Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

EMOCE

OBSAH

Neriskujte nedostatek spánku!

Nedostatek spánku je velmi nebezpečný. Nemá na svědomí jen nevinné zívání, ale může vážně poškodit kvalitu vašeho života. Po dobře prospané noci se váš život okamžitě zlepší. Vstáváte s lepší náladou, vaše pleť je odpočinutá a má méně vrásek. Mnoho odborníků věří, že spánek uvádí do rovnováhy náladu a emoce – během spánku totiž zpracováváme minulé události a ráno se pak budíme s lepší náladou. Ovlivňuje tedy nejen naše zdraví, ale i duševní pohodu.

Zdroj: Dostatek spánku

Poradna

V naší poradně s názvem OPLACH OVOCE ,ZELENINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Vážení,
zhruba před 50-ti lety jsem žila 3 roky v Indii.Ovoce, zeleninu i
maso jsem nejdříve umyla v ředěném hypermanganu, než jsme to jako rodina jedli.
Maso pochopitelně po tepelné úpravě.
Bohužel, už si nepamatuji, jak jsem k němu i jeho použití přišla.Přijeli jsme domů v pohodě, což se některým nepodařilo.Viz steaky apod.a to
ještě tajně - hovězí maso vozili totiž Indové pod plachtou (známé důvody).
||Proto bych chtěla vědět, zda lze i u nás v Čechách toto použít jako desinfekci,
popř.jak . A též, kde jej sehnat - nerada bych si dělala ostudu, nebo dokonce
vyvolávala nějaké emoce.
děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel nemáme k dispozici aktuální studii, která by ukazovala účinnost manganistanu draselného na nový typ koronaviru způsobujícího onemocnění CoVid-19. Víme ale o studii, která řešila účinnost manganistanu draselného na bakterie salmonely a EColi. Bylo potvrzeno, že desetiminutová lázeň v 0,1% roztoku manganistanu draselného výrazně snížila počet životaschopných mikrobů na povrchu koriandru. Přesné znění této studie je zde bmcresnotes.biomedce…
Desinfekční roztok 0,1% se připraví z 5 litrů vody a 5 gramů manganistanu draselného.
Z dalších možných prostředků, které by mohly účinně desinfikovat ovoce a zeleninu kontaminovanou novým druhem koronaviru, přichází v úvahu: 70% alkohol, peroxid vodíku a chlór. Mohou být také použity desinfekční ubrousky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oplach ovoce ,zeleniny

Biomodulační metoda

Biomodulační metoda je schopnost mysli ovlivňovat lidské zdraví. Mozek produkuje neurohormony, které jsou prostředníkem jak při přenosu objektivních informací, tak emocí a působí ve všech buňkách celého těla: v nervové soustavě, ale hlavně v krvi, v imunitním systému a ve střevech. Život je způsob bytí bílkovinných těl, jejichž podstatnou složkou je neustálá výměna látek s okolní vnější přírodou, a přestává existovat, jakmile skončí tato výměna. Nejen samotné žití, ale uvědomování si vlastního žití je pouze a jedině v prožívání, tedy v dokonalé sebereflexi všech procesů na všech úrovních existence. Člověk má jasně definovanou formu prožívání, a tou jsou emoce. Emoce, které mají dnes již vědecky prokázaný materiální korelát na molekulární úrovni. Průměrná buňka má na svém povrchu okolo 50 000 receptorů jednoho druhu, 10 000 jiného, 100 000 třetího a tak dále. Molekulární biologové jsou schopni izolovat tyto receptory, určit jejich molekulární hmotnost a rekonstruovat jejich chemickou strukturu – včetně přesného pořadí aminokyselin.

Zdroj: Biomodulační léčba

Diskuze

V diskuzi ČERNÉ KRUHY POD OČIMA PŘÍČINY, BOLESTI, ÚZKOSTI, FLEKY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Hofman.

Vážení již 3,5 roku bojuji s velmi bolestnými, křečovitými bolestmi. Jedná se o velmi křečovitou a tepavou bolest hlavy, bolesti a tiky očí, bolesti v uších a velké křečovité bolesti na hrudi v oblasti břicha a slinivky. Měl jsem zánět slinivky 3x mi dávali v nemocnici kapačky. Také se mi velmi špatně dýchá, mám pocit na zvracení, motání hlavy, beru prášky, chodím jak ke své praktické doktorce tak ke své psychiatričce. Jsem objednán k mgr Ivaně Kočové na léčbu etf a také na psychosomatické odd ve Šternberku. Ze začátku byli velmi nepříjemné bolesti tak že jsem nemohl ani nikam jít či vstát z postele a strašně jsem se potil a byl jsem každé ráno celý promočený a bylo mi fakt zle. Vše bylo mnohem intenzivnější než teď. Nicméně se pořád přemáhám. Také mám asi hepatitidu jater a chodím na kontrolu. Dělali mě biopsii. Jsem velmi nespokojený se svým životem, nebaví mě být sám, toužím po partnerce a rodinném životě, po uzdravení. Štve mě že jsem duševně nemocný mám úzkosti, které se projevují somaticky, schizotypální poruchu a možná že i deprese. Pořád se jen přemáhám a nejde to ovlivnit rozumem, jsem si toho vědom strašně mě to štve, mám strach ze smrti a hrozně se bojím všech příznaků úzkostí. Moc mě to nejde ani brečet maximální slzím pak cítím bolest očí, bolavé slzy, které jsou teplé. Hodně piji jen vodu nebo neperlivé minerálky, trochu mě bolí záda a když hýbu hlavou cítím křupání v oblasti krku. JE TO UTRPENÍ, BOLEST, NEŠTĚSTÍ, BEZMOC A TA LÁSKA A VŠE CO K TOMU PATŘÍ-POTLAČENÉ TOUHY, EMOCE, ZLOST A NENÁVIST. VŠE SE SE MNOU TÁHNE UŽ OD PUBERTY OD UČILIŠTĚ COŽ JE UŽ 25 LET!!! prosím odpovězte jsem již v koncích Jirka 43 let Broumov
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černé kruhy pod očima příčiny, BOLESTI, ÚZKOSTI, FLEKY NA OBLIČEJI

Husí kůže způsobená emocemi

Když zažíváte extrémní emoce, lidské tělo reaguje různými způsoby. Dvě nejčastější reakce, které vyvolávají husí kůži, jsou:

  • zvýšená elektrická aktivita ve svalech těsně pod kůží;
  • hluboké nebo ztížené dýchání.

Objevit se může také pocení nebo zvýšení srdeční frekvence.

Intenzivní emoce a s nimi spojené reakce, mohou být vyvolány tím, co si myslíte, slyšíte, vidíte, cítíte, vychutnáváte nebo se dotýkáte.

Husí kůže je také spojena se stavem pocitu emocionálního dojetí buď radostným, nebo smutným způsobem. Někdy to může být obojí zároveň.

Je známo, že sledování sociálních podnětů, jako je emocionální rozhovor mezi herci ve filmu, je rovněž spojeno s husí kůží, podobně jako když slyšíte píseň, která je emocionálně dojemná.

Zdroj: Husí kůže, je to normální, když se objeví třeba jen na jedné noze?

Poradna

V naší poradně s názvem ČAKRY A VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MIlada.

Slyšela jsem, že prý nějaké čakry mají mít vliv na růst a kvalitu vlasů. Chci se zeptat která z čaker působí na vlasy a jaké jsou všechny čakry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle jógínské tradice jsou čakry důležitá místa ovládající tělo i prostor mimo něj. Na těle podle této tradice existuje mnoho čaker různého řádu. Nejdůležitějších je sedm čaker 1. řádu napojených na energetickou dráhu procházející podél páteře.

Kořenová čakra

Název: Muladhara (Múládhára), kořenová čakra
Umístění: V poloviční vzdálenosti mezi řitním otvorem a šourkem, popřípadě na zadní straně děložního hrdla.
Barva: červená, rudá
Vůně: cedr, hřebíček.
Kořenová čakra je spojená se zemí, její energií a s činnostmi, které se zemí souvisí. Může to být zemědělství, ale také např. činnosti nazývané jako konzumní způsob života. Je spojena s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence jako je potřeba jíst, pít, být v bezpečí nebo v teple. Zablokovaná kořenová čakra způsobuje, že má člověk málo síly - fyzické, duchovní i duševní.

Sakrální čakra

Název: Swadhisthana (Svadhišthána); sakrální čakra
Umístění: Zadní aspekt leží u dolního konce páteře, přední aspekt nad ohanbím (centrum kříže)
Barva: oranžová
Vůně: ylang-ylang, santal.
Sakrální čakra se též někdy nazývá sexuální čakra. Sakrální čakra má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v sakrální čakře způsobuje sexuální chladnost a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje sakrální čakru.

Solar-Plexus čakra

Název: Manipura (Manipúra); solar-plexus čakra
Umístění: Zadní aspekt se nachází na úrovni solar plexu na vnitřní straně páteře, přímo za solar plexem, přední aspekt leží na solar plexu.
Barva: žlutá až zlatožlutá
Vůně: levandule, rozmarýn, bergamot.
Čakra Solar-Plexus je sídlem vůle osobnosti, citových vazeb a mentálních pochodů. Zablokování čakra Solar-Plexus vede k pocitům ztráty odvahy, porážky, ztráty svobodné vůle, vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.

Srdeční čakra

Název: Anahata (Anáhata); srdeční čakra
Umístění: Zadní aspekt je na vnitřní straně páteře přímo za středem hrudníku, přední naproti srdci.
Barva: zelená (růžová a zlatá)
Vůně: růžový olej.
Srdeční čakra je čakra lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Blokace srdeční čakry způsobuje neschopnost lásku dávat i přijímat.

Krční čakra

Název: Vishuddha (Višúddha); krční čakra; komunikační centrum (čakra)
Umístění: Zadní aspekt leží na spojnici páteře a medully oblongaty, v cervikálním pletenci přímo za krční jamkou, přední se nachází na ohryzku.
Barva: světle modrá (stříbrná, zelenavě modrá)
Vůně: šalvěj, eukalyptus.
Krční čakra má na starosti komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování krční čakry vede k neschopnosti se vyjádřit - vady řeči i prázdné myšlenky a také problémy s vlasy a chlupy.

Čelní čakra

Název: Ajna (Adžňá); čelní čakra
Umístění: Přední aspekt - na čele mezi obočím, zadní naproti na temeni hlavy (třetí oko)
Barva: indigově modrá (žlutá, fialová)
Vůně: máta peprná, jasmín.

Čelní čakra se spojuje s intuicí a duchovními silami jednotlivce. Nedostatečná funkce čelní čakry vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična.

Temenní čakra

Název: Sahasrara (Sahasrára); temenní čakra
Umístění: Je umístěna na vrcholku hlavy (jako koruna), směřuje vzhůru
Barva: fialová, bílá, zlatá, ultrafialová
Vůně: kadidlo, lotos.
Funkcí temenní čakry má být příjem energie z kosmu. Temenní čakra je sídlem božské dokonalosti v člověku. Temenní čakra se do harmonie dostane, když jsou v harmonii všechny ostatní čakry.

Zdroj: diskuze Čakry a vlasy

Význam básně a citátu ve smutečním proslovu

Citáty a básně patří na začátek smuteční řeči a dodávají jí vážný a emocionální ráz. Takovéto básnické prvky slouží k poetickému popsání člověka, který již není mezi námi, a mají být vybrány tak, aby co nejpřesněji vyjádřily osobnost a charakter zemřelé/ho. Pomáhají nám dát najevo lásku, respekt, vděk a všechny další důležité emoce, které při rozloučení cítíme. Proto je velmi důležité, abychom výběru citátu či básně věnovali patřičnou pozornost.

Zdroj: Smuteční řeč na pohřbu otce

Smuteční verše - význam

Neodmyslitelnou součástí každého smutečního oznámení jsou citáty a básně, které patří na začátek smuteční řeči a dodávají jí vážnost a emocionální ráz. Smuteční verše a citáty slouží k poetickému popsání člověka, který již není mezi námi a měly by být vybrány tak, aby co nejpřesněji vyjádřily osobnost a charakter zemřelého. Pomáhají pozůstalým dát najevo lásku, respekt, vděk a všechny další důležité emoce, které při rozloučení cítí. Proto je velmi důležité, aby výběru citátu či básně byla věnována patřičná pozornost.

Zdroj: Smuteční verše

Příčiny astmatu

Lidé s astmatem mají citlivé dýchací cesty reagující na mnoho různých věcí z oblasti životního prostředí (spouštěče astmatu). Kontakt s těmito příznaky zhoršuje astma. Níže jsou uvedeny nejčastější spouštěče:

  • infekce nebo zánět vedlejších nosních dutin, nachlazení a chřipka;
  • alergeny, jako jsou pyly, plísně, domácí zvířata a roztoči;
  • dráždivé látky, parfémy, čisticí prostředky a znečištění ovzduší;
  • tabákový kouř;
  • cvičení neboli námahou indukované astma;
  • počasí, změny teploty, vlhkost a studený vzduch;
  • silné emoce, úzkost, smích, pláč nebo stres;
  • léky s obsahem kyseliny acetylsalicylové.

Zdroj: Co je astma?

Principy stravování podle Mačingové

Prvním krokem by měla být harmonizace: Jezte do sytosti a „pijte jako duha“. Je důležité pít již od rána. Zdravé ledviny dokážou zpracovat 4 litry vody za den. Odhoďte veškerý stres. Negativní emoce totiž odčerpávají potřebné prvky z těla. Největší strašák a důvod, proč lidé hubnou jen s těžkostmi, spočívá často v tom, že je ovládá myšlenka na nechutnou stravu plnou zeleniny, po které stejně nic neshodí.

Druhým krokem by mělo být vyloučení potravin, které nevyhovují vaší krvi.

Třetím krokem je, že nebudete v rámci jednoho jídla kombinovat sacharidy a živočišné bílkoviny. Tato zásada se netýká celého dne.

Zdroj: Zhubněte jednou provždy 2

Negativní emoce

Zhoršující se stav jater a sleziny vede ke vzniku negativních emocí. Játra jsou místem, kde se ukládá hněv a frustrace, proto je důležité, aby se člověk při léčbě zaměřil na transformaci hněvu na radost. Existuje mnoho důvodů vzteku. V tomto případě naštěstí existují i rostliny, které proti napětí a rozčilení pomáhají, například řepík lékařský, buk, čekanka a víno.

Ve slezině se ukládá zášť a hořkost. Slezina je spjata s lymfatickým systémem. Při léčbě sleziny se musíte zaměřit i na odstranění zášti a hořkosti. Velmi vhodné jsou k tomu květinové esence. Nejideálnějším řešením je čekanka, která je určena k léčbě průduškových problémů.

Zdroj: Rady na domácí léčbu jater a sleziny

Svědění hlavy a lupy

Svědění pokožky a šupinky kůže, lupy, jsou kousky odumřelé kůže. Někteří odborníci vidí příčinu v jediné věci, jiní zmiňují působení více faktorů najednou. Příčiny jsou: vypjaté emoce, stresové situace, prodělané trauma, nedostatek vitamínu B2, nadměrná činnost mazových žláz, maštění hlavy (zde má patrně vliv i hormon testosteron), vysušení vlasů (časté mytí, vysušující vlasové přípravky), plísně napadající kůži, snížená imunita, genetika, vrozené dispozice, přítomnost v rodině, jiné kožní onemocnění (například lupénka, psoriáza), kvasinková infekce. Dnes existuje na trhu celá řada účinných prostředků pro nesvědivý vlasový porost, informujte se ideálně v lékárně. Léčba by však neměla znamenat jen zakoupení drahé vlasové kosmetiky, ale též změnu stravy (zdravá výživa).

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Účinky jasmínového oleje

Jasmín má pozitivní vliv na pleť suchou, dehydrovanou nebo křehkou, protože napomáhá hojení a regeneraci pleti a posiluje její vlastní obranyschopnost. Jasmínový olej má rovněž dezinfekční účinky, zabraňuje infekcím a pomáhá při ekzémech.

Jasmín napomáhá harmonizaci ženských orgánů, reguluje menstruační cyklus a uvolňuje křeče. Ulevuje též při premenstruačním syndromu.

Jasmín dokáže zklidnit mysl při úzkostech či depresích a vyvolat kladné emoce. Zmírňuje také stres, hněv nebo fyzickou bolest, jelikož má prokazatelné sedativní účinky. Odstraňuje nespavost a působí jako silné afrodiziakum.

Těhotné ženy by se měly jasmínu vyhýbat téměř až do samého konce těhotenství. Na konci naopak dokáže jasmínový olej usnadnit porod a ulevit od bolestí. Dále stimuluje tvorbu mateřského mléka a pomáhá i při poporodních depresích.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba

Příčiny překyselení organismu

Překyselení organismu způsobuje hlavně strava. Ta je vždy základem pevného zdraví a příčinou nemocí. Dále jsou to nadměrná fyzická námaha, která vytváří velké množství kyseliny mléčné, kterou tělo nestačí odbourávat, hladovění, drastické hubnutí, zejména z omezení příjmu sacharidů a nadměrného příjmu bílkovin, a také rychlé odbourávání tuků. Dále metabolické a hormonální poruchy, cukrovka, onemocnění ledvin, které nezvládají vylučovat škodlivin z organismu, sedavý způsob života a sedavé zaměstnání v uzavřeném prostoru. To způsobuje mimo jiné únavu a bolest hlavy, a proto je po práci vhodný pohyb na čerstvém vzduchu, který okysličí krev. Také průjem, při němž se z těla vylučují zásadité látky. Nemoci ledvin, dýchací choroby a střevní problémy. Z psychiky tento problém způsobují negativní emoce (strach, hněv, závist) a také stres.

Zdroj: Alkalická dieta

Průběh terapie

Na první terapii je vám vysvětlen postup, jak se bude pracovat. V první části sezení dojde ke sdělení problému, prozkoumají se všechny jeho aspekty, kdy, jak a proč vznikl, proberou se zejména negativní emoce, které s problémem souvisejí. Ve druhé, praktické části sezení, se ťukáním konečky prstů na akupunkturní body na obličeji, hrudníku a ruce spolu s aktivizací problému odstraní jednotlivé aspekty daného problému, čímž dojde k trvalé úlevě. U mnoha klientů tento způsob terapie napoprvé vzbuzuje údiv, často i úsměv, obvykle se však opravdu rychle přesvědčí o jejím účinku. Velmi často jsou k nastartování pozitivního způsobu myšlení a vlastně i konání klienta využívány afirmace neboli záměry, jež ve spojení s EFT fungují velmi dobře. Počet terapeutických sezení je zcela individuální, často se podaří problém velmi zmírnit, či dokonce zcela vymazat již při jediném sezení, složitější potíže, jako například chronické či vážné zdravotní problémy, vyžadují sezení více.

Zdroj: Terapie EFT

Závislost na Xanaxu

Používání léků ze skupiny benzodiazepinů může vést ke vzniku návyku a emocionální/fyzické závislosti na tyto přípravky. Riziko závislosti se zvyšuje s dávkou a délkou léčby; může být vyšší u pacientů se sklonem k zneužívání alkoholu či léků. Závislost na lécích se může vyskytnout i při doporučených dávkách. Zvýšené riziko závislosti na lécích se projevuje rovněž při kombinované léčbě více benzodiazepiny.

Příznaky z vysazení: při rozvoji závislosti by náhlé vysazení léku mohlo vyvolat abstinenční příznaky. Ty mohou zahrnovat bolest hlavy, svalů, nadměrnou úzkost, napětí, neklid, zmatenost, podrážděnost a nespavost. V závažných případech se mohou vyskytnout i: pocit nereálnosti, pocit odcizení a nepřirozenosti ve vztahu k okolí či sobě samému, citlivost na zvuk, znecitlivění a brnění končetin, přecitlivělost na světlo, hluk a fyzický kontakt, halucinace nebo epileptický záchvat.

Dlouhodobé užívání vymazává přirozené lidské emoce a radost z prožívání života.

Během ukončování léčby přípravkem XANAX vám bude dávka snižována pomalu, nejvýše o 0,5 mg každé 3 dny. Někteří pacienti mohou vyžadovat i pomalejší snižování dávky.

Zdroj: Xanax

Muž Beran žena Vodnář: Úroveň porozumění

Osobnost muže Berana je velmi výrazná a upřímná jako otevřená kniha a stěží uchovává nějaká tajemství. Má vysoce impulzivní povahu a dělal by věci bez rozmýšlení. Jeho chování může snadno vypovídat o jeho emocích a myšlenkách. Na druhou stranu, žena Vodnářka je docela introvert a své emoce nedává příliš snadno najevo. Nejlepší pro oba je, že se neradi nudí a tady se jim dobrodružná povaha Berana hodí. Vodnář oceňuje intelektuální a zajímavé rozhovory, takže pokud možno, muž Beran potřebuje být tím, kdo jí dokáže poskytnout to samé, aniž by jeden druhému plýtval mnoho času. Naštěstí nikdo z nich nevěří v překračování hranic a tato společná vlastnost jim pomůže vybudovat důvěrnější vztah. Oba milují být nezávislí a najít si své vlastní cesty v životě a tento společný rys je k sobě také silně přitahuje. Beran rád se pohybuje v konkurenčním prostředí, kde jsou jeho talenty zpochybňovány a jeho houževnatost je ceněna nebo obávána. Na druhou stranu vodnář má vřelou a laskavou povahu. Budou mít určité potíže se sdílením svých osobních zájmů. Naštěstí mužům Vodnářům nevadí, když se jejich partnerky neoddávají jejich snahám, protože také rádi tráví kvalitní čas o samotě. Muž Beran je egoista a ve skutečnosti nebude hledat obdiv nebo uznání za svá vítězství.

Zdroj: Beran a vodnář v posteli

Paralen a Pradaxa

Paralen je možné krátkodobě souběžně užívat s lékem Pradaxa.

Nežádoucí účinky Paralenu

Paracetamol je pod různými názvy (v České republice Paralen, Panadol či Coldrex) nejprodávanějším lékem ve Francii. Paracetamol má však jednu nepříjemnou vlastnost a tou je relativně ostrá hranice mezi léčebnou a jedovatou dávkou. To znamená, že se jím lze snadno předávkovat. Každým rokem zaznamenávají toxikologové případy otravy malých dětí, jejichž rodiče je předávkují paracetamolem, obvykle tak, že jim koupí a najednou podají několik léků s různými názvy (s hloupou představou, že tak „chřipka zmizí z těla ven rychleji“), které však obsahují stejnou účinnou látku. Otrava je velice zrádná, může skončit selháním jater a smrtí. Je proto třeba úzkostlivě dodržovat dávkování a nekumulovat tutéž látku podáváním několika přípravků najednou. Udává se, že smrtelné mohou být již dávky 3 g u dětí, 7 g u dospělých a 4 až 6 g u alkoholiků. Jedna tabletka obvykle obsahuje 500 mg, lze si tedy snadno dopočítat, že životu nebezpečný může být i relativně malý počet tabletek (například šest u dětí).

Rizika paracetamolu při běžné dávce obvykle zůstávají malá. Předepisující lékaři by ovšem měli brát v úvahu individuální reakci pacienta na paracetamol a sledovat zvýšenou toxicitu spojenou s pravidelným i častějším užíváním ve standardním dávkovacím rozmezí pro léčbu bolesti.

Wikipedie uvádí, že paracetamol je ve vyšších dávkách a v kombinaci s alkoholem hepatotoxický (jedovatý pro játra), v běžných dávkách se může objevit i alergická kožní reakce. Jeho antidotem je acetylcystein, který ale neprochází přes placentární bariéru. Toto je důležité v případě předávkování, kdy dochází k selhání jater u matky i plodu. Acetylcystein se nemůže dostat k játrům plodu a chránit je. Otrava způsobená předávkováním paracetamolem je jednou z nejčastějších příčin akutního selhání jater. Pacient do několika dnů umírá a zachránit ho lze pouze rychlou transplantací jater. Experimentální studie naznačují, že paracetamol tlumí nejen bolest, ale i emoce, a to negativní i pozitivní. Laicky řečeno, lidé vnímají po podání paracetamolu radost, smutek i jiné emoce méně výrazně. Vědci se pokoušejí zjistit, jakým mechanismem ke změně emocí dochází. Paracetamol způsobuje také snížení plodnosti. Během těhotenství může zavinit pokles pohlavních hormonů, což způsobí narušení vývoje dítěte v děloze.[1]

Zdroj: Pradaxa a Paralen

Rakovina jater alternativní léčba

Když se objeví nádor jater, doporučuje alternativní léčba půst. Ten může mít několik podob. Zaprvé může jít o čistý půst pouze o vodě (čisté, bez minerálů). Půst podle Rudolfa Breusse obnáší pití čerstvých zeleninových šťáv (červené řepy 300 g, karotky 100 g, celerové hlízy 100 g, červené ředkve 30 g).

Další forma půstu je takzvaná močová, při které se až do vyléčení pije vlastní moč a voda. Ne každý je však schopen takových razantních kroků, a proto někdy za úspěch považujeme i vyloučení škodlivých, kyselotvorných potravin z jídelníčku, což jsou živočišné tuky, cukr, mléko a mléčné výrobky, káva, alkohol a další. Rakovina žije jen z pevných částic potravy, kterou člověk přijímá, zvláště z rostlinné nebo živočišné bílkoviny. Takže pro úplné vyléčení je dlouhodobý půst prakticky nevyhnutelný. Podle alternativní medicíny je rakovina především nemocí duše, i když se projevuje v těle. Takže pokud nemocný nezmění svoje postoje, neodpustí, nepřizná si dávno potlačené emoce, nesmíří se a podobně, nepomůže mu vůbec nic a nikdo. Bohužel medicína svoje veškeré úsilí vynakládá na řešení hmotného projevu a nevěnuje pozornost zraněné duši. Člověk, který je plný strachu, je ochoten udělat všechno, aby se vyléčil. Otázkou je, na které informační vlně se nachází a jakou léčbu si zvolí.

Zdroj: Rakovina jater


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP