Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GUARANA ÚČINNÉ LÁTKY

OBSAH

Co je to guarana?

Semena této dřevnaté liány obsahují 5% kofeinu, což je zhruba dvojnásobek oproti množství kofeinu v kávových zrnech. Guarana má nejvyšší obsah kofeinu v celé rostlinné říši. Plody se tradičně používají jako stimulant a afrodisiakum.

Guarana obsahuje

  • kofein,
  • theofylin,
  • theobromin,
  • vitamin C + vitaminy skupiny B a jiné látky.

Zdroj: Guarana silný životabudič z Amazonie

Diskuze

V diskuzi GUARANA. ŽIVOTABUDIČ Z AMAZONIE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindra.

tato bylina je opravdu prinosem, protoze neobsahuje pouze kofein ale take guaranosidy coz jsou latky prodluzujci ucinky kofeinu a samy o sobe jsou povzbuzujici ale ucinky ktere uvadite jsou ucinky jsou informace dobre pro obchod.Prosim uvedte nezavisle zdroje ktere vase tvrzeni potvrdi Zil jsem kde je guarana a tak vim o cem mluvim dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Guarana. Životabudič z Amazonie.

Kde ji najdeme?

Guarana se dnes často přidává do různých energetických stimulantů, nebo ji zakoupíme v tobolkách. Aby účinek guarany přetrval déle (několik hodin), je obyčejně podpořen dalšími extrakty z rostlin.

Zdroj: Guarana silný životabudič z Amazonie

Diskuze

V diskuzi GUARANA. ŽIVOTABUDIČ Z AMAZONIE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindra.

tato bylina je opravdu prinosem, protoze neobsahuje pouze kofein ale take guaranosidy coz jsou latky prodluzujci ucinky kofeinu a samy o sobe jsou povzbuzujici ale ucinky ktere uvadite jsou ucinky jsou informace dobre pro obchod.Prosim uvedte nezavisle zdroje ktere vase tvrzeni potvrdi Zil jsem kde je guarana a tak vim o cem mluvim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kapitan.

To je reklama. :armati42:

Zdroj: diskuze Re: Guarana. Životabudič z Amazonie.

Káva nebo guarana?

Kávová zrna jsou rychlým a chutným zdrojem energie avšak jejich zpracování je o něco méně šetrné než v případě plodů guarany. Pražením kávových zrn dochází k uvolňování karcinogenních látek. Guarana je tedy – co do obsahu kofeinu - více než plnohodnotnou náhražkou kávy.

Zdroj: Guarana silný životabudič z Amazonie

Proč je guarana lepší než káva?

Guarana má mnoho prospěšných účinků, podobně jako káva, ale oproti kávě má tyto výhody:

  • Nepřekyseluje žaludek a nedráždí ho.
  • Kofein se uvolňuje postupně po dobu 4-5 hodin a tedy působení guarany je delší než u kávy.
  • Zvyšuje fyzickou i duševní výkonnost a snižuje pocit vyčerpanosti.
  • Omezuje pocit hladu, zrychluje metabolismus, trávení a spalování tuků.
  • Je účinná proti migréně, snižuje bolesti snižuje únavu svalů.
  • Mírně zvyšuje krevní tlak.
  • Má příznivé účinky na potenci a mozkovou činnost.
  • Má afrodiziakální vlastnosti.

Zdroj: Guarana silný životabudič z Amazonie

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK TRAMAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema Bartoňová.

Dobrý den, ještě bych se chtěla zeptat, jestli mohu kombinovat
lék tramal s lékem sorbifer durules

Děkuji EB

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Sorbifer Durules má dvě účinné látky vitamín C a síran železnatý. Na obě tyto látky jste se ptala ve svém předchozím dotazu. Lék Sorbifer Durules lze užívat společně s lékem Tramal.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Tramal

Krémy s čistými polyfenoly z citrusů

Jak blahodárně působí na naši pokožku čisté polyfenoly z citrusů? Polyfenoly jsou látky, které jsou rozpustné ve vodě, ale naše pokožka je pokryta ochranným filmem z tuku, takže tyto látky se jen velmi obtížně vstřebávají do pokožky. Z toho vyplívá, že pokud se tyto drahé látky nevstřebají do pokožky, tak v ní nemohou ani nijak působit. Existuje zde ale možnost, že se tyto látky mohou v omezeném množství dostat do pokožky prostřednictvím potních žláz nebo podél chloupků a v těchto místech by pak mohly trochu působit.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem MOSPILAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Bohatý.

Může mi někdo vysvětlit proč na internetu nenajdu ředění postřiků a jsem odkázán na příbalový leták který už nemám? Připadám si jako debil ......

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejlepší databáze postřiků je na adrese www.agromanual.cz/
Tam najdete podle účinné látky poměry ředění i ochranné lhůty.

Zdroj: diskuze Mospilan

Vedlejší účinky L-Recapinu

Látky obsažené v L-Recapinu jsou vysoce účinné. Biolátky v něm obsažené nemají žádné vedlejší účinky. L-Recapin byl úspěšně testován při vypadávání vlasů u mužů. Kombinací tonikum a šampon docílíte silnějších a hustších vlasů a při trvalém a pravidelném používání dosáhnete optimálního účinku.

Zdroj: L-Recapin

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BONA.

Můžete mi sdělit, zda může tento lék předepsat obvodní lékař, když nebudu požadovat doplatek.
Kolik stojí bez doplatku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bez předpisu je volně k dostání Condrosulf 400. Je to sice poloviční obsah účinné látky, ale můžete ho mít hned. Tady je vidět cena léku Condrosulf 400: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 doplatek

Krémy s kolagenem.

Kolagen je bílkovina, která způsobuje elasticitu kůže. Kolagen je ale obrovská molekula a buňky kůže jsou schopny propouštět jen látky s molekulami mnohem menšími. Nějakou takovou obrovskou molekulu nejsou schopny vůbec vstřebat. Účinek kolagenu z krému nebude tedy tolik výrazný, jak se o něm často mluví. Mnohem výraznější omlazení kůže se dosáhne pomocí kolagenu, který je do těla podáván stravou, například doplňkem stravy s názvem Colafit.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem PUKLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Mohu přípravek Actara - na puklice použít i v obytném prostoru - obýváku ?
Mám je na fíkusu benjamínku - vzrostlý stromek a na postřik venku je nyní zima.
Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Actara se v domácím prostředí používá jen jako zálivka. Je to proto, abyste předešla otěru účinné jedovaté látky z listů na kůži člověka. Normálně nařeďte podle návodu a tekutinou pak rostlinu zalijte. Ona si natáhne účinnou látku přes kořeny do celého systému a vydrží v ní asi měsíc a půl.

Zdroj: diskuze Dendrobium nobile přesazování

Krémy s koenzymem Q10

Koenzym Q10 se v pokožce uplatňuje při opravných procesech buněk. Krémy s obsahem Koenzymu Q10 jsou pro pokožku velice prospěšné. Koenzym Q10 se výborně uplatňuje při hojení červené ranky po akné, také je výborný na spáleniny a po ustoupení ekzému.

Foto: Wikimedia Commons

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem KOMBINACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kotikova.

Děkuji za radu ohledně kombinace léků,ano za radu,ano vím ,že zdravý pohyb je základ,jenže v současné době mé problémy s kolenem mě nedovuluji pohyb,těším to s ortopedem,
Bohužel již týden jsem nespala a opravdu si nevím rady... spánek chybí! Jsem opravdu zoufalá,prostě neusnu ať dělám co dělám...

Za případnou radu děkuji.
Eva Kotikova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V tom případě se zkuste obrátit na svého ošetřujícího lékaře a požádejte ho o předpis na lék Trittico. Lék Trittico by mohl přesně vyřešit vaše problémy s depresemi i se spánkem. Jde o moderní lék s výbornými účinky poskytující úlevu při úzkosti, pocitech napětí, neklidu a právě při poruchách spánku. Lék je velmi dobře snášen a pro minimum nežádoucích účinků je vhodný pro starší pacienty. Tablety jsou uzpůsobeny k postupnému uvolňování účinné látky do organizmu, což přispívá k rovnoměrné hladině léčivé látky v krvi. Další výhodou je, že lék není návykový.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kombinace

Hydratační krémy

Ze zkušeností s hydratačním krémem víme, že po natření se na určitou dobu zvedne hydratace pokožky nebo se projeví vypnutí kůže (tonus), ale tento účinek netrvá příliš dlouho. Tyto nejlepší a uspokojivé hydratační účinky výsledky se dají pozorovat u krému Eucerin hyaluron filler sérum. Tento krém od firmy Eucerin je účinný, protože obsahuje humectant. Humectant je zvlhčovadlo a používá se především v potravinách a také v kosmetických výrobcích, které mají pomoci udržet vlhkost. Tyto látky se obecně nazývají hygroskopické, což znamená, že jsou schopny absorbovat z okolí vodu. Jelikož voda má v kůži důležitý význam, je účinek tohoto krému, v podobě pozdržení vody v kůži, prospěšný.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem POÚŽITÍ LEKU ELIQIST S PŘÍPRAVKEM ATLET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rouha Václav.

Dobrý den prosím o sdělení zda je možné když uživám eliquis 2x denně 5mg zda je možná kura přípravkem atlet na klouby a přeji pěkný

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky určené na podporu kloubů obsahují tři hlavní účinné látky: glukosamin, chondroitin a MSM. Léku Eliquis nevadí ani jedna z těchto látek. Ozdravnou kůru pomocí přípravku na klouby tedy můžete bez problémů absolvovat, i když užíváte lék Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poúžití leku eliqist s přípravkem atlet

Hypoalergenní krémy

Obecně platí, že každý pleťový krém je důležité si předem vyzkoušet!. Jako zkouška krému se doporučuje natřít trochu krému na předloktí, popřípadě na pokožku za uchem nebo před uchem. Pokud se po natření neprojeví na těchto místech žádná alergická reakce, tak pak se dá krém použít na pleť tváří a celého obličeje, popřípadě dekoltu. Co ale přesně znamená informace, že je krém hypoalergenní? Znamená to, že hypoalergenní krém u většiny lidí nevyvolává alergické reakce. Spousta lidí je ale přecitlivělá na různé látky z okolního prostředí, ať to jsou pily nebo chemické látky. Také alergií jsou stovky druhů, tak jak to že se daný krém může chlubit termínem hypoalergenní? Z dlouholeté praxe jsou nám známy látky, které alergie způsobují, a jejich přítomnost v daném krému pak dává podezření, že daný krém může a pravděpodobně bude způsobovat alergické reakce. Pokud ovšem výrobce tyto podezřelé látky z krému vyloučí, tak významně snižuje riziko, že se po použití projeví nějaká alergie. Hypoalergenní krém je tedy kosmetický přípravek, který neobsahuje známé alergeny a u většiny lidí nezpůsobí alergickou reakci. Hypoalergenní krémy by se daly také označit, jako krémy vhodné pro děti.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Teď jsem doplácel poprvé v roce 2013 za Detralex 60 tablet 345 Kč v Praze v Holešovicích. Co mě ale překvapilo, byla rada magistry v lékárně, že existuje volně prodejný Mobivenal, který má stejné účinné látky jako detralex, ale je levnější. 60 tablet Mobivenalu stálo 189 Kč, což je poloviční cena Detralexu. Navíc se nemusí k doktorovi pro recept, platit za recept 30 korun a ani za regulační poplatky dalších 30 korun. Tak to asi příště zkusím nahradit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindriska.

takel jsem se zajimala o levnejsi variantu ,ale nahrady pry nezajistuji obsah učinné latky, takze jedině detralex je určitě učinný.takže proto musíme holt draze platit.164 kč za 30tbl-
komu zbyl, odkoupim rada.

Zdroj: diskuze Detralex doplatek


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP