Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

EXTRAKT ZE ZELENÉ KÁVY

OBSAH

Zelená káva cena

Extrakt ze zelené kávy, který je účinný i při hubnutí, je nejlepší zakoupit v kapslích. Zde je uveden odkaz obchodu, kde se dá extrakt ze zelené kávy bezpečně koupit: zelená káva cena.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zina.

Vydírače peněz a je to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Vyhozené peníze !!!! Souhlasím s předešlými příspěvky - je to jen další reklamní podvod a způsob jak vytáhnout z lidí nemalé peníze! Green - Coffe a "zázračné" zhubnutí = po měsíci ani kilo a vrácení peněz - podvod. Naletěla jsem a stydím se.

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Zelená káva užívání

Extrakt ze zelené kávy lze zakoupit jako tobolky či tablety, také je možnost zakoupení v různých dávkách, většinou je doporučená dávka 400mg dvakrát denně. Zatím nejsou známé žádné vedlejší účinky zelené kávy. Ovšem kofein přítomný v zrnech zelené kávy, může mít podobný účinek jako šálek silné kávy, což může u některých lidí způsobit nervozitu. Jako u každého doplňku stravy je dobré poradit se svým lékařem, před zahájením užívání doplňků ze zelené kávy, hlavně v případech, když víte, že jste citlivý na kofein nebo léky.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Příde hlúpý, on to kůpí........ je to stejná pitomost, jako všechny ostatní "zázračné" přípravky na hubnutí. Užívám to tři týdny a utloukla bych se po sladkém. Jezdím pravidelně na kole a střídám to s chůzí s treking hůlkami. Výsledek je nulový. Divím se sama sobě, že jsem nalatěla na ohrkané reklamní bláboly.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viktorie.

Vyhozené peníze krávě pod ocas!!! Další reklamní podvod a způsob jak vytáhnout nemalé peníze!!!! A to hooodně hlídám strávu, piji denně 2 litry vody apod. Silně pochybuji o tom že někdo napíše že zhubl/la. Prodejce těchto produktů bych zavřela na 100 let – podvodníci!!!
Nekupujte tento šmejd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Vedlejší účinky zelené kávy

Extrakt ze zelené kávy lze zakoupit jako tobolky či tablety. Doposud nejsou uváděny žádné vedlejší účinky zelené kávy jako takové. Obsažený kofein ovšem může mít nežádoucí účinky stejné jako kofein v silné kávě. To znamená, že pacienti, kteří nesmí konzumovat kofein obecně, by neměli užívat ani doplňky stravy s obsahem výtažku ze zelené kávy.

Nedoporučuje se tak užívání přípravku těhotným a kojícím ženám, dětem do 16 let, osobám s vážnějšími srdečními či cévními chorobami, s vysokým krevním tlakem nebo pacientům s diabetem 1. typu.

Zelená káva je velmi močopudná a zásadně odvodňuje tělo. Vedlejší účinky při užívání extraktu zelené kávy jsou relativně malé. Několik studií provedlo test účinnosti extraktu ze zelené kávy na hubnutí a nebyl zjištěn jediný případ vedlejších účinků.

Tento extrakt ze zelených (přírodních, syrových a nepražených) kávový zrn je tedy naprosto přírodní. Zdravotní experti tvrdí, že pokud se jedná o kvalitní produkt, je jeho konzumace naprosto bezpečná. Existují pouze zmíněné negativní dopady spojené s obsahem kofeinu.

Extrakt, který si koupíte, musí pocházet z vysoce kvalitních zrn. Extrakt by měl obsahovat minimálně 45 % GCA (zelené kávy antioxidační) nebo kyselinu chlorogenovou. Pokud zjistíte, že extrakt obsahuje ingredience jako uhličitany nebo sírany, tak produkt nekonzumujte, bude mít negativní vedlejší účinky.

Zdroj: Způsobuje zelená káva překyselení organismu

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Souhlasím s Gábinou.Užívám 2týdny,váha nešla dolů ani o deko a sladké bych jedla od rána do večera.Stydím se někomu přiznat,že jsem na to naletěla a ještě za takové peníze!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gábina.

Taky raději mlčím :) Kámoška by se mě zeptala, jestli nemám švába na mozku :D

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Zelená káva, kde ji koupit?

Zelená zrnka kávy, která se pro výrobu zelené kávy používají, jdou těžko odtrhnout od kávovníku, a proto je sběr zelené kávy prováděn ručně, podobně jako vzácný čaj. Tím je omezeno množství takto produkované zelené kávy. Není tedy možné si zelenou kávu koupit kdekoliv v sámošce, ale je třeba navštívit specializovanou prodejnu kávy, kde zelená káva bývá k dostání. Nejlepší jsou prodejny s vlastní pražírnou, kde vám kávu i na počkání upraží. Tím dostanete naprosto prvotřídní kvalitu. O kávě jak je známo, tak nestárne, dokud není vypražená. Po vypražení je každý den znát na její chuti i účincích. A ptáte-li se jestli koupit zelenou kávu jako zrnkovou anebo jako instantní, tak platí předešlé pravidlo o stárnutí kávy. Zelená káva bude nejdokonalejší právě upražená a namletá těsně před přípravou vašeho oblíbeného šálku.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Diskuze

V diskuzi PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

holky zkousely jste nektera www.dotankoch.sk/mar… ? Ohlasy jsou dobre, ale prece jen je to dost penez..:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Terezageko.

Dobrý den.
Já za sebe ještě mohu doporučit tento ze zelené kávy od Larens www.tvaratelo.cz/mas…
Já ho používám na strie a super.

Zdroj: diskuze Peeling

Zelená káva jako lék

Pokud hodláte pomocí zelené kávy zhubnout, tak je třeba začít vnímat každý takový šálek jako léčivý lektvar a ke kávě se i jako k léku chovat. Znamená to tedy, že je třeba lektvar z kávy užívat pravidelně a konstantním množství. Nejlepší skladba je jeden šálek ráno, druhý po obědě a třetí při večeři. Kdo by po večerním šálku nespal, tak večerní šálek zelené kávy přesune na pozdní odpoledne. Tento časový rytmus je třeba dodržet, neboť kofein ovlivňuje průběh spalovacích biorytmů v těle a při této časové skladbě se dosahuje nejlepších výsledků u hubnutí. Šálky kávy by měly být připravovány ze stále stejného množství mleté nebo instantní kávy.

Zrnka kávy

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA PODVOD V LÉKÁRNÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Láďa.

Rozhodně je lepší užívat zelenou kávu v tabletách nežli ji pít. Můžete si tak vychutnat během dne skutečnou praženou kávu a nepřemáhat se chutí zelené kávy, která spíš chutná jako čaj a navíc v tabletách je více extraktu ze zelené kávy a je tedy účinnější na detoxikaci i hubnutí.Souhlasím ale s tím, že sedět u televize, jíst a čekat, že vše přijde samo, je nesmysl. Musíme se trochu víc pohybovat a píc více tekutin,pak to bude učinkovat jako toúčinkuje u mne. Za měsíc bez problému 5 kg-nic násilného, vše postupně. Hlavně tablety užívat tak 20-30 minut před jídlem 2-3 x denně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Halina.

Zdravím všechny musím říct ,že jsem věčná dietářka a vyzkoušela jsem všechno možné i Zelenou kávu nejenom ,že mi vůbec nepomohla ,ale navíc mi po ní bylo špatně . Nakonec jsem se obrátila na výživovou poradkyni a musím říct jsem nad míru spokojená jak s přátelský přístupem tak i světe div se mám už 15 kg dole cca po 3 měsících :) Cítím se daleko lépe a všem mohu jen doporučit . Tak jukněte mě moc pomohla www.centrum-redukce-…

Zdroj: diskuze Zelená káva podvod v lékárnách

Výhody zelené kávy

Přestože si většina lidí dokáže představit výrobu kávy z pražených mletých zrnek, což je naprosto pochopitelné, ale jen málo lidí si uvědomuje její zdravotní přínos, který je převzat ze zelených kávových bobů, a který umocní vaše hubnutí během několika týdnů.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Je zelená káva zelená?

Mnoho lidí si myslí, že zelená káva je po uvaření zelená, ale není to pravda. Zelená káva je nazývána zelenou proto, že se k její výrobě používají nedozrálé zelené plody kávy. V takových plodech je již téměř zcela vyvinuto semeno, které se z plodu vyndá, usuší a následně upraží, čímž vznikne hnědé až černé zrnko, které je vzhledově srovnatelné s běžnou kávou. Zelená káva má obvykle zrnka o něco menší, než je zvykem, protože se sbírá ještě ne zcela dozrálá. Nápoj, nebo léčivý lektvar ze zelené kávy je hnědý a vypadá jako kterákoliv jiná káva.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA KOJENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana Koplikova.

Dobrý den. Můžu pit zelenou kávu při kojení. Na obalu mé zelené kávy je uvedeno,že je bez kofeinu,což je v rozporu s uvedeným textem. Jak to? Děkuji,Koplikova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zelená káva kojení

Hubnutí pomocí zelené kávy

Zelená káva jsou kávová zrna v jejich syrové, nepražené podobě. Normálně se boby musí dále pražit, aby z nich mohla být uvařena chutná černá káva. Jenže podle studií bylo prokázáno, že právě tyto zelené kávové boby můžou výrazně pomoci při hubnutí. Výsledky studie na zelenou kávu jsou velmi slibné, protože označují zelenou kávu jako jeden z nejlepších přírodních doplňků na spalování tuku.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ZPOMALENI STARNUTI DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lida.

tablety ze zelene kavy pusibi na dlouhovekost a zpomaluji starnuti pokozky! ja si je objednavam z hubnuti-bez-diety-a-…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na zpomaleni starnuti diskuze

Zelená káva jako přírodní spalovač tuků

Stále je kladena otázka, proč zelená káva je tak efektivní, jako potravinový doplněk. Ukázalo se, že existuje řada důvodů, proč tomu tak je. Čistý extrakt zelených kávových zrn obsahuje kyselinu chlorogení a jiné podobné polyfenolické látky, které působí jako silné antioxidanty. Pokud jsou kávová zrna pražena, tak je obsah kyseliny chlorogení výrazně snížen, a tím jsou sníženy i zdravotní výhody, nežli v její syrové a nepražené podobě. Jinými slovy, zelená kávová zrna mají mnohem více antioxidantů nežli pražená kávová zrna. I když je zelená káva užitečná v boji proti volným radikálům v našem těle, tak zároveň může snížit hladinu glukózy v krvi, snížit krevní tlak a zabránit hromadění viscerálního (vnitřního) tuku v těle. Vnitřní tuk se většinou hromadí v oblasti břicha a obklopuje srdce, játra, slinivku a ledviny, což může vést k vážným zdravotním problémům, jako je cukrovka, kardiovaskulární choroby a některé formy rakoviny. Skutečností je, že extrakt ze zelené kávy zabraňuje hromadění vnitřního tuku v těle a tím patří mezi efektivní dietní doplněk.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

KOupila jsem si v pondělí ten výtažek ze zeleného čaje a citím se dobře a nemám chut na sladké .Po kolik dnech zažnu hubnout ,piji hodně vody omezuji sladké .Mám to na měsíc jsem na zvědavá na výsledky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Zelená káva a její účinky na lidské zdraví.

Výzkumem bylo potvrzeno, že zelená káva má příznivé účinky na hladinu krevního cukru. Zelená káva totiž zpomaluje vstřebávání glukózy do vašeho organismu a přispívá tak k vyrovnané hladině cukru (glukózy) v krvi. Díky tomu se zmenší i chuť na sladké a podpoří se tak dietní program. Dále jako každá káva, tak i káva zelená v sobě obsahuje kofein, který zrychluje metabolizmus a urychluje tak získávání energie ze stravy, popřípadě z tukových zásob, a tím taktéž pomůže při hubnutí. Zelená káva v sobě snoubí obé tyto vlastnosti.Proto je zelená káva pro hubnutí vhodnější než klasická káva z červených kávových plodů.

Další příznivé účinky zelené kávy na lidský organismus:

  • Zelená káva zpomaluje proces stárnutí a je tedy vhodná jako anti-aging potravina.
  • Zelená káva pomáhá lépe překonat únavu.
  • Pitím zelené kávy se omezuje ucpání cév.
  • Zelená káva je podpůrná při detoxikaci těla.
  • Zelená káva zlepšuje imunitní systém.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Diskuze

V diskuzi KAVA NA ZHUBNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

jeste se chci zeptat jestli jste nektera sehnala zelenou kavu nekde v obchode {nemyslim tabletky!} Shanela jsem ji ale bez vysledku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Elena Hromasová.

Ahoj, zelenou kávu zakoupíte téměř ve všech NC i menších obchodech. Cena v akci + - 100,- jinak kolem 169,- Ovšem není 100 % ze zelené kávy, je to směs zelené a pražené. Já ji kupuji již dlouho, je poměrně silná, ale chutná. Výrobce je Nescafé GREEN blend, instantní káva ve sklenici a zeleným víčkem. Jezdím hodně do Francie a Německa, ale myslím, že na trhu je puze tato jediná. Elena

Zdroj: diskuze Kava na zhubnuti

Mletí kávy

Pro každý způsob přípravy kávy je důležité mít jinak umleté kávové zrno. Pro přípravu tzv. turecké kávy je nejvhodnější pudrová konzistence. Jemně mletá káva je ideální pro přípravu espresa. Velmi hrubě mletá kávová zrna se hodí pro přípravu kávy překapávané. Ale pozor! Pokud necháte kávu mlít příliš dlouho, káva se může připálit a zhořknout. Obecně platí pravidlo, že čím rychlejší je způsob přípravy kávy, tím by měla být konzistence jemnější. Ideální je mlít kávová zrna těsně před přípravou kávy, pak se dokonale rozvine chuť a aroma.

Zdroj: Jak připravit šálek dobré kávy

Která káva je na hubnutí?

Vědci se ve svých výzkumech soustředili na vliv kávových zrn na organismus člověka. Během výzkumu také měnili vývojové stádium plodu při sklizni. Pro výrobu naší oblíbené pražené kávy robusta nebo arabica normálně sbíráme plody, když mají červenou barvu. Vědci ale vypražili kávová zrna, která byla při sklizni ještě zelená, jako by nebyla ještě zralá. Jejich výzkumy zjistily, že takzvaná zelená káva má mnoho užitečných vlastností pro lidský organismus. Především je to, v zelené kávě hojně obsažená, kyselina chlorogenová a polymerické fenoly, které patří mezi nejsilnější antioxidanty.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Co ještě nevíte o přípravě kávy?

  • Své aroma a chuť si mletá pražená káva uchová nejlépe, když ji budete skladovat v těsnících porcelánových, skleněných nebo kovových dózách při teplotě 2-4 stupně Celsia (ideálně v chladničce).
  • Věděli jste, že u správného espresa nesmí chybět tzv. čepička z husté pěny na povrchu? Pěna by se na šálku kávy měla udržet i po zamíchání lžičkou.
  • Kvalitu espresa si můžete vyzkoušet i tzv. cukrovým testem – sypký cukr by se měl na pěně kávy udržet cca 10vteřin.
  • Káva z tvrdé vody je hořká! Tvrdá a velmi tvrdá voda (oblasti s tvrdostí vody III a IV) není vhodná k přípravě kávy. Vápník rozpuštěný ve vodovodní vodě váže citlivé aromatické látky kávy, takže káva chutná hořce.

Zdroj fotografií: Tschibo a Nespresso

Zdroj: Jak připravit šálek dobré kávy

Cibulový extrakt – video

Video, na kterém je vidět postup domácí výroby cibulového extraktu.

Zdroj: Cibulový extrakt

Zvracení zelené šťávy

Barva zvratků se často mění, jak tělo postupuje každou fází základního onemocnění. Například zvracení v důsledku žaludeční chřipky může začít jako zelené nebo žluté a přejít do oranžové.

Zelené zvratky se objevují u těchto onemocnění:

  • reflux žluči;
  • otrava jídlem;
  • gastroenteritida;
  • chřipka;
  • selhání jater;
  • migréna;
  • ranní nevolnost.

Zdroj: Zvracení zelené vody


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP