Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZAROSTLÝ CHLOUPEK NA INTIMNÍM MÍSTĚ

OBSAH

Tvorba zarostlých chloupků

Nesprávná depilace, ať už žiletkou, nebo epilačním strojkem, se projeví tím, že sem tam nějaký chloupek zaroste. Někoho tento problém trápí víc, šťastnější ho řeší opravdu jen občas. Tento nešťastný jev je způsoben nesprávným, zakřiveným růstem chloupku z vlasového folikulu. Při holení dochází k mikrotraumatům v oblasti vlasového folikulu a následně k zánětu. Tam, kde je kůže velmi jemná, se těmto drobným poraněním není možné vyhnout. Do místa poranění se následně z povrchu kůže dostanou bakterie, které mohou vyvolat i hnisání podobné jako u akné. Zarůstající chloupky pokožku mučí a z červených hrbolků se může vyklubat závažné a nevratné poškození kůže. Samozřejmě že k zarůstání chloupků nemusí vůbec dojít. Ale ne každý si může dovolit poměrně drahé a časově náročné depilační metody, které postupně růst chloupků zastaví. Proto většina sáhne raději po epilačním strojku, vosku nebo žiletce a riskne i to, že jim zřejmě některý ten chloupek zaroste.

Zdroj: Rady proti zarůstání chloupků

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA RTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na popraskané a suché rty je dobré z bylin použít měsíček lékařský vysmažený v husím nebo vepřovém sádle.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Měsíček je super věc, používám ho i v intimním gelu.

Zdroj: diskuze Bylinky na rty

Co je to Gyntima Probiotica

Produkty značky Gyntima napomáhají chránit před nepříjemnými pachy, škodlivými bakteriemi a infekcemi. Zároveň pomáhají zabezpečit přirozenou rovnováhu pochvy. Intimním oblastem těla musíme věnovat dostatečnou pozornost. Normální hodnota pH v pochvě je základní podmínkou ochrany intimních oblastí, jejichž rovnováhu zabezpečují buňky a prospěšné bakterie, které lemují stěny pochvy. Různé vlivy mohou být důvodem k narušení přirozené acidobazické rovnováhy intimní flóry, což může vést ke vzniku nepříjemných pachů a pocitu sucha v pochvě, v některých případech se mohou vyskytnout i infekce.

Gyntima a další produkty intimní hygieny

Do portfolia firmy Herb Pharma Gyntima patří vaginální čípky, mycí přípravky a mnohé další produkty dostupné i na našem trhu.

Zdroj: Gyntima

Diskuze

V diskuzi BYLINKY NA RTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

dobry den chtela bych se zeptat jestli je nejaka bylina na popraskane a suche rty dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Měsíček je opravdu na všechno, já ho třeba používám buď také na rty, na ruce, mám ho i v intimním mycím gelu apoužívám i pro miminko.

Zdroj: diskuze Bylinky na rty

Foto zarostlého nehtu

Zarostlý nehet foto

Zdroj: Zarostlý nehet

Diskuze

V diskuzi DEMODEX LÉČBA RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Jak vyléčit doma demodex u psa. Je celý zarostlý, ale na hlavě má jěště stále fleky bez chlupů

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Demodex léčba recenze

Domácí léčba

Dioctan hlinitý, který se používá v lékařství, především jako Burowův roztok a je vhodný právě k obkladům při léčbě kůže. Má adstringenční a antibakteriální účinky. Cena octanu hlinitého

Zdroj: Zarostlý nehet

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Milan Chloupek.

Jedná se o napadení periferních nervů parazity, v tomto případě filáriemi či jejich larvami (což jsou vlasovci, kde napadení je provedeno nejčastěji bodavým hmyzem). Pokud tyto filarie a mikrofilárie napadnou nervové výstupy z páteře do nohou, říká se tomu polyneuropatie dolních končetin. Napadení mozku a nervů či jejich výstupů z páteřního kanálu však může být i jinými parazity, nejčastěji tasemničkami, které mohou způsobovat kromě jiných i stejné problémy jako polyneuropatie, a podle jejich dislokace způsobují nemoci, kterým se pak říká například Tachykardie (srdce napadne vlasovec oční - loa loa), arytmie (srdce napadne vlasovec psí - dirofilaria repens), Roztroušená skleroza, amiotrofická laterální skleroza, autismus, epilepsie, .........- kdy se jedná o napadení mozku a míchy nejčastěji tasemničkami a motolicemi v různých oblastech.
Kdyby si doktoři uvědomili, že každá nemoc je způsobená nějakým parazitem a nečistotou a někdo je naučil jakými, když se to neučili a hledat se jim to nechce, a jak se dají v současné době elektronicky přesně detekovat, nemuseli by se vymlouvat, že je to dědičné, autoimunitní a neléčitelné. Polyneuropatie je poměrně jednoduše léčitelná. Pokud se opravdu jedná jen o neuropatii nohou (kde jsou filáriemi a mikrofiláriemi zasaženy i cévy, žíly a svaly na nohou), pak si realizujte následující protivlasovcovou kůru:

Protivlasovcová kůra (vlasovci patří mezi hlístnice, a to filárie (červi)
Určeno pro diagnózy: Lupénka, Akné, vřídky, Pupínky, ekzém včetně atopického, seborrhojická dermatitida, urticaria chronica, astma bronchiale, dušnost, chronický kašel, senná rýma, ucpané dutiny, alergie všeho druhu, záškuby svalů nebo bouličky pod kůží, zelený a šedý zákal, červené nebo suché oči, otoky končetin, polyneuropatie, tinitus syndrom neklidných nohou, „těžké“ nohy, otoky končetin, vitiligo, svědění kůže, tachykardie, arytmie, vysoký tlak, lymfomy, bércové vředy, migrény, karpální tunely

lék Iverfast 12 (účinná látka Ivermectin) – vhodná k ničení larev (mikrofilárií)
Hetrazan (účinná látka dietylkarbamazan) – vhodná na dospělce (filárií)

14-ti denní kůra:
1,den 1 tableta Iverfastu 12
2,den 1,5 tableta Iverfastu 12
3,den 1-0-0 od třetího dne Hetrazan
4,den 1-1-0
5,den 1-1-1
6,den 1-1-1
7,den 1-1-1
8,den 1,5-1,5-1,5
9,den 1,5-1,5-1,5
10,den 1,5-1,5-1,5
11,den 2-2-2
12,den 2-2-2
13,den 1,5 tablety Iverfastu
14,den 2 tablety Iverfastu

Poznámka: Kůra je poddimenzovaná (je možno až 3x silnější), proto je nutné ji časem (max po 3 měsících) opakovat. Poddimenzovaná je z důvodů zmírnění reakcí na tuto kůru, aby člověk nebyl neschopný normálně pracovat
Možné reakce při užívání: únava, těžké nohy, svědění a pálení očí, svědění kůže, otoky kotníků či lýtek, zvýšené smrkání, ospalost. Tyto pocity vymizí s dalšími dávkami léků

Jako podpůrné "léky" je vhodné/nutné nasadit i Informatika (venadren, vasodren, muscudren, lymfatex). Informtatika jsou jistá "homeopatika", do kterých jsou nahrány frekvence vytěsňující tyto různé patogeny.

Další problémy diskutované v příspěvcích jsou samozřejmě způsobovány zase jistými parazity a jsou léčitelné (ne však většinou našimi jednostranně vzdělávanými lékaři, kteří svýmy neodbornými chemickými zásahy nemoc jen prohlubují).

Přeji lepší a spokojenější život

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Vážený pane Ing.Chloupek,je možné se u Vás léčit?
Děkuji za odpověd. avt.564@seznam.cz

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Co dělat, když už k zárůstu a zánětu došlo?

V tom případě je nejvhodnější navštívit lékaře. Veškeré domácí postupy léčení většinou vedou ke zhoršení stavu a následně k prodloužení léčby. Nedoporučuji v tomto případě navštěvovat pedikúru. Ze všeho nejdůležitější je nesnažit se zastřihnout roh nehtové ploténky a tím ulevit bolesti. Nehet poroste dále do nehtového valu ze svého kořene a výsledkem bude zhoršení nálezu.

Zdroj: Zarostlý nehet

Diskuze

V diskuzi ZAROSTLÝ NEHET U NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Dolečková.

Dobrý den, zarostl mi nehet u nohy, je otekli a zarudli a při zmáčknutí vytýká hnis, chci se optat, zda se muže používat když kojím.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zarostlý nehet u nohy

Co je to zarůstající nehet?

Zarůstající nehet je onemocnění postihující nehtový komplex prstu, respektive jeho boční části v místě, kde nehtová ploténka naléhá na kožní okraj. Právě tam někdy dochází k patologickému vrůstání okraje nehtové ploténky do kožního valu, což způsobuje vedle nepříjemné bolestivosti také dráždění kůže s rozvojem zánětu, kterému říkáme paronychie. Paronychie může být náhle vzniklá (akutní), většinou s výrazným zarudnutím, bolestivostí a odchodem řídkého nebo hustého sekretu z nehtového okraje. Naproti tomu dlouhodobá (chronická) paronychie se vyznačuje tvorbou takzvané granulace, tedy většinou živě červené druhotné tkáně, kterou se organismus snaží zánět ohraničit a vyhojit, většinou bohužel neúspěšně. Zarůstání nehtů pozorujeme nejčastěji na palcích u nohou, spíše na zevním nehtovém okraji (směřujícím k ostatním prstům) než na vnitřním.

Zdroj: Zarostlý nehet

Diskuze

V diskuzi PODĚKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.

14 let? :D takový starosti bys ve svém věku ještě řešit nemusel ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nereknu jmeno:D.

Kámo, 14 nebo ne, ono když to je zarostlý jak prase, tak to taky není 3x příjemný, nikde není napsaný, že hned jde ehm. Já to tam mám "porostlý" už od pátý třídy a taky to musim schazovat :D :D

Zdroj: diskuze Poděkování

Nežit na prsu

Nežit na prsu je velmi bolestivou záležitostí. U žen se může vyskytovat zvláště v období menstruace, kdy je imunita mírně oslabena.

Příčiny

Nežit na prsu se objevuje zejména u jedinců, kteří mají z nějakého důvodu oslabený imunitní systém. Bakterie pak mohou snadněji pronikat.

Příznaky

V oblasti prsu dochází k zanícení a bolestivosti kůže, kde vyrůstá chloupek. Vytvoří se červený uzlíček, ve kterém se po čase začne tvořit hnis. Postižená část kůže vyzařuje teplo, což potvrzuje probíhající zánět v kůži.

Zde můžete vidět, jak vypadá nežit na prsu.

Synonyma k nežitu: bolák, vřed.

Zdroj: Nežit alias karbunkl

Diskuze

V diskuzi FOTO PO ŠTÍPNUTÍ HMYZEM NA BORELIOZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dostálová.

Dobrý den,poštípala mě nějaká potvora mám na noze červený flek a je to i tvrdé a hodně to svědí,můžete mi poslat prosím foto jak vypadá štípanec na kterém se poznají příznaky že by to mohla být borelioza?Děkuji za odpověď s přáním pěkného zbytku dne Marie Dostálová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga Vojtechova.

Dobrý den, synovi se na stehne objevil červený flek asi 7cm průměr. Má v tom horkost a tečku uprostřed, jak když ho něco kouzlo. Vytáhl si s toho chloupek. Přijde mi, že se to zvětšuje.

Zdroj: diskuze Foto po štípnutí hmyzem na boreliozu

Dá se zarůstání nehtů předejít?

Většinou ano, ale jen za předpokladu správného ošetřování nehtů. Základním a nejdůležitějším požadavkem je zastřihování nehtu rovně, ne dokulata, tak aby byly za všech okolností viditelné rožky volného okraje nehtové ploténky. Zastřihování dokulata dříve nebo později povede k zarůstání nehtu. Situaci může zhoršit těsná obuv, mnohem hůře onemocnění probíhá u nemocných trpících cukrovkou nebo tepennou nedostatečností dolních končetin.

Zdroj: Zarostlý nehet

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaromir Novak.

Ano, parazité jsou nebezpeční. Zvláště pak parazité jako člověk jež vystupuje pod jménem ing.Milan Chloupek. Pro nevěřící : vytiskněte si bláboly které tento darebák šíří na Internetu a ukažte je svému lékaři. Uvidíte co Vám na to řekne.

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Diskuze

V diskuzi KOCOUR A LYSINA NA SRSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALENA RUZICKOVA.

Dobry den nasemu kocourovi 2roky se obevila lysinka na boku asi velikosti briska malicku, rano nebylo nic a vecer prisel s plesatym koleckem, mohl utrpet v souboji s kocourem nebo je to neco vaznejsiho nepoznam to diky za radu Alca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dobrý den, naše kočka si nakonec vylízala z malého kolečka dvě lysiny velikosti dlaně. Trvalo to tak 14 dní, přestala si je dál zvětšovat a lysiny zarostly. Zvěrolékař řekl, že to mohla být pouhá alergická reakce. Takže pokud tam nemá nějakou velikou ránu, neřešila bych to.

Zdroj: diskuze Lysiny u kočky

Jak se přenáší svrab dotykem

Svrab se nejčastěji přenáší intimním nebo sexuálním kontaktem, dále kontaminovaným osobním nebo ložním prádlem, spaním v jedné posteli s infikovanou osobou (ne se psím miláčkem, zde se jedná o svrab u psa). Onemocnění svrabem bývá často nemocnými pociťováno jako ostuda, dříve se totiž říkalo, že jde o nemoc špinavých a zanedbaných lidí. Onemocnění však postihuje všechny vrstvy populace. Nepřenáší se běžným denním stykem, jako je podání ruky či dotyk. Roztoč se zavrtá do kůže za 2,5 minuty. K infekci ovem stačí jediná oplozená samička. Úspěšnost přenosu se zvyšuje s množstvím roztočů na nakažené osobě. Běžně lze nalézt i více než 10 samiček.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem ONYCHOMYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rambousková Květuše.

tuto nemoc mám již 3 měsíce na třech nehtech ruky a předtím jsem ji měla na palci nohy asi 3 roky. Léčím se na kožním odd. lakem Loceryl ale stále se to rozšiřuje. Mám použít chytrou houbu? Dále mám na palci druhé nohy zarostlý nehet se zánětem. Již 3x řezáno na chirurgii a nelustupuje to a stále se tvoří granulace. Prosím o radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Léčba plísně nehtů je zdlouhavá. Dlouho trvá, než se plísně zbavíte a pak se musí čekat až vyroste zdravý a silný nehet, který roste pomalu. Celé je to tak na rok až dva. Loceryl je velmi účinný lak na nehty proti plísni, doporučuji vytrvat a nenahrazovat ho. Nejistotu v léčbě a případné neúspěchy s ní konzultujte se svým lékařem, protože on zná nejlépe váš zdravotní stav a může podle toho měnit formu a intenzitu léčby. Když by se ukázalo, že Loceryl u vás nestačí, tak ještě existují pilulky na plíseň, které se potýkají a ničí plíseň zevnitř.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onychomykóza

Má tvar nehtů vliv na zarůstání?

Rozhodně ano. Zejména se jedná o takzvané „trapezoidní“ nebo „ovoidní“ tvar nehtu. Tyto odchylky tvaru mají značnou tendenci k zarůstání. Mají rodinný výskyt, forma dědičnosti není přesně známa. Ovoidní nehet se vyskytuje u pacientů s poruchami růstu, například akromegalie (porucha sekrece růstového hormonu). Jedinou spolehlivou léčbou této formy zarůstání nehtu je radikální excize obou nehtových valů s parciální matrixectomií a plastikou valu.

Zdroj: Zarostlý nehet

Příčina zarůstajícího nehtu

Zarůstající nehty se nevyskytují u lidí, kteří nenosí boty, takže je možno říci, že ke vzniku onemocnění je vždy nutný zevní tlak někdy až příliš těsné obuvi. Často se udává jako příčina nesprávné zastřihávání nehtu. Ten je nutno zastřihávat nikoli do oblouku, ale do roviny. Přesto se i u pacientů, kteří si nehet zastřihávají správně, může onemocnění objevit. Zevní tlak na nehet způsobuje jeho zatlačení do nehtového valu, který se tímto po čase poraní natolik, že umožní vniknutí infekce a vznik zánětu, se kterým pacienti pak vyhledají lékaře. Dalším důvodem je příliš široká nehtová ploténka, ze které nehet vyrůstá. Pokud není při chirurgickém zákroku ošetřena, onemocnění recidivuje.

Zdroj: Zarostlý nehet

Příčiny

To, co může tuto nemoc opakovaně vyvolat, je fyzická i psychická zátěž pro organismus neúnosná, hormonální změny v době menstruačního cyklu či těhotenství. Zejména u těhotných žen způsobuje genitální opar velké komplikace, protože hrozí přenos infekce na miminko. Proto musí takovéto maminky počítat s císařským řezem. I pouhé podráždění pokožky umožňuje tomuto onemocnění propuknout. Dalšími faktory je i chřipka či horečka, nošení nevhodného, neprodyšného oblečení z umělých vláken či špatné stravovací návyky. Genitální opar je velice nepříjemné onemocnění, které komplikuje intimní soužití partnerů. Je důležité, aby se nakažený člověk neprodleně podrobil léčbě a do vymizení oparu se vyhnul intimním stykům, neboť riziko nákazy je velké i při použití kondomu. Naneštěstí mnozí mohou toto virové onemocnění přenášet, i když sami už nemocní nejsou. Velmi často se genitální opar stává důkazem nevěry.

Zdroj: Jak na genitální opar

Nemoci nehtů

Vysoký nehet

Je způsoben buď trvalým tlakem (přední hrany krátké obuvi na nehet), nebo poraněním nehtu. Následkem toho nehet přestává růst do délky a roste do výšky (přibývá na tloušťce). Zpětným tlakem se v úzké obuvi s nízkou špičkou poškozuje nehtové lůžko.

Plísně nehtů

Nehty zasažené plísní změní barvu (zežloutnou) a zhrubnou (rostou do výšky). Začnou se drolit, lámat a uvolňovat z nehtového lůžka. Častým průvodním jevem bývá svědění nebo pálení mezi prsty a oteklá kůže. Rozdíl mezi vysokým nehtem způsobeným tlakem, nebo plísní se pozná pouze pod mikroskopem.

Zarostlý nehet

Příčinou bývá nesprávné stříhání nehtů nebo nošení úzké špičaté obuvi, případně obuvi s nízkou tužinkou ve špici (nízký prostor pro prsty). Časté jsou dědičné dispozice.

Zdroj: Nemoci chodidel

Pracovní pomůcky k řezu stromů

K řezu jsou jak u řezu drobného ovoce, tak u řezu stromů zapotřebí kvalitní zahradnické nůžky, které udělají hladký řez. U hrubších větví je pak na místě použití pilky a následně zahlazení rány žabkou.

Pokud je třeba zachránit nějaký letitý strom, který je opravdu zarostlý a je to například stará odrůda nebo má pro vás určitý význam, prostě jej nechcete pokácet, je vhodné na takovou prořezávací práci použít prořezávací elektrickou pilu nebo pilku na teleskopické tyči. Ruční pila na teleskopické tyči je určitým řešením pro nepřístupná místa, která vyžadují řez, ale je s ní velmi namáhavá práce.

Druhou možností je použít již zmiňovanou elektrickou teleskopickou pilu. Ta funguje podobně jako tradiční elektrická řetězová pila, jen je na teleskopické tyči. S takovou pilou lze krásně a lehce prořezat starý strom. Takové pily jsou dlouhé zhruba od 1,5 m a lze je roztáhnout až na 3 m. Tyto pily jsou poháněny většinou elektromotorem o různém příkonu, ale existují i benzínové, a dokonce už se objevují i akumulátorové.

S takovými pilami je lehké pracovat z toho důvodu, že nemusíme ručně řezat, je ale těžké s některými manipulovat, než je dostaneme do koruny stromu kvůli vyvážení, protože elektrický motor mají takové pily většinou nahoře přímo u lišty a my pak zvedáme motor i lištu, což je značně těžké. Některé pily mohou mít motor dole, což je lepší z hlediska jejich vyvážení, bývají ale dražší. Péče o takové stroje se pak musí zaměřit na řetěz, lištu a dolévání mazacího oleje do nádržky, důležité je rovněž pravidelné čištění. U akumulátorových pil se pak přidává péče o baterii a u benzínových musíme kontrolovat celý motor.

Zdroj: Řez ovocných stromů

Příčiny kapavky

Původcem tohoto onemocnění je bakterie jménem Neisseria gonorrhoeae, známá také jako gonokok. Je to gramnegativní bakterie, která je velmi málo odolná vůči zevnímu prostředí (hrozí jen velmi nepatrné riziko nákazy třeba při užívání veřejných záchodků, použití bezprostředně infikovaných ručníků, žínek nebo při líbání). Její přenos se tedy děje téměř výhradně intimním kontaktem (pohlavním stykem). Kapavka je především lokální onemocnění, má malý sklon k šíření po celém těle (generalizaci). Má většinou charakter rychle probíhajícího (akutního) zánětu s hnisavým výtokem. Postihuje výstelku (sliznici) močopohlavního (urogenitálního) ústrojí. U mužů nejčastěji močovou trubici (ureteru), odkud se může šířit do prostaty, semenných váčků, nadvarlat. U žen kromě močové trubice nejčastěji děložní čípek, odkud může projít do pochvy, dělohy, vejcovodů. U obou pohlaví může následkem provozování análního sexu postihnout také sliznici konečníku, u žen j zanesením infekce výtokem z pochvy. Při orálním sexu s nakaženou osobou je vysoké riziko infekce nosohltanu. Při porodu infikované rodičky se může nakazit i novorozenec. Infekce se u novorozence projeví nejčastěji zánětem spojivek či oční rohovky (keratokonjunktivitida).

Zdroj: Kapavka


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP