Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉK NA NEMOCNÉ HLASIVKY

OBSAH

Kalciová injekce na hlasivky

Kalciové injekce používají jako první pomoc profesionální zpěváci. Kalciová injekce zlepšuje prokrvení orgánů a tím může urychlit jejich hojení. Například někteří krční lékaři ji předepisují při zánětu hlasivek. Někomu to zabere, někomu ne, úspěšnost je asi padesátiprocentní. Hlasivky se dají vyléčit i tím, že je člověk nějakou dobu vůbec nepoužívá.

Zdroj: Vápník u dětí

Diskuze

V diskuzi OPERACE ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den Leni,jsem 15 dní po operaci a mám stejné problémy jako vy.Už o tom máte nějaké informace?Mě nikdo nic neřekl.Děkuji Iveta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

dobry den,Lenko jsem 21 dnu po operaci štítné žlázy také chraptím,sice mě bylo řečeno,že nerv byl nepoškozen,ale ze se tam obrna levé hlasivky dávají léky účinek zatím žádný.CHtěla bych se zeptat jak jste na tom vy už se to nějak zlepšilo.Děkuji alena

Zdroj: diskuze Operace štítné žlázy

Kalcium na hlasivky - mýtus nebo pravda?

Na závěr zůstává otázka z úvodu textu, pomůže vápník s chrapotem hlasu? V případě hypokalcémie, která má chrapot jako příznak, jistě pomohou doplňky vápníku. Většina lidí, kteří trpí chrapotem hlasu, zejména v zimních měsících, má samozřejmě spíše akutní laryngitidu než hypokalcémii. Hlasová hygiena a hlasová terapie jsou proto určitě první volbou v léčbě takových případů. Pokud si stále myslíte, že trpíte hypokalcémií, i když byla mírná, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakékoli doplňky vápníku!

Zdroj: Kalciová injekce na hlasivky

Diskuze

V diskuzi ALKALICKÉ MINERÁLKY PRO NEMOCNÉ DNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lu.

Nenacházím odkaz na ten Nejlepší alkalický džbán a Konvici

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mládková zd..

Nikde v celém článku neni uvedena ani jedna alkalická minerálka - značkou- jestli mattoni, magnézia atd.Pak veškeré informace tady nemají žádnou cenu. děkuji ml.

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Chrapot u dětí

Chrapot u dětí je běžným fenoménem. Děti si svým křikem namáhají hlasivky, které mohou následně zduřit a na základě otoku se objeví chrapot, který nemá nic společného s infekcí. Někdy chrapot u dětí může signalizovat počáteční alergickou reakci či astma. Podrobnější příčiny jsou popsány níže.

Zdroj: Chrapot

Poradna

V naší poradně s názvem POTŘEBA BÍLKOVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Opravdu 170 g bílkovin na den ? Všude čtu že by se měli snižovat bílkoviny na 0,6-0,8 g / kg. Jak to tedy je ? Proč tak vysoké bílkoviny během dne ? Nezvyšuje se pak kyselina močová po odbourávání bílkovin ?

Děkuji za upřesnění-

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

170 g bílkovin za den je nejvyšší optimální zdravé množství pro nemocné dnou při hubnutí se zachováním svalové hmoty. Co se týče kyseliny močové, tak nezáleží na množství bílkovin, ale na jejich zdroji. Vhodné zdroje bílkovin pro nemocné dnou jsou vejce, libové drůbeží maso, ryby ze studených mořských vod, fazole, tofu, nízkotučné mléčné výrobky a ořechy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Denní potřeba purinů

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem KRVÁCENÍ Z ÚST, ZTRÁTA HLASIVEK PŘÍZNAKY JAKÉHO ONEMOCNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaculová.

Má mentálně postižená dcera -35 let po propuštění z PN Opava trpí krvácením z úst, nesnesitelný zápach a v současné době ještě přichází o hlasivky o jaký druh onemocnění se může jednat? Problém je v tom, že jí nemohu dostat k lékaři, nechce jíst, jen s obtížemi do ní dostávám tekutiny, je podrážděná, napadá mě a už si s ní prostě nevím rady. Prosím, můžete mi poradit jak mám postupovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro určení příčiny bude zapotřebí vyšetření krku. Zkuste se domluvit s lékařem z ORL, aby přišel k vám domů a pokusil se dceru vyšetřit v domácím prostředí bez bílých plášťů. Když to nepůjde, tak zkuste s pomocí psychiatra podat své dceři tlumící léky, které vám umožní dostat ji k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvácení z úst, ztráta hlasivek příznaky jakého onemocnění

Kloktadlo na hlasivky

Smíchejte 5 g listů šalvěje lékařské, 10 g listu mály peprné a 10 g květu měsíčku lékařského. Připravte směs a tu přelijte 1 l vroucí vody a nechte vyluhovat do zchladnutí asi na 40 °C, potom sceďte, přidejte 2 čajové lžičky medu, nalijte do termosky, kloktejte a popíjejte během dne. Používejte asi 4 dny.

Vařte asi 10 minut 10 g řepíku lékařského v 0,5 l vody. Odvarem kloktejte při namožených hlasivkách a chrapotu.

Přelijte 2 lžičky slézu okrouhlolistého 200 ml vroucí vody, 10 minut luhujte, poté sceďte. Čajem kloktejte několikrát za den.

Zdroj: Kloktadla na domácí léčbu

Diskuze

V diskuzi DIETNÍ JÍDLO PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Raimund Leiner.

Již jsem odeslal dotaz a nemám co bych k tomu dodal.
Zopakuji Vám co potřebuji pro mého pejska, pokud mi nejste schopni odpovědět s konkrétní nabídkou, tak už mi žádný mail neposílejte. O jiné zboží (jakékoliv)
nemám zájem. Ani o diskuzi.
Potřebuji koupit:
Od fy Hill's: Prescription Diet - Digestive Care i/d v konzervách (s krocanem).

R.Leiner

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rošková M..

a ještě tady www.zoohit.cz/shop/p…

máme 2 nemocné pejsky, vím jaké to je hledat, když někde zrovna není ...

Zdroj: diskuze Konzervy od fy Hills - ID Prescription Diet, Digestive Care

Hrtan a chrapot

Jednou z nejčastějších příčin chrapotu je akutní a chronická laryngitida. Hrtan hraje důležitou úlohu v dýchání a polykání kromě toho produkuje také hlas. Akutní laryngitida je jednou z nejčastějších příčin dysfonie. Nejčastěji je virového původu, ačkoli akutní laryngitida může být také důsledkem zneužívání hlasu nebo vystavení škodlivým činitelům. Akutní laryngitida má za následek snížení vibrací hlasivek, což produkuje ostrý, napjatý hlas se sníženou projekcí a zvýšeným úsilím. Chronická laryngitida trvá déle a je často způsobena chemickým podrážděním, jako je kouření, znečišťující látky ve vzduchu a inhalátory, stejně jako mechanické podráždění způsobené traumatickým kašlem nebo prodlouženou řečí.

Zdroj: Kalciová injekce na hlasivky

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ernest.

Mám skušenosti že je jedinečná na dnu rozmíchat lze lžičku ve vodě a vypít místo léků a pak můžete pít klidně i pivo a nemusíte dávat peníze za chemikallie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Červená.

Beru verfarin, mám léky na nemocné srdíčko a našli mi vysokou kyselinu močovou v krvi mohu pít jedlou sodu když nechci další chemii do těla

Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék

A co vápník?

Je popsán případ, kdy byl 29letý muž bez anamnézy hlášen na urgentním příjmu s epizodami náhlého chrapotu, zvracením po vypití studené vody a křečemi v rukou. Krevní testy prokázaly těžkou hypokalcémii a rhabdomyolýzu (syndrom způsobený degenerací a destrukcí svalových vláken). Rhabdomyolýza je charakterizována vysokými koncentracemi kreatinkinázy v krvi (CK). Pacient byl okamžitě léčen intravenózním kalciem s téměř okamžitým zlepšením hlasu a rychlou normalizací CK (což naznačuje, že rabdomyolýza byla způsobena hypokalcémií). Laryngospasmus, který se obvykle projevuje dušností (obtížným dýcháním) a stridorem (vysokofrekvenční zvuk, který se vyskytuje převážně v nádechu), je vzácným , ale dobře známým a život ohrožujícím důsledkem hypokalcémie, která se tradičně vyskytuje u kojenců.

Zdroj: Kalciová injekce na hlasivky

Poradna

V naší poradně s názvem ALKALICKÉ MINERÁLKY PRO NEMOCNÉ DNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Kde se dá džbán, či konvice zakoupit? Prosím rovněž o zveřejnění cenníku jednotlivých komponentů. Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alkalický džbán na výrobu zásadité vody se dá koupit na internetu. Cenu a seznam obchodů může vidět tady: www.zbozi.cz/domaci-…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Gordon – alkalická minerální voda

BONAQUA (Coca-Cola), GORDON –alkalická minerální voda z Veselí nad Lužnicí (zásaditá minerálka). Jedná se o vodu obohacenou o minerály. Kvůli množství minerálů se nehodí k přípravě kojenecké stravy. Z chemického hlediska jde o zásaditou minerálku.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC NADLEDVINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kučerová.

Jak mají nadledvinky správně fungovat, aby mi nepřinášeli zdravotní problémy .
Jak poznám, že jsou nemocné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vše o nadledvinkách se dočtete v těchto článcích: www.ceskyprehled.cz/…

Zdroj: diskuze Nemoc nadledvinek

Jak probíhá obstřik hlasivek

Součástí hrtanu jsou dvě hlasivky sloužící k tvorbě hlasu. Vzduch rozechvívá hlasový vaz, který funguje jako struna. O výšce tónu rozhodují okolní svaly, které mění napětí a vzájemnou polohu hlasivek. Normální hlas se v hlasivkách tvoří tehdy, jsou-li hlasivkové vazy, obal hrtanu i jeho sliznice v pořádku. Nejčastější příčinou změny nebo ztráty hlasu bývá zánět. Ten způsobí jednak otok sliznice, jednak změna hlenu, který ji kryje. Člověk pak má v krku vazkého hlenu buď příliš, nebo naopak moc málo. Obstřiky hlasivek přinášejí okamžitou, ovšem pouze dočasnou pomoc. Lékař přímo do hrtanu vstříkne kombinaci léků, složenou z kortikoidu, antibiotika, mukolytika a adrenalinu, který stáhne kapiláry, zmenší prokrvení hlasivek a tím i jejich otok.

Zdroj: Vápník u dětí

Diskuze

V diskuzi SNÍŽENÍ KREATININU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.hrtonova.

posilam užitečné rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dominik.

Každý týden mi stoupne KREATIN cca o 10, nyní jej mám 144,
stejně mi stoupá UREAanyní na 11.

Jsou to nemocné ledviny ? Je nutné, další vyšetření ?
Jak tomuto zhoršování čelit ?
Děkuji

Zdroj: diskuze Snížení kreatininu v krvi

Nejlepší alkalický džbán

Alkalizující džbán na vodu má objem 2 l a zásobník dokáže proměnit 2500–3000 l vody na alkalickou. Má elegantní design vhodný do dveří ledničky.

Charakteristika: nádoba vhodná do dveří chladničky

Objem: 2,0 l

Životnost zásobníku: 2500–3000 l

Maximální ORP: -200 mV

Maximální pH: 7,8–10

Velikost balení: 23 x 13 x 26 cm

Cena: alkalický džbán cena

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Poradna

V naší poradně s názvem PURINY TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monja.

Jak vysoká je hladina purinů u vlašských ořechů ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

100 gramů vlašských ořechů obsahuje 25 mg kyseliny močové. Jde o nízkou hodnotu, proto vlašské ořechy patří mezi vhodné potraviny pro nemocné dnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puriny tabulka

Jak se onemocnění diagnostikuje?

Veterinární lékař nejprve vyšetří celkový zdravotní stav pejska a následně dutinu ústní – vzhledem či pohmatem zhodnotí struktury v tlamě i mimo ni. U psů s onemocněním dásní lze pozorovat otok dásně, zarudnutí a zubní kořeny bývají odhaleny. Na zubech bývá zubní plak a kámen. U starších psů se záněty dásní zpravidla zhoršují.

Zdroj: Nemocné dásně u psa

Jód a nadledvinky

Nadledvinky a štítná žláza jsou propojené orgány, takže je nutné podporovat je vzájemně. Pokud mají lidé problém s nadledvinkami, je nutné řešit nejprve nadledvinky, a až se vzchopí, začít dodávat jód. Protože pokud se rychle nastartuje štítná žláza, tak nadledvinky nestíhají.

Jako skvělá kombinace funguje: lékořice, ženšen (právě kvůli štítné žláze), jiaogulan, včelí pyl a vitamíny a minerály.

Zdroj: Nemocné nadledvinky

Léčba

Parodontitida se léčí konzervativně či chirurgicky. Cílem je zastavit postupující onemocnění, předejít dalšímu postižení tkání v okolí nemocně dásně a také zabránit postižení dosud zdravých míst. Základem je zbavit se zubního plaku – mechanicky či chemicky.

Konzervativně se zubní kámen ošetřuje ultrazvukem v celkové anestézii. Zjišťuje se rozsah onemocnění parodontu sondáží kapes a RTG vyšetřením. Následně se hrubě odstraní plak a zubní kámen, čímž se podnítí proces hojení. Závěrem se vyleští povrch zubů s použitím lokálních či celkových antimikrobiálních látek dle konkrétního stavu psa. Samotné použití antibiotik bez očištění parodontu je v zásadě bezcenné, neboť antibiotika velmi málo pronikají vrstvou zubního plaku.

Chirurgické zákroky se využívají častěji v případech, kdy byla předchozí konzervativní léčba neúspěšná. Využívá subgingivální kyretáže (odstranění nemocného epitelu kapsy dásně) a gingivektomie (odstranění nadbytečné tkáně dásně).

Zdroj: Nemocné dásně u psa

Co se skrývá za nemocnými hlasivkami

Dysfonie nebo chrapot se může objevit jako důsledek jakékoli poruchy uzávěru hlasivek, vibrací nebo symetrie samotných hlasivek. Hrubý hlas nejčastěji ukazuje na lézi (jako jsou uzliny, polypy, cysty, vazivové útvary, pseudocysty a nespecifické léze) na vibračním okraji hlasivek. Dušnost nebo slabý hlas mohou naznačovat zhoršené uzavření hlasivek, jako v případě ochrnutí hlasivek. V případě, že neexistuje žádný konkrétní anatomický „viník“, jako je nádor, dochází u pacientů s hyperfunkční dysfonií, tedy nefyziologickým zvýšením tonu hlasivek při fonaci, řeči či dýchání, k výrazným řečovým potížím s doprovodným chrapotem. Ženy jsou postiženy častěji než muži.

Příčiny chrapotu mohou být:

  • akutní a chronická laryngitida (zánět hrdla nebo hrtanu),
  • funkční dysfonie,
  • benigní a maligní nádory,
  • neurogenní faktory jako paralýza hlasivek,
  • fyziologické stárnutí,
  • psychogenní faktory.

Zdroj: Kalciová injekce na hlasivky

Doporučení

Funguje takzvaná zlatá trojka na nadledvinky: lékořice, ženšen a třezalka. Třezalka je hlavně na uklidnění, dodává serotonin. Ženšen je přírodní stimulant GABA aminokyseliny, takže je skvělý na potlačení stresu a pro správnou funkci štítné žlázy. Lékořice – nejlepší zkušenosti jsou s lékořicí čínskou (Glycyrrhiza uralensis), méně s naší lékořicí lysou, i když ta také částečně funguje.

Skvělé výsledky má také jiaogulan, shizandra čínská, kopřiva a také včelí pyl, který je velmi doporučován.

Zdroj: Nemocné nadledvinky

Záněty dásní u psů

Parodont (závěsný aparát zubu) je tkáň, která bezprostředně obklopuje zub a ukotvuje jej na daném místě v čelisti. Funguje jako bariéra proti bakteriím a jiným škodlivým vlivům. Onemocnění parodontu je způsobováno zubním plakem a vyskytuje se ve dvou formách, jako gingivitida (ještě vratný zánět dásní) a parodontitida (zánět a nevratné postižení dásní, parodontálního vazu, tmeloviny a alveolární kosti).

Zdroj: Nemocné dásně u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

MVDr. Michaela Hrachová Čupová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP