Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VNITŘNÍ UŽÍVÁNÍ KOLAGENU

OBSAH

Recenze na kolagenové injekce

Jedná se o léčbu pomocí vepřového kolagenu. Suplementace kolagenu má za úkol posílit, strukturovat a ochránit chrupavky, šlachy, vazy a kloubní pouzdra. Cílem terapie je zlepšit profil kolagenových vláken a následně i veškerých anatomických struktur, ve kterých je kolagen přítomen.

Doporučuje se aplikace 1–3x týdně po dobu prvních dvou týdnů podle závažnosti, následně pak jedno ošetření týdně až do úlevy od bolesti.

Více se můžete dozvědět i zde.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM HRUBÝ POVRCH NEHTU CO JE PŘÍČINOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

hrbolate nehty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tohle bývá způsobeno stářím a nedostatkem kolagenu ve stravě.

Zdroj: diskuze Mám hrubý povrch nehtu co je příčinou

Balení

60 kapslí - dávka na 2 měsíce

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Já, jako zdroj kolagenu ráda používám vařené hovězí maso, konkrétně kližku. Hovězí kližka totiž obsahuje nejvíce kolagenu ve svalových přepážkách. Vařením kolagen řídne a pokrývá tak celé maso a díky svým choťovým vlastnostem jej činí také velmi chutným. Zároveň je kolagen obsažen pak i ve vývaru. Takže, kdo chce přírodní kolagen a hodnotné bílkoviny s minimem tuků, ten volí hovězí kližku - pečenou nebo vařenou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Hovězí maso není zrovna nejlepší! Možná, že hovězí kližka má velký obsah kolagenu, ale také má velký obsah transmastných kyselin, které způsobují infarkt nebo mrtvici. Tady je článek o tom, jak je hovězí maso jedovaté: www.ceskenemoci.cz/h…

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách

Obsah účinných látek v jedné kapsli Cemio Kamzík

20 mg vitamín C, 16 mg čistý kolagen typ I, 0,020 mg čistý kolagen typ II.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Manželka užívá kolagen a jde to na ní poznat. Má hezčí kůži a celkově omládla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

No já mám tu stejnou zkušenost jak vaše manželka. Pokožka je po kolagenu hebčí a mám posit, že můj vzhled je mladistvější po čtyřicítce.Vyzkoušela jsem kolagen forte od rosenpharma.cz, jsem s ním naprosto spokojená

Zdroj: diskuze Kolagen

Složení v jedné kapsli Cemio Kamzík

Nosič (sójový olej, kokosový olej), želatinový obal (želatina, glycerol, čištěná voda), kyselina askorbová, emulgátor (sójový lecitin), hovězí kolagen, barvivo (oxid titaničitý, oxid železitý).

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Kadlec.

já taky kolagen přípravky užívám. Upřednostnuji doplnky stravy od Ceských značek a to Ronsepharma je

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sofie Pokoutná.

také používám kolagen od Rosenpharmy. Moc mi pomáhá na klouby, kůži, vlasy a nehty. Prodávají více řad kolagenu, lepší je, podivat se na jejich stránky

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách

Co obsahuje produkt Cemio Kamzík?

Cemio Kamzík obsahuje kolagen typu I, který je přítomný ve šlachách, vazech a kostech, kde vytváří poměrně silná vlákna. Tato kolagenová vlákna se dále spojují do objemných vláknitých svazků, podobných provazu, protože vazy a šlachy musí vydržet silný tah. Kolagen typu I je nejrozšířenějším typem kolagenu a vyskytuje se také v pokožce, proto má kolagen Cemio Kamzík významný vliv na vzhled a kvalitu pokožky.

Cemio Kamzík také obsahuje kolagen typu II, který se nejvíce vykytuje v chrupavce. Zde naopak vytváří husté prostorové sítě z velmi tenkých vláken, protože chrupavka je namáhána především tlakem ve všech směrech. Kolagen typu II drží chrupavku pohromadě a zajišťuje její pevnost a odolnost.

Cemio Kamzík obsahuje také důležitý vitamín C, který je nepostradatelnou látkou pro správnou tvorbu kolagenu v organismu. V případě jeho nedostatku se v těle nevytváří plnohodnotný kolagen a vlákna nemají správnou, dostatečně pevnou strukturu, což se projevuje destrukcí pojivových tkání.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Konečná.

Dobrý den, jak je to s obsahem purinů v aspiku, želatině, nebo kolagenu pro kloubní výživu?
Děkuji za odpověď.
Konečná A.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oboje obsahuje puriny, jak želatina, tak i kolagen. Ale i při dně je možné je konzumovat popřípadě užívat na klouby. Proč? Protože například želatina je tvořena především vodou a na objem jedné porce želatiny je zapotřebí jen malé množství proteinů. U kokagenu je zase jeho příjem nízký a tím se do těla dostane jen málo purinů. Užíváte-li kolagen, tak vypijte o sklenici více vody a můžete mít jistotu, ze vám to neubliží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc dna a zakázané potraviny

Cemio Kamzík dávkování

Užívejte 1 kapsli denně, kdykoliv během dne. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat minimálně 2-3 měsíce. Tuto kúru opakujte několikrát do roka. Doplněk stravy Kamzík lze užívat i trvale.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Avap.

Já straním potravinnovým doplňkům, raději než krémům. Na výsledek si sice musíte chvilku pčkat, tak 2 týdny, ale je to trvalejší. Užívám Kaguamin, má v sobě vysoký procento kolagenu. www.kaguma.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vrásky

Vnitřní orgány člověka obrázek

Zde si můžete prohlédnout obrázek, jak vypadá lidské tělo uvnitř tzv. vnitřnosti, tedy vnitřní orgány.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Poradna

V naší poradně s názvem OLUPOVÁNÍ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Prosím o radu. Nehty na rukou se mi dvojí a posléze olupují. Nehty si nestříhám, ale piluji. Vitamíny moc nezabírají. A mé zaměstnání nedovoluje laky na nehty. Děkuji za cenné rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já bych podpořila příjem kolagenu, protože je to stavební kámen nehtu a bývá často v nedostatku při různých hubnoucích dietách. Nejlépe ho doplníte přirozeně stravou, jedením masa a kůží. Pokud se vám to do vašeho jídelníčku nehodí, tak můžete využít některý z přípravků, jako je například Cemio Kamzík. Tady je k tomu bližší info www.ceskaordinace.cz…
Podle dalších zkušeností ostatních je prý vhodné také Dona Nails a nebo klasický kolagen v kostičkách.
Stav nehtů se po tom upraví teprve až když dorostou do stříhatelné délky a to trvá kolem šesti měsíců. Buďte proto trpělivá a užívejte zvýšené dávky kolagenu alespoň půl roku.

Zdroj: diskuze Olupování nehtů

Kolagen Cemio Kamzík cena

Zde je aktuální nabídka kolagenového doplňku stravy Cemio Kamzík: Cemio Kamzík cena.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN DÁVKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana Žežulková.

Prosím o radu ,jestli mohu užívat kolagen forte a kyselina hyaluronová společně s kolagen 2000 Aktiv,jestli nemůže nastat nějaké předávkování nebo jiné nějaké vedlejší účinky.Děkuji za radu ,spozdravem Žežulková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Předávkování kolagenem se bát nemusíte. Kolagen je běžně přijímaná aminokyselina ve stravě a tělo je zvyklé si ji brát jen tolik co spotřebuje na svou údržbu a zbytek normálně vyloučí prostřednictvím stolice. Vysoké dávky kolagenu můžou zapříčinit nadýmání a zvýšení kyseliny močové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolagen dávkování

Upozornění pro potravní doplněk Cemio Kamzík

Doplněk stravy. Není určeno pro děti do 3 let. Výrobek je bez cukru, bez laktózy a bez lepku. Nepřekračujte doporučené dávkování. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte v suchu při teplotě 15-25 °C. Chraňte před vlhkem a přímým slunečním zářením.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Základní účinná látka – kolagen

Základní jednotkou kolagenu je tropokolagen – glykoprotein složený ze tří řetězců levotočivých polypeptidů (nositelů glukózy a galaktózy, vázaných na jednu molekulu AMK hydroxylyzinu). Kolagen má pevnou strukturu, velkou odolnost a přitom je flexibilní.

Další podpůrné látky:

  • Arnica;
  • Hamamelis;
  • Hypericum;
  • Iris;
  • Viola;
  • Drosera a další.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vanda.

tento doplněk stravy jsem již vyzkoušela. Opravdu pokožka se stává hebčí díky přísunu kolagenu. I zdravá strava kolagen postrádá a proto mi pomohl k hebčí pokožce tento doplněk stravy.Kolagen FORTE se vstřebává snadněji.Osvědčil se mi kolagen FORTE od rosenpharmy, je běžně dostupný v lékárnách

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

no já ten kolagen Forte objednala na rosenpharma.cz, ted tam maji vanocni slevy az 30 procent

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách

Pro koho je Cemio Kamzík dobrý?

  • Kolagen Cemio Kamzík je dobrý pro lidi, kteří nadměrně zatěžují své klouby (těžce pracující, aktivní i rekreační sportovci, lidé s nadváhou),
  • Kolagen Cemio Kamzík je dobrý pro starší lidi nebo lidi potýkající se s pohybovými obtížemi.
  • Kolagen Cemio Kamzík je vhodný pro lidi s vrozenými vadami.
  • Kolagen Cemio Kamzík je vhodný i pro starší děti a dospívající mládež v období jejich růstu.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Příčiny otoku vnitřní strany tváře

  • Vnitřní tvář může otéct v důsledku přímého traumatu (otevřeného zranění), tedy fyzického traumatu způsobeného buď nárazem, nebo fyzickým napadením. Zranění způsobí poškození tkání a oblast se může zanítit. Symptomem je pak nateklá tvář s formací hematomu (zbarvení zraněné oblasti), a to v důsledku nesprávného prokrvení této oblasti.
  • Infekce může způsobit otok vnitřní tváře a je považována za hlavní příčinu zánětu a otoku. Může být způsobena přemnožením běžné mikroflóry uvnitř poškozené oblasti. Tělo se pak brání a reaguje na daný problém prostřednictvím zánětu a otoku. Imunitní systém tak signalizuje, že něco bylo narušeno.
  • Mohou se tvořit abscesy, pokud nejsou ihned léčeny, může infekce dásní rovněž způsobit otok a zánět vnitřní tváře.
  • Také malignita (zhoubné onemocnění) vede k otoku vnitřní strany tváře. Rakovina úst je obvykle spojena se spolupůsobením alkoholu a tabáku, které mají při společném užívání synergické karcinogenní účinky.
  • Otok v lícní oblasti může vyvolat i onemocnění lymfatických uzlin.
  • Rovněž onemocnění jako příušnice a lymfadenitida mohou způsobit otok lícní oblasti.

Zdroj: Oteklá vnitřní strana tváře

Léčba otoku vnitřní strany tváře

Léčba otoku vnitřní strany tváře závisí na příčině stavu.

  • Pokud je otok způsoben vřídky z náhodného kousání vnitřní tváře, může si pacient ošetřit toto zranění kloktáním hydrogenuhličitanu sodného smíchaného s vodou. Pravidelná péče o ústní dutinu může přispět k hojení nebo zastavení růstu bakterií, dokonce může dojít k zastavení růstu bakterií, které se vyskytují v koutcích úst.
  • Infekce je obvykle léčena antibiotiky a alergie mohou být léčeny antihistaminiky. Přírodní antibiotika, jako je echinacea, se také doporučují na léčbu otoku vnitřní strany tváře.

Zdroj: Oteklá vnitřní strana tváře

Zkušenosti s injekcemi

Cílem tohoto přístupu je obnova pozměněných hladin látek přirozeně se vyskytujících ve tkáních na fyziologickou úroveň. Jedná se o látky, které se přirozeně vyskytují v našich tkáních a jejich pokles doprovází některá onemocnění (například degenerativní změny). Ale klesají i přirozeně s narůstajícím věkem – od 50. roku výrazně klesá přítomnost kolagenu i ve zdravých tkáních. Předčasný pokles kolagenu ve tkáních doprovází současný způsob života, pasivní sedavý styl nebo naopak nepřiměřená fyzická zátěž.

Nejbohatší zkušenosti s přípravky fyziologické regulační medicíny jsou prozatím v Itálii a ve Velké Británii, kde nebyl dosud zaznamenán výskyt žádných závažných nežádoucích účinků, a to ani v případě užití s jinými léky, jako jsou analgetika. Kolagenové injekce jsou určeny k léčbě bolesti. Základní substancí je kolagen, ten je základní stavební látkou všech pojivových tkání (vazy, šlachy, svaly, kloubní pouzdra, chrupavka). Je odbouráván kolagenázami, které jsou zvýšené například u artrózy. Principem léčby je dodat kolagen přímo tam, kde ho je nedostatek, posílit, strukturovat a ochránit šlachy, vazy, kloubní pouzdra, svaly, zlepšit profil kolagenových vláken a následně i veškerých anatomických struktur, ve kterých je kolagen přítomen. K dispozici je 13 přípravků dle převažujících potíží.

Výhody:

  • dobrá snášenlivost;
  • bez alergických reakcí;
  • bez nežádoucích účinků;
  • jednoduchá aplikace.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Dělení hemoroidů

Hemoroidy se dělí podle několika kritérií. Podle anatomického původu se hemoroidy dělí na vnitřní a vnější. Vnitřní hemoroidy jsou častější a jejich umístění k konečníku a nad ním. Vnější hemoroidy jsou pod hranicí konečníku a řitního kanálu. Podle závažnosti se hemoroidy dělí do 4 vývojových etap.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Užívání

Samotné dlouhodobé užívání omeprazolu není příliš rizikové. Omeprazol funguje tak, že snižuje tvorbu kyseliny, čímž účinně odstraňuje příznaky překyselení žaludku. Rizikem však je to, že se tímto potlačením příznaků může zamaskovat vážnější onemocnění, které tak nemusí být včas rozpoznáno.

Omeprazol se užívá ráno nalačno minimálně 30 minut před snídaní.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP