Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HROZBY V OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

OBSAH

Hrozby v oblasti životního prostředí

Také životní prostředí má neblahý vliv na kůži. Nebezpečím jsou například volné radikály, tato agresivní chemická sloučenina nás obklopuje každý den a dostává se do vzduchu nebo jídla v našich tělech. Životní prostředí „stresuje“ naše kožní buňky a postupem let vede takovéto poškození k předčasnému stárnutí kůže. Na našem vnějším vzhledu jsou stres, napětí a emočně vypjaté situace jasně viditelné, není divu, že se kůže nazývá „zrcadlo duše“.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kolář.

Dobrý den,
maminka 91 let má bolestí kolenních kloubů. Lékařka poradila kolagenové injekce ale nemá to možnost aplikovat v domácím prostředí jelikož je maminka ležící.
Jak to mám zajistit-např. koupit a aplikovat dle návodu a nebo existuje někdo kdo to umí i aplikovat v domácím prostředí v oblasti Zlín.
Děkuji Z .Kolář Zlín mob.: 739 177 756

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kolagenové injekce nelze aplikovat svépomocí v domácím prostředí. Je potřeba k tomu využít domácí péči. To je zdravotní sestra, která objíždí pacienty autem a u nich doma vykoná potřebné zdravotní úkony. Tuto domácí péči předepíše ošetřující lékař nebo praktický lékař. Náklady na domácí péči jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění, pacient nic nedoplácí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolagenové injekce na bolest

Ledviny

Rozeznat rozdíl mezi bolestí zad a bolestí ledvin není jednoduché. Ledviny bolí i v klidu, a to ve výšce malinko nad pasem. Když si bouchnete do zad, tak to zabolí. Bolest ledviny (latinsky nefralgie) je charakterizována jako tupá trvalá bolest vycházející z pouzdra ledviny. Bývá nejčastěji přítomna u zánětlivých onemocnění ledvin. Bolest je lokalizována v oblasti bederní páteře, kde na postižené straně můžeme nahmatat stažené svaly v oblasti nad ledvinou. Při poklepu na tuto oblast se bolest většinou zhoršuje. Někdy progreduje při námaze a pohybu.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivetka.

dobry den mam vlekle potize ze zadi pocinajici osteofytu lehke snizeni plotenek byla jsem odeslana k neurologovi a ten mi odblokoval zebra take mam paleni v oblasti zad neustale me boli v oblasti levehozebra vyloucili plc embol i infarkt brneni rukou a nohou prosim o radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Staňa.

Již 10 let mám úporné bolesti zad a kloubů. Až doteď. Na radu ortopeda jsem začal užívat kmenové buňky. Od 2. měsíce se cítím jako znovuzrozený a dokonce jsem začal sportovat. Kmenové buńky jsem objednal na webu www.zdravi-energie.cz a změnily mou kvalitu života. Doufám, že to pomůže. Staňa

Zdroj: diskuze Bolesti zad

Alobal na bolest zad v křížové oblasti

Alobal dle zkušeností zmenšuje rovněž bolesti obratlů v oblasti krku a beder (plotýnky). Zcela nenahradí léky, ale kousek fólie, kterou najdete v každé domácnosti, rozhodně stojí za to vyzkoušet jako metodu alternativní medicíny.

Zdroj: Alobal na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem VINNÁ RÉVA PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štembera Jiří.

Kdy a čím stříkat révu proti plísním v oblasti Praha východ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Plíseň révy vinné se stříká dvakrát. Jednou před květem v květnu a pak po odkvětu v červnu.
Zde je návod na postřik proti plísni v květnu: www.ceskenapady.cz/k…
Zde je návod na postřik proti plísni v červnu: www.ceskenapady.cz/k…

Zdroj: diskuze Vinná réva plísně

Dědičnost

Onemocnění diabetu I. typu se nedědí přímo. Dědí se jen určité vlohy, které při působení dalších faktorů vedou ke vzniku této choroby. Je statisticky dokázáno, že sourozenci diabetiků I. typu jsou s 10% pravděpodobností diabetici. Největší pravděpodobnost získání diabetu je u jednovaječných dvojčat, z nichž jedno už diabetem trpí (shodná genetická informace u obou dvojčat). Děti obou diabetických rodičů mají cca 50% pravděpodobnost propuknutí této choroby během života. U diabetu II. typu jsou dědičné sklony mnohem větší a příbuzných s cukrovkou přibývá úměrně s věkem.

V současné době žije v České republice přes 770 tisíc diabetiků, z toho přibližně 55 400 diabetiků I. typu a 717 300 diabetiků II. typu. Na celém světě je cca 215 milionů diabetiků. Z tohoto množství připadá pouze 7,5–10 % na diabetiky I. typu. Incidence i prevalence diabetu celosvětově roste. Je to zřejmě důsledkem neustálého zlepšování zdravotní péče (většina diabetiků se dožije reprodukčního věku), znečišťování životního prostředí, změny způsobu života a podobně. Diabetický syndrom nebo porušenou glukózovou toleranci lze v rozvinutých zemích prokázat u 5–6 % populace. Rozdíly mezi populacemi v incidenci diabetu jsou zcela mimořádné, například nejnižší výskyt diabetu u dětí je v Číně (pod 1/100 000 osob/rok), nejvyšší pak ve Finsku, lze však najít rozdíly i v rámci jednotlivých zemí a oblastí v závislosti na sociálním statusu a dalších faktorech.

Zdroj: Cukrovková úplavice

Poradna

V naší poradně s názvem LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarkamanky@seznam.cz.

prosím jaké bylinky jsou na léčbu lupénky?poradíte děkuji Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupříkladu měsíček lékařský je vhodný na koupele lupénkou postižených oblastí.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Pilulky – zdroj problému

Za vším stojí hormonální antikoncepce, kterou ženy vylučují močí. Ta se splašky dostává do čističek odpadních vod, kde je vystavena působení bakterií. Úkolem mikrobů je rozložit celou řadu škodlivých látek. Ale jak působí „v kombinaci“ s antikoncepcí? Mikrobi ve své snaze poradit si s hormony obsažených v antikoncepčních pilulkách vytvářejí látky, které mají na ryby ještě silnější účinky než původní hormony antikoncepce. Podle Jaroslava Petra, předního českého biologa, zvrat pohlaví vyvolaný znečištěním životního prostředí představuje problém globálního měřítka.

Hormonální pilulky však nejsou jediným lékem, který významně poznamenává ekosystém. Patří sem například antidepresiva a antibiotika, které se stejnou cestou, jako antikoncepce, dostávají do odpadních vod. Podle odborníků můžou měnit chování živočichů a narušovat jejich rozmnožování.

Tento úkaz je názorným příkladem, kdy člověk nedocení důsledky své činnosti. I když přímý vliv těchto látek na člověka nebyl zatím prokázán, jsme si opravdu jisti, že jsme před ními dokonale chráněni?

Zdroj: Antikoncepce může škodit životnímu prostředí

Poradna

V naší poradně s názvem PÍŠTĚLE NAD KOSTRČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslav.

Dobrý den
Mám dlouholetý problém s pištěli v oblasti kostrče.
Stale to zlobí ... Jak se to dá odstranit a jaká je pooperační rekonvalescence... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli se chcete zbavit píštěle, tak zkrátka budete muset spolupracovat s lékařem, který bude mít zájem vám pomoci. Způsobů, jak lze píštěl ošetřit je v současnosti 11, takže nezle nyní určit, který z nich bude pro vás nejvhodnější. Každý z těchto postupů má i jiný průběh rekonvalescence. Nic méně počítejte s tím, že úplné vyléčení bude vyžadovat následnou asi dvou týdenní intenzivní péči s čištěním rány. Ale to všechno stojí za to, abyste se zbavil této nepříjemnosti. Informujte o svém stavu praktického lékaře, který vám dá žádanku na vyšetření a rovněž může doporučit vhodného specialistu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Píštěle nad kostrčí

Co je to bolestivé svědění konečníku?

Anusitis je zánětlivý prostor uvnitř konečníku. Většina pacientů si stěžuje na nepohodlí v oblasti análního otvoru. Jedná se často spíše o pocení, které způsobuje drobné trhliny v této oblasti, a to pak vede k nepříjemnému, ale bolestivému svědění. Mezi další stížnosti patří pálení uvnitř a vně konečníku. Toto pálení se objevuje bez otoku, ale často se vyskytuje krvácení, které je zřejmé na toaletním papíře. Většina lidí si myslí, že jsou tyto příznaky způsobeny hemoroidy, ale není tomu tak. Tyto nepříjemné pocity jsou způsobeny právě zmíněným anusitisem.

Zdroj: Bolestivé svědění konečníku

Diskuze

V diskuzi VÝPIS Z KATASTRU NAHLÍŽENÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš Rada.

Parcela v oblasti Stará Lípa, město Česká Lípa

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nahlížení podle jména

Co znamená bolest v kříži a podbřišku

Bolest v kříži a podbřišku může souviset s páteří, ale u žen je nutné nejdříve vyloučit infekce, močové a gynekologické problémy, například cysty nebo srůsty, které se mohou objevit. Gynekolog i urolog provedou potřebná vyšetření a objasní příčinu.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti

Diskuze

V diskuzi PORADENSTVÍ V OBLASTI REFLUXU-NEDOMYKAVOSTI JÍCNOVÉ KLAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Zdravím, všechny co trpí nedomykavostí jícnu ,trpěl jsem 10 let pálením žáhy,obrovskými křečemi v oblasti pod hrudním košem užíval jsem léky emanera,nolplaza, a další. 2x ročně na gastroskopii-hadice s kamerou, byl jsem psychicky na dně a měl jsem hrůzu z rakoviny.S tím vším je konec nyní jsem zcela zdráv a bez potíží koho by zajímala konzultace se na ne obrátí pomůžu všem.
Kontakt na mě tomy.peterka@seznam.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Poradenství v oblasti refluxu-nedomykavosti jícnové klapky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP