Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK PŘIJÍT DO JINÉHO STAVU

OBSAH

Co jiného bych měla vědět o rajském plynu?

  • Pravděpodobně bude plyn veden přes náustek. Je možné, že vám bude nabízena gumová maska způsobující nevolnost.
  • Náustky a filtry jsou na jedno použití, takže byste měla být jediným uživatelem. Některé nemocnice používají náustky a filtry opakovaně. Pokud se vám nezdá náustek a filtr čistý, požádejte o nový.
  • Mezi kontrakcemi se doporučuje používat balzám na rty a doplňovat tekutiny, aby byla vaše ústa vlhká.
  • Pokud budete rodit doma, ujistěte se, že jsou náustek i trubice v provozuschopném stavu. Měla byste si překontrolovat, zda máte dostatek rajského plynu.
  • V druhé fázi porodu se nedoporučuje užívat rajský plyn nebo se doporučuje jen malé množství směsi na začátku kontrakce, aby nebylo narušeno soustředění se na každé tlačení. V této fázi by vám měla porodní asistentka poskytnout především radu a podporu.
  • Pokud vám rajský plyn nepomáhá s úlevou mezi kontrakcemi, nevadí, můžete vyzkoušet něco jiného. Místo rajského plynu lze použít léky na úlevu od bolesti.

Zdroj: Entonox alias rajský plyn

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PO MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den mam dotaz mela jsem nechraneny styk s kamaradem ale neudelal se do me vcas prestal ale jak se udelal tak jsme pak pokracovali.mela jsem den po menstruaci.je mozne ze bych otehotnela?uz 4 dny me tak divne boli bricho dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

4 dny po menstruaci nemůžete přijít do jiného stavu. V tu dobu není ještě připraveno nové vajíčko, aby mohlo být oplodněno. Kvůli té bolesti doporučuji zastavit se u gynekologa a nechat si udělat preventivní vyšetření. Tím se můžete ujistit, že nic nezanedbáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Podobnost s jinými nemocemi

Syfilis: Také syfilis vytváří na rtech tvrdý vřed. Pokud nemoc postoupí do dalšího stadia, vznikají mokvavé pláty na rtech, sliznici tváří, na jazyku a v koutcích úst. Třetí stadium přináší destrukci tkání.

Herpetická stomatitida (herpetický zánět ústní sliznice), gingivostomatitida (zánět dásní a ústní sliznice), retní opar (herpes labialis): Jsou onemocnění, která mají stejného původce. Tím je herpes virus – virus oparu (HSV). Na první setkání s tímto virem reaguje každý organismus jinak, u některého jedince se prvoinfekce projeví jen jako lehká viróza (mrzutost, únava, mírně zvýšená teplota), ale u jiného může vyvolat těžké postižení celkového stavu s vysokými horečkami a nezbytným pobytem v nemocnici. Virus pak dále přežívá v epitelových buňkách a při jeho aktivaci vznikají typické puchýřky (opar).

Zdroj: Baelzova nemoc

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jeddi.

Ano. Daleko to nemá a vlastně to překvapivě přesně zodpovědělo mou otázku. I jsem se dívala na jejich web (www.genscan.com).



Asi záleží na povaze každého člověka, jestli takto získané iinformace o svém životě dokáže nebo nedokáže využít.

Stejně jako s informací o umírání. Někoho skutečná pravda o zdravotním stavu vyburcuje k boji a jiného uvrhne do deprese. :armati:

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Ústní koutky – léčba

Jako u každého jiného onemocnění je primárně potřeba vyloučit závažnější onemocnění a přijít na skutečnou podstatu praskání koutků. Obecné doporučení zní: udržovat koutky suché, ale vláčné. Pokud se prokáže kvasinková infekce, je potřeba používat antimykotickou mast podle doporučení lékaře. U kvasinek je dále vhodné vyřadit ze stravy bílý cukr a bílou mouku. Z pohledu alternativní medicíny se jedná o signál překyselení organismu.

V případě, že je zdrojem problémů infekce v ústech, je nutné navštívit zubního lékaře. Dále zvyšte péči o ústní dutinu, pomohou i pravidelné dezinfekční výplachy úst.

Zdroj: Prasklé koutky

Poradna

V naší poradně s názvem LNĚNÝ OLEJ A TVAROH DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata sklenářová.

Dobrý den., léčím se chemoterapii pro opakovany karcinom vajecniku( metastazy v brise). Lékař mi řekl, že nemám šanci na uzdravení. Že budu stále na chemoterapii, pokud to telo bude zvládat, nebo si rakovinne buňky na chemo nezvyknout, takže je nebude ničit. Začala jsem užívat tvaroh se lnenym olejem a semínka. Užívám ale tvaroh tučný, zde je psán nízkotučný. Pak jsem se chtěla zeptat, zda k teto diete mohu ješte brát alveo grepa ostatni akuňácké produkty, selen zinek minerály, vitamin c, cleans atd. A ještě beru imunobran, nevím , jestli toho už není moc. Imunobran je také přirodni, jsou to vlastně ýžové otruby na nositeli houby shitake. Prosím jestli máte někdo zkušenosti poraďte prosím. Pořád hledám nějaké alternativy , nechci se vzdát bez boje. Tvaroh pravidelně užívam třetí týden, ale do teď jsem nevěděla, že musím dodržovat tak přísnou dietu, takže žádné maso, žádné jiné oleje, ani olivový? Sladkostem a cukru se vyhýbám, použivám med. Jen prosím o upřesneni, jak je to s tím tukem .diky za každou radu renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tvaroh je třeba používat plnotučný, protože během diety se nejí nic jiného, takže tělo tuky dobře využije. Zkuste to dva týdny vydržet a nejíst nic jiného.

Zdroj: diskuze Lněný olej a tvaroh diskuze

Léčba petechie

Každá nemoc se léčí svým určitým způsobem. U tohoto problému lze zevšeobecnit snad jen to, že se nejprve volí jiná léčba než léčba kortikoidy, která je vyhrazena až pro případy, kdy nic jiného nezabírá. Na zánětlivé vyrážky jsou vhodné studené obklady. Teplé, vysýchavé obklady působí překrvení kůže, tlumí svědění a zmenšují mokvání. Rozlišovat musíme i jednotlivé lékové formy – masti, krémy, pudry, roztoky, emulze a podobně. Na každou nemoc se hodí něco jiného, poraďte se proto raději se svým praktickým nebo kožním lékařem. Pokud máte podezřele mokvající vyrážku, s návštěvou lékaře neváhejte!

Zdroj: Petechie – červené skvrny na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem OPRAVA JEDNICKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Steinerová.

Krasny den,chtela bych se informovat kolik stojí oprava předního zubu. Od malá trpim panickou hrůzou ze zubaře,bohuzel mám 2letou absenci v preventivních prohlídkách a vytvořil se mi kaz na jedničce,ktera byla nastavena z důvodu ulomení,druha půlka je nastavovana. Zdá půjde ještě zub zachránit,nebo bude muset být nahrazen. Moc dekuji za odpověď s pozdravem Steinerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Oprava jedničky je důležitá, protože je vidět při vašem úsměvu a byla by škoda o zub přijít. Cena za opravu se může vyšplhat až na 5000 Kč. Záleží v jakém stavu zub je. Určitě běžte k zubnímu lékaři. Pokud je váš strach ze zubaře nezvladatený, tak před tím požádejte svého praktického lékaře o vhodné léky na uklidnění. To vám pomůže překonat strach a umožní poznat, že současné zubní lékařství není žádná řezničina, a že není čeho se bát.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oprava jednicky

Domácí bezinkový likér

Ingredience: 5 kg čerstvých odstopkovaných bezinek, 1 litr vody, 2 kávové lžičky mleté kávy, 1,5 kávové lžičky mleté skořice, 7 ks hřebíčku, 1 citron, 1,3 kg krupicového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 litr vodky

Postup: Oprané bezinky odstopkujeme a dáme do hrnce. Zalejeme jedním litrem studené vody a dáme vařit. Než se bezinky s vodou přivedou do varu, máme čas si připravit koření a oloupat citron. Citron nakrájíme na kolečka a vybereme z něj pecičky. Jinak by šťáva zhořkla. Jakmile se začnou bezinky vařit, za stálého míchání přidáme kávu, hřebíček, skořici a citron a vše necháme asi 5 minut povařit. Odstavíme a necháme do druhého dne v chladnu vyluhovat. Druhý den šťávu přecedíme přes čistý hadřík a snažíme se z plodů vymačkat co nejvíce šťávy. Plody bezinek můžeme před cezením rozmačkat, nebo propasírovat přes síto. Znovu, teď už čistou šťávu zahřejeme, přidáme cukr a s cukrem povaříme cca 5 minut, přidáme vanilkový cukr a povaříme ještě 2 minuty. Šťávu necháme vychladit a do vychladlé přidáme vodku. Plníme do čistých sklenic, nejlépe od rumu nebo jiného alkoholu se šroubovacím uzávěrem. Získáme tak asi 3 litry lahodného likéru, který užíváme jako lék. Štamprličku si dávejte po snídani, nebo večer před spaním.

Zdroj: Návod na bezinkový likér

Poradna

V naší poradně s názvem SIŽENA ŠTINA ŽLAZA A TEHOTENSTVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobý den
Je mi 23 let beru prašky letrox 50 tak 14 dní sniženou štinou žlazu mám tak 14dni ale s přitelem se snažime o miminko ale nějak to nejde :/ tak sem se chtěla zeptat jak dlouho trva nez to začne za birat ty prašky tak přibližne
A ještě se doplnuji praškama jod a začala jsme použivat i mořskou sul z jodem děkuji za odpovět

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Postoj "snažíme se o miminko" je nejlepší cesta, jak ho nemít. Psychika hraje velkou roli, a když po miminku moc toužíte, tak do jiného stavu nepřijdete. Těhotenství není na objednávku, že se teď rozhodnete a bude. K tomu musí v těle dozrát mnoho procesů, kterým se daří právě, když se na ně moc nesoustředíte. Zkuste se s partnerem milovat z radosti a ne z nutnosti k otěhotnění. Přestaňte očekávat těhotenství a žijte normálním životem, pak se vše dostaví samo. Ohledně léku Letrox 50 buďte v kontaktu se svým endokrinologem, aby vám mohl pravidelně kontrolovat hladinu hormonů štítné žlázy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sižena ština žlaza a tehotenstvi

Přibírání a akné u Artizie

Antikoncepce Artizia sama o sobě není lékem na hubnutí, takže je to hlavně na vás, jak přizpůsobíte svůj režim a jídelníček svému energetickému výdeji. To samé platí o akné. Každému vyhovuje něco jiného. ARTIZIA je považována za nízkodávkovou antikoncepční „pilulku“. U žen trpících problémy s pletí (akné) se většinou volí preparát s vyšší hormonální dávkou, proto volbu antikoncepčního přípravku řešte se svým gynekologem, který vám poradí.

Zdroj: Hormonální antikoncepce Artizia

Poradna

V naší poradně s názvem KARANTÉNA PO DOVOLENÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zorka Ulehlová.

Dobrý den,

je nebezpečné pro 9mesíčního kojence přijít do blízkého kontaktu s člověkem, který strávil 3 týdny na dovolené v Asii - v Kambodži? Případně jak dlouho by měli počkat, než spolu můžou přijít bezpečně do kontaktu ? Předem moc děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kambodža patří mezi nebezpečné destinace a cestovatelé si z ní můžou přivést různé nemoci. Většina z nich se projeví do několika dnů po nákaze. Když tento cestovatel navštíví devíti měsíčního kojence za 14 dní po návratu a nemá zjevné příznaky nějaké exotické nemoci, tak zde není prakticky žádné nebezpečí pro toto dítě. Když setkání proběhne dříve, tak je lepší když cestovatel použije roušku a před návštěvou si dobře umyje ruce, tím se výrazně sníží riziko jakékoliv nákazy kojence.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Karanténa po dovolené

Proti tvrdnutí rukou po propolisu noste rukavice! 

Zde nelze poradit nic jiného, než použít rukavice a vyhýbat se styku propolisu s pokožkou. S medem zacházejte také opatrně. Med při cukrovce pro diabetika sice není tak nebezpečný, protože to je typ rychlého cukru, který rychle vstupuje do krve a někdy naopak může pomoci při nějaké té hypoglykémii. U medu ale hrozí riziko vzniku náhlé alergické reakce na med ve formě různých otoků těla, slzení očí, kýchání a podobně. 

Zdroj: Alergie na propolis

Poradna

V naší poradně s názvem LUPÉNKA NA PRSTECH RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Slámová.

Dobrý den, trpím lupénkou již řadu let a v nynější době se mi vyskutuje na polštářcích prstů rukou. Projevy jsou velmi bolestivé, polštářky hluboko rozpraskané až do živé tkáně a zánětlivé. Prosím o radu jak teto problém léčit, zkouším hypermangan koupele prstů, různé masti, na noc zábaly s mastmi v rukavicích, efekt nulový.

Děkuji za odpověď - Slámová Jitka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jitko, tohle sama nevyléčíte. Je třeba, abyste zašla k lékaři a ten provedl vizuální kontrolu Vašeho stavu. To co popisujete nemusí být nutně lupénka na bříškách prstů, ale spíše doprovodný jev, který lupénku může doprovázet. Zároveň to ale může být následkem i nějakého jiného onemocnění, které je třeba zjistit. Ke správné diagnóze bude potřeba odběr krve a někdy i odběr vzorku napadené kůže. Výsledky bývají do týdne a pak asi týden bude ještě trvat léčba. Když to budete sma patlat doma, tak se to povleče a může se z toho vyvrbit i pěkný zánět, který to celé ještě více zkompikuje. Jděte s tím k doktorovi!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lupénka na prstech rukou

Recept jak z cibule dostat šťávu

Způsobů, jak dostat šťávu z cibule je několik.

Nejlepší způsob, jak dostat co nejvíce šťávy z cibule je pomocí odšťavňovače.

Další možností je umístit kousky cibule do mixéru a rozmixovat na pastu. Nechat chvilku stát a pak pastu přecedit přes gázu nebo plátýnko. Je třeba vymačkat všechnu šťávu. Kdo má radši tradiční postupy, může místo mixéru použít kameninový hmoždíř.

Uchováváme ji maximálně několik dní v uzavřené lahvičce dole v lednici.

Zdroj: Jak vymačkat šťávu z cibule

Poradna

V naší poradně s názvem VÝMĚNA MŮSTKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David Jaroslav.

Mám poškozený levý horní můstek ( pět zubů ) chtěl bych ho vyměnit. Byl jsem u pana doktora a po prohlídnutí mě řekl že cena bude asi 22000,- kč je to možné takovou velkou cenu za pět zubů ? Děkoju za odpověď David

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Možné je všechno. Zkuste se zeptat na řešení u jiného stomatologa.

Zdroj: diskuze Vzp-mustek na zuby,hrazeny pojistovnou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP