Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZVRACENI HNEDE TEKUTINY PACHNOUCI PO STOLICI U KOČKY

OBSAH

Měkká a páchnoucí stolice

Lehce zapáchající stolice, která plave nebo je obtížně smývatelná, může znamenat, že je zvýšeno ukládání tuku ve stolici. Stolice je někdy také bledá.

Zdroj: Druhy stolice

Diskuze

V diskuzi ČERNÉ TEČKY VE STOLICI U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Dobry den,
Nase mala ma 4 mesice, je exkluzivne kojena a take se nam objevily male cerne tecky v jinak normalne vypadajici a pachnouci stolici. Vypadaji jako zrnicka mleteho pepre a na dotyk jsou tvrda. Nemam prasklinu v bradavce, mala nema rymu, banan jsem nemela ani ja, ani ona, vitaminove doplnky stravy neberu. Tak nevim, jestli nemam zajit hned k doktorovi. Holcicka je jinak v pohode, spi a saje normalne, snad jen poslednich par dni vice riha.

S pozdravem,

Dagmar

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černé tečky ve stolici u miminek

Zvracení žlutých hlenů

Zvracení žlutých hlenů je možné při zahlenění nebo při zadní rýmě, kdy dochází ke spolknutí hlenů a žaludek si s tímto nepříjemným obsahem poradí tak, že jej vyzvrací.

Zdroj: Příčiny zvracení žluté hořké tekutiny

Poradna

V naší poradně s názvem UNIKÁNÍ TEKUTINY ...... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Poslední dobou,unikání tekutiny z řitního otvoru,nevím co je příčinou.

Ke kterému lékaři /obvoďákovi/ ? On doporučí další vyšetření ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li dobré vztahy se svým praktickým lékařem, tak to můžete probrat s ním. Musíte počítat s tím, že vám tento lékař bude muset prohlédnout váš konečník. Pokud chcete jít rovnou ke specialistovi, tak se objednejte na gastroenterologii. Tam mají speciální přístroje na vyšetření konečníku a výhodou je, že mají zkušenosti s podobnými problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Unikání tekutiny ......

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Poradna

V naší poradně s názvem ZVRACENÍ ŽLUTÉ TEKUTINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Mecová.

Dobrý den.Mám 79 let,žlučník mám vyoperovaný dva roky.Mám reflux jícnu.Asi 3 roky beru ráno Controloc před jídlem a kinito 3krát denně před jídlem.Už jsem delší dobu neměla potíže,tak jsem to kinito brala jen ráno.Před dvěma dny jsem měla na oběd brynzové halušky s trochou špeku.Zbytek jsem dojedla k večeři.V noci jsem dostala průjem,který dopoledne skončil.Pila jsem jen černý čaj a kousek suchého rohlíku.Odpoledne jsem začala zvracet jen samou vodu tmavší a večer a v noci už jen žlutou a hořkou vodu asi 4krát.Ráno už byl klid. Piji jen čaje na žlučník a vodu.Co mohu jíst? děkuji.Mecová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hlavně pijte dostatek vody, vývaru a ovocných šťáv. Jíst můžete suchary a ovoce. Nezbytná bude i obnova střevní mikroflóry pomocí probiotik. Užívejte probiotika. Postupně den po dni přidávejte normální obvyklé jídlo. O počátku léčby Kinitem se poraďte s lékařem, od kterého ho máte předepsaný. Pokud průjem nepřestane do tří dnů, tak se obraťte na svého praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvracení žluté tekutiny

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Zvracení zelené tekutiny

Ke zvracení zelené hořké tekutiny dochází při žlučníkové kolice, náhlé břišní příhodě a dalších akutních potíží trávicího i vylučovacího systému. Nejčastější příznaky začnou jako nadýmání a říhání. Pak se objeví bolest, která vystřeluje do zad, pod pravou lopatku. A hned po nich přijdou křeče žaludku a zvracení zeleně zbarvených hořkých šťáv.

Koliku způsobí žlučníkový kámen, který následkem přejídáním a dietních chyb ucpe žlučové cesty. U žlučníkářů dokáže takový kolikový záchvat vyvolat třeba klasické štědrovečerní menu: bramborový salát a smažený kapr nasáklý olejem.

Zdroj: Zvracení zelené šťávy

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobryden,prosim o dpoveď.Mohu pri warfarinu leky na bolest Tramal Retard
150 mg.a pri zacpě Zaječickou Hořkou nebo jiná projimadla.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zaječická hořká Warfarin nijak neovlivňuje. Tramal zvyšuje riziko krvácení, pokud se užívá společně s Warfarinem. Jakmile by se u vás objevilo neobvyklé krvácení nebo modřiny, zvracení, krev v moči nebo ve stolici, bolesti hlavy, závratě nebo slabost, tak okamžitě zavolejte svého lékaře. Je důležité informovat lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Meruňky a warfarin

Světlá stolice

Stolice, která je bledá nebo šedá, může být způsobena nedostatečným žlučovým výstupem z důvodu cholecystitidy, žlučových kamenů, Giardia parazitní infekce, hepatitidy, chronické pankreatitidy nebo cirhózy. Žlučové soli z jater dávají stolici nahnědlou barvu. Pokud se sníží výstup žluči, stolice je mnohem světlejší. Jiný typ světlé stolice je zapříčiněn použitím antacidu, který obsahuje hydroxid hlinitý. Stolice se může stát dočasně světlou rovněž po zkoušce iriografie. Světlá stolice může být lesklá nebo mastná a je odporně páchnoucí kvůli nestrávenému tuku ve stolici.

Zdroj: Druhy stolice

Diskuze

V diskuzi ZVRACENI CERNE TEKUTINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika.

Chtela bych se zeptat .Uz nekdo zvracel cernou tekutinu asi 1 litr z niceho nic. Nevim co se me to stalo.Jsem nemocna na aritmii srdce.To se take za chvili dostavila a trvala 2 hodiny . Byla jsem bez tlaku.Pak tlak naskocil jako by nic

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zvraceni cerne tekutiny

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den už sleduji mesic stejný problém teď mám ve stolici centimetrové válečky když to zmáčkne ve vnitr bíložluté co to může být

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli jste něco zjistila Mám stejný problém a nevím co to může být až mě to děsí děkuji za odpověď Jana mám také ve stolici žluté válečky tak jak popisujete všichni

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Tmavá krev ve stolici psa

Tmavá krev ve stolici psa se značným zápachem může značit střevní nebo žaludeční katar. Ten je způsoben požitím závadné a nedostatečně rozkousané potraviny. U tohoto onemocnění je typická krev ve stolici, zápach stolice, průjem a zvracení. A tyto příznaky jsou nejčastější po požití potravy. Je potřeba okamžitě navštívit veterinárního lékaře, který psa vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Tmavá krev ve stolici psa může být ale i projevem rakovinotvorného onemocnění. Toto onemocnění je nejčastěji spojeno i s průjmem. Je potřeba okamžitě navštívit veterinárního lékaře, který psa vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Tmavá krev ve stolici psa může být rovněž důsledkem prasklého vředu v žaludku a dvanácterníku. Zde je také potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který stanoví diagnózu na základě provedených vyšetření a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominik Valeš.

Dobrý den
Náš kocour Cca 4-5 let, začalomu od spodu hnědnout pravé oko jinak je mel vzdi krasně zelené, taky mám pocit ze se potí nebot má navlhlou srst i kdyz nelezi na slunicku a horko tu neni. začínám o něj mít trochu strach bohuzel navstevu zverolekare si nyní nemuzu moc dovolit.. chtel sem se zeptat jestli to muze byt opravdu nejaka vazna nemoc a jestli je nutna navsteva lekare popripade jak kocourovi nejak pomoci? dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se oči u kočky najednou zdají být neobvykle hnědé, může vaše kočka trpět závažnějším zdravotním problémem. Změny barvy tohoto typu často naznačují nárůst červených krvinek v oční bulvě. To může být způsobeno traumatem očí, neobvyklou oční infekcí nebo dokonce kočičí leukemií nebo AIDS.
Je moc dobře, že věnujte pozornost barvě očí u své kočky. Vaše schopnost identifikovat širokou škálu problémů týkajících se zdraví koček, může být částečně nebo zcela závislá na vaší schopnosti rozpoznat změny barvy očí. Pokud oči vaší kočky neočekávaně mění barvu, shromážděte co nejvíce informací o zdraví vaší kočky a naplánujte schůzku s veterinářem. Vaše rychlá akce pomůže zajistit, aby byl váš veterinární lékař schopen identifikovat a léčit všechny základní zdravotní stavy, které jsou zodpovědné za změnu barvy očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc?

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi RYMOVNÍK HNĚDÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kominik.

Udělali se hnědé fleky na listech které se neustale zvětčuji napadané jsou i stvoly jak se dál zachovat Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Štefanová Anna.

Pokut se na rýmovníku začnou tvořit hnědé skvrny , většinou se už nedá nic zachránit. Kupte si nový rýmovník a zbytečně mu nedopřávejte vodu. Rýmovník nesnáší přemokřelou půdu. Doporučuji přesadit do hlinitopísčité zeminy a nepřelévat vodou.

Zdroj: diskuze Rymovník hnědé skvrny

Léčba

Je-li známa vyvolávající příčina, tak je důležité vyléčit právě ji. Mnohdy to však není možné a je nutné léčit zvracení jako takové. K dispozici je řada léků, které se označují jako antiemetika. Jedná se o léky s obvykle širokými účinky, které spadají do nejrůznějších lékových skupin. Tyto léky tlumí různé receptory nutné pro přenos signálů do mozkového centra pro zvracení, a tím tlumí pocity nevolnosti a vlastní zvracení. Nedílnou součástí terapie při těžším zvracení je hydratace pacienta pomocí nitrožilních infuzí. Je to extrémně důležité zejména u dětí a u starých lidí, kteří jsou ohroženi dehydratací. Tekutina v infuzích obchází trávicí trakt, nezatěžuje ho a nemůže být vyzvracena.

Zdroj: Příčiny zvracení žluté hořké tekutiny

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÉ KULIČKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzu.

prosím vás, můj imobilní otec má asi 14 dní žluté kuličky ve stolici. vypadají jako polystyrenové, stolici má kašovitou.
co je to za onemocnění??
děkuji moc a mějte se hezky.
s pozdravem!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav krůza.

dobrý den,chci se zeptat mam občas nějaké kuličky ve stolici a zárověn průjem,ale netrvá to dlouho cca 2-4 dny a pak už né tolik řidká stolice,tak se chci zeptat mam s tim zajít k doktorovi nebo si mam něco koupit v lékarně.díky moc

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Příznaky roupů

Onemocnění roupy se projevuje únavou a častou potřebou se vyprázdnit. Dále se při nákaze roupy vyskytují také bolestí břicha, průjem, podrážděnost, svědění a kopřivka. Po nákaze roupy se ve stolici začínají objevovat nejen oplozená vajíčka (jako bílé tečky ve stolici), ale i dospělí roupi, což tvoří dojem bílých částeček ve stolici.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Ulcerózní kolitida

Pro ulcerózní kolitidu je typický nález červené, nenatrávené krve ve stolici. Nemoc bývá provázena průjmy, zvýšenou teplotou, někdy se vyskytují i křeče, bolesti břicha, nucení na stolici a občas se ve stolici nalézají hleny. Smrtelnými komplikacemi je protržení narušené stěny střeva a následný zánět pobřišnice.

Zdroj: Krev ve stolici

Crohnova nemoc

Přebytek hlenu ve stolici je méně častý u lidí trpících Crohnovou chorobou. Pokud se hlen objeví ve stolici nemocného, může to signalizovat rozvoj anální fisury.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Co se děje při zvracení

Zvracení neboli vomitus je usilovné vypuzování žaludečního obsahu ústy za pomoci dýchacích a břišních svalů. Zvracení předchází nepříjemný pocit nevolnosti, pocení a pocitu nemožnosti pomyslet na jakékoliv jídlo. Zvracení se dělí na akutní a chronické. Akutní zvracení je třeba odlišit od zvracení dlouhotrvajícího, které má obvykle zcela jiné příčiny. Akutní zvracení je zpravidla doprovázeno nauzeou neboli pocitem nevolnosti, pocitem na zvracení.

Zdroj: Zvracení

Hlen ve stolici

Bělavý hlen ve stolici může znamenat zánět ve střevech. S hlenem ve stolici se může objevit zácpa nebo průjem.

Zdroj: Druhy stolice

Diagnostika

Diagnostika obvykle není nutná. Zvracení je nejčastěji spojeno s nejrůznějšími střevními chřipkami (obvykle virového původu u dětí), případně je následkem požití alkoholu nebo důsledkem kinetózy. I u pacientů léčených chemoterapií či ozařovaných není zvracení nečekané. Pravidelné nevolnosti a zvracení u ženy mohou vést k podezření na těhotenství, dlouhodobější zvracení může být způsobeno rozvratem vnitřního prostředí, hlavně u starších lidí. Samo zvracení bývá původcem minerálového rozvratu, a tak je někdy těžké odlišit příčinu následek. Proto je vhodné vyšetřit krev na základní minerály a nabrat i ledvinné parametry a jaterní testy, aby se vyloučilo selhávání těchto orgánů. Je-li zvracení spojeno s motáním hlavy, měl by pacienta vyšetřit lékař ORL nebo neurolog. Neurologické vyšetření a eventuálně CT vyšetření mozku by měly být indikovány u každého zvracejícího pacienta, u kterého je podezření na onemocnění mozku včetně jeho úrazu.

Speciální problematikou je zvracení jako příznak střevní neprůchodnosti – tato onemocnění spadají zejména do působnosti chirurgie.

Zdroj: Příčiny zvracení žluté hořké tekutiny


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP