Cukr je přírodní peeling. To znamená, že může být použit k odstraňování odumřelých kožních buněk, čímž vede k mladistvé, zářící pleti. Z tohoto důvodu je používán v mnoha prostředcích určených pro peeling celého těla a může být lepší volbou než sůl. Sůl má totiž tendenci dehydratovat kůži, zatímco cukr má opačných účinek. Použití cukru jako každodenní součásti režimu péče o pleť může pomoci kůži absorbovat další hydratační složky. Cukr také obsahuje kyselinu glykolovou, která pomáhá při odlupování kůže. Takže cukr vlastně odstraňuje odumřelou kůži nejen mechanicky, ale i chemicky.
V naší poradně s názvem BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .
Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Nechte si vyšetřit krevní cukr. Zkrytá cukrovka způsobuje toto svědění celého těla.
Med má glykemický index 55, zatímco cukr 65. Uvádí se, že hladina cukru v krvi zůstává po požití medu nižší, než je tomu u cukru. Při dlouhodobějším užívání medu docházelo u zkoumané skupiny diabetiků druhého typu k poklesu tělesné hmotnosti a cholesterolu. Med je jednoznačně lepší varianta – pro zdravé lidi, ale i diabetiky – než bílý rafinovaný cukr. Je to dáno i tím, že med má prokazatelně silné antibakteriální, antioxidační a antimikrobiální účinky. Výzkumy dokonce ukázaly, že pomáhá snižovat cukr v krvi a naopak zvyšovat inzulin. Navíc je přírodní a méně průmyslově zpracovávaný, než je tomu u cukru.
Lidé s diabetem by měli med do svého jídelníčku zahrnout postupně, nejdříve je potřeba zjistit, jak právě vaše tělo na med reaguje. I když je med zdravý, je třeba pamatovat na to, že se stále jedná o sladidlo, proto si ho dopřávejte v malém množství.
Cukr krystal je směs krystalů stejnoměrného zrnění, volně sypká a obsahuje nejméně 70 % cukru.
Výhody, nevýhody
Cukr a cukrovinky mají vliv i na vznik zubního kazu. Obecně je cukr rizikový z hlediska vzniku různých onemocnění, jako je cukrovka, choroby srdce, těžká obezita a některé druhy rakoviny. Zejména kombinace nadměrné spotřeby cukrů a tuků je velmi škodlivá lidskému zdraví.
V naší poradně s názvem CUKR PO INTENZÍVNÍM SPORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.
Jsem diabetik 1. stupně už 11 let, a ted se mi nejak nedaří držet cukr při sportu.
V 17.00 cukr 5,2, opravdu jeden plátek toustového chleba (25 g) a cca 10 g gervais, od 17.30 do 18.30 polozávodní čtyřhra v bembajsu a v 19.00 cukr 17,9 !!!!
To nemohl být cukr z jídla, ale údajně játra začly produkovat cukr z svalů a tuků. Stalo se mi to víckrát, je k tomu nějaká rada? Najíst se před bembajsem a píchnout inzulín? Dík za radu
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .
Váš problém se nazývá hyperglykemie s ketonurií (preexercice high glukose with ketones) a je u diabetiků 1. stupně běžný. Jde o akutní deficit inzulinu, kdy glykemie vystoupá nad 16 mmol/l. V tomto stavu byste již neměl cvičit/hrát a měl byste v klidu vyčkat kompenzace další dávkou inzulinu. Inzulín neaplikujte před cvičením. Taktéž byste měl s tímto problémem seznámit svého diabetologa. S ním pak můžete přesně naplánovat stravu a dávkování inzulínu ve dnech sportu a ve dnech volna.
Více než polovinu z 15 % sacharidů tvoří fruktóza, přírodní ovocný cukr, který diabetici, jejichž pankreas produkuje méně inzulinu, lépe snášejí a snáze vstřebávají.
Rozpustná rostlinná vláknina ve formě pektinu zpomaluje uvolňování cukrů ve střevech, čímž diabetiky chrání před prudkým nárůstem hladiny fruktózy a glukózy v krvi.
V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlos.
To byl přesně můj případ. Zdravý životní styl, dostatek pohybu a přesto mi cukr v krvi létal okolo 6ti mol. Nakonec se mi povedlo pomocí doplňku stravy cukr v krvi zkrotit a držet ho na uzdě.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IVa.
Co vam pomohlo? vyzkousela jsem uz hodne veci ale nic nezabira
Jak již bylo popsáno, cukrovka je léčitelná. Nikoliv zcela vyléčitelná, jelikož se na onemocnění často přijde pozdě. Režimová opatření však bývají opravdu účinná. V některých případech zůstane člověku sekundární diabetes natrvalo. Pokud je však léčitelná jeho příčina, může být léčitelná i cukrovka. Například lze odvrátit vznik diabetu u hemochromatózy, je-li řešena včas. Stejně tak u glukagonomu je možné úplné vyléčení, pokud je nádor odstraněn dříve, než vzniknou komplikace.
Hnědý cukr je surový cukr. Tento cukr má vyšší obsah biologicky hodnotných látek, má svou charakteristickou chuť a vůni. Jeho zabarvení se pohybuje na stupnici od světle béžové přes zlatavou až po tmavě hnědou. Zabarvení tohoto cukru je způsobeno melasou, nedostatečně oddělenou od cukru v procesu výroby.
Výhody, nevýhody
U přírodního cukru se nepoužívá rafinace a chemické bělení, proto je zachován obsah významných látek. Přírodní cukr obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík a řadu aminokyselin. Jeho použití téměř odpovídá použití rafinovaného cukru, je vhodný například ke slazení kávy, čaje, k pečení perníků a jiných moučníků.
V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Vašíčková.
Dobrý den.Mám dlouhodobý cukr 4,1.Jedná se prosím o kompenzovanou cukrovku?Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Hodnoty dlouhého cukru by při dobrém životním stylu měly být maximálně 47mmol/mol. Jakákoli vyšší hodnota než 53 mmol/mol ukazuje na špatné stravovací návyky a pokud je číslo vyšší, tj. 80 mmol/mol a více, jde o velmi špatné výsledky.
Zeptejte se svého lékaře na výsledky laboratorních testů, abyste měla jasno v ukazatelých, které přinášejí.
Šťavnatý ananas při cukrovce druhého typu může nahradit občerstvení nebo se stát součástí zdravého salátu. Tento druh ovoce lze u cukrovky konzumovat v podstatě bez omezení. Díky aktivním složkám, které tvoří toto tropické ovoce, si můžete zlepšit metabolismus, a dokonce trochu zhubnout.
V diskuzi CO JÍST A NEJÍST PŘI CUKROVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Šroubková.
braly jsem těžké prážky na srdce- amiadaron, eliquis, betalog 50, omeprazpoeum na vředy.Má cukrovka 2 je toxického původu a nežádoucích učinků kombinac e užívaných léků, kromě diabetu vyvolaly léky na žaludeční vředy také arythmii, kterou jsem neměla.Přes stovky odběrů nikdy nikdo diabetes nediagnostikoval.z ničedho nixc se objevily půchýře na bércích vředy, rudá kůže. a chkrovku mi našli z iniciativy kožní lékařky.Cukr jsem měla 10, maximum 12.(tlustá jsem od narození i většina rodiny z matčiny strany, v mládí jsem vážila až 164kg, byla jsem bez potítží.nyní se držím na 1oo-103 kg)dostala jsem stadamed 500 gliclacid 30 2krát denně a dietu.Cukr mi vzrostl ze záhadných důvodů na 20+ po 14jednotkách 3x ve dne a 4 v noci cukr neklesá-ráno po jídle 18,3 ostatní hodnoty 19,3 -19,6.jím pár gramů, přikrmy žádné sladké žádne ,nesladím, jsem ortodoxní abstinent celý život.maso málo, uzeniny max.50gr,vyjímečně a stav se nelepšé. prosím pomozte mi.diabetoložka mi předepsala pár greamů jidl DENNĚ, JSEM SLABÁ JAKO MOUCHA.POSLOUVHÁM A CUKR NEKLESÁ. TEL 721994641.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Švestky jsou výživné ovoce a obsahují různé minerály, vitamíny a vlákninu. Chutnají lahodně a snadno je tak můžete zařadit do svého každodenního jídelníčku. Pokud máte cukrovku, můžete švestky konzumovat denně. Jsou tedy švestky dobré pro lidi s cukrovkou? Rozhodně ano!
V diskuzi PAMPELIŠKOVÝ MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.
Asi moc nechápu jak pod nadpisem med bez cukru je recept na med s třtinovým cukrem. Březový cukr je taky cukr. A buchta po obědě našim babičkám opravdu nepomáhala k trávení.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Ořechy jsou vedeny u diabetiků jako vhodné potraviny, a to v přírodním stavu. Patří sem: dýňová, sezamová a slunečnicová semínka, stromové ořechy (mandle, pekanové, vlašské, lískové, para). Ale má to jedno velké „ALE“ – pozor na jejich vysokou energetickou hodnotu.
Kokos, solené a pražené ořechy jsou pro diabety zcela nevhodné.
GLukopur se dá naprosto běžně koupit ve větším supermarketu nebo v lékárně. Tady je uveden seznam nejlevněších cen, za které jde glukorpur v ČR koupit: glukopur cena.
Cukr je bílá krystalická látka, která je velmi dobře rozpustná ve vodě a má výrazně sladkou chuť. Po chemické stránce patří cukr mezi sacharidy. V lidské výživě mají největší význam cukrová třtina a cukrová řepa, které kryjí z 99 % celosvětovou výrobu cukru. Cukr zvyšuje chutnost, ale také energetickou hodnotu potravin.
I když nesladíte, cukr se ukrývá v mnoha pochutinách, jako je sirup, sladké pečivo a limonády. Naše zdraví je tak vážně ohroženo. Cukr se podílí na spoustě závažných onemocnění a hlavně na civilizačních chorobách. Ve své podstatě se dá konzumace cukru přirovnat ke konzumaci drogy, ne nadarmo se cukru říká bílý jed.
Glykemický index (GI) říká, jak rychle vstoupí cukr do krevního oběhu. Každá potravinářská položka má hodnotu mezi 1 a 100. Tyto hodnoty jsou určeny porovnáním potraviny s referenční položkou. Jako referenční se obvykle používá cukr nebo bílý chléb. Glykemická zátěž (GL) je kombinace GI a skutečného obsahu sacharidů v jídle. Argumentuje se tím, že GL poskytuje reálnější hodnotu toho, jak určitá potravina může ovlivnit hladinu cukru v krvi. Tento přístup často využívají lidé, kteří sledují diabetes pomocí počítání sacharidů. U potraviny s nízkým nebo středním GI se považuje za méně pravděpodobné, že zvýší hladinu cukru v krvi.
GI 55 nebo méně je považován za nízký. GI mezi 55 a 69 se obecně považuje za střední. Všechno přes 70 je považováno za vysoké. GL pod 10 je nízká, 10 až 19 je střední a 19 a vyšší je považováno za vysoké. Meloun má GI 72, ale GL činí 2 na 100 gramů. Ačkoli je GL u melounu nízká, nezapomeňte vyvážit veškeré jídlo nízkým GI jídlem, abyste minimalizovali případné „hroty“ krevního cukru.
Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi pomocí kysaného zelí
Rychlé snížení cukru v krvi. Kysané zelí je nízkokalorická potravina s protizánětlivými účinky a mnoha léčivými výhodami. Kromě toho, že zelí nabízí probiotika, antioxidanty a vlákninu, má i další důležité složky potřebné pro zdraví. Kysané zelí obsahuje vitamíny K, C, A, kyselinu listovou, vápník, draslík, fosfor a mangan. Stačí dokonce konzumovat jen malé množství kysaného zelí (pár lžiček) a účinky v podobě snížené hladiny krevního cukru na sebe nenechají dlouho čekat. Abyste ale snížili cukr v krvi, musíte tomu uzpůsobit i svůj každodenní rytmus, dodržovat správný jídelníček a pravidelný pohyb. Bez toho vám nic nepomůže. Rychle a samo opravdu nic nejde.