Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BUŇKY

OBSAH

Kyseliny

Kyseliny, jež jsou odpadním produktem metabolických procesů, mohou, nejsou-li vhodně eliminovány, vést ke vzniku onemocnění. To platí i o alergickém onemocnění. V živých organismech se energie získává pomocí spalování sacharidů. Tímto způsobem dojde k uvolnění energie v malé sekvenci, kterou buňky čerpají pomocí různých metabolických výkonů. V tomto procesu spalování se vytváří látka, která se může stát pro buňku nebezpečnou – jedná se o kyselinu uhličitou.

Zdroj: Odkyselení organismu stravou

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Vyvážená kombinace extraktu z léčivých rostlin bohatých na třísloviny ve spojení s aminokyselinami účinně ničí rakovinné buňky (vyvolává apoptózu) a je mnohanásobně silnější než většina chemoterapeutických prostředků, přičemž nemá žádný negativní vliv na zdravé buňky.
Znáte konkrétně takové preparáty, kde je koupit?
Děkuji
Pěčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina slinivky břišní

Mechanismus účinku

Mechanismus účinku biologické léčby na nádorové buňky je založen na tom, že se nejdřív musí najít proteinové struktury, takzvané receptory. Klasickým příkladem jsou růstové receptory. Když se na ně dostane určitá látka, nějaký protein nebo sacharid, uskuteční se přenos energie z jedné látky na druhou, až vstoupí tato informace do jádra a v jádře je drážděna určitá struktura DNA, která má za cíl například buněčné dělení. Těchto receptorů je na normální zdravé buňce třeba několik milionů nebo několik set tisíc – na povrchu jedné buňky. A u nádorové buňky jich tam jsou desítky milionů, stovky. Prostě obrovské množství těchto receptorů, takže nádorová buňka je bombardována mnoha signály k tomu, aby se dělila. A abychom tomu zabránili, je nutné tyto receptory zablokovat. Nespecifická léčba, standardní klasická, která je známá od padesátých let, působí na všechny dělící se buňky a víceméně zasahuje v nějaké fázi DNA nebo dělení buňky. To znamená, že postihuje nejenom nádorové buňky, ale i všechny jiné dělící se buňky . Máme v organismu tkáně, které se dělí velmi často a velmi rády, například krvetvornou tkáň, tkáň sliznice zažívacího traktu. S tím jsou spojeny vedlejší účinky a celkový stav pacienta a jeho schopnost přijímat další chemoterapii. Zažívací trakt jednoznačně ovlivňuje i naši psychiku. A to všechno může komplikovat celý léčebný proces.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivetka.

dobry den mam vlekle potize ze zadi pocinajici osteofytu lehke snizeni plotenek byla jsem odeslana k neurologovi a ten mi odblokoval zebra take mam paleni v oblasti zad neustale me boli v oblasti levehozebra vyloucili plc embol i infarkt brneni rukou a nohou prosim o radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Staňa.

Již 10 let mám úporné bolesti zad a kloubů. Až doteď. Na radu ortopeda jsem začal užívat kmenové buňky. Od 2. měsíce se cítím jako znovuzrozený a dokonce jsem začal sportovat. Kmenové buńky jsem objednal na webu www.zdravi-energie.cz a změnily mou kvalitu života. Doufám, že to pomůže. Staňa

Zdroj: diskuze Bolesti zad

Holtova mast na ekzém

Holtova mast při léčbě ekzému slouží jako podpůrný prostředek, který regeneruje buňky a podporuje růst nových buněk. Také vytváří na povrchu pokožky ochranný film, který odpuzuje vlhkost.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BUŇKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaelanavrc.

Ja mam doma kavovy peeling bodybescrub a jsem spokojena, mam lepsi plet i rty :-) ta pokozka je obnovenejsi a hebsi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

Ten kávový peeling je na celé tělo? Máte nějaký odkaz kde ho sehnat?

Zdroj: diskuze Tukové buňky na rtech

Prednison a alergie

Prednison je v současné době nejúčinnějším protizánětlivým lékem v terapii alergických onemocnění. V léčbě alergií se používá již více než 50 let. Působení Prednisonu je velmi komplexní a uplatňuje se na několika úrovních při potlačování alergického zánětu. Prednison interferuje s metabolismem kyseliny arachidonové při syntéze leukotrienů a prostaglandinů, ovlivňuje propustnost malých cév, čímž působí proti místnímu otoku, zabraňuje prostupu zánětových buněk do místa zánětu a jejich aktivaci, tlumí tvorbu a uvolňování prozánětlivých cytokinů. Zvyšuje vnímavost β-adrenergních receptorů na podání β-2-sympatomimetik. Prednison působí prostřednictvím svých nitrobuněčných receptorů, které se nacházejí v cytoplazmě cílových buněk a jsou identické ve všech buňkách lidského organismu. Pouze po vazbě na receptor dochází k aktivaci tohoto receptoru a k prostupu léku do struktur buněčného jádra. Popsaným způsobem se uplatňuje Prednison na mnoha buňkách, které se účastní zánětlivé reakce. Jedná se hlavně o makrofágy, eozinofily, T-lymfocyty, ale i dendritické buňky, buňky epitelu a endotelu, částečně i žírné buňky a další.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Poradna

V naší poradně s názvem COLAFIT PRI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek.

mohu uživat colafit při varfarinu? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radku, Colafit je čistý krystalický kolagen, který dodává stavební buňky především pokožce, vlasům a nehtům a nijak neovlivňuje srážlivost krve. Takže Colafit můžete užívat společně s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Colafit pri warfarinu

Hormony pankreatu

Endokrinní složka pankreatu produkuje peptidové hormony (inzulin, glukagon, somatostatin) a pankreatický polypeptid. Hormon somatostatin, který vytvářejí D-buňky pankreatu, inhibuje sekreci pankreatických enzymů.

Inzulin mimo jiné udržuje přiměřenou glykemii (hladina glukózy v krvi): jeho vylučování stoupá tehdy, když je na vzestupu hladina glukózy v krvi. Sekreci glukagonu naopak aktivuje pokles hladiny glukózy v krvi: po jeho vyplavení dochází k uvolnění jaterního glykogenu, což vede k opětovnému zvýšení hladiny glukózy v krvi. Somatostatin je hormon, který působí parakrinně (těsně ve svém okolí na vedlejší buňky), a to na tvorbu glukagonu a pankreatických enzymů produkovaných v exokrinní části (obojí inhibuje).

Zdroj: Pankreas

Diskuze

V diskuzi REFLUX JÍCNU - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina.

Dobry den Pavle, taky mam tu stejnou diagnozu jako vy... Bohuzel je to nezvratny stav, bunky jicnu se zmenili v bunky tenkeho streva, tohle ctu na vsech forech (ve 3 jazycich). Take hledam nejakou kucharku a nikde tu specifikovanou na Barretuv syndrom nenachazim jen porad dokola vynechat ostre, tucne, studene, teple a neprejidat se... nekde doporucuji jablecny ocet s citronem redeny ve vlazne vode nalacno, jinde zakazuji... Vypada to ze si to musi kazdy vysledovat sam co mu sedi a co ne.. Taky bych se nejradeji udrzovala bylinkami ale vypada to na Protonove pumpy do konce zivota.... kdybych na neco narazila zkusim sem znovu napsat. Diagnozu mam teprve tyden tak zatim hledam... Opatrujte se.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den,
moc děkuji za reakci. Já to mám již 3.roky. Nic optimálníjo jsem za tu dobu nevychytal. Jablečny ocet jsem zkoušel také, ale také bez efektu.Horké mi nevadí
Studené je dost nepříjemné. Snažím se najít optimální jídlo. Je mi ale po všem špatně i když mi jídlo chutná. Pokud někdo na něco přijde budu za radu moc rád. Nevím, zda by nebylo dobré to odoperovat.

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP