Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GUTALAX ČÍPKY

OBSAH

Zácpa

Osobní strážcové: voda, ovoce plné šťávy a vlákniny, jablka či hrušky. Denně se doporučuje konzumace až 35 gramů vlákniny – toto množství zaručí správné fungování trávícího ústrojí. Tuto dávku snadno pokryjete konzumací 5-6 ks ovoce či zeleniny denně, musí však být bohaté na vlákninu. Hlídejte si dostatečný přísun tekutin. Pokud hledáte něco, co zabírá na zácpu, tak je to tekuté projímadlo Gutalax. Gutalax jde koupit běžně v lékárně bez předpisu a perfektně dokáže ulevit od zácpy..

Nepřátelé: Několikrát zpracované potraviny, tučná a těžká jídla, mražené polotovary, káva, drobné pojídání v průběhu celého dne (je důležité dopřát tělu odpočinek a dodržovat přestávky mezi jídly).

Na průjem je nejlepší Smecta. Smecta je přírodní jíl a je to nejlepší domácí lék na průjmy.

Zdroj: Nadýmání, zácpa, menstruační křeče, pálení žáhy a bolestivé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem GUTALAX PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobry den mam problem mela jsem zacpu vzala gutalax vyprazdnila mam bolesti furt chodim vyprazdnovat je to v poradku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Gutalax někdy působí až 6 hodin. Také když se užijete vyšší dávka, tak může být následující průběh dramatický. Zkuste si dát k jídlu jen dušenou rýži s mrkví a přestaňte užívat gutalax. Mělo by se to spravit.

Zdroj: diskuze Gutalax příbalový leták

Gyntima čípky a menopauza

Gyntima vaginální čípky DEO se doporučují používat k odstranění nepříjemných pachů a zmírnění suchosti pochvy, případně i před pohlavním stykem v období menopauzy.

Vaginální čípky PROBIOTICA se používají dlouhodobě, a to za účelem. Zvlášť účinné je používání v období menopauzy (přechodu) a laktace (kojení).

Zdroj: Gyntima

Gutalax pro psa

Gutalax je projímadlo určené pro lidi. Vhodné je upravit stravu, podávat více tekutin a na upravení tvrdé stolice použít Duphalac. Dávkování je na láhvi, velké balení stojí kolem 200 Kč. Je důležité najít správné dávkování, aby se pes neuchodil na stolici. Přípravek je sladký, tak by neměl být problém s jeho přijímáním.

Zdroj: Tvrdá stolice u psa

Diskuze

V diskuzi ZÁCPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Čas od čase se u mě zácpa objeví. Dával jsem si Gutalax, ale moc se mi to nelíbilo. Pak jsem musel na toaletu zase častěji. Nedávno mi v lékárně řekli o PrebioLaxu. Vyzkoušel jsem ho a jsem spokojenej.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zácpa

Glycerinové čípky v těhotenství a po porodu

Glycerinové čípky jsou vhodné i k řešení zácpy u těhotných či kojících žen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi VÝMARSKÝ OHAŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina kempfová.

dobrý den chtěla jsem se zeptat jak často se musí chodit ven, chodíme s ním třikrát denně a je pořád aktivní. Děkuju kempfová kateřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adéla.

Já mýmu klukovi dávám xanax a abych po něm nemusela sbírat když se vyvenčí tak kapu gutalax. Chodím s ním dvakrát denně a je v pohodě. Než si venku nalakuju nehty, je vybehanej a vysr...nej a doma je úplně jak beránek.

Zdroj: diskuze Výmarský ohař

Dulcolax čípky - příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták produktu Dulcolax čípky.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi GUTALAX PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobry den mam problem mela jsem zacpu vzala gutalax vyprazdnila mam bolesti furt chodim vyprazdnovat je to v poradku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Projímadlo Guttalax,
Dobrý den je to 14 hodin co jsem si vzala projímadlo a vůbec jsem nebyla na wc.Nikdy jsem projímadlo neužívala.
Čím by to mohlo být,že jsem se nevyprázdnila? Děkuji za odpověď Z.P.

Zdroj: diskuze Gutalax příbalový leták

Čípky proti zácpě

Hlavním úkolem čípků (latinsky suppositoria) je mechanicky usnadnit proces vyprázdnění (obsah glycerinu), případně podpořit defekaci stimulací podslizničních nervových pletení. Čípky jsou různé velikosti (čípky na zácpu pro děti, čípky na vyprázdnění pro dospělé) a po rozbalení se zavádějí vždy do konečníku (takzvané rektální čípky) po lehkém zatlačení na stolici, a to nejlépe v mírném předklonu/podřepu. Jakkoliv čípek po zavedení prakticky okamžitě nutí k vyprázdnění, je třeba pro dosažení maxima jeho účinku několik desítek minut počkat ‒ v opačném případě se pouze vypudí netknutý čípek a zácpy se nezbavíte.

Zdroj: Projímadlo čípky

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A INDOMETACIN ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den. Beru lék Pradaxa a teď jsem na gynekologii dostala na bolest Indometacin čípky. Snáší se tyto dva léky. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin se nesmí užívat pokud probíhá léčba s lékem Pradaxa! Může to způsobit závažná krvácení. Indometacin vůbec nepoužívejte a neprodleně kontaktujte svého lékaře a sdělte mu, že užíváte lék Pradaxa, aby vám dal jiný lék proti bolesti. Máte-li nyni akutní bolest, tak jediný lék na bolest, který můžete užít z volně prodejných, je paracetamol (Paralen) v maximální dávce dvě tablety nejdříve po 4 hodinách (max 8 tablet za den).
Jestli jste již užila lék Indometacin, tak se hlídejte, a kdyby se u vás objevil některý z níže uvedených příznaků, tak neprodleně volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 112. Příznaky interakce Pradaxy a Indometacinu:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.
Prosím vás, je nesmírně důležité VŽDY ! ! informovat lékaře o VŠECH dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Glycerinové čípky pro děti

Pro děti jsou vhodné glycerinové čípky 1 g x 5 ks.

Výhody použití: snadná aplikace, působí cíleně přímo v místě účinku, bez omezení věku (i pro kojence), vhodné pro těhotné a kojící ženy.

Účinná látka: bezvodý glycerin 2 g.

Dávkování:

  • kojenci a malé děti: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 1 g;
  • děti a dospělí: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 2 g.

Zdroj: Glycerinové čípky

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZÁCPU ZPUSOBENOU DEPRESÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva Karasová.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit čím odstranit zácpu vzniklou vždy při depresi? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Mám maniodepresivní psychózu, která je často doprovázená i zácpou. Léčím ji tak, že užívám Psyllium, což je zdravá vláknina a když mám hodně tuhou stolici, tak večer dávám jednorázově Gutalax nebo Fenolax a navýším denní příjem tekutin na 3 litry vody denně, první pití hned po probuzení na lačno. Dá se to takhle v pohodě zvládnout a chodím pak pravidelně ráno po probuzení na velkou jenom jednou denně.

Zdroj: diskuze Jak léčit zácpu zpusobenou depresí

Guttalax kapky, nebo Dulcolax čípky?

Účinná látka obsažená v Guttalaxu patří do skupiny takzvaných stimulačních laxativ, která přímo stimulují nervovou pleteň v tračníku. Vzniká na ně návyk. Účinek očekávejte za 6-8 hodin. Je lepší volit Zaječici či Šaratici, popřípadě glycerinové čípky (změkčující laxativum, mění konzistenci tvrdé stolice, účinek za 15-40 minut, vhodné i pro těhotné) nebo laktulózu.

Hlavně je ale potřeba uvažovat nad příčinou! Ta může být opravdu různá a při dlouhodobých obtížích je potřeba konzultovat situaci s lékařem. Je vhodné zařadit do stravy psyllium (vlákninu), zakysané výrobky a důkladně pít.

Zdroj: Projímadlo čípky

Poradna

V naší poradně s názvem INDOMETACIN ČÍPKY 100 A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Ryšavá.

Užívám Warfarin na ředění krve a trpím bolestmi zad ,bederní páteře proto užívám čípky Indometacin 100,které mi alespon trochu snižjí bolesti.Mám ale obavy,zda není nebezpečné užívat tyto dva léky současně.Prosím o radu.Děkuji za vysvětlení Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin je vynikající v léčbě ortopedické bolesti, jako je bolest zad, revmatoidní artritida, Bechtěrevova nemoc, stavy po úrazech, apod. Ale v případě společného užívání s Warfarinem může zvyšovat riziko krvácení, zejména do trávicího traktu, kde krvácení není vidět. Lepší variantou na tlumení bolesti u pacientů s Warfarinem je užívání paracetamolu, který je také ve formě čípků, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/vyrobek…
Kdyby Paralen byl pro vás příliš slabý, tak je zde možnost jiného léku, který je již k dostání jen na lékařský předpis. Jeho název je Tramadol Mylan a může se užívat společně s Warfarinem. Zkuste nejdříve ten první, a potom případně požádejte svého lékaře o předpis na Tramadol Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Indometacin čípky 100 a warfarin

Glycerinové čípky v těhotenství

Pokud se potíže s vyprazdňováním nedaří odstranit vhodnou volbou stravy a dodržováním režimových opatření, je možné pravidelné dlouhodobé užívání laktulózy, občasně lze aplikovat glycerinové čípky, eventuálně také nárazově užít takzvaná kontaktní laxativa (například pikosulfát – Guttalax). Rovněž popíjení hořké vody Zaječická lze zahrnout do výběru vhodné stravy – její šetrný projímavý účinek se s výhodou využívá k dlouhodobé úpravě zažívacích potíží a nastolení pravidelného rytmu vyprazdňování. V těhotenství doporučujeme užívat nejnižší účinnou dávku, tedy1 dl Zaječické 1x denně večer před spaním. V případě potřeby je možné podávat až 4 dl denně, lze pít i ráno nalačno.

Zdroj: Glycerinové čípky

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

jejej, podobné problémy jsem měla i já. Nakonec jsem se rozhodla pro změnu gynekoložky a povedlo se. Ta se mnou problém začala řešit okamžitě. předepsala mi vaginální čípky gyntima a wobenzym. Wobenzym jsem brala 3 měsíce čípky podobu deseti dnů. Teď si jednou za týden zavedu čípek, abych udržovala správnou mikroflóru a je vše v naprostém pořádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Gyntima čípky v těhotenství

Jestliže čípky Gyntima během několika dní nevyřeší vaše potíže, obraťte se na svého odborného lékaře. Použití čípků u mladých dívek konzultujte s odborníkem. Po operaci pochvy a v graviditě používejte pouze v případě, jestliže vám je lékař doporučí. U osob citlivých na některou složku přípravku může aplikace vyvolat mírnou iritaci sliznice a přechodně způsobit slabý pocit pálení.

Zdroj: Gyntima

Poradna

V naší poradně s názvem KÝLA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Mašek.

Dobry den.Již jsem Vám psal ohledně mé operace kýly ale má lékařka má dovolenou a v lekarně mi nabídly pouze čípky na zácpu nevím tedy o jaké připravky si mohu požádat.Díky za radu,vím že je to těžké radit na dálku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Použijte čípky, které vám nabídli v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kýla v tříslech

Glycerinové čípky po porodu

Po porodu se asi každá maminka bojí při návštěvě toalety zatlačit, ale vyprázdnit se musí... V tomto případě také výborně pomáhá glycerinový čípek. Glycerin obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici, zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje tak její odchod. Účinek se dostaví za 10–20 minut. Dá se koupit v lékárně a balení obsahuje 10 ks. Cena je kolem 20 Kč. Přípravek lze užívat i v těhotenství, šestinedělí a během kojení.

Zdroj: Glycerinové čípky

Účinné látky

Tomanol se vyskytoval ve dvou formách, potahované tablety a čípky.

Tomanol tablety obsahoval tyto účinné látky:

  • Mono-isopropyl amino antipyrin hydrochlorid - 0,2 g.
  • Fenylbutazon - 0,1 g.

Tomanol čípky obsahoval tyto účinné látky:

  • Isopropyl tartrát amino antipyrin - 0,645 g.
  • Fenylbutazon - 0,2 g.

Zdroj: Lék Tomanol

Za jak dlouho účinkuje glycerinový čípek

Účinek se dostaví nejpozději do 30 minut po použití.

Zdroj: Projímadlo čípky

Entizol čípky

Při léčbě u žen se používají vaginálně Entizol tablety.

Zdroj: Entizol

Cena

Zde můžete vidět cenu glycerinových čípků na našem trhu.

Zdroj: Glycerinové čípky

Kdy navštívit lékaře?

Průjem po pití alkoholu by neměl trvat déle než 48 hodin. Jakmile tělo metabolizuje alkohol, neměl by na tělo nadále působit.

Pokud průjem trvá déle než 48 hodin, může způsobit dehydrataci a další potenciální zdravotní problémy. V takovém případě je na místě vyhledat lékařskou pomoc a léčbu. Můžete totiž potřebovat perorální rehydratační roztok, který by nahradil ztracené soli a elektrolyty.

Při zácpě byste měli pít hodně vody, jíst potraviny s vysokým obsahem vlákniny a věnovat se fyzickému cvičení. Pokud je zácpa přetrvávající, může lékárník doporučit mírné projímadlo Gutalax.

Je důležité navštívit lékaře, pokud je stolice tmavá nebo je v ní jasně červená krev, která se objevuje i po několika dnech abstinence. Tyto příznaky mohou naznačovat závažnější zdravotní problém.

Můžete také vyhledat radu lékaře, pokud alkohol nepříznivě ovlivňuje váš život. Mezi známky potenciálního problému s alkoholem patří pití více, než bylo zamýšleno, rizikové chování a neschopnost omezit konzumaci alkoholu. Alkohol pak může dráždit trávicí systém a změnit způsob, jakým tělo vstřebává tekutiny. Může změnit pravidelnost stolice a může mít za následek průjem nebo zácpu.

Nadměrné pití alkoholu může časem poškodit žaludek a střeva. Omezení příjmu alkoholu, jídlo před jeho pitím a udržení hydratace při pití alkoholu může předejít problémům v následujících dnech.

Zdroj: Je běžná černá stolice po alkoholu?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP