Ta pomáhá v uvolňování a rozpouštění hlenů, je vhodná jako prevence nebo při lehkém nachlazení a rýmě. Podobné účinky má i Bílinská kyselka. Obě minerální vody lze použít i do inhalátorů.

Zdroj: Inhalace proti rýmě

Poradna

V naší poradně s názvem ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Škařupová.

Dobrý den,
chci se zeptat, co by jste mi doporučil od firmy JUST na zahlenění, pořád mě to nutí ke kašli a nemůžu odkašlat. Kašel nemám. JUST 31 bylin používám k potírání na hrudníku a krku, ale nepomáhá.
Děkuji Škařupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na zahlenění pomáhá výplach nosních dutin slanou vodou, inhalace páry z Vincentky a užívání šumivých tablet ACC Long. Hodně pijte a nebraňte se kašli. Kašel pomáhá posouvat hlen ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zahlenění

Jak na bolest v krku v těhotenství

Při léčbě bolesti v krku se v těhotenství musí dávat pozor na volbu léků, aby nebyl ohrožen plod. Nejnebezpečnější dobou pro užívání jakýchkoliv léků je první trimestr, kdy dochází u plodu k vývoji většiny orgánů. Nejbezpečnější je kloktání slané vody nebo Vincentky. V pozdějším období je vhodné užívání Septisanu, Preventanu nebo Sinupretu. Před užíváním jakýchkoliv jiných léků, kapek nebo pastilek by se těhotná žena měla poradit se svým ošetřujícím lékařem. Účinné jsou i uvedené bylinky.

Zdroj: Jak na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ PROSTŘEDKY PROTI SUCHÉ SLIZNICI NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Dobrý den. Mám výbornou zkušenost s konvičkou na výplach nosu. Jedna odměrka soli nebo vincentky a je to. Je to moje každodennost, jako večerní i ranní hygiena. Myslím, že se to naučí i děti. Sprej Quixx mám po ruce.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přírodní prostředky proti suché sliznici nosu

Inhalace Vincentky

Vincentka svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků umožňuje rozpouštění hlenů v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Vincentka je tak doporučována k pitným a inhalačním kúrám při onemocnění cest dýchacích, hlasivek, při chorobách látkové výměny, vředové choroby žaludku, dvanácterníku a jejich pooperačních stavech, cukrovce, chronickém zánětu slinivky.

Nalijte Vincentku do pánvičky (kastrůlku), zahřejte, nesmí se vařit, pouze aby šla pára. Přes hlavu si přetáhněte ručník a inhalujte. Je třeba regulovat teplotu, aby nedošlo k popáleninám a zarudnutí obličeje. Inhalujte 3x denně po dobu 15–20 minut.

Zdroj: Inhalace při rýmě

Diskuze

V diskuzi ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažena Kepáková.

Dobrý den, už téměř rok trpím zahleněním, všechny klasické metody - napařování, proplachování a inhalace Vincentky jsem absolvovala, ale nic nezabírá. Slyšela jsem, že existuje "zadní rýma", nevím, zda by se v mém případě mohlo jednat o můj problém a jak se tohoto úporného pokašlávání a zahleňování zbavit. Děkuji za odpověď Blažena Kepáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nada.

Nejlépe koupit si v lékárně konvičku na proplach ování nosních dutin.Všechno je v návodu nebo na ORL Vami poradit. Nalít do konvičky vincentku nechat odstát bublinky co vždycky jen spotřebujete na výplach nosu...Dělám výplach nosu každý den a nezahlenuji se.Můžete dle situace,alespoň vždycky tři dny po sobe určíte. Už to dělám dva roky.Zvyknete si,jako čištění zubů. Tak to zkuste.Po par dnech hlavně nevzdávat! !

Zdroj: diskuze Chlamydia pneumonie léčba

Užívání

Samotné dlouhodobé užívání omeprazolu není příliš rizikové. Omeprazol funguje tak, že snižuje tvorbu kyseliny, čímž účinně odstraňuje příznaky překyselení žaludku. Rizikem však je to, že se tímto potlačením příznaků může zamaskovat vážnější onemocnění, které tak nemusí být včas rozpoznáno.

Omeprazol se užívá ráno nalačno minimálně 30 minut před snídaní.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu

Poradna

V naší poradně s názvem PŘIROZENÉ ČIŠTĚNÍ UCPANÉHO NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE JONÁŠOVÁ.

dobry den chtěla bych zeptat nam ucpani nos a po ranu vysmrkám takove strupi nos je dost bolestivy poradte co mam delat jak setoho zbavit jelikož je nos ucpani tak nem ani čich prosím poradte dekuji marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při takto ucpaném nose je dobré několikrát denně inhalovat páru z vroucí Vincentky. Vincentka obsahuje soli, které pomůžou obnovit přirozenou vrstvu na sliznici nosu. Na okamžitou úlevu od zacpaného nosu doporučuji Mukonasal Plus, který běžně koupíte v lékárně. Kdyby to nepomohlo, tak zajděte do ambulance ORL, tam vám nos vyšetří a rychle zjistí co vám je.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přirozené čištění ucpaného nosu

Zázvor při kojení

Zázvor nemá žádné negativní účinky na laktaci. Při užívání zázvoru by nemělo dojít k narušení produkce mléka. Naopak bylo zjištěno, že konzumace zázvoru má pozitivní vliv na laktaci, zvyšuje produkci mléka u kojících matek.

Zdroj: Nebezpečí při užívání zázvoru

Poradna

V naší poradně s názvem PLICNÍ SRŮSTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den

letos jsem prodělala zápal plic (leden, únor) , byla jsem i v nemocnici týden, po propuštění a celkovém uzdravení, jsem byla dvakrát po měsíci na kontrole a tento měsíc jsem byla po třech měsících( měla být poslední). Zprvu jsem nebo mám tekutinu v plicích asi napořád podle pana doktora, ale co mě udivilo, nově se mi tam objevily srůsty, prý to pro mě nic neznamená, ale mě se to nelíbí. Chtěla bych vědět jestli se to může rozšířit nebo jich může být více (nevím, nemám představu), a co to vlastně znamená , potřebuji to nějak blíže specifikovat. Jaké je to pro mě riziko? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Srůsty na plicích vzniknou jako následek těžkého zápalu plic. Zápalem zasažená plicní tkáň je obnažená až na krev a zbytnělá otokem. Tím se může přiblížit k okolní tkáni, která je-li rovněž v zápalu a obnažená, tak se k ní přilepí a vytvoří se srůst, který po odeznění zánětu a splasknutí otoku se již nerozdělí. Přítomnost srůstů na plicích může být bezpříznaková, takže nemusíte pociťovat žádné omezení. Problém je v tom, že v okolí srůstů mohou vznikat stísněné prostory s omezeným pohybem sekretu, který čistí povrch plic od vdechnutých nečistot. Tím může docházet k častému opakovanému zápalu plic a nutnosti léčby antibiotiky. Máte-li plicní srůsty, tak určitě absolvujte alespoň jednou do roka pobyt v lázních Luhačovice nebo Karlova Studánka, abyste si plíce řádně pročistila. Vyhýbejte se prašnému prostředí a to i v přírodě za suchých a větrných dní a nekuřte. Udržujte se v dobré fyzické kondici různými kardio cvičeními, při kterých se přirozeně zrychluje dýchání i pohyb vnitřního sekretu. Tato cvičení vykonávejte venku v přírodě, nebo tam kde je čistý vzduch. Účinnou pomůckou je i domácí inhalátor minerální vody Vincentky, která pomáhá plíce čistit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plicní srůsty

Nebezpečí zázvoru při užívání některých léků

Střední interakce

Léky zpomalující srážení krve jsou podobné jako zázvor. Zázvor může zpomalit srážení krve, a tak užívání zázvoru spolu s léky, které také zpomalují krevní srážlivost, může zvýšit šance na výskyt podlitin a krvácení. Léky zpomalující srážení krve jsou aspirin, heparin, warfarin a ibuprofen.

Užívání zázvoru spolu s warfarinem může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení. Je důležité, aby byla krev pravidelně kontrolována. Může být nutné zvýšit dávku warfarinu, pokud se objeví nějaké změny.

Menší interakce

Léky na cukrovku mohou spolu se zázvorem snížit hladinu cukru v krvi. Užívání zázvoru spolu s těmito léky pak může způsobit, že hladina cukru v krvi bude kriticky nízká. Proto je důležité, aby docházelo k měření hladiny krevního cukru takzvaným selfmonitoringem.

Zázvor může snižovat krevní tlak, a to způsobem, který je podobný některým lékům na krevní tlak a srdeční choroby. Užívání zázvoru spolu s těmito léky může způsobit příliš znatelnou hypotenzi, tedy snížení krevního tlaku, na enormně nízké hodnoty nebo může dojít k nepravidelnému srdečnímu tepu.

Zdroj: Nebezpečí při užívání zázvoru

Diskuze

V diskuzi LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Ryšavá.

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu,zda při užívání léku na ředění krve Warfarinu ,lze užívat přípravek MSM na bolesti zad a kloubů,který se podává rovněž koním. Děkuji za pochopení a odpověd Přeji příjemný den Ryšavá J.

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Mast z rýmovníku

Mast z rýmovníku se používá k léčení modřin, ran a popálenin.

Recept

Ingredience: 200 g rostlinného tuku, 10 listů rýmovníku

Postup: Tuk se rozehřeje při teplotě zhruba 110 °C, přidají se čerstvé listy rýmovníku a za stálé teploty se nechá směs louhovat 2 hodiny za občasného promíchání. Poté se tuk s listy dá do chladu na 24 hodin a následně se celý proces louhování ještě jednou zopakuje. Mírně vychlazenou, ale stále tekutou mast je třeba přecedit přes plátno a nalít do nachystaných nádob.

Užívání

Mastí se mažou kožní defekty 2x denně.

Zdroj: Užívání rýmovníku

Diskuze

V diskuzi JE MOŽNÉ POKAŠLÁVÁNÍ PŘI DLOUHODOBÉM UŽÍVÁNÍ PRESTARIA NEO FORTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

už nekolik let pokašlávám a dozvěděla jsem se při zubním vyšetření že to může být při užívaní prestaria?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Je možné pokašlávání při dlouhodobém užívání prestaria neo forte


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP