Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK MŮŽE POMOCI LÉKAŘ

OBSAH

Antibiotika

Lékař vám může k vyléčení zánětu nebo infekcí močových cest předepsat antibiotika. Pokud vám nezabrala domácí léčba a trpíte i nadále nepříjemnými příznaky, je vhodné navštívit lékaře. Lékař vám předepíše „agresivní“ léčbu (antibiotika). Tyto léky se užívají po dobu 10 dní, dokud nejde k úplnému vymizení příznaků. Pokud trpíte častou infekcí močového ústrojí, lékař vám může předepsat léky, které vám pomohou předcházet infekci.

Zdroj: Co může pomoci s podrážděním močového měchýře

Poradna

V naší poradně s názvem KREV Z JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žofie.

Zničehonic mi. začne krvácet z jazyka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bezdůvodné krvácení z jazyka není radno podceňovat a je třeba jít ihned k lékaři. Jazykem se zabývá stomatolog (zubní lékař), ale pomoci může i lékař ORL, popřípadě praktický lékař.

Pomůže vám, když budete mít fotky svého jazyka, když právě krvácí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krev z jazyka

Jak může pomoci lékař

Protože ne každá žena může užívat jakýkoli typ antikoncepce, je třeba si o tom promluvit s lékařem. Lékař posoudí zdravotní stav pacientky a vybere vhodný typ ochrany. Při užívání antikoncepce se vyžaduje alespoň jednou ročně pravidelná gynekologická kontrola, během níž gynekolog provede kompletní gynekologické vyšetření s odběrem cytologického stěru z děložního čípku. Za běžných okolností se ženě doporučuje absolvovat návštěvu u gynekologa každé 3 měsíce, pokud nemá potíže, protože lékař jí v těchto intervalech předepisuje hormonální antikoncepci.

Před předepsáním antikoncepce je zapotřebí podstoupit gynekologickou prohlídku a jaterní testy. Při prohlídce se provádí bimanuální vyšetření orgánů malé pánve, pokud je žena starší 20 let, je součástí vyšetření i kolposkopie a cytologie. Jak se postupem času lidské tělo mění, je třeba po čase změnit i antikoncepci, pokud již organismu nevyhovuje. Pokud je však žena se svou nynější formou antikoncepce spokojená, není důvod na její změnu. Na našem trhu najdeme asi čtyřicet tabletových preparátů, každá žena má tedy možnost dostat takový, který bude co nejvíce vyhovovat jejím individuálním potřebám. Většina přípravků obsahuje kombinaci hormonů estrogenu i gestagenu.

Zdroj: Nejlepší hormonální antikoncepce

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM PO OPERACI SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Bočková.

Dobrý den, chtěla bych kamarádovi jako dárek koupit Wobenzym. Je dva týdny po operaci srdce - výměna chlopně. Bohužel nikde nevidím, zda je Wobenzym pro tento druh pacientů vhodný. Děkuji za informaci. Bočková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym v tomto případě může pomoci jako podpůrný prostředek při hojení a při posile imunitního systému. V každém případě o záměru užívat Wobenzym musí vědět ošetřující lékař, buď kardiolog nebo praktický lékař. Dávkování v této situaci může být 6 tablet 3 krát denně s délkou léčby alespoň jeden měsíc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Wobenzym po operaci srdce

Lupénka na hlavě

Někdy může být lupénka hlavy lepší i bez léčby. Pokud tomu tak není, může vám tato příručka pomoci s nalezením správné léčby. Léčba lupénky hlavy může trvat několik měsíců nebo déle, aby se lupénka hlavy dostala pod kontrolu. Ale jakmile tak bude učiněno, můžete být schopni udržet lupénku hlavy pod kontrolou pomocí šamponů nebo hydratačních prostředků.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bozulle.

Prosim poratte mi.Brni mi prsty a stale mam ledove ruce.Cim to muze byt a na koho se muzu obratit.Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ledové ruce společně s brněním mohou ukazovat na problémy s prokrvováním periferií. Obvykle při tom bývají studené i nohy. Příčina může být v cévách, v krvi, v srdci a tak podobně. Pomoci vám může lékař internista se specializací na kardiologii. Z volně dostupných prostředků by mohly pomoci ginkgo biloba, Pyridoxin, a koenzym Q10. Ve studených obdobích pomáhá svařené víno se všemi přísadami.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížená citlivost prstů


Autor obsahu

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP