Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO ZPŮSOBUJE SVĚDIVOU VYRÁŽKU

OBSAH

Léčba virových infekčních chorob

Virová choroba způsobující svědivou kožní vyrážku by neměla být léčena kauzální léčbou. U zarděnek, spalniček a planých neštovic se léčí pouze příznaky, aby došlo k jejich zmírnění, protože nemoc sama o sobě postihuje imunitní systém. Pokud jsou virové infekce způsobeny patogenem varicella zoster, je vhodná včasná léčba pomocí antivirotik. Léky proti virům se aplikují lokálně, perorálně nebo intravenózně. Chcete-li zmírnit příznaky nebo svědivou vyrážku, která je spojena zejména s planými neštovicemi, doporučují se chladné nebo vlhké obklady a protizánětlivé krémy či masti. V tomto případě jsou vhodné i antipyretické léky, které se nejčastěji používají při léčbě virových infekčních onemocnění.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Hyklova.

Vyrážka , krupicka na různých částech těla

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

Mám červenou svědivou vyrážku , začalo to na stehnech a teď v podbříšku a pažemi. Poraďte mi prosí , děkuji

Zdroj: diskuze Svědivá vyrážka červená krupice na těle

Vitamín C

Vitamín C pomáhá snížit podráždění a svědění způsobené vyrážkou, protože obsahuje antioxidanty. Rozdrťte na lžíci tabletu s obsahem vitamínu C a nasypte ji do sklenice s trochu vody, tím utvoříte hustou pastu. Pastu pak naneste na vyrážku, ale dávejte pozor, abyste se nepoškrábali.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Diskuze

V diskuzi CO ZPŮSOBUJE VYRÁŽKY NA BRADĚ A KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LIBUŠE.

DOBRÝ DEN MÁM VYRÁŽKU NA BRADĚ PŘÍMO POD RTY A TED I NA OBLIČEJI TROCHU SVĚDÍ TO.Z ČEHO TO MŮŽE BÝT .DÍKY ČERNOHORSKÁ

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Studený obklad

Máte-li nutkání neustále se škrábat, položte na podrážděnou část pokožky studený obklad, čímž nejen zabráníte škrábání, ale zmírní se i nepříjemné pocity z vyrážky. Navlhčete čistý ručník nebo žínku ve studené vodě a přiložte jej na podrážděnou kůži. Studené voda bude odčerpávat teplo z vaší kůže, čímž bude eliminovat vyrážku a podrážděná kůže se uklidní. Studený obklad vás může odradit od škrábání i během spánku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ŠAMPONY NA MASTNOU A SVĚDIVOU POKOŽKU HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sochorova@datkolin.

lupy ve vlasech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Doporučuju Ducray Kertyol PSO www.covybrat.cz/samp… . Vůně není pro každého a je potřeba ji překousnout. Hlavní výhodou je, že skutečně funguje a pomáhá na lupy.

Zdroj: diskuze Nejúčinější šampony na mastnou a svědivou pokožku hlavy

Ovesné vločky

Vyrážku nejvíce zklidní asi dvacetiminutová koupel ve vlažné vodě s hrstkou ovesných vloček. Nejvhodnější je lázeň s příměsí koloidních vloček, ty jsou k dostání v lékárnách, ale můžete používat i normální ovesné vločky. Koloidní ovesné vločky jsou ve formě jemného prášku, který neucpe odtok vaší vany. Pokud použijete normální ovesné vločky, odstraňte oves například pomocí cedníku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AK.

Dobrý den,
Chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Asi od června minulého roku jsem začala mít svědivé vyrážky v podpaždí. Půl roku před tím jsem začala aplikovat přírodní deodorant od firmy TianDe. Od toho června ale nemůžu mít žádný deodorant, všechny mi způsobují svědivou vyrážku. Byla jsem už na alergologii, kde mi zjistili alergie na nikl, parabeny a kortikoidy. Bohužel, i po zakoupení bezparabenovych deodorantů v lékárně se stav nezlepší. Dokonce ani po tom, co neaplikuji nic.
Byla by prosím na můj problém nějaká bylinka?

Děkuji moc za radu, hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Já bych to zkusil zklidnit mastí Elidel. Elidel můžete koupit v lékárně bez předpisu za 400 Kč a nebo s předpisem za 100 Kč. Zvykněte si nepoužívat žádný antiperspirant ani deodorant. Váš přirozený pach nese sebou informaci ve formě feromonů, které hrají zásadní roli při navazování vztahů, a to nejen těch partnerských. Pokud vám bude pach z podpaží nepříjemný, tak aplikujte jednou až dvakrát do týdne masáž alkoholem. Použijte k tomu 60% vodku, kterou krátce vmasírujte do podpaží a pak hned připažte a vydržte tak dvě minuty. To bezpečně sníží počet bakterií zodpovědných za onen zápach. Alkoholovou masáž použijte jen na zklidněno pokožku. Zapomeňte, že existují nějaké antiperspiranty a deodoranty a užívejte si život bez nich.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec Pleskač

Čaj na vyrážku

Říznutí o papír nebo pořezání při loupání jablka, popřípadě na potníky nebo menší podráždění pokožky, na všechny tyto maličkostech vám může pomoci čaj. Namočíte vatový polštářek do čaje (černý nebo zelený) a přiložíte to na postižené místo s vyrážkou. Následně po několika minutách to opláchnete a opakujte podle potřeby.

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ POKOŽKY HLAVY A PUCHÝŘKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, četla jsem váš článek a dá se říct,že už jsem vyzkoušela snad všechno. Mám lupy už léta,ale daleko víc mě trápí, že asi 2 měsíce mě svědí pokožka hlavy a v hlavě mám takové malé puchýřky,jako bych byla poštípaná. Doma žádnou havět nemáme a nemůžu se toho zbavit.Na kožním mi dali nějaké sérum alpicort,jestli to píšu správně a svědí to pořád.Mám pocit, že se z toho zblázním.Nemáte tam nějakou radu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Dobrý den,prosím Vas mi poradte něco na svedivou pálivou az bolestivou vlasovou pokožku.Mám citlivou vlasovou pokožku dala jsem si březovou vodicku a takhle jsem dopadla.Předem děkuji.

Zdroj: diskuze Svědění pokožky hlavy a puchýřky

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem HREBICEK NÁ SVRÁB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jároslává.

dobry večer chci se zeptát ...ják dlouho jste se mázálá hrebickovym olejem náredenym ?já se mázu stále á porád to svedi nemám to ná tele áni vyrázku jen konecnik mi svedi á kdyz se myji horkou vodo ták se musim drbát á obcás citim ják mi tám neco lehtá pod kuži ...roupy to nejsou uz jsem bylá u lekáre á vzálá leky .....roupy nemám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše nemáte ani ten svrab. Já bych to viděl na mykotickou infekci. Kupte si v lékárně mast Clotrimazol a mažte svědivou oblast dvakrát denně vždy po umytí a osušení. Do týdne by se to mělo srovnat. Mast můžete aplikovat i dovnitř konečníku. Používejte na mytí konečníku normální pevné mýdlo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hřebíček na svrab

Léky

Nespavost a pocení bez zjevných příčin bývají vedlejším účinkem užívání léků, a to především antidepresiv. Pocení vyvolávají též hypoglykemické látky či hormonální terapie, přičemž se obvykle projevují i další vedlejší účinky v závislosti na konkrétním léku.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČINYČERVENÉ OČI . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Pavlíková.

Mám červené oči dost často,a k tomu mi bolí jako když je mám těžké a musím je zavřít ,ale není to pořád.Tak Vás prosím co to způsobuje.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto červenání očí většinou souvisí s únavou a vysycháním slz. Na to je dobré upravit spánek, aby trval alespoň 7 hodin. Pak si během dne procvičit oči - zakoulet s nimi, podívat se do stran bez natáčení hlavy, také nahoru a dolu. Podívat se do dálky a pak na prst 20 cm od očí. Dobré je při těchto obtížích používat umělé slzy. Vyzkoušejte několik druhů umělých slz. Kdyby i přesto přetrvaly tyto komplikace, tak doporučuji navštívit očního lékaře, který vyšetří spojivky a oční víčka a přesně pak určí příčinu opakujících se červených očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Příčinyčervené oči .

Mrtvice

Nepříjemné pocení může doprovázet jako jeden z mnoha příznaků rovněž některá neurologická onemocnění. Jde například o poškození hypotalamu, mozkovou ischemii (mrtvice a infarkty), poruchy autonomního nervového systému, epilepsii.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE KOLAGEN FORTA A HYSELI HYAURONOVÁ ZPŮSOBIT VYRÁŽKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena kovarova.

koupila jsem si kolagenforate-kyselina hyaluronova od firmy rosehpharma, užívám hoho ale počase se mi uděla vyrážka je to možné z tohoto užívání , beru ještě lék prestarium neo 5mg a concor Cor 2.5mg
a nevím jestli tu vyrážku půsotbí tyto dva léky nebo kolagenforte s hyselinou hyalunoronovou

prosím odpoved, nikdy jsem za celá život neměla žádnou vyrázku ani z jídla ani z ovoce, mohla jsem sníst cokoliv podotýkám, že nejsem obezní měřím 160 cm váha 60-59 kg.
předem dík za informaci M. Kovárová
myslím, že se nebo vím, že se stravuji správně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za tuhle vyrážku kolagen forte pravděpodobně nemůže, protože obsahuje tělu přirozené látky, které obvykle přijímáme ve stravě. Oproti tomu lék Prestarium Neo je velice komplikovaný lék na snížení krevního tlaku a ten může ovlivňovat reakce těla na jakoukoliv stravu, které se můžou projevovat právě vyrážkou. Je potřeba obrátit se na lékaře, který Prestarium předepsal a ukázat mu vyrážku na kůži, aby zhodnotil vhodnost této preskripce. Pomoci by mohl i lékárník, když dostane informace o všech úžívaných lécích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může kolagen forta a hyseli hyauronová způsobit vyrážku

Důsledky nedostatku spánku

Nedostatek spánku způsobuje následující:

  • problémy s pamětí;
  • deprese;
  • oslabení imunitního systému;
  • zvýšení vnímání bolesti.

Zdroj: Dostatek spánku

Diskuze

V diskuzi POSTŘIK ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaHonetschlagerova.

Švestka má listy děravé jako síto.Co to způsobuje? Plody jsou napíchnuté s kapičkou.Mám ji ještě stříkat

Děkuji předem za odpovědˇ.Honetschlagerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JAROSLAV.

Dobrý den u mospilanu 20SP SE NEUVÁDÍ MNOŽSTVÍ POUŽITÍ NA POSTŘIK ŠVESTKY,ani tam není uvedena v seznamu použití co stím?

Zdroj: diskuze Postřik švestek


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP