Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BATERIE

OBSAH

Baterie do naslouchadla

Je velmi obtížné argumentovat, která značka sluchadlových baterií zinek-vzduch je nejlepší. Technologie výroby všech baterií je věda i umění zároveň. Stanovit kvalitu baterií představuje srovnat řadu konstrukčních vlastností, jako jsou například: kapacita baterie, stabilita napětí, charakteristika vybíjení, rychlost samovybíjení (baterie se vybíjí, i když leží na polici), použité materiály, jejich chemická čistota, a dodržení předepsaných rozměrů. Současně existují stovky, možná tisíce typů sluchadel, z nichž každé má jiné energetické nároky. Některé baterie navíc sedí lépe v bateriovém pouzdru sluchadla než jiné. Dalším komplikujícím faktorem k nalezení „nejlepší baterie“ je rozdílné uživatelské využití baterie každým jednotlivcem. Jsou zde ovlivňující faktory jako: doba použití sluchadla přes den, úroveň nastavení hlasitosti sluchadla, způsob zpracování zvuku sluchadlem, vlhkost okolního prostředí atd. Neexistuje zkrátka ideální odpověď na otázku, která značka baterie do sluchadel je nejlepší.

Baterie do naslouchadla – foto

Zde je možné vidět baterie do naslouchadla.

Baterie do naslouchadla – cena

Zde je seznam cen baterií do naslouchadel.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHÁTKO AXON C-109 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Nedávno jsem pořizoval naslouchátko a zvolil jsem digitální Axon C-109 www.zdravi-sport.cz/… Je to lepvnější variantazde zmiňovaného Axonu D-322. Kvalita zvuku je vynikající a výdrž baterie také. Za ty peníze spokojenost

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchátko Axon C-109

Monitor dechu BabySense

Monitor dechu BabySense poskytuje neustálou kontrolu dýchání prostřednictvím světelného ukazatele na přístroji – při nebezpečných změnách dýchání se rozezní výrazný zvukový signál. Již v základní výbavě monitoru najdete 2 senzorové desky, které se vkládají pod matraci postýlky. Pro větší postýlky použijte obě desky pro vykrytí celé plochy. Můžete také použít jednu desku do postýlky a druhou například do kočárku na zahradu. S dítětem pak stačí přenést pouze samotný přístroj a připojit jej k druhé desce. Bezpečný provoz zajišťují 4 tužkové baterie AA (nejsou součástí dodávky). Přístroj včas indikuje jejich vybití (kvalitní alkalické baterie zajistí provoz přístroje v běžném režimu užívání přibližně na 6 měsíců).

  • BabySense je schválen Státní zkušebnou (atest SZ 062/94) a hlavním hygienikem ČR
  • BabySense je certifikovaný zdravotnický přístroj dle platné legislativy EU

Parametry:

  • Rozměry desky 27 x 44 cm

Výrobce: Hisense Ltd.

Zdroj: Monitor dechu

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÁ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Mašek.

Mám nasluchadla typu oticon jsou na malé knoflíkové baterie.
Nasazování baterií i samotné vkládání plastu do ucha mi dělá potíže.
Mám dotaz tento typ oticon je anologový nebo digitální
Děkuji 604 504 575

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Specifikace

  • Provozní teplota / vlhkost: 14 - 40 ° C, <85 % vlhkost
  • Skladovací teplota / vlhkost: -10 - 60 ° C, <95 % vlhkost
  • Typ vzorku: kapilární plná krev
  • Rozsah hematokritu: 30 - 55 %
  • Zdroj napájení: dvě baterie AAA (1,5 V)
  • Životnost baterie: Více než 1000 měření
  • Rozměry: 88 x 64 x 22 mm
  • Hmotnost: 59 gramů (bez baterie)
  • Zobrazení: LCD displej (35 x 45 mm)
  • Použitá technologie: Amperometrická enzymová elektroda
  • Zobrazení času a data: Ano
  • Průměrný výsledek glukózy: 7/14/28 dní
  • Zapnutí/ vypnutí: Automaticky
  • Typ proužku: Sifonální proužek (kapilární akce)

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem VELKÝ ÚNIK MOČI OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Je mě 72 roků a už asi 3 roky se trápím s únikem moči,je to stále horší.Nyní už je velké množství moči,které nezvládám.Navíc mám stálé opakování zánětu močových cest,bakterie ecoli,letos už 6x antibiotika.Lékař nenavrhuje žádnou razanní akci.Cystoskopie moč.měchýře dopadla dobře.Pokleslý moč.měchýř mám.Kdo mě poradí jestli si říct o operaci,jestli by pomohla a jak je to těžká operace v mém věku:Jsem docela akční na svůj věk,nemám problémy se srdcem atd.snad bych to zvládla,věřte,že mě to hodně komplikuje život.V noci jdu i 7x na malou.Nevyspím se atd.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Víte, tělo se během života opotřebovává stejně jako vodovodní baterie. Jen si vzpomeňte, kolik jste jich za svůj život už nechala vyměnit. Podobná situace je i s vaším svěračem u močového měchýře. Patrně zde došlo k nevratným změnám, které nedovolují jeho pevné sevření a při větším naplnění měchýře propouští moč. Bohužel močový svěrač vyměnit ještě nedokážeme. Takže se budete muset snažit o nápravu trochu sama. Za prvé je třeba posílit svaly svěrače zadržováním moči při močení, takové to kegelovo cvičení. Pak také bude vhodné posílit svaly pánevního dna a břišní svaly. To vás naučí na rehabilitaci, kterou dostanete zdarma, respektive pojišťovna ji za vás zaplatí. No a okamžitá pomoc při úniku moči jsou jednoznačně pleny pro dospělé. Bez jakýchkoliv předsudků do nich běžte. Nikdo nic nepozná, vy se v klidu vyspíte a uleví se vám. Na plenách není nic špatného. Nosí je i přední sportovci, aby se nezdržovali močením. Pleny pro dospělé mají vysokou absorpční schopnost a okamžitě pohltí veškerou tekutinu a pokožka je tak stále v suchu, i po vymočení. Postupně se sžijte s novými funkcemi svého těla. Čím dříve se s tím smíříte, tak tím rychleji budete zpět svůj původní život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Velký únik moči operace

Obsah balení

  1. Měřič EasyTouch
  2. Puncturer (odběrové pero)
  3. Lanceta
  4. Kontrolní proužek
  5. Baterie
  6. Pouzdro na zip
  7. Uživatelská příručka
  8. Kniha měření
  9. Záruční list
  10. Testovací proužky

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Vyhřívané vložky do bot pro dospělé

Vyhřívané vložky do bot pro dospělé obsahují kompletní set pro ohřev nohou a zvýšení komfortu v obuvi, včetně vysoušení. Nejsnadnější systém poskytuje až 4 hodiny konstantního tepla. Sada obsahuje dvě Li-Ion baterie 3,7 V, 1 400 mAh, s klipem pro uchycení, nabíječku na 220 V a pár multivelikostních plochých vkládacích stélek s textilním povrchem, na spodní části s předtištěnými velikostmi pro zastřižení.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Lyžařské rukavice

Lyžařské rukavice je založeny na spojení kvalitních textilních materiálů a unikátního topného zařízení. Robustní lithiové baterie, které váží pouhých 60 g, poskytují teplo ve 3 tepelných úrovních až po dobu 10 hodin. Jsou umístěny v manžetách rukavic tak, že je neuvidíte ani neucítíte. Vyhřívání je snadno ovladatelné pomocí tlačítka na horní straně rukavic. LED kontrolka ve tvaru plamínku ukazuje zvolenou tepelnou úroveň pomocí barevného odlišení (žlutá, oranžová, červená). Baterii jednoduše dobijete přes noc. Hlavní vlastnosti vyhřívaných rukavic: vyhřívají celé ruce, pracují na dobíjecí inteligentní baterie 3,7 V bez paměťového efektu, nabízejí možnost volby 3 režimů intenzity ohřevu, mají dlouhou provozní dobu – více než 6 hodin. Záleží však vždy na typu a značce těchto rukavic.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Vyhřívané podkolenky

Vyhřívané podkolenky Lenz Heat sock 1.0 v kombinaci s baterií PowerSock ic 1200 budou chránit vaše nohy v teple až 14 hodin, a to za jakéhokoliv počasí. Je možné si nastavit 3 stupně intenzity topení. Systém podkolenka + baterie lze použít nejen do lyžáků, ale do každé běžně používané obuvi. Ultralehká baterie s extrémně krátkou dobou dobíjení je umístěna přímo pod kolenem. Podkolenky lze prát v ruce při teplotě 30 °C. Topná tělesa nejsou patrná díky dvouvrstvé konstrukci. Maximální odvod vlhkosti zabezpečují vysoce kvalitní materiály. Ergonomický tvar a prsteny kolem nártu a kotníku zajištují perfektní přilnavost k noze. Stélka odpružení zvyšuje komfort při nošení. Nově lze podkolenky ovládat i přes bluetooth.

Zde můžete vidět ceny vyhřívaných podkolenek.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Omron R2 

Tlakoměr Omron R2 je přístroj s přesným měřením na zápěstí, má dobrou toleranci chyb a opakovaných měření na simulátoru. Má rychlé měření při nafukování manžety. Baterie u tohoto přístroje vydrží dlouho.

Nevýhodou tohoto přístroje jsou malé ukazatele, a že přístroj sám je poměrně velký.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Omron R2.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Tyčové vysavače

Tyčové vysavače Electrolux

Firma Elektrolux přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB2935 Ergorapido 12v měl celkové hodnocení uspokojivě (47 %).

  • Klady: nabíjecí stanice s přihrádkou na příslušenství, možnost umístit na podlahu či na zeď; regulace výkonu
  • Zápory: špatně viditelný ukazatel nabíjení baterie; nemá ukazatel naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze vypnout kartáč
Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB2943 Ergorapido Plus lithium 18 V měl celkové hodnocení uspokojivě (47 %).
  • Klady: rychlé nabíjení; nabíjecí stanice s přihrádkou na příslušenství, možnost umístit na podlahu či na zeď; regulace výkonu
  • Zápory: špatně viditelný ukazatel nabíjení baterie; nemá ukazatel naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze vypnout kartáč

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB5011 UltraPower měl celkové hodnocení uspokojivě (54 %).

  • Klady: stojan a nabíjecí stanice na zeď i na podlahu; snadná výměna baterie; regulace výkonu; snadné čištění kartáče
  • Zápory: bez ukazatele naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze použít bez kartáče; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice; nevysává střepy

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB5012 UltraPower měl celkové hodnocení uspokojivě (54 %).

  • Klady: rychlé nabíjení; stojan a nabíjecí stanice na zeď i na podlahu; snadná výměna baterie; regulace výkonu; snadné čištění kartáče
  • Zápory: bez ukazatele naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze použít bez kartáče; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice; nevysává střepy

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Vyhřívané ponožky pro dospělé na alkalické AA baterie

Vyhřívané ponožky jsou na AA baterie. Vyhřívané ponožky se hodí na mnoho použití. Pro zimní sporty, pro turisty, lovce, vojáky, členy bezpečnostních agentur, kteří musí stát v chladu na jednom místě a podobně. Ponožky nejsou logicky vhodné pro dlouhé pochody, kdy se člověk zahřeje pohybem, ale spíše pro aktivity, kdy stojí na místě nebo nehýbe nohama.

Vyhřívané ponožky jsou pratelné, bezpečné, disponují 3D stereoskopickým vyhříváním s infrazářením, jsou pružné a pevné. Mají kapsičku na baterii, která je snadno dostupná, kdykoliv můžete vyhřívání zapnout i vypnout. Napájecí vodič je uschován ve vodicím tunelu, takže jej ani neucítíte. Vytápěcí element je zapuštěn v látce. Vytápění je soustředěno na nejdůležitější místo, a to do oblasti prstů.

Velikost je univerzální pro dospělé – od paty po špičku je to 23,5 cm, od paty směrem k holeni pak 30 cm. Ponožky jsou z pevného, ale pružného materiálu: 80% bavlna, 17% PE, 3% Spandex, zevnitř s froté strukturou.

Vyhřívané ponožky se velmi dobře hodí pro zimní sporty, pro jedince, kteří pracují v chladném prostředí, vojáky, nebo ty kteří musí stát v chladu na jednom místě a podobně.

Vyhřívané ponožky na AA baterie – správné použití:

  • Vyhřívané ponožky mají udržovat nohu v příjemném teple, nikoliv horku, potom může dojít k přílišnému pocení nohou, a to není žádoucí.
  • Používejte vytápění jen v mrazivém či hodně chladném počasí, když cítíte zimu.
  • Maximálního efektu dosáhnete častým zapínáním a vypínáním ponožek.
  • Nohy nepřehřívejte.
  • Mějte po ruce náhradní baterie.
  • Při nazouvání ponožek postupujte opatrně, netahejte za obrubu.
  • Perte v ruce v teplé vodě s trochou mýdla.
  • Jemně vymačkejte vodu – neždímejte.
  • Neperte v pračce.
  • Nechte řádně vyschnout.
  • Do každé ponožky patří 2 alkalické AA baterie (jsou součástí balení). Nové alkalické baterie vydrží vyhřívat ponožky cca 3 hodiny.
  • Nabíjecí baterie můžete také použít, ale délka používání se snižuje.

Obsah balení: 1 pár ponožek (2 kusy), 4x tužková baterie AA

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Naslouchadla pro neslyšící

Naslouchadla do uší jsou zdravotní pomůcky pro pacienty trpící nedoslýchavostí. Naslouchadlo je složené z mikrofonu a baterie. Prodává se v tělové barvě a vejde se do vnitřní části ucha. Vyrábí se ve více velikostech, protože nedoslýchavostí trpí i děti. Při výběru naslouchátka je velikost zásadním parametrem. Naslouchátko musí v uchu co nejlépe sedět. Jednoduše je složeno z baterie a mikrofonu. Mikrofon přijímá zvuky z okolí, které zesílí a vysílá do ucha. Proto je nutné, aby naslouchátko v uchu dobře sedělo. Jinak může dojít k interferenci zvuku a pacient slyší nepříjemné pískání. Součástí naslouchadla je také silikonový nástavec pro co nejlepší upevnění do ucha. Převod zvuku má na starosti mikrofon. Sílu zvuku lze nastavit podle indispozice (kvality sluchu) každého majitele naslouchátka. Většinou má naslouchadlo 5 úrovní hlasitosti.

Naslouchadla pro neslyšící – foto

Tady je několik fotografií, na kterých je možné vidět naslouchadla pro neslyšící.

Naslouchadla pro neslyšící – cena

Zde je seznam cen naslouchadel pro neslyšící.

Zdroj: Naslouchadla

Glukometr Beurer GL 44

Tento přístroj je určen pro měření obsahu cukru v krvi. Je vhodný pro osobní použití. Je bez kódování (Codefree), má snadné použití, podsvícený displej, podsvícený slot na test. Obsahuje široké proužky. Měření je jednoduché, design moderní a praktický.

Označování: před jídlem, po jídle, obecné označení.

Osvětlení: modře podsvětlený, dobře čitelný LCD displej.

Odběrové pero je součástí výrobku, s možností nastavení hloubky. K měření stačí jen 0,6 µl krve, doba měření cca 5 sekund, 480 pamětí s datem a časem, zobrazení průměrné naměřené hodnoty obsahu glukózy v krvi za 7, 14, 30 a 90 dnů (všechna měření, označené hodnoty).

Startovací sada obsahuje AST uzávěr, 10 jehel, 10 testovacích proužků, baterie, pouzdro, deník, měření na alternativních částech těla je možné s AST uzávěrem, rozsah měření 1,1–35 mmol/l, lithiové baterie, PC-interface (propojovací kabel, ovladače a software jako volitelné příslušenství).

Zde můžete vidět cenu glukometru Beurer GL 44.

Zdroj: Fyziologická hladina cukru v kapilární krvi

Čištění hřebene

Nezapomeňte přístroj po použití vypnout a řádně očistit. Pokud hřeben nepoužíváte, vždy na něj nasaďte ochranný kryt. Pravidelné čištění a dobrá údržba zajišťují optimální výsledky a prodlužují životnost vašeho přístroje. Očistěte pečlivě odvšivovací hřeben po každém použití, a to především v případě, že jej používá více osob. Dříve než začnete přístroj čistit, odstraňte baterie. Pro čištění krytu používejte suchou a měkkou papírovou nebo textilní utěrku, pro čištění zubů hřebene používejte čisticí kartáček. Nepoužívejte agresivní látky, jako například abrazivní nebo jiné čisticí prostředky. Mohly by rozleptat povrch. Nikdy nesmíte při čištění ponořit přístroj do vody. Do přístroje nesmí vniknout žádná kapalina. Nevystavujte přístroj přímému slunečnímu záření, chraňte jej před znečištěním a vlhkostí. Pokud hřeben delší dobu nepoužíváte, vytáhněte z něj baterie. V opačném případě hrozí nebezpečí vytečení baterií. Skladujte přístroj na čistém, suchém a chladném místě.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Sluchadla Widex

Widex nabízí pět hlavních typů sluchadel. Výběr sluchadla závisí na velikosti a typu sluchové ztráty, tvaru individuálního zvukovodu a do určité míry na individuálních uživatelských preferencích. Obecně platí, že čím silnější je sluchadlo, tím bývá větší, protože je nutná větší baterie a sluchátko. V sortimentu Widex jsou k dispozici různé níže uvedené modely:

  • Závěsné (BTE)
  • Zvukovodové (ITE)
  • Kanálové (CIC)
  • S reproduktorem ve zvukovodu (RIC)
  • S reproduktorem v uchu (RITE)

Sluchadla Widex – foto

Zde je několik fotografií sluchadel Widex.

Sluchadla Widex – cena

Zde je seznam cen sluchadel Widex.

Zdroj: Naslouchadla

Vyhřívané vložky do bot pro děti

Vyhřívané vložky do bot pro děti obsahují 1 pár vyhřívaných vložek do bot (na nabíjecí baterie). Dětské vyhřívané vložky do bot jsou měkké a velmi příjemné na nošení. Jsou navrženy a zpracovány tak, aby dětem zajistily co nejvíce pohodlí. Vyhřívané vložky do bot jsou složené z několika vrstev, přesto je jejich výška pouze 3 mm, aby výškově nepřekážely v botách. Lze je také upravit podle velikosti nohou zastřižením podle vyznačených čar. Vyhřívané vložky do bot jsou určeny všem, kteří chtějí mít své nohy stále v teple za každého počasí. Lze je použít také při jakémkoliv sportu včetně jízdy na lyžích, snowboardu, při jízdě na koni, horské turistice anebo kdekoliv v přírodě, nebo při práci v chladném prostředí. Vyhřívané vložky do bot jsou také ideální pro děti trpící zhoršenou krevní cirkulací v končetinách.

Výhody: Vložky jsou tvořené několika vrstvami, existuje možnost jejich úpravy dle zvolené velikosti, udržují tělesnou teplotu, mají nabíjecí baterie typu Li-ion. Jsou vyrobeny tak, aby vás zbavily prochladnutí nohou. Neočekávejte však, že budete pociťovat přílišné horko. Nohy by se vám totiž nepříjemně potily, a to je nežádoucí. Vyhřívané vložky do bot udržují tělesnou teplotu tak, aby mohla krev bez problému proudit až ke konečkům vašich prstů. To je jedinečný princip přiměřeného vyhřívání těchto vyhřívaných vložek do bot.

Napájení: Druh napájení tvoří jednu z hlavních výhod. Vložky do bot jsou napájeny Li-Ion bateriemi, které mají větší kapacitu než jiné baterie. Každá vložka má svůj zdroj napájení. Baterie lze snadno a bezpečně umístit do kapsičky pružného návleku na lýtko nebo kotník, přičemž mohou být uvnitř nebo vně nohavice.

Použití: Použití těchto vyhřívaných vložek do bot je naprosto stejné jako použití těch klasických, to znamená, že se dávají se mezi ponožku a vlastní botu.

Zde můžete vidět ceny vyhřívaných vložek do bot.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Vyhřívané rukavice k běžnému nošení

Vyhřívací systém byl navržen pro bezpečné a spolehlivé používání. Nenahrazujte proto původní elektrické součástky ani nezasahujte do elektrického obvodu vyhřívacího systému, ani pouzdra na baterie. Vyhřívací systém, včetně pouzdra s bateriemi, není určen pro použití pod vodou. Pokud se během používání rukavice namočí (například v hustém dešti), odpojte vyhřívací systém od rukavic a nepoužívejte jej, dokud rukavice zcela neuschnou. Pouzdro s bateriemi nesmí být ponořováno do vody či jiných kapalin, může dojít k elektrickému zkratu. Všechny elektrické součásti udržujte suché. Pokud během používání rukavic pociťujete nevolnost, či jiné nepříjemné pocity, ihned používání přerušte a další používání rukavic konzultujte s lékařem. Děti a těhotné ženy musí používání rukavic nejprve konzultovat se svým lékařem.

  • Čištění: Vyhřívané rukavice je nutné prát ručně oddělené ve studené vodě. Sušení musí probíhat pouze pověšením a samovolným uschnutím.
  • Pokyny: Neždímejte, nepoužívejte bělidlo, nežehlete, nepoužívejte chemické prostředky.
  • Použitý materiál: vnější materiál 100% nylon, vnitřek 100% polyester – voděodolné, prodyšné
  • Napájení: 9V baterie
  • Váha: 200 g (1 pár/bez baterií)
  • Dostupné velikosti: XL, L, S, M

Zdroj: Vyhřívané oblečení


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP