Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYZNAM PUSY NA CELO

OBSAH

Význam v léčitelství

Vanilka má několik léčivých vlastností, například působí příznivě na nervy, má uklidňující účinky, pomáhá i při únavě. Dříve se používala ke snížení horečky nebo jako afrodiziakum. Hlavní složka vanilky je příbuzná lidskému feromonu.

Zdroj: Vanilka

Diskuze

V diskuzi NEMOCI BETY BOJOVNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matěj Navratil.

Má něco bílého kolem pusy a očí.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoci bety bojovnice

Význam pusy na čelo

Pusa na čelo se řadí k takzvaným nepartnerským polibkům. Takovýto polibek se užívá pro vyjádření určitého citu či náklonnosti. Pokud se kupříkladu chlapec ještě neodváží děvče políbit na pusu, učiní tak jemněji, sladce – na čelíčko. Stejnou formu vyjádření lásky často praktikují i maminky se svými batolátky. Najít by se daly jistě i další příklady. Co pro někoho také znamená pusa na čelo? Jde o projev nadřazené přízně a požehnání například dítěti. V podstatě pusa na čelo znamená ochranu jedince. Takže pokud vás přítel líbá na čelo, buďte si jistí, že vás vždy ochrání. Polibek na čelo má své kouzlo, nezapomínejte na něj!

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE TO KVIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

dobry den. přečetla jsem si hodnoty krve. takže vyznam co je to kvik je to meřeni krve aby nedošlo ku sraženinam pakliže je krev husta musí se ředit tim valfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, i tak by se to dalo laicky říci.

Zdroj: diskuze Co je to kvik

Význam očních řas

Oční řasy jsou důležitou součástí oka, zabraňují tomu, aby nám do něj nevnikla nějaká nečistota.

Zdroj: Řasy

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gizela.

dobry den mam svedeni kolem nosu obliceje brada celo ale nejvice me svedi kolem nosu mam stim jit k doktorovi dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi běžné příčiny svědění kolem nosu patří alergie, infekce, respirační dráždivé látky, a vzácně i nádory. Prodiskutujte své příznaky se svým lékařem, pokud přetrvávají. Možná budete muset navštívit specialistu na kožní onemocnění, abyste zjistila základní příčinu vašeho svědění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Co prozradí polibek

  • Polibek na krk – Patříme k sobě.
  • Polibek na rameno – Chci tě.
  • Polibek na rty – Miluju tě a chci tě.
  • Smích během polibku – Cítím se s tebou příjemně a přirozeně.
  • Polibek na vlasy – Láska.
  • Polibek na čelo – Ochrana.
  • Polibek na oči – Věrnost.
  • Polibek na šíji – Vášeň.
  • Polibek na ňadra – Žárlivost.
  • Polibek na rameno – Touha.
  • Polibek na ruku – Ctím tě.
  • Polibek na tvář – Chtěl bych být pouze kamarád.
  • Polibek na ucho – Jen si s tebou hraju.

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem MYRTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julir90.

Takže venku by zimu nepřežila v našich podmínkách? Hledám něco na zahradu co by vydrželo celo ročně zelené.. Jinak super článek je vidět že paní co to psala tak super. Taky se teď snažím věnovat takovému www.seoprofy.cz/ marketingu tak doufám že jednou budu psát takové super články.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Myrta je mrazuvzdorná do -12°C. Nižší teploty ji zničí.

Zdroj: diskuze Myrta

Význam depilace

Chloupky na těle žen, ale v neposlední řadě i mužů, jsou dnes nežádoucím jevem. U žen je tomu tak, že pokud si dnes chloupky neodstraňují, bývají často terčem posměchu. V současné době si chloupky odstraňuje zhruba 80 % žen.

Zdroj: Depilace

Diskuze

V diskuzi NESNÁŠENLIVOST ČÁSTEČNÉ ZUBNÍ PROTÉZY HORNÍ ČELISTI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šacherová.

Vážený, mám druhou částečnou horní protézu, ukotvenou na vlastních trojkách. První byla zhotovena z DEFLEXU, po kterém mě pálilo v ústech, jazyku a rtech a po třičtvrtě roce trápení jsem si dala zhotovit protézu z klasické pryskyřice. Týden jsem byla bez potíží a pak se vrátilly potíže,nejdřív mírné, ale postupem času zesilovaly a po půl roce jsou potíže už někdy nesnesitelné. Mám neustále bolavý jazyk , dolní ret a patro, silný pocit spálených ůst a rtů. Jím jen tekutou,studenou stravu, vše ostatní mě zraňuje.Týden jsem protézu nenosila a užívala ZODAC tabl, stav se trochu upravil, ale po týdnu vysazení a nošení protézy je vše stejné. Chtěla bych se zeptat, zda je možná alergie na pryskyřici a deflex a jak mám postupovat dále. Moje zubní lékařka kroutí rameny. Děkuji za odpověď Šacherová Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela Procházková.

Dobrý den chtěla bych se zeptat co mám dělat když nesnesu v puse horní protezu. Mám vytrhané všechny zuby nahoře a nemůžu protezu dostat do pusy. Navaluje se mi pořád a když ji tam chci dát tak pociťuji hroznou bolest.

Zdroj: diskuze Nesnášenlivost částečné zubní protézy horní čelisti.

Charakteristika cukru

Cukr je bílá krystalická látka, která je velmi dobře rozpustná ve vodě a má výrazně sladkou chuť. Po chemické stránce patří cukr mezi sacharidy. V lidské výživě mají největší význam cukrová třtina a cukrová řepa, které kryjí z 99 % celosvětovou výrobu cukru. Cukr zvyšuje chutnost, ale také energetickou hodnotu potravin.

Zdroj: Cukr

Poradna

V naší poradně s názvem NEŠTOVICE A PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Lebedová.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat syn (8 let) prodělal před 5 roky pásový opar . Ale neštovice neprodělal. Je to vůbec možné? Chceme ho nechat na neštovice očkovat . Má to význam? Děkuji Gábina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud měl Váš syn skutečně pásový opar, tak neštovice v minulosti prodělat musel. Pásový opar je až druhé příznakové stádium planých neštovic, kterému vždy předchází výsev typických svědivých puchýřků na hlavě a na končetinách. V takovém případě by očkování proti planým neštovicím bylo už zbytečné.
Vzhledem k věku a době, kdy se to stalo, si myslím, že to pásový opar nebyl a že zřejmě došlo k chybné diagnóze. Pokud jste si jista, že syn neměl první stádium planých neštovic, tak ho nechte očkovat. Je to prospěšné a ušetří ho to nepříjemné nemoci. O této diagnóze však informujte lékaře, který bude očkování provádět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neštovice a pásový opar

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Diskuze

V diskuzi KAZDE RANO MAM NA HORNIM RTU U PUSY BILY POVLAK NEJAKE SRACKY!? CO TO JE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAX.

Co to muze byt? Kdyz kazde rano vstavam, a mam cely horni ret oslizly nejakym bilym povlakem.? Po mlecnych vyrobkach to je vic! C to JE? A jak se branit pomozte Dekuju?!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kazde rano mam na hornim rtu u pusy bily povlak nejake sracky!? co to JE?

Polibek do vlasů

Polibek do vlasů jsme mohli vidět v romantických filmech. Jde o emotivní vyjádření citů a znamená lásku. Představte si historický film a zamilovaný pár, kdy milenec vtiskne své vyvolené srdcervoucí polibek do vlasů. No není to nádhera? To jsou okamžiky, pro které stojí za to žít.

Zdroj: Pusa na čelo

Poradna

V naší poradně s názvem CELKOVÁ ANESTEZIE A UZIVANI LETROXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Zdravim,za mesic me ceka operace zvetseni poprsi,chtela bych se timto zeptat,zda nejak vadi ze denne uzivam rano 1celou tabletu letroxu kvuli zvysene funkci stitne zlazy?Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Letrox a anestezie se spolu snesou, ale je třeba, aby to bylo zapsáno ve Vaší dokumentaci, že lék užíváte. V případě nějaké náhlé příhody při operaci prsou, to může mít význam pro akutní péči. Sdělte to svému plastickému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celková anestezie a uzivani letroxu

Význam pigmentu v očích

Makulární, oční pigment je umístěn v zadní části oka na sítnici. Oční pigment hraje velkou roli při ochraně čípků a tyčinek, které jsou umístěny za sítnicí oka a jsou zodpovědné za centrální vidění. Zdravý, silný a hustý oční pigment slouží jako vnitřní sluneční brýle, které blokují příliv modrého světla, které by mohlo oko poškodit.

Výhodou zvýšené oční pigmentace je nejenom ochrana tyčinek a čípků, ale je důležitá z důvodu ochrany před makulární degenerací, která vzniká při nízkém makulárním pigmentu.

Zdroj: Oční pigmentace

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM O RADU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobry vecer rada bych se chtela zeptat.Mam vzdy kdyz nanesu makeup mam mastny oblicej prevazne celo,nos bradu:( pomahaji treba i nejake prasky,vitaminy aby se oblicej tak.nemastil.Ted jsem zakoupila makeup od Mac kosmetiky.Tak snad bude kvalitnejsi.Dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obličej se mastí přirozeným mechanizmem, který se stará o to, aby kůže byla stále vláčná. Tento tuk se nazývá sebum. U každého člověka je jeho množství individuální. Někteří lidé jsou obdaření zvýšenou tvorbou a nejde s tím nic moc dělat. U těch ostatních se občas pokožka mastí díky složení stravy. Především přemíra soli a tuků může způsobit mastný vzhled pokožky. Někdy se mastná pleť objeví u pacientů s kardiovaskulárními problémy. Zkuste si místo doplňků stravy naordinovat dietní jídelníček, saunu a zdravý pohyb a naplánujte si prohlídku u kardiologa. Jídelníček můžete použít ze žlučníkové diety, který najdete zde: www.ceskenemoci.cz/d…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim o radu?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP