Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO JÍST PŘI DETOXIKACI

OBSAH

Bylinky vhodné pro detoxikaci

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Diskuze

V diskuzi CO JIST KDYZ SE BERE VARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ziakova Marta.

Dobry den,muzu na varfarin zakysane podmasli,jogurty,mlecne vyrobky ,hlavne to zakysane podmasli

Diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Dobry den .
Prosím o radu. Mohu na detoxikaci organismu Ostropestřec
Mariánský a nebo mohu třeba tobolky Liftea štihlá linie Synefrin ?
Děkuji Vám za radu .
S pozdravem

Zdroj: diskuze Co jist kdyz se bere varfarin

Rady pro jaterní očistu

Další potraviny, které čistí játra jsou artyčoky, chřest, zelí a růžičková kapusta. Jedení potravin, které jsou ideální pro detoxikaci, je skvělý způsob, jak udržet zdravou funkci jater. Nicméně, pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje jaterní očista. Měla by se dělat alespoň dvakrát ročně, aby odstranila veškeré cizorodé látky, které mohou být uvězněny v játrech.

Zdroj: Potraviny na detoxikaci jater

Diskuze

V diskuzi OCISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Ahoj, já nyní po zimě řešila stejný problém. Kompletní očistu a detoxikaci děla. Na odvodnění mi doporučili v lékarně H2Out Forte na detoxikaci čaje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bibiana.

Ano, musím souhlasit. Tento přípravek jsem taky vyzkoušela a ač jsem mu napřed neveřila, mile mě překvapil. Tělo na tabletky zareagovalo během několika dní. Už mi nenatékají nohy, zlepšila se mi celulitida a mám pár kilo dole. Za mě doporučuji vyzkoušet.

Zdroj: diskuze Ocista

Jaké výsledky lze očekávat

Smysl užívání těchto ingrediencí spočívá v tom, že když je pozřete na lačný žaludek, stimulujete tím játra, a ta ze sebe přímo vychrstnou nahromaděné jedy do žlučníku a ty se z něj vyloučí žlučí a vytečou ven zažívacím traktem. Před i po požití těchto ingrediencí byste dvě až tři hodiny neměli nic jíst. Můžete ale pít bylinkové čaje a čistou vodu, abyste pomohli svému tělu eliminovat jedy, které vyloučila vaše játra.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Diskuze

V diskuzi BYLINY NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Szkanderová.

Dobrý den, sháním bylinky na detoxikaci, byly napsané na jaře 2013. Bohužel jsem si je nenapsala a nyní je nemohu najít (na seznamu). Poradí mi někdo? Osvědčily se mi.
Děkuji předem, Zdenka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Byliny na detoxikaci

Postup na detoxikaci jater

Na detoxikaci jater je třeba pravidelně každé ráno po dobu jednoho měsíce na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Uvedené ingredience užívejte přesně v uvedeném pořadí za sebou. Tuto domácí očistu organismu olejem, medem a citronem provádějte jednou do roka.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Večeřa.

Dobrý den, mám dotaz k detoxikaci olivovým olejem,medem a citronem. Mohou proces doprovázet nepříjemné pocity v oblasti břicha a změna barvy stolice?
Díky za odpověď
Karel

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Jak se vyhnout tvoření toxinů

Po detoxikaci organismu byste se měli držet určitých pravidel, aby se vám toxiny v těle nezačaly opět hromadit:

  • Nejezte brzy po předchozím jídle.
  • Dodržujte správné kombinace potravin.
  • Nenuťte se do jídla, pokud nemáte hlad.
  • Nepřejídejte se.
  • Jezte stejně velké porce každý den.
  • Nepijte studené nápoje.
  • Používejte koření a detoxikační byliny.
  • Dělejte si pravidelně detoxikační odlehčovací dny.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Diskuze

V diskuzi DOPORUČENÍ STRAVY PRO PACIENTA VE VĚKU 77 LET, KTERÝ MĚL V 1 TÝDNU 3X NARKOZU . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kopretinka.

Prosím o doporučení jakou stravu by měl můj 77 lety manžel jíst po cca týdenním hladovění a 3 narkozách. Cítí se velmi slabý, vyčerpaný. Zda ihned začít se silnými polévkami, masem nebo raději spíše zeleninovou stravou, šetřící? Na detoxikaci nasbírám kopřivy na špenát a na čaje. Pěstuji hodně bylinek, které doporučíte? Pro zlepšení paměti budu dávat hodně ořechů.
Ráda přivítám doporučení z vašich zkušeností. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Doporučení stravy pro pacienta ve věku 77 let, který měl v 1 týdnu 3x narkozu .

Sanogel – cena

Zde je uveden seznam cen přípravku Sanogel.

Zdroj: Sanogel na detoxikaci organismu

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Lze úspěšně nahradit olivový olej za lněný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Také olivový olej zbožňuji, salát si bez něj nedokážu představit.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Zelenina

Pokud jde o zeleninu, ať už kořenovou, ale také rajčata, okurky, cukety, brambory, či listovou zeleninu, je možné ji konzumovat denně v menším stejném množství. Zakazuje se ale jíst například rukolu, polníček, čekanku, pampelišku či vojtěšku. Obiloviny můžete konzumovat bez omezení, luštěniny v pravidelném množství.

Zdroj: Warfarin - co můžu jíst

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já na detoxikaci organismu používám tzv. detoxikační vaničky www.zdravi-sport.cz/… Vyčistí nejen tělo ale i mysl. Jsem zatím spokojený.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Chřest - špargl, patří mezi zelené potraviny?

Chřest se neřadí mezi zelené potraviny, ačkoli je velmi zdravý. Často se detoxikace zaměňuje s odvodněním organizmu. Chřest je vynikající diuretikum, je močopudný, ale se samotnou detoxikací nemá mnoho společného. Chřest tedy velmi dobře pomáhá při odvodnění těla a organizmu. To se může hodit například tam, kde jsou nateklé nohy. Dalšími pomocníky, při odvodnění organismu a těla, jsou káva a černý čaj. Toto vše by se dalo nazvat jako přírodní diuretika bez lékařského předpisu.


Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Diskuze

V diskuzi IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

Já musím říct, že na imunitu i detoxikaci si beru probiotika, ono se to může zdát zvláštní, koneckonců dneska už je známo, že probiotika pomáhají na kde co, ale jde v podstatě o to, že to všechno se sebou souvisí. Na imunitu beru vždycky na podzim, který pro mě býval dost krizovým obdobím, biopron forte a detoxikaci, kterou většinou provádím naopak na jaře a pomáhá mi též ke zvýšení imunity, zase podporuju probiotiky s trávicími enzymy navíc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita

Kdy neprovádět detoxikaci

Nedoporučuje se používání detoxikace, pokud jste těhotné, kojíte, jste starší, máte vysoký krevní tlak, trpíte podváhou nebo pokud vám to váš praktický lékař nedoporučí.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán

Diskuze

V diskuzi POSÍLENÍ IMUNITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Mně teda osobně hodně na posílení imunity pomohla sibiřská houba čaga od chaganela. Fakkt pecka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška.

Také mám velmi pozitivní zkušenosti s wobenzymem. Aloe vera je výborná na detoxikaci organismu.

Zdroj: diskuze Posílení imunity

Detoxikace

Proti tomuto stavu se nejčastěji bráníme tzv. detoxikací, která může mít mnoho podob. Někteří dávají přednost očistné dietě , která je založena na příjmu zásadotvorných potravin. Další možností je hladovka a omezení energetického příjmu. Nejjednodušším a současně velmi účinným způsobem je využití speciálních přípravků s vysokou detoxikační kapacitou. V jejich prospěch svědčí i skutečnost, že doplňky stravy užívá lidstvo již odpradávna. Uveďme např. bylinné čaje, med, sušené bylinky a lihové tinktury „babek kořenářek“. To vše jsou doplňky, které v současnosti máme k dispozici v sofistikovanější a koncentrovanější formě – v podobě moderních doplňků stravy.

Zdroj: Kdy je čas na detoxikaci?

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA PODVOD V LÉKÁRNÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Láďa.

Rozhodně je lepší užívat zelenou kávu v tabletách nežli ji pít. Můžete si tak vychutnat během dne skutečnou praženou kávu a nepřemáhat se chutí zelené kávy, která spíš chutná jako čaj a navíc v tabletách je více extraktu ze zelené kávy a je tedy účinnější na detoxikaci i hubnutí.Souhlasím ale s tím, že sedět u televize, jíst a čekat, že vše přijde samo, je nesmysl. Musíme se trochu víc pohybovat a píc více tekutin,pak to bude učinkovat jako toúčinkuje u mne. Za měsíc bez problému 5 kg-nic násilného, vše postupně. Hlavně tablety užívat tak 20-30 minut před jídlem 2-3 x denně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Halina.

Zdravím všechny musím říct ,že jsem věčná dietářka a vyzkoušela jsem všechno možné i Zelenou kávu nejenom ,že mi vůbec nepomohla ,ale navíc mi po ní bylo špatně . Nakonec jsem se obrátila na výživovou poradkyni a musím říct jsem nad míru spokojená jak s přátelský přístupem tak i světe div se mám už 15 kg dole cca po 3 měsících :) Cítím se daleko lépe a všem mohu jen doporučit . Tak jukněte mě moc pomohla www.centrum-redukce-…

Zdroj: diskuze Zelená káva podvod v lékárnách

Výrobky z mléka

Mléko a mléčné výrobky lze jíst podle libosti, ovšem kromě jogurtů, ty konzumujte pouze omezeně, neboť obsahují bakterie podporující tvorbu vitaminu K. Bez omezení lze jíst vaječné bílky, u žloutků se doporučuje maximálně jeden denně. Z tuků je optimální hlavně řepkový a slunečnicový olej, vzhledem k dosti vysokému obsahu vitaminu K je nutné omezovat olivový a sójový olej. Dieta při léčbě Warfarinem omezuje i některé druhy ovoce, a to mango, kiwi, ostružiny, sušené švestky a maliny.

Zdroj: Warfarin - co můžu jíst

Sanogel nebo Enterosgel

Sanogel a Enterosgel pracují na identickém principu. Sanogel je chemická sloučenina – křemičitý sorbent (pro přirovnání – jedním z přírodních sorbentů je například živočišné uhlí), který má houbovitou strukturu, díky níž na sebe dokáže navázat pouze určité látky v těle (těžké kovy, plyny a podobně). Používá se pro detoxikaci organismu a je často srovnáván se zeleným jílem. U Sanogelu se uvádí celá řada léčivých účinků, které jsou ale pouze následkem odlehčení těla po detoxikaci. Sanogel se nevstřebává do krve, proto jsou jeho účinky omezeny pouze na trávicí trakt. To samé platí i o Enterosgelu.

Detoxikační účinky v těle nejsou měřitelné, proto nelze určit, který z výrobků může mít lepší dopad. Zelený jíl je přírodní, levnější a čistí střevo i mechanicky při přirozené peristaltice. Sanogel může mít unikátní vlastnosti díky své struktuře. Zajímavou myšlenkou je zkombinovat tyto dva výrobky dohromady, mohly by se navzájem velmi dobře podporovat.

Zdroj: Sanogel na detoxikaci organismu

Účinky

Citronová šťáva, olivový olej a med zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se shromažďují jedy, kterých se chceme zbavit, aby naše tělo dobře fungovalo. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a chrání organismus před závažnými onemocněními, zabraňují vzniku akné a ekzémů.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Koření

Problémy nejsou s používáním koření, jenom petrželová nať a řeřicha mají hodně vitaminu K, a proto je lepší se jich vyvarovat.

Zdroj: Warfarin - co můžu jíst

Warfarin a citrony

Vysoká spotřeba citrusového ovoce způsobuje snížení antikoagulační aktivity Warfarinu. Více se dozvíte zde.

Zdroj: Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?

Warfarin a vitamín C

Vyšší dávky vitamínu C (≥ 500 mg/den) mohou být již rizikovou dávkou.

Zdroj: Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP