Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UZLINY U UCHA

OBSAH

Příčiny nateklé uzliny pod čelistí

Podčelistní uzliny mohou být zvětšené při zánětu v oblasti zubů, dásní a slinných žláz a při onemocnění štítné žlázy.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Diskuze

V diskuzi NATEKLÉ UZLINY NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana slamkova.

DOBRÝ DEN MAM PROZBU ČIM SE VILEČI NATEKLE UZLINY NA KRKU

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nateklé uzliny na krku

Jak poznat zvětšené uzliny na krku

Ke zjištění, zda jsou uzliny oteklé, postačí prohmatat uzliny na krku, v podpaží a tříslech. Jako zvětšené uzliny se označují takové, které mají v průměru víc než 1 cm; pod bradou a v tříslech jsou uzliny normální do 1,5 cm. U štíhlého jedince můžeme nahmatat i normální uzliny na krku, v podpaží a v tříslech. Otok uzlin je třeba posuzovat jako jev, u kterého je vždy na místě pečlivé lékařské vyšetření.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Diskuze

V diskuzi ZVĚTŠENÉ UZLINY NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den,již 1,5 roku se mi neustále zvětšují krční uzliny hlavně pod celistmi,ale i za krkem.Cítím je jako tlak nebo mírná bolest, kdyz se zvětší. K tomu pocit začínající rýmy, mokro v nose,hlen v krku porad jakoby natahly,škrábání v krku jako při nachlazení,Slzení oči častější, pocit nateklych víček horních občas. Ze začátku i píchání do ucha.V noci sucho v puse. Unava .Poslední dobou cítím jazyk,jakoby svedi nebo jak kdyz opařeny od špičky a přidal se žlutý povlak.Nekdy mam pocit,ze mi jazyk jakoby mrtvi nebo mravenčí.Zjištěn jen zlatý staf.,Atb týden,ale po tydnu jsem cítila vše stejne.Alergologie negativní, RTG dutin taky,štítná žláza taky neg..Nikdy jsem nemarodivala.Na ORL mi řekla,ze uz jedine na jícen me pošle.Myslím ze od toho to ale není.Obvodni mi řekla na zvětšené uzliny,ze to tak může byt...Ale me to znepokojuje,protože ten krk porad cítím.Děkuji za odpoved
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobry den jiz pul roku me trapi podobny problem. V krku zjisten zlaty stafylokok (na tri krizky), coz je uz pomerne vyssi premnozeni. Krk je jakoby cely tuhy, pri nekterych pohybech hlavy uzliny citim. Nez jsme prisli na stafylokoka trapily me teploty, spis jen zvysene k veceru. V krku me nijak zvlast nebolelo, spis jen pocit lehce oteklych mandli. Po tydnu antibiotik (Amoksiklav 1g) zvysena teplota nebyla uz ani jednou, celkove se citim lepe, ovsem ztuhlost krku zatim pretrvava. V testech EBV pozitivni, ale nejsem si vedoma, ze bych nekdy prodelala mononukleozu. Pokud se stafylokok prilis premnozi, pak uzliny velmi reaguji a cim dele trval tento stav, tim dele se s tim budou uzliny vyporadavat

Zdroj: diskuze Zmeny na jazyku

Lymfatické uzliny v podpaží

V podpažních jamkách máme podpažní uzliny, které mohou při zduření ukazovat na rakovinu prsu. V oblasti podpaží jsou tyto uzliny dobře hmatatelné.

Zdroj: Lymfatické uzliny

Diskuze

V diskuzi CENA PEROXIDU DO UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarosloav.

Potřebuji znat cenu Peroxidu do ucha na čištění. A to včetně DPH. Popřípadě zaslaní i poštovné a balné. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Potřebuji jednoduchou odpověd na jednoduchou odpověd a počítač po mě chce ůplné nesmysly,které nesouvisí s dotazem. a to mě už nebaví.

Zdroj: diskuze Cena peroxidu do ucha

Mízní uzliny v podpaží

Mízní uzliny jsou v podpaží také dobře hmatatelné. Uzliny v oblasti podpažní jamky mohou svým zvětšením mimo jiné signalizovat rakovinu prsu u žen.

Zdroj: Mízní uzliny

Diskuze

V diskuzi MÍZNÍ UZLINY V BŘIŠE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Vondrakova.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám zvětšené uzliny v malé pánve ,a vodu na plicích.Vykonana operace a odebrány ty zvětšené 2 uzliny, a odsátí vody z plic ,před operací tyto uzliny hrozně boleli a držela se zvýšená teplota,a ukazovalo to na velký zánět.Po hystologii mi řekli metastáza špatně diferencovaného karcinomu , takže nevím z čeho to pramení, v hrudi cítím skubave pohyby a špatně se mi dýchá .Děkuji moc za radu s pozdravem Vondrakova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mízní uzliny v břiše

Slivovice na bolest ucha

Z babských rad můžete zkusit na bolest ucha použít smotek vaty namočený ve slivovici, který vložíte do ucha, převážete šátkem a pěkně to zaspíte. Dle zkušeností tato metoda vždy to pomůže.

Zdroj: Bolest ucha

Poradna

V naší poradně s názvem TRISELNE UZLINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana Nova.

CT my naslo triselne uzliny o velikosti 19mm v levo,a v pravo 14mm, je to uz rakovina?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvětšené uzliny mohou mít několik různých příčin a nemusí jít o zhoubný nádor. Až půjdete za svým ošetřujícím lékařem, který vás poslal na CT, tak se ho zeptejte, co tento nález znamená ve vašem konkrétním případě. Nyní se zbytečně nenervujte něčím, co nemusí být pravda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Triselne uzliny

Bolest ucha z větru

Na bolest ucha z větru pomůže teplý zábal, při delší bolesti je nutné navštívit ORL, protože to může být zánět středního ucha nebo zánět zvukovodu.

Zdroj: Bolest ucha

Nakažlivost zánětu středního ucha

Zánět středního ucha může probíhat v akutní nebo chronické podobě. Dále se rozlišuje nehnisavý a hnisavý zánět ucha. Od tohoto se také odvíjí nakažlivost zánětu středního ucha. Samotný zánět středního ucha není nakažlivý, nakažlivá je infekce, která zánět středního ucha způsobila.

Zdroj: Zánět středního ucha

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Zánět ucha jsme u naší Verunky vyléčili cucáním Bactoralu. Poradila nám ho jedna maminka ve školce. Její malé Bactoral taky pomohl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stázka.

Zbavit se zánětu ucha = cucat Bactoral. Je to jednoduchá rovnice.

Zdroj: diskuze Zánět ucha

Lymfatické uzliny na břiše

Uzliny v tříslech svádějí lymfu z orgánů malé pánve, a pokud jsou zduřelé, mohou ukazovat na urologické nebo gynekologické problémy. Mízní uzliny v třísle se dají běžně nahmatat. Pokud jsou uzliny více hmatatelné, je důležité sledovat, zdali se nezvětšují, neobjevují se další nebo nejsou pohyblivé. I v podkolenní jamce máme lymfatické uzliny. Jejich zduření bývá signálem zánětu v noze.

Zdroj: Lymfatické uzliny

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Dovoluji si všem doporučit Bactoral. Byla jsem mile překvapená, jak díky němu a bez antibiotik, naše malá zdolala zánět ucha. Kdybych to neviděla, asi neuvěřím.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět ucha

Domácí léčba zánětu středního ucha

Léčba zánětu středního ucha patří do rukou lékaře z toho důvodu, aby se předešlo případným komplikacím, které zánět středního ucha může jedinci způsobit. Jako první pomoc můžete použít obklad ucha a čípky ke snížení teploty.

Zdroj: Zánět středního ucha

Diskuze

V diskuzi ZÁNT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ála.

Nevím, jestli by se dal tento balzám použít na zánět ucha u čtyřletého dítěte. Nám moc pomohl Bactoral. Koupili jsme ho na radu lékařky. Teď už malýho ucho nebolí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánt ucha

Kapky na bolest ucha

Přípravky na bolest ucha dostupné v kamenných či internetových lékárnách můžete vidět zde.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sisi.

Bolest ucha jsem vyléčila díky radě lékárnice bez antibiotik. Doporučila mi Bactoral a ten skvěle zabral. Zkuste a uvidíte sami.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět ucha

Mízní uzliny a rakovina

Zvětšené lymfatické uzliny se považují za jeden z příznaků onemocnění. Nemusí se jednat pouze o nemoci infekčního původu, ale také například o rakovinotvorné bujení nebo autoimunitní onemocnění, jako je celiakie nebo Crohnova choroba.

Zdroj: Mízní uzliny

Babské rady na zánět středního ucha

Při zánětu středního ucha použijte šťávu z netřesku. Postup je následující: utrhne se šťavnatý lísteček netřesku a šťáva se přímo vymačká do ucha. Výborný je i octan hlinitý. Na zánět středního ucha babské rady dále doporučují třeba stroužek česneku (tedy všestranný přírodní zázrak s antibiotickými účinky), který velmi dobře dezinfikuje.

Zdroj: Zánět středního ucha

Česnek na bolest ucha

Česnek na bolest ucha je častou babskou radou. Ovšem tato rada může být zavádějící a aplikovala se dříve. Nyní to nezkoušejte. Celé vnitřní prostředí byste mohli ještě více podráždit.

Zdroj: Co na bolest ucha

Léčba zvětšených uzlin

Léčba je možná až po stanovení příčiny zvětšení uzlin a jedinou možností je léčit vždy zjištěnou příčinu. Zvětšené uzliny jsou pouhým příznakem, nikoliv vlastní chorobou.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Zvětšené uzliny na krku u dětí

Krční lymfadenopatie je u dětí častým nálezem. Asi u 55 % dětí ve všech věkových skupinách a u 80–90 % dětí mezi čtvrtým až osmým rokem života se mohou zvětšené lymfatické uzliny nahmatat i bez zjevné lokální infekce nebo systémového onemocnění. V kojeneckém věku je zvětšení vzácné. Zvětšené mízní uzliny v oblasti krku je především nutné odlišit od nelymfoidních struktur.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Jak na bolest ucha u dospělých

Bolest ucha může mít mnoho příčin, tudíž se liší i léčba. Zánět se léčí nejčastěji antibiotiky. K tlumení případné bolesti lékaři doporučují i teplé obklady. Pokud je ucho poraněno, pomohou naopak obklady studené.

Zdroj: Bolest ucha


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP