Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

STAŘECKÉ VÝRUSTKY VE VLASOVÉ POKOŽCE

OBSAH

Prevence

Prevencí stařeckých bradavic je chránit kůži před slunečním zářením. Jedná se bohužel o běžný jev na stárnoucí kůži, zejména v partiích v minulosti vystavovaných slunečnímu záření.

Zde můžete vidět, jak vypadají stařecké bradavice.

Zdroj: Stařecké bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Svědění kůže na celém těle může upozorňovat na dlouhodobé problémy s hladinou krevního cukru. Příznaky svědění po celém těle jsou typické pro onemocnění diabetes mellitus. Při takovém svědění doporučuji zajít za obvodním lékařem a nechat si udělat krevní odběr, kde se zjistí aktuální hladina krevního cukru. Pak je možné zahájit léčbu a svědění zmírnit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel David.

Mám cukrovku píchám inzulin humalog r.32 v pol..16 več. 42 svědí mě nohy a po těle se tvoří stařecké útvary také v tříslech a malé výrustky, také na kloubech ruky mám jako lupenku v průměru 1 cent. Poraďte co s tím mám dělat pomůže mě moře? Děkuji za radu, a jak to mám léčit jestli existují nějaké masti . děkuji za zprávu

Zdroj: diskuze Svědí kůže

Co je to Vlasové hnojivo

Produkt Maxivitalis Vlasové hnojivo 60 tbl představuje maximální péči o vlasy. Obsahuje pečlivě zvolenou kombinaci látek s komplexním účinkem na stav vlasů. Z recenzí vyplývá spokojenost uživatelek, které na základě svých pozitivních zkušeností doporučují výrobek i ostatním.

Zdroj: Hnojivo na vlasy

Diskuze

V diskuzi RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Dočkal.

Vážený pane,moje manželka má osteroporózu,(r.nar.1949)prosím o radu
co by měla užívat aby se jí zmírnily bolesti zad.Předem Vám děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

mám osteropozu výrustky na páteři a zakřivenou páteř co se dá užívat

Zdroj: diskuze Recept

Výrůstky na jazyku

Výrůstky na jazyku jsou chuťové papily, které se mohou zvětšit na hořkou chuť, těchto se zbavit nelze. U hrany jazyka se může objevit mapovitý jazyk, který vzniká na základě dráždění zuby, většinou tento problém zmizí sám, léčba tedy není zapotřebí.

Zdroj: Zvětšené papily na jazyku

Diskuze

V diskuzi LZE VYLÉČIT BEZ OPERACE VYRŮSTKY DO PÁTEŘNÍHO KANÁLU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

prosím o sdělení, zda lze vyléčit vyrůstky do páteřního kanálu bez operace, např. leaserem, nebo laparoskopicky? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lze vyléčit bez operace vyrůstky do páteřního kanálu?

Bradavice na jazyku

Bradavice se na sliznicích objevují velmi zřídka, přenos na jazyk není pravděpodobný.

Popis

Bradavice představují infekční, tedy přenosné onemocnění virového původu. Viry způsobí, že rohové buňky začnou nadměrně růst a zmnoží se kožní vazivo. Bradavice mohou růst kdekoli na kůži, jejich povrch je drsný, zrohovatělý. Důležité je vědět, že když se objeví, měli byste se chovat tak, abyste je nepřenesli dál. Ani pacient, ani další osoby, se nesmí bradavic dotýkat, aby nedošlo k jejich přenosu. Právě proto jsou v tu dobu zakázané i návštěvy bazénu, sauny a podobně. Dermatologové se často setkávají s mylnou interpretací ze strany pacientů, kdy jsou bradavicemi často nazývány růžky kožní (výrůstky), stařecké bradavice nebo různá mateřská znaménka.

Zde můžete vidět, jak vypadají výrůstky na jazyku.

Zdroj: Vředy na jazyku

Diskuze

V diskuzi VÝRUSTKY NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chytil.

naší fence jorkšír, vyrostli na hlavě výrůstky na hlavě.
Prosím o radu jak postupovat.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výrustky na hlavě

Způsob použití

Přípravek se používá vtíráním do vlasové pokožky, přičemž se stimulují vlasové kořínky. Zlepšuje se tak vyživování vlasové pokožky a podporuje její regenerace.

Sérum aplikujte denně, nejprve jemně masírujte pokožku hlavy, poté opláchněte vodou. Po umytí nevystavujte pokožku mrazu.

Dávkování: denně do míst řídnutí vlasů.

Zdroj: Biohar – vlasové sérum

Diskuze

V diskuzi VÝRŮSTKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Chci se zeptat jeden fibrom mám na boční straně tváře v ústech a další kožní výrůstky na krku a pod paží - doporučení jejich odstranění masti,kapky....Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výrůstky

Výrůstky na kloubech prstů ruky

Tvrdé, artrotické ztluštění distálních kloubů se označuje jako Heberdenovy uzly, podobné postižení proximálních interfalangeálních kloubů pak jako Bouchardovy uzly. Na těchto drobných kloubech prstů mohou být dále patrné i osové deformity (desaxace). Klouby rukou jsou v aktivním stadiu oteklé a bolestivé na pohmat, mohou být i lehce zarudlé. Jelikož ruka slouží jako pracovní nástroj, toto postižení se především projevuje při ručních pracích, a to nejen při těžké manuální práci, ale i při běžných denních činnostech. Těmito problémy jsou opět častěji postiženy ženy.

Léčba je převážně operativní, u postižení Bouchardovými uzly je možno odstranit výrůstky a poškozený kloub nahradit umělým implantátem.

Heberdenovy uzly

U postižení Heberdenovými uzly se provádí zpevnění kloubu, kdy se odstraňují výrůstky a upravuje se i osová deformita.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Účinky

Masáž vlasové pokožky příznivě působí na kvalitu a růst vlasů, podporuje přísun výživných látek a kyslíku do vlasového folikulu. Mezi hlavní výhody masáží vlasové pokožky patří:

  • zlepšení krevního oběhu a lymfatického systému vlasové pokožky;
  • urychlení metabolické výměny;
  • obnovení psychofyzické rovnováhy vlasové pokožky;
  • uvolnění napětí a stresu;
  • relaxace a navození fyzické a mentální pohody.

Pravidelnou a správně provedenou masáží se výrazně zlepší vitalita vlasové pokožky, která je nezbytná pro povzbuzení růstu vlasů. Vlasy budou hustší, kvalitnější a lesklejší. Účinek masáže vlasové pokožky lze navíc podpořit pomocí vlasového tonika či lotionu. Vlasové vody, tonika nebo lotiony jsou obohaceny o aktivní látky, které řeší specifické problémy vlasů a vlasové pokožky, jako je nadměrné vypadávání vlasů, nadměrná produkce kožního mazu, suché nebo mastné vlasy.

Masáže není vhodné provádět v případě výskytu infekčního onemocnění či horečky, vysokého nebo velmi nízkého krevního tlaku, lokální infekce či zánětu, při nádorových onemocněních, při lupénce nebo při otevřených ranách.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Diskuze

V diskuzi VÝROBA DOMÁCÍHO ŠAMPONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Zkusila jsem šampón z jedlé sody. Jelikož jsem si chtěla udělat jen malé množství, přísady jsem dávkovala od oka. Míchala jsem sodu s bylinkovým odvarem. Doplnila jsem to pro vůni éterickým olejem. Dopadlo to výborně. Mylo to fantasticky. Krásně to vonělo. Vlasy jsou maličko tvrdší, zejména na barvených vlasech (nechávám je odrůst). Přelila jsem je vodou s citrónem, což stav určitě zlepšilo. Mám velmi dobrý pocit na vlasové pokožce, která trpěla občas lupy, ale ne příliš. Z éterických olejů jsem přidávala levanduli, tee tree, cypřiš.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

DOBRÝ DEN,
CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT V JAKÉM POMĚRU JSTE DÁVALA SUROVINY NA VÝROBU ŠAMPONU.
DĚKUJI

VÁVROVÁ

Zdroj: diskuze Výroba domácího šamponu

Osteofyt na ruce

Jako osteofyty se označují výrůstky. Jedná se o degenerativní změny vznikající mechanickou zátěží v průběhu života, přičemž dochází k degeneraci chrupavčitých částí kloubů. Osteofyt je kostní výrůstek vycházející z okostice (periostu). Většinou je reaktivního charakteru, například u kloubů postižených artrózou.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stan_258.

Já mohu doporučit jen Nanogen vlasové růstové sérum. Používal jsem také jejich šampón a výsledek splnil mé očekávání. Takhle si představuji fungující přípravek proti vypadávání vlasů.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Moje zkušenost

Co dělat proti vypadávání vlasů?

Při vypadávání vlasů je jednak vhodné ošetřovat vlasovou pokožku vhodnými prostředky, ale také doporučujeme i užívání doplňku stravy, který příznivě ovlivňuje funkce vlasové pokožky. Novinkou na trhu jsou perleťové kapsle Neobotanics Hair Essence, intenzivní výživa vlasové pokožky. Kapsle jsou výborným zdrojem celého spektra účinných látek.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE NA GENITÁLIÍCH FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Po holení přirození se mi nejlépe osvědčil obyčejný ocet. Po oholení si octem namažu vyholená místa, penis a varlata i jako prevenci proti plísním. S přítelkyní to děláme už léta a naprosto v pohodě. Stačí jen vyzkoušet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav.

Dobrý den.Asi před třemi měsíci se me udělali vyrustky v rozkroku které postupně z tmavli.Momentálně v rozkroku cítím tupou bolest což sem předtím necítil a hlavně mám problém jelikož sem stydlivy s tím někde zajít.Poradite mi co mám dělat nebo kam popřípadě zajít?Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bradavice na genitáliích foto

Co je to Biohar vlasové sérum

Biohar vlasové sérum účinně zastavuje nadměrné vypadávání vlasů a obnovuje jejich zdravý růst. Regeneruje vlasovou pokožku a zlepšuje také pevnost a pružnost vlasů. Umožňuje regulaci krystalicky vázané vody a současně cíleně transportuje do vlasové pokožky růstové polypeptidy a vitamíny, čímž dochází k aktivaci vlasových kořínků. Nově rostoucí vlasy jsou bohatší a kvalitnější, je omezeno jejich vypadávání, třepení a lámavost. Biohar svým složením působí přirozenou cestou proti zvýšenému vypadávání vlasů a regeneruje tvorbu nových vlasů. Zcela vstřebatelná přírodní účinná látka na bázi vysokomolekulárního HyaluronuBiora s agrekanem keratanu a protokolagenu bez negativních vedlejších účinků je vhodná pro denní použití.

Složení: kyselina hyaluronová a kolagen

Kontraindikace: nejsou známy

Vedlejší příznaky: nejsou známy

Zdroj: Biohar – vlasové sérum

Poradna

V naší poradně s názvem VÝRŮSTEK VZADU V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den, mam menší vyrustky vzadu v krku, polikaní jde trošku stěží, a mam trosku červený krk, bojím se ze to bude rakovina?? Přikládám ještě fotku
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto zduřelé papily vzadu na jazyku jsou běžnou reakcí na mírnou infekci v oblasti nosohltanu. Rozhodně se nemusíte bát, že jde o rakovinu. Potvrdit vám to může lékař stomatolog (zubař) a nebo otorinolaryngolog (ORL). Jak si můžete pomoci? Kupte si kloktadlo s názvem Stopangin a třikrát denně po jídle kloktejte alespoň dvě minuty. Do dvou tří dnů vše zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pavuciny v oku

Heberdenova artróza

Heberdenovy uzly jsou zhrublé druhé mezičlánkové klouby prstů ruky DIP kostními výrůstky – osteofyty. Jedná se o druh kloubní deformace při artróze, mnohdy s dědičným výskytem. Postihuje ženy asi 10x častěji než muže. Někdy se výskyt Heberdenovy artrózy označuje jako Heberdenova polyartróza.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Kdo může používat sérum s melatoninem?


ASATEX® sérum je kosmetický přípravek volně dostupný v lékárnách určený k vnějšímu použití na suchou pokožku hlavy - nejlépe před spaním. Doporučuje se aplikovat po dobu minimálně 3 měsíců. Sérum je vhodné pro muže i ženy v různých stadiích řídnutí vlasů. Přípravek nemá vedlejší účinky, je bezpečný a mohou ho používat těhotné či kojící ženy. Přípravek je vhodný i pro lidi trpících Seborrhoeou (Seborrhoická dermatitida), jelikož snižuje produkci séba ve vlasové pokožce.

Zdroj informací: www.asatex.cz
PR prezentace

Zdroj: Patentovaný přípravek s melatoninem zastavuje padání vlasů

Princip účinku

Přípravek Vlasové hnojivo obsahuje aminokyseliny, zdroje keratinu představujícího základní stavební prvek vlasových buněk. Nejdůležitější jsou pro vlasy aminokyseliny obsahující síru, jako je methionin a cystin. Dále jsou v přípravku obsaženy vitamíny skupiny B, důležité pro růst a kvalitu vlasových buněk a jejich návrat k přirozenému stavu. Zvýšené dávky těchto minerálů zajišťují přirozenou kvalitu vlasů a vlasové pokožky zodpovědné za pevné uchycení vlasových cibulek.

Zdroj: Hnojivo na vlasy

Šampon na lupénku

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci. Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).

Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: Humáty v léčbě lupů, ekzémů a dalších nemocí vlasové pokožky

Stařecké skvrny

Tzv. stařecké skvrny (někdy lidé hovoří o jaterních skvrnách, odborně jde o aktinickou pigmentaci) jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i jinde po těle. Posouzení toho, zda jde o stařeckou skvrnu, ale nemusí být vždy jednoduché. Pokud máte tedy nějaké pochybnosti, je dobré se svěřit do rukou lékařů. Domácí či neodborné odstraňování projevů, u nichž si nositel není jistý jejich charakterem, není na místě.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Masáž hlavy – postup

Jedná se o maximálně pohodlný a relaxační typ masáže, kterou provádíte vsedě nebo vleže. Zpočátku je třeba urychlit krevní oběh v oblasti hlavy, a proto své čelo, spánky a zátylek masírujete jemným kruhovým pohybem. Následuje hlazení hlavy ve směrech čelo–zátylek, temeno–spodní část uší, od vrcholu hlavy ve všech směrech, ale vždy po směru růstu vlasů. Pohyby mohou být přímé, kruhové nebo spirálovité, lehce při nich tlačíme polštářky prstů proti pokožce hlavy. Na závěr zlehka masírujeme oblast krku. Celková doba masáže by se měla pohybovat mezi 4–10 minutami. Masáž účinkuje nejen proti vypadávání vlasů, ale blahodárně působí také při léčbě kožních onemocnění hlavy.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP