Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITAMIN B6 A TLOUSTNUTI

OBSAH

Biotin a tloustnutí

Často se setkáváme s dotazem, jestli se po biotinu tloustne. Odpověď není jednoznačná. Po samotném biotinu nikdo nestloustne. Biotin ovšem podporuje chuť k jídlu a osoby s lehkou vůlí tomuto často neodolají, podlehnou a začnou více jíst. To pak vede k přibírání na váze obzvláště při nedostatku pohybu, který už biotin nijak nepodporuje.

Zdroj: Biotin - vitamín B7

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMINU B9 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Tloustne se po vitaminu B9?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, po vitamínu B9 se netloustne. Vůbec po vítamínech řady B nelze říci, že se tloustne, až na vitamín B12, který podporuje nárůst svalové hmoty a ta může být vnímána jako tloustnutí. Ale že by vitamíny řady B podporovaly tloustnutí ve formě ukládání podkožního tuku je nesmysl. Naopak dostatek všech vitamínů B je pro fungování těla velmi prospěšné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze vitaminu b9

Alkohol a tloustnutí

Takže ptáte-li se, zda-li spolu souvisí pití alkoholu a tlustnutí, tak odpověď je ano, po alkoholu se výrazně tloustne!

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi KOUPYT ZDRAVE MUSLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Na tloustnutí nepotřebuješ žádné musly, na to ti stačí když se budeš přežírat tím co lednička dá a budeš tloustnout také.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Ralbovska.

Ty vogo to je hrubka jak prase!!! Koupyt!!!!

Zdroj: diskuze Koupyt zdrave musly

Tloustnutí po užívání přípravku Milgamma N

Milgamma N je kombinace vitamínů skupiny B (B1 ve formě benfotiaminu, B6 a B12). O vitamínech B je známo, že podporují syntézu tuků a mohou tak přispívat k nárůstu objemu tukové tkáně. Ovšem jak uvádí tento zdroj [1] je patrné, že vitamíny z řady B se již hojně vyskytují ve většině běžných potravin umělým obohacováním a organizmus je těmito vitamíny zcela nasycen z běžné stravy. Dalším zvýšením příjmu vitamínů B v podobě přípravku Milgamma N tedy již nevzniká další potenciál pro tloustnutí, ale naopak může dojít k úbytku váhy a to vlivem předávkování vitamíny B, které vede k toxickým účinkům, jako je Hepatotoxicita (chemicky způsobené poškození jater) a oxidační poškození tkání, obojí je doprovázeno úbytkem váhy, nikoliv však zdravým.

Zdroj: Milgamma N a tloustnutí

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A VITAMIN C se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radana Hloušková.

Je možné k warfarinu každodenně užívat vitamín C 1000?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzácně byly hlášeny případy, kdy vitamín C zasáhl do účinnosti léků na ředění krve. V nejnovějších studiích však žádný účinek vitaminu C na ředění krve nalezen nebyl a to i při dávkování 1000 mg denně. Nicméně, pokud užíváte warfarin nebo jiný lék na ředění krve, poraďte se vždy se svým lékařem, než začnete vitamin C nebo jakýkoli jiný doplněk užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun

Chuť

Pokud trpíte podváhou a chcete přibrat nějaké kilo navíc, zeptejte se svého lékaře, které doplňky vitamínů řady B jsou pro vás vhodné a které vám pomohou k zisku váhy. Při nedostatku vitamínů řady B, můžete totiž trpět ztrátou chutě k jídlu. Pro její oživení se doporučuje užívat vitamín B1 (thiamin), doporučená dávka se pohybuje od 5 mg do 30 mg denně. Pokud trpíte závažným nedostatkem chutě k jídlu, doporučuje se dávka až 300 mg denně. Potravinové doplňky však obsahují více či méně thiaminu, než potřebujete. Je tedy na lékaři, aby vám předepsal thiamin nebo jiné vitamíny řady B ve správném množství.

Zdroj: Tloustnutí po vitamínech řady B

Diskuze

V diskuzi ALKOHOL A TLOUSTNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Alkohol je významným nositelem energie a jeho nadměrné užívání představuje pro naše tělo energetický přísun, který se nejčastěji uloží jako zásoba energie v tucích. V jednom gramu alkoholu je sedm kalorií, tedy 26 kJ. Jeden gram bílkovin nebo sacharidů obsahuje čtyři kalorie (17 kJ), jeden gram tuku obsahuje kalorií devět (38 kJ). Půllitr dvanáctky vás tedy zásobí asi 900 kJ, dvojka suchého bílého vína kolem 500 kJ, panák tvrdého alkoholu 400 až 600 kJ podle toho, jak moc je přislazen. Tedy prakticky stejně jako nějaká běžná porce masitého jídla. Alkoholové kalorie jsou sice takzvaně prázdné, z jejich energie se vám v těle nic neuloží, ale pouze v případě, že jenom chlastáte a nic k tomu už nejíte. Tím si ale daleko více ničíte žaludek a játra. A navíc – protože alkohol vyvolává pokles hladiny krevního cukru a v pivu či ve fernetu obsažené hořčiny podporují chuť k jídlu, je téměř jisté, že nakonec stejně dostanete hlad a najíte se. A to v době, kdy má tělo už dost energie z alkoholu a jídlo pak zpracuje na zásobní tuky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alkohol a tloustnutí

Příčiny tloustnutí po hysterektomii

Za zvýšení hmotnosti po hysterektomii obvykle může:

  • Omezený pohyb;
  • Více jídla;
  • Nuda;
  • Osamělost;
  • Více času tráveného doma;
  • Konzumace jídla proto, abyste se cítila lépe nebo zmírnila stres;
  • Strach z opětovného zahájení cvičení;
  • Zmatky ohledně možností bezpečného cvičení.

Tloustne se po hysterektomii?

Při hysterektomii nejsou odstraněny vaječníky, ale jen děloha, a proto neexistuje žádný přímý vliv na hladinu estrogenu a tím na tělesnou hmotnost ženy. Zvýšení hmotnosti po hysterektomii může být pravděpodobnější, když je hysterektomie kombinována s odstraněním vaječníků (ooforektomie), protože pak dochází ke sníženým hladinám estrogenu.

Zdroj: Tloustnutí po hysterektomii

Diskuze

V diskuzi KOUPYT ZDRAVE MUSLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina.

Chtela bych si obednat zdrave musli na tloustnuti dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Na tloustnutí nepotřebuješ žádné musly, na to ti stačí když se budeš přežírat tím co lednička dá a budeš tloustnout také.

Zdroj: diskuze Koupyt zdrave musly

Skupina vitaminů s označením B

  • Vitamin B1 – thiamin
  • Vitamin B2 - riboflavin
  • Vitamin B3 – niacin
  • Vitamin B4 – adenin
  • Vitamin B5 – kyselina pantothenová
  • Vitamin B6 – pyridoxin
  • Vitamin B7 – biotin (vitamin H)
  • Vitamin B8 – inositol
  • Vitamin B9 – kyselina listová (folacin, folát)
  • Vitamin B10 - kyselina para-amino-benzoová (PABA)
  • Vitamin B11 – cholin
  • Vitamin B12 - kobalamin
  • Vitamin B13 - kyselina lipoová
  • Vitamin B14 
  • Vitamin B15 – kyselina pangamová
  • Vitamin B17 - amygdalin

V průběhu několika desetiletí došlo k novým objevům, díky kterým došlo i ke změnám v označení konkrétních vitaminů. Například Adenin, Inositol, cholin, kyselina lipoová či kyselina pangamová – v současnosti již nejsou považovány za vitaminy a jejich označení jako vitamin je zastaralé. Kyselina listová je často označována jako vitamin B4, B7 nebo B9. Amygdalin je dokonce toxická látka obsažená v semenech některých rostlin z čeledě růžovitých.

Zdroj: Vitaminy B-komplex

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kukačka.

to chapu. Ale co nechapu je k cemu mi bude kdyz budu o sobe vedet ze mam geny na tloustnuti. Anebo u deti.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Pivovarské kvasnice a tloustnutí

Pangamin pozitivně ovlivňuje metabolismus a tím pomáhá obéznějším zhubnout a naopak příliš štíhlým nabrat trochu tělesné hmotnosti. Čili není pravda, že Pangamin je jen na přibírání. Pangamin pomáhá získat optimální tělesnou hmotnost, ideální pro zdravý život.

Zdroj: Pivní kvasnice

Diskuze

V diskuzi TRITTICO ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vanda.

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli má Trittico vliv na hubnutí či tloustnutí?
Děkuju Vanda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše Chvátalová.

Chtěla bych vědět,zda Trittico může ovlivnit léčbu diabetes?

Zdroj: diskuze Trittico zkušenosti

Kdy je zdravé užívat Milgamma N

Milgamma N je zdrojem tří vitamínů B (B1, B6 a B12). V běžné stravě je dostatek těchto vitamínů a pro normálně se stravujícího člověka není třeba jejich další doplňování. Opodstatnění prospěšnosti užívání přípravku Milgamma N je nutné předem ověřit laboratorním vyšetřením krve na přítomnost těchto tří vitamínů v organizmu. Pokud v těle z nějakého důvodu chybí, pak je Milgamma N zdraví prospěšná.

Zdroj: Milgamma N a tloustnutí

Diskuze

V diskuzi PRÁŠKY NA TLOUSTNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

dobry den
chtela bych pribrat ale nejak to nejde. brala jsem kvasnicove tablety b12 a porad nic tak mi prosim poradte co stim dekiji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobrý deb chtěla sem se zeptat co by mi takhle pomohou na tloustnutí

Zdroj: diskuze Prášky na tloustnuti

Vitamín E v potravinách

Vitamín E obsahují především tuky a živočišné produkty. Najdeme ho v olejích, mléce, bílém i červeném mase savců, ale také v burských oříšcích, sójových bobech, luštěninách a listové zelenině. Bohatým zdrojem je například špenát nebo kadeřávek. Vitamín E dále obsahují vejce, obilné klíčky, skořápkové plody a švestky.

Zdroj: Vitamín E

Diskuze

V diskuzi REVALID TLOUSTNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Aulická.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že se po přípravku revalid (tobolky proti vypadávání vlasů) přibírá.
Děkuji za odpověď.
Petra Aulická

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Revalid tloustnutí

Cvičení po hysterektomii

Cvičení je další ze způsobů, jak předejít tloustnutí po hysterektomii.

Pravidelné zdravé cvičení během zotavení po hysterektomii může minimalizovat ztrátu kondice a omezit další nežádoucí vedlejší účinky hysterektomie. Cvičení může také pomoci emocionální pohodě. Cvičení pro zotavení po hysterektomii není nikdy zaměřeno na úbytek hmotnosti. Vhodné cvičení je součástí holistického přístupu k péči o své tělo, který zahrnuje vyhýbání se zbytečnému nárůstu hmotnosti po hysterektomii.

Bezpečné a zdravé cvičení po hysterektomii se obvykle skládá z:

  • Pokračování ve cvičeních poskytovaných v nemocnici, včetně: hlubokého dýchání, tréninku krevního oběhu a cvičení mobility na lůžku.
  • Pravidelná rychlá chůze po dobu prvních 6-8 týdnů po operaci podle pokynů vašeho lékaře.
  • Když dostanete lékařský souhlas, abyste po hysterektomii znovu zahájili všeobecné fitness cvičení, pak mohou být tréninky postupně zaměřeny více na hubnutí.

Zdroj: Tloustnutí po hysterektomii

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGAMARINE FORTE+VITAMÍN D3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena .

Dobrý den,
mohu užívat výše uvedený OmegaMarine Forte+vitamín D3,když užívám dlouhodobě Walfarin 5. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omega marine Forte trošku zesiluje účinky Warfarinu, proto o tom informujte svého lékaře, který Vám předepisuje Warfarin. Hrozí zde zvýšené riziko krvácení z nosu a tvorba modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte+vitamín D3

Zdroje vitamínu K 

Listová zelenina (špenát a salát) nebo různé druhy zelí jsou bohaté na vitamín K. Prostřednictvím potravinového řetězce se pak vitamín K dostává do živočišných produktů. Tělo může ukládat vitamín K v poměrně velkém množství. Nicméně tento vitamín je použitelný pouze v kombinaci s tukem, protože je jedním ze skupiny vitamínů rozpustných v tucích. Je produkován také bakteriemi tenkého střeva.

Zdroj: Vitamín K

Vitamín C 1 000 mg – cena

Zde můžete porovnat ceny vitamínu C 1 000 mg.

Zdroj: Vitamín C

Vitamín D3 – kapky

Vitamín D3 v kapkách se používá k regulaci hladiny vápníku a fosforu v krvi, ke zvýšení odolnosti kostí a zubů a k prevenci zlomenin. Každá kapka obsahuje 400 IU vitamínu D3 v olejové bázi (olivový olej).

Zdroj: Vitamín D3

Vitamín C tablety – cena

Zde můžete porovnat ceny vitamínu C v tabletách.

Zdroj: Vitamín C

Vitamín C v prášku – cena

Zde můžete porovnat ceny vitamínu C v prášku.

Zdroj: Vitamín C

Vitamín C v ovoci

Při správném skladování a šetrné úpravě lze přijmout dostatečné množství vitamínu C z ovoce, to znamená stravou bez suplementace. Vynikajícími zásobárnami vitamínu C jsou například následující druhy ovoce: angrešt – vitamín C, B1, pektin, vápník, železo, sodík, draslík a fosfor; borůvka – vitamín C, B, draslík, vápník, fosfor a hořčík – borůvka zlepšuje krevní oběh, pomáhá na potíže se zrakem, podporuje imunitu, působí proti infekcím močových cest, proti průjmům; broskev a nektarinka – vitamín C; jablko –vitamín C, B – povzbudivě působí na nervovou soustavu, posiluje a pročišťuje organismus; meruňka – vitamín C, B, provitamín A, draslík, fosfor, bór, vápník a železo; malina – vitamín C, E, fosfor, vláknina; meloun – vitamín C, železo a mangan – čerstvý je nejlepší zásobárnou vitamínu A; ostružina – vitamín C, B, K a další; rybíz černý – vitamín C, E, vláknina – je nejlepším zdrojem vitamínu C z ovoce a zeleniny vůbec; třešeň – vitamín C, draslík, který pomáhá správné činnosti srdce.

Zdroj: Vitamín C


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP