Kniha Antónie Mačingové
Kompletní seznam všech receptů podle Antónie Mačingové je k dispozici v její knize Zhubněte jednou provždy.
Kompletní seznam všech receptů podle Antónie Mačingové je k dispozici v její knize Zhubněte jednou provždy.
V naší poradně s názvem JE VHODNÁ DIETA MANČINGOVÉ PRO DIABETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Holanová.
Dobrý den,
mám kompenzovaný diabetes, užívám perorální antidiabetika. Chtěla bych zkusit detoxikační kůru podle paní Mančingové.
Je tato kůra pro mě vhodná? Děkuji za odpověď. J. Holanová.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Stravování podle Mačingové je vhodné i pro kompenzované diabetiky. Důležité je z toho pochopit filozofii dělení jídla a jeho správného načasování. A to se pak dá používat až do konce života.
Zdroj: diskuze Je vhodná dieta mančingové pro diabetika
Tvorba vhodného jídelníčku je velmi komplexní a závisí na zdravotním stavu a potřebách každého jedince. Pokud si nejste jistí vhodností a nevhodností určitých druhů potravin, navštivte lékaře nebo výživového specialistu a ptejte se na radu. Uvedený jídelníček je pouze orientační.
V diskuzi MANČINGOVÁ DIETA JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Šubrtová.
Zdravím Všechny .Moje zkušenosti s dietou Lidi funguje to a já jen doporučuji jedu ted od pondělí tzn:18.3.2013.druhý detoxikační program podle knihy p.Antonie a jsem nadmíru spokojená .Tímto bych chtěla paní Mančingové poděkovat ,Přeji Všem krásné jaro a hodně schozených centimentrů na objemu a též schozené kg.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sulcova.
Prosim může se někdo podělit o zkušenost.Držím očištovací kůru podle Antonie Mančingove.Cítím se dobře ,kila jdou dolů,centimetry ubývaji.Mam jediný problém,ráno je to v pohodě,ale odpoledne se cítím hodně nafouklá,večer ani nemluvím.Vknize se uvádí,že tyto problémy jsou v druhém týdnu normální.U mě stále přetrvávají.Děkuji za odpověd.Jarka
Zdroj: diskuze Mančingová dieta jídelníček
Pokud chcete zhubnout, musíte změnit své stravovací a pohybové návyky.
V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Dušková.
Dobrý den,
prosím o zaslání celého jídelníčku na 28 dní. Děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Celý jídelníček na 28 dní od Mačingové je k dispozici tady www.prozdravi.cz/zhu…
Zdroj: diskuze Jídelníček
Typická dieta pro diabetiky 1. typu bez nadváhy (225 g sacharidů na den)
Složení: 1 790 kcal/7 518 kJ, 225 g sacharidů, 60 g tuků, 75 g bílkovin
Snídaně:
50 g bílkovinného přídavku (50 g taveného sýra s 30 % t. v s., nebo 50 g krájeného sýra, 100 g tvarohu, 50 g šunky, 150 ml jogurtu) obsahuje cca 10 g sacharidů.
Přesnídávka:
Oběd:
Svačina:
Možno zaměňovat jako přílohu: brambory 220 g, 180 g vařených těstovin, rýže, 145 g bramborových knedlíků, 270 g bramborové kaše, 85 g houskových knedlíků, 220 g vařených luštěnin, 75 g chleba.
Zdroj: Jídelníček pro diabetiky
V diskuzi ČISTÍCÍ DIETA NA 7 DNÍ-JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Vyskočilová.
prosím o podrobný jídelníček na 7 dní
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.
Čistící dieta na 7 dní.
Zdroj: diskuze Čistící dieta na 7 dní-jídelníček
V diskuzi ČISTÍCÍ DIETA NA 7 DNÍ-JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Vyskočilová.
prosím o podrobný jídelníček na 7 dní
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona Bendová.
Potřebuji naléhavě a ihned jídelníček na týden
Zdroj: diskuze Čistící dieta na 7 dní-jídelníček
V diskuzi JÍDELNÍČEK PRO DIABETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša D..
Dobrý den, manželovi zjistili cukrovku, jak má nyní po záchytu postupovat, aby zamezil případným pozdějším komplikacím?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.
Kde je možné sehnat jídelníček pro diabetiky? Děkuji
Zdroj: diskuze Jídelníček pro diabetiky
Kompletní program podle Antonie Mačingové včetně všech receptů je k dispozici v její knize Zhubněte jednou provždy.
V diskuzi MAČINGOVÁ 28 DNÍ JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomira.
prosím o zaslání " mančingová dieta jídelníček".
děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.
Dobrý den, mohla bych poprosit o zaslání jídelníčku. Moc děkuji.
Zdroj: diskuze Mačingová 28 dní jídelníček
Stálý příjem vitamínu K znamená sníst každý den přibližně stejné (malé) množství potravin s vyšším obsahem vitamínu K. Uživatelům Warfarinu se běžně nedoporučuje, aby omezili příjem vitamínu K ve stravě. Mnoho z nejlepších zdrojů vitamínu K totiž patří k super zdravým potravinám, a byla by proto škoda je vyloučit z jídelníčku.
V jídelníčku mohou být pravidelně přítomny i potraviny s vyšším obsahem vitamínu K, ale jejich příjem (a celkový příjem vitamínu K) by měl být každý den přibližně stejný. Lékař poté individuálně nastaví množství užívaného Warfarinu na základě jeho potřeby a bude pravidelně monitorovat správnost předepsané dávky. Tou nejdůležitější zásadou při užívání Warfarinu je proto pravidelný denní příjem přibližně stejného množství vitamínu K z potravin. Vyhněte se jakýmkoliv závažným změnám diety před konzultací s lékařem.
Jak na to:
V diskuzi JÍDELNÍČEK NA DNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolářová Petra.
chtela bych vas moc poprosit o zaslani jidelničku při dně i o zaslani co se smí jist a co ne moc dekuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimíra Klimentová.
Prosím pošlete mě jídelníček na dnu děkují Klimentová
Zdroj: diskuze Jídelníček na dnu
Účinek warfarinu významně zvyšuje horečka, průjem, náhlé snížení příjmu potravy (nechutenství, razantní redukční dieta). Pokud pacient prodělal akutní horečnaté onemocnění nebo měl-li průjem a zvracení, měl by se dostavit na kontrolu Quickova testu dříve, než lékař při dřívější kontrole určil.
V diskuzi DETOXIKAČNÍ JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.
Dobrý den, prosím o zaslání detoxikačního jídelníčku na 7 dní. Děkuji Sporyszová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena Hupková.
Dobrý den. Mám zánět tlustého střeva a prosím o sestavení každodenní jídelníček na celý měsíc. Moc děkuji
Zdroj: diskuze Detoxikační jídelníček
Pivo a dna k sobě nejdou. Pivo nízkopurinová dieta nedoporučuje, jelikož pivo zdvojnásobuje riziko výskytu dny u všech, kteří jsou náchylní k tomuto onemocnění, a to ze dvou důvodů: zaprvé zvyšuje hladinu kyseliny močové v těle a zadruhé brání tělu snadno „vypláchnout“ purin z organismu.
Zdroj: Jídelníček při dně
Jídelníček dodržovaný u dny, neboli vhodné potraviny, dovoluje jíst například mléko a mléčné výrobky (všechny kromě pikantních sýrů), všechnu zeleninu, i přesto, že některé druhy mají vyšší obsah purinů, neovlivňují průběh dny [1], a všechno ovoce. Z tuků můžete oleje, máslo, margarín a z koření lze používat petrželovou nať, majoránku, pažitku, kmín, kopr. Běžně můžete konzumovat pekárenské výrobky, mouku, těstoviny, rýži, brambory, pokud tedy nemáte redukční dietu. Všechny výše uvedené potraviny jsou u onemocnění dnou povolené, jelikož obsahují běžně ve 100 g méně než 50 mg purinových látek. Tento výčet je pouze obecný, velmi záleží na individuálním stavu a doporučení lékaře.
Doplňky stravy při dně
Lidem se dnou se někdy doporučuje užívat doplňky s vitamínem C, protože se předpokládá, že snižuje hladinu kyseliny močové. Existuje pouze jedna kvalitní vědecká studie o účinnosti vitaminu C u dny [2], která zjistila, že vitamín C má mírný účinek na snížení hladiny kyseliny močové.
Zdroj: Jídelníček při dně
Pomazánky jsou neoddělitelnou součástí stravování. Zpestří jídelníček a zasytí.
Ingredience: 60 g makrel v tomatu, 10 g rostlinného tuku, 20 g cibule, sůl, citronová šťáva
Postup: Rostlinný tuk utřeme se solí, vmícháme rozmačkané ryby a ušleháme. Přidáme nakrájenou cibulku a citronovou šťávu.
Množství – 90 g, E – 163, B – 9, T – 12, S – 5, chol – 25
Ingredience: 30 g mrkve, 30 g celeru, 50 g dietního tvarohu, 20 ml nízkotučného mléka, pažitka, sůl, citronová šťáva
Postup: Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle. Tvaroh rozmícháme s mlékem, přidáme zeleninu a na drobno nakrájenou pažitku. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou a vyšleháme.
Množství – 130 g, E – 123, B – 8, T – 6, S – 8, chol – 5
Ingredience: 50 g telecího masa, 25 g šunky, 2 g hladké mouky, pažitka, sůl, 10 g dia sterilovaných okurek, 1 g hořčice, 10 g rostlinného oleje
Postup: Telecí maso upečeme do měkka. Do šťávy z masa přidáme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše přidáme rostlinný tuk, pomleté vychladlé maso, mletou šunku, hořčici a nastrouhané okurky. Vše vyšleháme a nakonec přidáme posekanou pažitku.
Množství – 100 g, E – 196, B – 16, T – 14, S – 2, chol – 77
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.