Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HLADINY HCG

OBSAH

Dostatečný odpočinek

Adekvátní spánek může mít pozitivní vliv na hladinu testosteronu. Lékaři doporučují alespoň 7–8 hodin spánku denně k udržení zdravé hladiny testosteronu, protože nedostatečný spánek může vést k jeho snížení.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ HODNOTA CRP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nevyjel.

Dobrý den,
při kontrole u lékaře mi kromě jiného zjistili zvýšenou hodnotu CRP tj. 7,7
ale nic mi neřekli. Přesto bych chtěl vědět jestli tato zvýšená hodnota
je ještě akceptovatelná nebo je nutné požadovat antibiotika. Pravdou je,
že mi mírně bolí v krku a hlavně mi delší dobu bolí zub (asi dásno).
Děkuji za radu
Jaroslav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hladiny mezi 3 mg / l až 10 mg / l jsou mírně zvýšené a obvykle jsou důsledkem chronických stavů, jako je cukrovka, hypertenze nebo faktory životního stylu, včetně kouření tabáku a sedavosti. Mírně zvýšené hladiny CRP mohou být také způsobeny revmatoidní nebo infekční artritidou, ke které dochází při infikování kloubu.
Zpozornět je třeba až u hodnot hladiny CRP nad 10 mg / l. To už jsou významně zvýšené hladiny CRP, ke kterým obvykle dochází u závažných infekcí, jako jsou bakteriální nebo plísňové infekce. U přibližně 80 procent případů s hodnotou hladiny CRP vyšší než 10 mg / l, je na vině infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvýšená hodnota CRP

Zvýšit příjem zinku

Studie ukazují, že ke snížení hladiny testosteronu vede nedostatek zinku. Dostatečný příjem zinku je tedy rozhodující pro zajištění normální produkce testosteronu. Potravinami bohatými na zinek jsou například: rostbíf, jehněčí, hnědá rýže, arašídy, ústřice, humři, suché pražené kešu oříšky.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi TRITACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MUDr. Martin Beránek.

Dobrý den. Tritace (ramipril) 10 mg 1x denně je standardní dávka (maximální) s dobrým bezpečnostním profilem. Nežádoucí účinky se samozřejmě vyskytnout mohou. Nejčastěji je to suchý kašel, zvýšení hladiny draslíku a lehké zvýšení hladiny kreatininu (což je ukazatel funkce ledvin). Buďte proto v klidu, tento lék je ve standardní dávce poměrně bezpečný a závažné komplikace nejspíše nehrozí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

dobrý den,mě lékařka předepsala přímo tu nejvyšší dávku 10mg a před tím jsem nikdy na tlak neužívala,jaké mám možné ryzika.Měla jsem tlak 170/110
děkuji za reakci

Zdroj: diskuze Tritace

Pravidelné fitness cvičení

Pravidelné cvičení je velmi důležité k udržení normální hladiny testosteronu. Hypofýza (podvěsek mozkový) je odpovědná za vylučování luteinizačního hormonu (LH), který stimuluje produkci testosteronu v těle. Nedostatek testosteronu právě často souvisí s poruchou hypofýzy. Pravidelné cvičení se zátěží dává podnět hypofýze ke zvýšení produkce testosteronu. Cvičení se zátěží by však nemělo trvat déle než 40 minut, protože příliš dlouhý trénink může naopak způsobit pokles hladiny testosteronu.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍN C OVLIVŇUJE HODNOTU GLUKOMETRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Matocha.

Užívám 1000 mg vitamínu C. Jak ovlivňuje tento vitamín hodnotu glykémie při měření glukometrem. Je ovlivněn i glykovaný hemoglobin, když jdu na kontrolu k diabetikovi.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle studie z roku 2006, publikované v "Indian Journal of Medical Research", denní příjem vitamínu C v dávce 1 000 mg u lidí s diabetem typu 2 vedl k významnému snížení hladiny cukru v krvi. Stejná dávka vitaminu C také způsobila snížení škodlivého LDL cholesterolu a indikátoru vysoké hladiny cukru v krvi nazývaného glykovaný hemoglobin nebo HbA1c. Účastníci studie, kteří dostali pouze 500 miligramů vitaminu C, však nezaznamenali výrazné snížení hladiny cukru v krvi nebo těchto jiných látek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vitamín c ovlivňuje hodnotu glukometru

Jaké jsou příznaky vysoké hladiny cholesterolu?

Vysoká hladina cholesterolu nevyvolává žádné příznaky, takže lidé netuší, že hladina jejich cholesterolu je příliš vysoká. Proto je důležité znát svou správnou hladinu cholesterolu. Snížení hladiny cholesterolu snižuje riziko rozvoje srdečních onemocnění a snižuje riziko infarktu nebo úmrtí na srdeční choroby.

Zdroj: Cholesterol

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel René.

článek hezký, ale zapomínat na Primulus není zrovna hezké, jsou to také vitamíny na zvýšení hladiny testosteronu u muže..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re

Naměřené hodnoty

Cukrovka je jednoznačně potvrzena při nálezu:

  • hladiny glukózy během dne ≥ 11,1 mmol/l
  • hladiny glukózy nalačno ≥ 7,0 mmol/l

Zvýšené riziko diabetu, nutno provést orální glukózový toleranční test (oGTT):

  • hladiny glukózy v rozmezí 5,6–6,99 mmol/l

Diagnóza cukrovky je vyloučena:

  • při nálezu hladiny glukózy v krvi nalačno < 5,6 mmol/l

Orální glukózový toleranční test se používá k potvrzení diagnózy cukrovky v případě, že diagnóza není jednoznačně potvrzena nálezem hladiny cukru v krvi nalačno. Jedná se o stavy s porušenou glukózovou tolerancí (hladiny nalačno 5,6–6,99 mmol/l) a o pacienty s normální hladinou cukru, u kterých ale existuje důvodné podezření na onemocnění cukrovkou (klinické známky, zvýšené riziko, těhotenství). Při nejasných nálezech je nutné oGTT opakovat v dvouletých intervalech.

Test se provádí nalačno. Pacient vypije během 15 minut tekutinu s obsahem 75 g sacharidů, následně se po dvou hodinách změří hladina cukru v krvi. V případě nálezu hladiny ≥ 11,1 mmol/l, je diagnóza diabetu mellitu jednoznačně stanovena. V případě hodnoty glukózy do 11,1 mmol/l jde o porušenou glukózovou toleranci a pacienta je potřeba v dvouletých intervalech sledovat.

Zdroj: Cukrovka

Diskuze

V diskuzi NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den,
poslední dobou bojovnice vůbec nejí a drží se jen u hladiny.Nevíte čím to může být?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Takové chování bety bojovnice může způsobovat mnoho faktorů. Od špatné vody, přes nemoc, až po stres. Základem zdravé bety je vodní filtr a teplota vody 28 až 30°C. Betu zkontrolujte, jestli nemá chomáčky kolem úst a u řitního otvoru. Zároveň je třeba zkontrolovat ploutve, jestli netrpí bakteriologickým rozpadem ploutví. Každá nemoc vyžaduje jinou léčbu, některé postupy zahrnují vykoupání rybičky ve slané vodě, popřípadě ve vodě se Savem. Jiné zase použití antibiotik. Blíže vám poradí v akvaristice podle toho, co na betě zjistíte.

Zdroj: diskuze Nemoc

Vysoké hladiny GGT

Zvýšené hladiny GGT poukazují na vysokou spotřebu glutathionu v těle a oxidační stres. Udržování normální/optimální hladiny glutathionu v těle má širokou škálu zdravotních výhod.

O čem vypovídá zvýšené GGT:

  • Diagnostika onemocnění: Používá se ke screeningu onemocnění jater/žlučových cest a k identifikaci zneužívání alkoholu.
  • Riziko onemocnění: Zvýšené hladiny GGT znamenají zvýšené riziko onemocnění a úmrtí souvisejícího s onemocněním.
  • Úmrtnost: Klinické studie ukazují vztah mezi vyššími hladinami GMT a zvýšenou šancí na úmrtí z jakékoli příčiny.

Samotné GGT přímo nezpůsobuje konkrétní onemocnění nebo poruchu. Vysoké hladiny GGT však mohou být známkou systémového poškození buněk.

GGT může zvýšit oxidační stres, počínaje rozkladem glutathionu a produkcí cysteinylglycinu. Poté se tvoří další toxické molekuly, které vedou k poškození tkání, buněk a DNA.

GGT je přítomno v plakech, protože se váže na cirkulující tuky (LDL). Jakmile je GGT v plaku, může se stát prooxidantem, poškozovat krevní cévy prostřednictvím oxidačního stresu a přispívat k onemocnění srdce.

Zdroj: Jak snížit GGT

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

z výživových doplńků mi nejvíce na snížení hladiny cukru v těle pomohl tento přípravek, www.ceskyrajzdravi.c… akorát mi přijde, že je škoda, že není na trhu tak známý

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi

Co ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi?

Existuje celá řada faktorů ovlivňujících hladinu cholesterolu:

  • Strava – může zvýšit hladiny cholesterolu v krvi. Snížení množství nasycených tuků a cholesterolu ve stravě napomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Naopak konzumace velkého množství cukru a sacharidů způsobuje zvýšení.
  • Váha – rizikový faktor pro srdeční choroby, nadváha zvyšuje hladiny cholesterolu. Hubnutí napomáhá snížení hladiny LDL cholesterolu, celkového cholesterolu a triglyceridů stejně jako zvýšení HDL cholesterolu.
  • Cvičení – pravidelný pohyb snižuje hladiny LDL cholesterolu a zvyšuje tak HDL cholesterol. Je velmi důležité věnovat fyzické aktivitě alespoň 30 minut denně.
  • Věk a pohlaví – mají výrazný vliv na hladiny cholesterolu. Se stárnutím dochází ke změnám hladin cholesterolu. Naopak u žen před menopauzou dochází k tendenci snižování hladiny celkového cholesterolu. Ale po menopauze opět dochází k nárůstu LDL cholesterolu.
  • Dědičnost – určuje částečně, kolik cholesterolu tělo produkuje. Vysoká hladina cholesterolu může být v rodinách dědičným jevem.
  • Zdravotní stav – může způsobit zvýšení hladiny cholesterolu v krvi. Může to být zapříčiněno hypotyreózou (sníženou funkcí štítné žlázy), onemocněním jater nebo ledvin.
  • Léky nebo některé látky, jako jsou steroidy a progestiny, zvyšují špatný LDL cholesterol a snižují dobrý HDL cholesterol.

Zdroj: Cholesterol

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

já jsem ještě objevila přípravek glukorizin a ten mi taky pomáhá na udržení hladiny cukru v těle...tak si tolik nemusím hlídat jídlo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi

Vedlejší účinky testosteronu

  • Vypadávání vlasů.
  • Tvorba mastné pokožky.
  • Zadržování tekutin a přibývání na váze.
  • Alergické reakce (vyrážka, kopřivka, zvracení).
  • Zvýšené riziko rakoviny jater, vaječníků a prostaty.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi 8 POTRAVIN PRO VYŠŠÍ TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Díky za článek

Dalších 8 potravin pro zvýšení hladiny testosteronu můžete najít ZDE: www.primulus.cz/8-po…

Více tipů a rad jak zvýšit přírodně hladinu testosteronu můžete najít na www.primulus.cz/blog

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 8 potravin pro vyšší testosteron

Snížit konzumaci alkoholu

Příliš velká konzumace alkoholu souvisí s nízkou hladinou testosteronu, alkohol potlačuje produkci testosteronu, proto je potřeba omezit konzumaci alkoholu na minimum.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

mě taky pomohl přípravek s názvem glukorizin, s jiným nemám zkušenost, ale tento opravdu zabírá na snížení hladiny cukru v těle.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viola.

www.ceskyrajzdravi.c… tohle je ono o čem tady pšete?

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji

Pomůže na rychlé snížení Gurman Diamizin?

Tento doplněk stravy dle zkušeností uživatelů perfektně zabírá na udržení normální hladiny cukru. Potlačuje chuť na sladké a tím drží hladinu cukru v krvi v normě a zároveň tím napomáhá redukci váhy.

Zdroj: Čím snížit cukr před odběrem krve

Diskuze

V diskuzi BETA BOJOVNICE JE MOC KLIDNÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada.

Dobrý den . Moje bojovnice je moc klidná,drží se u hladiny a moc neplave. Druhá bojovnice je zvlášť a je aktivní. Mám strach že je nemocná. Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Beta bojovnice je moc klidná

Zdravá výživa

Spolu se zvýšeným příjmem zinku musí každodenní jídelníček zahrnovat další potraviny, které zvyšují hladinu testosteronu:

  • ovoce – banány, avokádo a fíky
  • zelenina – chřest, květák, brokolice
  • zdravé tuky – ryby, losos a tuňák
  • ořechy – mandle a kešu

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Jak zvýšit přirozeně hladinu testosteronu

I když terapie testosteronem zahrnující používání léků na předpis (může být aplikována pouze lékařem) pracuje efektivně na zvýšení mužského hormonu, způsobuje spoustu nežádoucích účinků, proto se mnozí ptají, jak zvýšit hladinu testosteronu přirozeným způsobem.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Co je GGT

Gama-glutamyltransferáza (GGT) je enzym na povrchu buněk. Nachází se v celém lidském těle, přičemž nejvyšší hladiny jsou v ledvinách, střevech, játrech, prostatě a žlučníku. Menší množství se nachází ve slinivce břišní, plicích, varlatech a štítné žláze. Játra produkují většinu GGT v krvi.

GMT je zvýšena při onemocnění jater/žlučových cest nebo v důsledku střední až nadměrné konzumace alkoholu.

Vyšší hladiny GGT také zvyšují riziko několika onemocnění a mohou poukazovat na zdravotní problémy.

Funkce GGT

Primární funkcí GGT je rozklad a recyklace glutathionu, nejdůležitějšího antioxidantu v lidském těle.

GGT zvyšuje počet dostupných aminokyselin (zejména cysteinu), které se používají k tvorbě glutathionu uvnitř buňky.

GGT se také ovlivňuje:

  • Odbourávání léků a toxinů;
  • Tvorbu aminokyselin důležitých pro mozek a srdce (gama-glutamyl-taurin až taurin);
  • Transformaci zánětlivých molekul (leukotrien C4 na leukotrien D4).

Zdroj: Jak snížit GGT

Vedlejší účinky doplňků stravy s obsahem testosteronu

Muži

  • Růst prsou a jejich bolest.
  • Změny tvaru nebo velikosti varlat.
  • Bolestivá a prodloužená erekce nebo bolesti břicha.
  • Změny ohledně sexuálních tužeb.

Ženy

  • Nadměrný růst vlasů a ochlupení, například v obličeji.
  • Změny hlasu, může dojít k jeho prohloubení.
  • Citlivost prsů.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Jak snížit hladiny GGT

Vyřešte základní příčinu zvýšeného GGT

GGT je jen biomarker, který indikuje základní problém. Poraďte se se svým lékařem, abyste identifikovali jakékoli základní zdravotní stavy a určili nejlepší strategie pro jejich léčbu.

Snižte spotřebu alkoholu

Zneužívání alkoholu zvyšuje hladiny GGT. GMT je jen mírně zvýšené u mírných pijáků, ale zvýšení je relevantní. Nejlepší způsob, jak snížit GMT, je jednoduše se zdržet pití alkoholu. Hladiny by se měly vrátit k normálu po 2 až 6 týdnech od vynechání alkoholu.

Jezte více ovoce a zeleniny

Mnoho druhů ovoce a zeleniny obsahuje střední až vysoké množství přírodních antioxidantů. Studie na 3 tisících lidí zjistila, že konzumace ovoce a/nebo zeleniny 10–11krát týdně nebo pití ovocné šťávy 6–7krát týdně po dobu 10 let snížilo hladiny GMT [1].

Pijte kávu

Pití kávy snížilo hladiny GGT u 1300 japonských mužů nezávisle na dalších rizikových faktorech [2].

Další klinické studie, provedené na celkem 31 tisících účastníků, zjistily, že konzumace kávy snižovala hladiny GGT pouze u mužů pijících alkohol.

Jezte méně červeného masa

Červené maso obsahuje velké množství hemového železa, nejsnáze vstřebatelné formy železa. Stejná studie, která ukázala, že ovoce a zelenina snížily GGT, zjistila, že konzumace červeného masa po dobu 10 let zvýšila hladiny GGT [1].

Vegetariánské zdroje obsahují různá množství železa, ale ve formě, která se hůře vstřebává (nehemové železo). Vegetariánské železo přispívá k celkové hladině železa v těle mnohem méně než zdroje masa. To je jeden z důvodů, proč vegetariáni někdy trpí nedostatkem železa nebo anémií.

Mírně cvičte

Jedna studie s 10 000 účastníky zjistila, že mírné cvičení (chůze) bylo spojeno se snížením hladiny GGT u mužů, ale ne u žen [3].

Užívejte rybí olej

Vysoké dávky rybího oleje (4 gramy/den) po dobu 3 měsíců významně snížily hladiny GGT u 36 účastníků, kteří měli charakteristiky nealkoholického ztučnění jater [4].

Vyhněte se znečišťujícím látkám

Některé látky znečišťující životní prostředí, jako je olovo, kadmium, dioxin a pesticidy obsahující organochlor, zvyšují hladiny GGT.

Užívejte hořčík

Šest týdnů suplementace hořčíkem snížilo hladiny GMT u skupiny chronických alkoholiků [5].

Zdroj: Jak snížit GGT

Jak stabilizovat hladinu cukru v krvi na delší dobu

Základem úpravy a stabilizace hladiny krevního cukru je zdravá strava s vysokým podílem vlákniny, aby se glukóza uvolňovala pomaleji. V kombinaci zdravé stravy s konzumací přírodních pomocníků dochází k významnému synergickému efektu. Nejenom že snížíte zvýšenou hladinu cukru, ale zároveň také budete účinně hubnout.

Zdroj: Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP