Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYRÁŽKA U MIMINEK NA BŘÍŠKU

OBSAH

Krupičková vyrážka u miminek

Krupičková vyrážka u miminek může signalizovat výsev potniček. Na rozdíl od nás dospělých miminka neumí říct, že už to v těch všech svetříčcích, dekách a zateplených fusacích nemohou vydržet. Signálem, že jsme to přehnali, jsou právě drobné růžové pupínky na trupu, krku, na obličeji či hlavičce dítěte. Zbavíme-li miminka včas pocení, obtíže mohou trvat krátce, ale někdy se bohužel protáhnou i na několik dní. Oblékejte tedy potomka adekvátně situaci a teplotě v místnosti či venku. Přednost dávejte přírodním materiálům. Za potničky někdy může horečka a třeba i některé mastné krémy. K lékaři se vypravte v případě, že se objeví hnis, zánět, zarudlé pruhy či horečka.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radana.

Já jsem o novorozenecké kolice nic nevěděla...pár dní po narození dcera začala dlouze plakat a rudnout v obličeji...byla to kolika a dost mě to vyděsilo...ale prý to trápí hodně miminek..dostali jsme Espumisan kapky a začali dávat před každým kojením 5 kapek...a postupně se to začalo zlepšovat, trávení se upravilo...a mně se také velmi ulevilo :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Vyrážky u novorozenců a kojenců

Přibližně polovinu všech novorozenců postihuje v prvních dnech života toxický erytém, což je neškodná vyrážka projevující se plochými červenými skvrnami nebo pupínky. Obvykle během jednoho nebo dvou týdnů zmizí. Příčina není známa. Mnoho dětí ve věku 4 až 15 měsíců trpí opruzeninami, které se tvoří na bříšku, v okolí genitálií a v záhybech kůže na hýždích a stehnech. K dalším vyrážkám, které se běžně vyskytují u kojenců, patří zánět pokožky ve vlasové části hlavy a potničky.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Espumisan jsou výborné kapičky na prdíky ....a můžou je i kojenečci od narození....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

S kolikami jsme u miminka bojovali hrozně dlouho. Měli jsme problém už v porodnici, zlepšilo se nám to až po www.sunar.cz/produkt…

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Fotografie

Zde naleznete fotografie zachycující kvasinky u miminek.

Zde naleznete fotografie zobrazující svrab u miminek.

Zdroj: Kvasinky u miminek versus svrab

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romča.

Je fakt, že snad všichni v našem okolí si prdíky u mimča prožili...a nejlíp zabíral Espumisan...u nás teda v kombinaci s přitahováním nožiček nebo masážema bříška.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Vyrážka z vířivky foto

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z vířivky.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Co znamená krupičková vyrážka na zádech

Krupičková vyrážka na zádech může naznačovat výskyt Pityriasis rosea (růžové pityriázy), což je naštěstí neškodná vyrážka, kdy se jedno ložisko postupně rozšíří na končetiny, záda, břicho, případně krk. Příčina není známá, vyrážka však není nakažlivá, pouze může svědit. Nezřídka zmizí bez léčby během 6–8 týdnů. Pityriasis rosea se nejčastěji objevuje u osob ve věku mezi 10 a 35 lety.

Zdroj: Krupičková vyrážka u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kotlář.

Dobrý den, otče,

rád bych se prosím zeptal, zda jsou nějaké bylinky na léčbu mastocytózy u miminek (4 měsíce). Jde o autoimunní reakci - kožní projevy po celém těle. Pupínky se rozšiřují. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastocytóza znamená abnormální hromadění žírných buněk (mastocytů) v kůži. Žírné buňky mají významnou úlohu při alergické reakci - způsobují ono typické zčervenání pokožky. Nejčastější projev
mastocytárního onemocnění u dětí je urticaria pigmentosa. Ve většině případů je omezená pouze na kůži. Tvoří až 75 % všech mastocytóz. Začíná mezi 3.–9. měsícem věku dítěte. Klinický obraz je charakterizován světle hnědými plošnými papulami až makulami v průměru 1–5 mm. Jak vypadá urticaria pigmentosa je možné vidět tady: www.google.cz/images…
Obvykle toto onemocnění samo vymizí, než dítě dospěje do puberty. Zatím nemáme konkrétní lék na mastocytózu - neumíme ji doposud léčit. Ani pradávné báby bylinkářky nenašly vhodnou bylinky k léčbě. Z tohoto důvodu se léčí pouze projevy, které se tlumí pomocí antihistaminik a lokální léčby kortikoidy. Ovšem nejlepší léčba je žádná léčba a proto je nejvíce užitečné omezit iritující faktory, podněcující žírné buňky k aktivitě. Mezi iritující faktory u malých dětí patří především stres, náhlé rychlé změny v teplotě okolí a určité potraviny.

Stres se u takto malých dětí jednou za čas objeví, ať děláme, co děláme. Když už k tomu dojde a následkem bude vzplanutí mastocytózy, tak je zde připravena pomoc ve formě antihistaminik a kortikoidů, které rychle zahladí následky a dítě pak zase může rychle fungovat jako dříve.

Změna teploty okolního prostředí nastává například při plavání dětí ve studené vodě. Nebo při saunování a následném ochlazení. Nebo při vypití velkého množství ledového nápoje naráz.

Potraviny, které dráždí žírné buňky jsou: arašídy, vlašské ořechy, lískové ořechy, čokoláda, jahody,
maliny, banány, ananas, exotické ovoce, korýši, alkohol, rajčata, ostrá koření a vaječný bílek. Dále sem také patří ryby v konzervách, plody moře, víno, fermentované sýry, uzeniny a nakládané kysané zelí.

Omezením těchto spouštěčů se uklidní i mastocytóza a nebude vidět. Nakonec pak úplně vymizí nástupem dospělosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Syn na koliku začal trpět asi 5. den po narození...radila jsem se s doktorkou a ta nám doporučila Espumisan, jelikož se může již od narození. Dávali jsme 5 kapek s každým kojením, dávali na bříško teplé obklady a hodně synka zklidňovala zavinovačka a dudlík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Espumisan jsou výborné kapičky na prdíky ....a můžou je i kojenečci od narození....

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Vyrážka při HIV

Vyrážka při HIV se objevuje jak na začátku onemocnění, tak i v pokročilých stadiích. Pokud máte pupínky a nejdou jednoduše vysvětlit nebo jednoduše léčit, pak pomyslete i na možnost, že jste se nakazili HIV. Tady je několik fotografií, na kterých je vidět HIV vyrážka.

Zdroj: Infekce HIV

Diskuze

V diskuzi KOJENECKÁ KOLIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Jelikož máme první miminko, tak nás kolika trochu překvapila :O Ale naštěstí máme švagrovou dětskou doktorkou a ta nás uklidnila, že to je u miminek časté...trávení ještě není "zralé", tak prdíky mohou potrápit.
Dáváme 5 kapek Espumisanu před každým kojením a už je to mnohem lepší. Já si dávám pozor na stravu a teda dudlík je velký pomocník :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Kapičky na koliku mám opravdu vyzkoušené a nejlépe můžu říct,že nám z toho vyšel Espumisan...výborná zkušenost,cena,chuť i doba po kterou lahvička vydrží...(na měsíc při užívání 5 kapek před kojením)....

Zdroj: diskuze Kojenecká kolika

Krupičková vyrážka

Šestá nemoc se nejčastěji projevuje u dětí v kojeneckém a batolecím věku; začíná horečkami, které klesnou po 3–4 dnech, přičemž následně nastoupí drobná krupičková vyrážka, která se šíří po trupu vzhůru ke krku a na paže, obličej zůstává téměř vždy bez vyrážky. Výsev zmizí do několika hodin, maximálně dnů.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Hyklova.

Vyrážka , krupicka na různých částech těla

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

Mám červenou svědivou vyrážku , začalo to na stehnech a teď v podbříšku a pažemi. Poraďte mi prosí , děkuji

Zdroj: diskuze Svědivá vyrážka červená krupice na těle

Co to je seborea

Seborea je chronické neinfekční onemocnění pokožky, které se vyskytuje na místech se zvýšenou funkcí mazových žláz (vlasová pokožka, obličej, hrudník a genitálie). Typickými příznaky jsou zvýšená produkce kožního mazu, nažloutlá lupovitost, svědění, pálení, zarudlá a podrážděná pokožka.

Mezi spouštěcí faktory patří zvýšený stres, nezdravý životní styl (alkohol, strava), změna ročního období (jaro, podzim). Další příčinou může být problém s trávením nebo špatná reakce organismu na vybrané potraviny. Nejdůležitější v boji proti seboroické dermatitidě je udržovat vlasovou pokožku čistou a hydratovanou.

Zdroj: Seborea u miminek

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Dobrý den,udělala se mi na pokožce bílá vyrážka ( viz foto),nevíte co by to mohlo být?
Děkuji,
S pozdravem Lukáš

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadá to jako infekce nějakým stafylokokem. Klidně to může být i zlatý stafylokok. Není to sranda, budete muset k lékaři, aby udělal stěr, ze kterého se pozná o jaký druh se jedná. Když to necháte být, tak se můžou udělat nepěkné jizvy a zlatý stafylokok vás může ohrozit i na životě. Účinnou léčbou jsou speciální antibiotika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Vyrážka na obličeji u ročního dítěte

Takováto vyrážka může signalizovat atopický ekzém, pokud se vyloučí potničky a infekční onemocnění. Pozor na tyto alergeny: rajče, celer, cibule, oříšky, ryba, jahody. Nebo se může jednat o alergickou reakci na plísně (drží se třeba na zamlžených oknech), případně o alergickou reakci na chlad.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi PSÍ NEMOCI VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý večer chci se zeptat co to může být?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leona Števanková.

Dobrý den,
Mám rok a půl starého Flata, asi před 14 dny se mu objevila vyrážka a zdá se mi, že se mu poslední 2 dny začala rozlézat, přidávám foto, poradíte mi prosím. Děkuji Števanková

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Jak se zbavit seboroické dermatitidy u miminek

Několik tipů, jak si poradit se seboreou:

  • Jemnými masírujícími pohyby změkčovat ložiska ve vlasové části dětské hlavičky.
  • Na takto změkčená ložiska jemně nanést buď šampon proti seboroické dermatitidě (z nabídky lékáren), anebo mastný krém.
  • Za pomoci hustého kartáče na vlasy nebo hřebínku vlásky několikrát denně vyčesávat.
  • Zasažená místa mazat různými olejíčky (olivový, kokosový, mandlový). Olej se nechá na místě ložiska působit aspoň 15 minut anebo i přes noc a poté se opět kartáčkem na vlásky šupinky vyčešou. U této metody je zapotřebí vlasy pořádně vymýt šamponem, aby nedošlo k ucpání pórů olejem a ke zhoršení situace. Pokud šupinky i přesto drží a jejich vrstva je silná, mohou si maminky pořídit speciální olejíček obsahující kyselinu salicylovou.
  • Riziko seborey zvyšuje časté šamponování dětských vlásků, které pokožku zbytečně vysušuje. (Rodiče se často domnívají, že žlutavá krusta je výsledkem nedostatečné hygieny, proto zvyšují frekvenci mytí a množství kosmetických prostředků, čímž však situaci jen zhoršují.)
  • Lékaře vyhledejte v situaci, kdy ložiska mají tendenci ke krvácení nebo se rozšiřují i mimo vlasovou část hlavy.

Zdroj: Seborea u miminek

Vyrážka na stehnech u dětí

Vyrážka na stehnech může signalizovat alergie, mykózy nebo atypickou formu atopické dermatitidy. Vyrážka na stehnech se může objevit při nošení nových kalhot, které ještě nebyly vyprány, nebo kalhot vypraných v novém pracím prostředku.

Příznaky

Vyrážka může mít různý charakter: od drobných červených skvrn nevystupujících nad povrch přes pupínky až po hrboly a puchýře.

Co s tím dělat

Při výskytu se doporučují stěry na mykologické i bakteriologické vyšetření, pokud antibiotikum nepomáhá, je nutné nasadit například krém Imacort a následně dle vyšetření kultivace jinou cílenou léčbu.

Obrázky

Takto vypadá vyrážka na stehnech u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Vyrážka s puchýřky

Impetigo je úporná vyrážka, jež se projevuje nalitými puchýřky, které posléze praskají a vytvoří krustu medové barvy, což je hlavní poznávací znamení tohoto onemocnění. Nejčastěji se vyskytuje na místech, kam si dítě sahá, ve vlasech, na obličeji a především kolem úst. V tomto případě je nutná včasná návštěva lékaře, který předepíše antibiotika, čímž mimo jiné zamezí šíření vyrážky na další osoby.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Svědivá vyrážka

Svědivé vyrážky bývají vyvolány infekcemi, alergiemi nebo kousnutím hmyzem. Některé druhy vyrážek jsou běžné zejména u novorozenců a kojenců.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP