Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČAJ NA PODRÁŽDĚNOU POKOŽKU

OBSAH

Vliv vitamínu E na pokožku

Bylo prokázáno, že užívání 400 IU vitamínu E denně chrání kůži před poškozením UV zářením, vznikem vrásek a zlepšuje stav kůže.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Děkuji. Bohužel nemůžeme z prac. důvodů odjet na delší dobu:( Takže si zopakuji koloběh pomocí InfectoScabu, nic jiného nám stejně nezbývá. Snad se to povede, ulevilo by se nám. Jsem denně ve fitku, i tam se ale snažím být "krytá", nevím, zda jsem to nechytila tam někde. Šílené jak tvor, který není vidět, může znepříjemnit život!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Úplně se bojim to i napsat, ale vypadá to, že jsme konečně uspěli a svrabu se zbavili. Mám jen hodně podrážděnou pokožku po dvojí aplikaci Infectoscabu, což se může prý vzpamatovávat i několik týdnů, každopádně mne doktorka poslala ještě na konsilirání vyšetření, pro jistotu. Pomáhá mýdlo Balneum Hermal, doporučuji.

Zdroj: diskuze Svrab

Vliv vitamínu A na pokožku

Při nedostatku vitamínu A má kůže sklon k přesušení a vzniku skvrn. Vitamín A je důležitý pro regeneraci kůže.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem POLEPTÁNÍ ČESNEKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gina.

Varuji před "léčbou česnekem"přečetla jsem si tady na webu jak je to úžasný prostředek měla jsem na noze malou bradavičku večer jsem na ní dala plátek česneku který byl chvíli v octě tak jak radili a ráno jsem se nestačila divit rudý puchýř jak pětikoruna bolest a pálení dnes 3 den a stav stejný,takže asi návštěva kožaře,už se těším jak mi vynadá...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jasně, co pomůže jednomu, tak druhému už nemusí, to je základní pravidlo přírodní léčby. Nyní víte, že tudy cesta nevede a o to více budete moci důvěřovat konzervativní léčbě, kterou vám naordinuje lékař. Ve vašem případě bych nechal zahojit podrážděnou pokožku od česneku po dobu dvou týdnů a pak bych zkusil na bradavici aplikovat lék Doufilm, který vás bradavic zbaví do jednoho měsíce. Doufilm je možné koupit v lékárně bez lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poleptání česnekem

Zinková mast - použití

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Poradna

V naší poradně s názvem DOBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Chci se zeptat jak dlouho to mám aplikovat na pokožku? Ale na pokožku žaludu, :( Proto se ptám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To se takhle nedá vůbec jednoznačně určit, protože nepíšete co tím chcete léčit. Na žaludu není pokožka, ale sliznice a tu může nevhodná koncentrace manganistanu poleptat a způsobit zranění. Obvykle stačí k odstranění začervenalých skvrnek na žaludu jeho důkladné omytí mýdlem a teplou vodou. Pokud se vám zdá, že máte na žaludu nějaké opary nebo vředy, tak doporučuji návštěvu kožního lékaře, protože to můžou být varovné příznaky závažného onemocnění jako například syfilis nebo HPV infekce a ty sám nevyléčíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doba

Jíl v kosmetice

Jíl můžeme s vynikajícími výsledky používat i v kosmetice. Čistí, zjemňuje a celkově projasňuje pokožku, je rovněž účinnou prevencí proti nečistotám a neduhům kůže. Koupele či celkové zábaly z jílu mají regenerační a harmonizující efekt.

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Diskuze

V diskuzi CITLIVÁ POKOŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Klimešová.

Dobrý den, prosím Vás obracím se na Vás s prosbou. Od ledna 014 mě svědí/až bolí, když se opřu o hlavu/ pokožka na hlavě. Nejvíce vzadu a nad ušima, bohužel lupy ani jiný problém nemám. Mám sušší pokožku po barvení a velmi husté vlasy. Již jsem vyzkoušela/Nizoral, Linola/. Mám i kortokoidy, ale bohužel ani ty mi nepomáhají. Jediné co mí zmírní svědění je Claritin na alergie.Vyzkoušela jsem kůru z bahna od f. Kapyderm, mám jejich šampon i gel, ale zatím výsledek žádný. Již opravdu nevím, co mám dělat. Kožní už neví, co by mi dala. Kupuji další šampony a učinek nulový.Odborník od f. Kapydermu mi řekl, že mám seboroiskou dermatitidu. už jsem o tom přečetla spustu článků, ale zjistila jsem, že každému pomůže něco jiného. Dokáže někdo udělat opravdu diagnozu pokožky, co by to mohlo být? Moc prosím o radu, nebo na koho se obrátit. Moc děkuji za odpověď. 

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gizela Podraná.

Mám ty samé problémy jako ti ostatni ženy pokožku ve vlasech mám červenou svedi pali už před pulroku na kožním sem býla pořadne mně neproližela me pokožku hlavu a dálami letak na žampon vic nic toje vše děkuju za pochopeni gituš

Zdroj: diskuze Citlivá pokožka ve vlasech

Vliv selenu na pokožku

Mnoho vědců věří, že selen chrání kůži před vznikem rakoviny. Užívání selenu může ochránit kůži před poškozením slunečním zářením.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ VYRÁŽKA U FENY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluse krivanova.

Tuto vyrážku má fena již 3 týdny.již měla antibiotika od veter.,má to v tříslech na jedné straně.prosím o radu.i krmivo jsme zmněnili.dekuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset ještě zajít k veterináři a informovat ho o tom, že antibiotika nezabrala a hledat příčinu někde jinde. Na místě může být alergie na nějaké látky, které se mohly na fenku přenést z trávy. Rovněž bude potřeba vyloučit parazita, například demodex popřípadě lépe identifikovat bakterii a použít jiná účinná antibiotika. Jako domácí léčbu můžete zkusit smíchat organický jablečný ocet - v poměru 50/50 s vodou a zastříknout postižené místo několikrát za den. K tomu použijte obklady namočené v odvaru z měsíčku lékařského a z vodilky kanadské. Vodilka kanadská má antibakteriální účinek a omezuje svědění. Měsíček lékařský zase sklidňuje podrážděnou pokožku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY

LANCOME NUTRIX ROYAL BODY je obnovující tělové mléko, které představuje první pomoc pro suchou pokožku. Dokonale vyživuje a hydratuje pokožku až po dobu 24 hodin. Redukuje pocity napětí, zanechává pokožku hladkou a hebkou a pomáhá jí udržovat hydrataci prostřednictvím dodávání lipidů. Bambucké máslo zabraňuje vysušení, peptidy z kaštanu stimulují přirozenou produkci lipidů. Mléko se aplikuje denně na pokožku celého těla.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je, že výrobce nedeklaruje v textu délku účinku.

Zde je cena přípravku LANCOME NUTRIX ROYAL BODY.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCNÁ SLINIVKA U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

chci se zeptat z čeho muže mit pětilety ditě podražděnou slinivku. vyšlo nam to z vysledku krve bolesti břiška každy druhy den po dobu 14dni.nepřejida se ani mastny neji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčin pankreatitidy u dětí je mnoho, ale nejčastěji to jsou tupá zranění břicha (abdominální trauma), například při srážce motorových vozidel, zneužití dítěte a domácí násilí, nehoda na kole, kde je břicho stlačeno řídítky a podobně. Mezi další příčiny pak patří různé systémové infekce, vrozené anomálie a pankreatobiliární onemocnění. Ve čtvrtině případů se na příčinu vzniku zánětu slinivky vůbec nepříjde.
Pankreatitida vzniká zablokováním nebo narušením sběrných kanálků a poškozením pankreatických acinárních buněk, což vede k aktivaci a uvolnění trávicích enzymů. Aktivované enzymy pak způsobují zvracení, zánět a potenciálně i nekrózu.
Akutní pankreatitida by se měla vyléčit za dva až sedm dní, přičemž léčba by měla být převážně založena na použití intravenózní hydratace, zmírnění bolesti a zklidnění střev.
I když se většina dětí spontánně vyléčí, mohou zde vzniknout akutní pseudocysty pankreatu. Ty menší s průměrem méně než 5 cm jsou léčeny pozorováním po dobu 4-6 týdnů. Pseudocysty pankreatu větší než 5 cm v průměru mohou vyžadovat chirurgické řešení.
Určitě zůstaňte v kontaktu s ošetřujícím lékařem a pravidelně sledujte slinivkové ukazatele v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemocná slinivka u dětí

Způsoby použití jojobového oleje

Výživná maska na vlasy z horkého jojobového oleje

Zahřejte jojobový olej a aplikujte ho na pokožku hlavy pomocí vatových tamponů. Následně masírujte vlasovou pokožku. Masáž pokožky by měla být jemná a odpočinek by měl trvat asi hodinu. Po masáži a odpočinku si umyjete vlasy jemným šamponem, čímž odstraníte přebytečný olej. Smícháním jojobového oleje s kokosovým olejem se vytvoří extra výživa pro pokožku a vlasy.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi MUJ OSVEDCENY PRIPRAVEK PROTI LUPUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MicheleG.

mam vyzkouseny opravdu jedinecny pripravek proti lupum,nejen že pokožku hlavy krásně vyčistí jak od suchých tak od vlhkých lupů ale pokožku navíc příjemně osvěžuje,revitalizuje a regeneruje
doporučuji !!! www.selectiveprofess…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muj osvedceny pripravek proti lupum

Použití zeleného jílu na pokožku

  • akutní i chronická zánětlivá onemocnění, hnisavé kožní projevy
  • křečové žíly
  • lupénka, vyrážky, svědění, bradavice
  • péče o pleť, regenerace, celkové omlazení pokožky
  • péče o vlasy, regenerace, proti lupům
  • popáleniny

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMACI TELOVY PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Musím říct, že tělový peeling z kávy zanechává pokožku superhladkou a krásně měkkou, ale nedoporučovala bych ho slečnám s citlivou pletí. Po smytí jsem měla narudlou pokožku a udělala se mi vyrážka!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyrobit domaci telovy peeling

Vitamínem C proti akné

Vitamín C je účinný v boji s akné. Dostatečné množství vitamínu C udržuje zdravou pokožku a zároveň zabraňuje tvorbě akné. Při nedostatku vitamínu C dochází ke změně pokožky, může být suchá nebo se mohou objevit drobné šupinky.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ POKOŽKY HLAVY A PUCHÝŘKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, četla jsem váš článek a dá se říct,že už jsem vyzkoušela snad všechno. Mám lupy už léta,ale daleko víc mě trápí, že asi 2 měsíce mě svědí pokožka hlavy a v hlavě mám takové malé puchýřky,jako bych byla poštípaná. Doma žádnou havět nemáme a nemůžu se toho zbavit.Na kožním mi dali nějaké sérum alpicort,jestli to píšu správně a svědí to pořád.Mám pocit, že se z toho zblázním.Nemáte tam nějakou radu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Dobrý den,prosím Vas mi poradte něco na svedivou pálivou az bolestivou vlasovou pokožku.Mám citlivou vlasovou pokožku dala jsem si březovou vodicku a takhle jsem dopadla.Předem děkuji.

Zdroj: diskuze Svědění pokožky hlavy a puchýřky

Petržel na pokožku

Jedná se o další účinný způsob, jak používat byliny ke zlepšení vzhledu. Při pojídání petržele dochází k vyživování zdravé kůže zevnitř. Také petrželová pleťová maska může být velmi prospěšná při odstraňování tmavých skvrn, při sjednocení nestejnorodé barvy kůže a na problematickou pokožku s akné.
 

Zdroj: Petržel pro zdravou kůži a vlasy

Diskuze

V diskuzi SVRAB A JEHO LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MM.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je normální, že po 2 přeléčení infectoscabem, mě svědí pokožka, ale není to tak intenzivní jako to bývalo. Někdy se mi udělá pupínek a puchýřek. Je to ten posvrabový exém nebo se mám obávat znovu nakažení. Jsou to 2 týdny od přeléčení svrabem (celá rodina) - každý den jsem žehlila, prala na 60, měnila ložní a osobní prádlo, celý dům se uklidil, čalouněný nábytek a matrace jsem vystříkala prostředkem proti roztočům. Vše udělala podle příbalového letáku. Děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kači.

A jste si jistí že to není jenom ten ekzém. My s tím taky teď bojujeme a popravdě už jsem z toho úplně paranoidní. Každý den sleduji jestli se mě dělají pupínky nebo mě to svědí jenom proto že mám podrážděnou kůži. To stejné u syna. Tak moc bych si přála to mít už za sebou.

Zdroj: diskuze Svrab a jeho léčba

Péče o pokožku

Ricinový olej se používá k výrobě řady kosmetických přípravků. Využívají se jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čistý ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomáhají jeho vstřebatelnosti. Doporučuje se ho kombinovat například s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku. Ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na oblast krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Výhody jílu na pokožku

Jíl se dá používat téměř na všechny problémy s pletí. Zde je několik rad k použití jílu na pokožku.

  • Jílová maska. Jíl má výborné pohlcující vlastnosti. Jílová maska by se měla používat obden, konkrétně večer, a měla by zůstat na obličeji po dobu 15 minut. Jílová maska uklidňuje mazové žlázy, nejčastěji u mastné pokožky. Také může být použita na akné nebo nerovnoměrné druhy pleti.
  • Jíl má antiseptické vlastnosti, čímž dochází ke zlepšení pleti. Zároveň zvyšuje krevní oběh a zlepšuje tak vzhled pleti.
  • Dalším tipem je směs z růžové vody a jílu. Tato směs se aplikuje na kůži každý den po dobu 10 minut. Pomáhá uklidnit unavenou a poškozenou pokožku.
  • Studený obklad. Ženy trpící menstruačními křečemi mohou používat směs jako obklad.

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Vápník a hydratace kůže

Vápník pracuje s epidermis, který produkuje maz na horní vrstvy kůže a pomáhá pleti udržet vlhkost. Lidé s nízkým obsahem vápníku v kůži často nevytvářejí dostatek kožního mazu, který jim způsobuje suchou pokožku. Pacientům, kteří mají chronicky suchou pokožku v zimě nebo trpí kožním onemocněním zahrnujícím vysoké podráždění, jako jsou ekzémy, může pomocí přidání vápníkových doplňků do jejich stravy. Doporučená konzumace vápníku je až 1000 mg denně pro dospělého do věku 50 let a 1200 mg pro dospělého od 50 let a výše.

Zdroj: Účinky vápníku na pokožku

Co pomůže na ekzém

Při kožních obtížích, včetně ekzému, bývá velmi oceňován pupalkový a lněný olej. Obsahuje nenasycenou mastnou kyselinu gammu linoleovou (GLA), která je u nemocí kůže velmi důležitá. Zvyšte přísun této kyseliny ve formě doplňku stravy s obsahem pupalky, dále brutnáku či oleje z černého rybízu. Rovněž se zaměřte na konzumaci mořských ryb, jako například lososa a to alespoň 3× týdně. Další vhodnou variantou je denní konzumace lněných semínek. Lněná semínka i mořské ryby jsou zdrojem důležitých omega kyselin. Semínka lze rozmixovat či používat do salátů, k dochucení brambor anebo „jen tak“.

Zdroje omega kyselin:

  • živočišné zdroje - ryby
  • Avita Flax Omega 3 - doplněk stravy jehož základem je lněný olej
  • Semínka Chia Benexia - jako nejlepší rostlinný přírodní zdroj NNK

Stav ekzematické pokožky výrazně zlepší i pití čerstvých šťáv z petrželky, špenátu, celeru a konzumace pšeničných klíčků.

Mezi bylinky proti akné také je také třeba zařadit zelenou sladkovodní řasu, která se jmenuje Chlorella. Ta díky svému chemickému složení vlastních buněk dokáže velmi dobře pročistit naše tělo, provést tak zvanou detoxikaci organizmu a tím pomoci při léčbě ekzému, protože ekzematické projevy na pokožce jsou v mnoha případech zapříčiněny vnitřními problémy uvnitř těla.

V obchodech se zdravou výživou je k dostání nedráždivé dehtové mýdlo nebo mýdlo z mrtvého moře, které působí na podrážděnou pokožku léčivě a navíc jí dodává cenné látky.

Zdroj: Přírodní recepty pro ekzematickou pokožku

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA je určeno pro každodenní péči o suchou a atopickou pokožku. Zklidňuje podráždění a pocit napětí a intenzivně hydratuje a zvláčňuje suchou pokožku. Mléko je vhodné jako komplementární (doplňková) péče při dermatologické léčbě atopického ekzému, lupénky a podobně. Díky speciálnímu jemnému složení ho mohou používat i kojenci a batolata. Mléko minimalizuje riziko podráždění a alergií (je bez barviv a parfemace). Speciální složení s pokožce vlastními hydratačními látkami (ureou a kyselinou mléčnou) účinně váže vodu v kožních buňkách a zajišťuje tak potřebnou míru hydratace pokožky po dlouhou dobu. Emulze „voda v oleji“ navíc vytváří na povrchu pokožky jemný film, který ji chrání před nadměrným vysušováním. Po použití by měla být pokožka dostatečně hydratovaná a její povrch hebký a vláčný.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol, sorbát draselný, benzylalkohol.

Za zápor se považuje skutečnost, že není deklarován 24hodinový účinek.

Zde se nachází cena přípravku EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Čaj z oddenku puškvorce na podrážděnou slinivku břišní

Výluh z puškvorce působí na celý žaludeční a trávicí trakt, včetně žlučníku, sleziny a také i slinivky břišní. Na výrobu léčivého odvaru z puškvorce se použije jedna zarovnaná čajová lžička pomletého oddenku puškvorce a zalije se večer čtvrt litrem studené vody a nechá se přes noc vyluhovat. Ráno se to ohřeje na 70°C a hned scedí. Před každým použitím se tento čaj z puškvorce přihřeje ve vodní lázni.
 

Zdroj: Čaje a bylinné směsi rostlin na slinivku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP