Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOPLNKY STRAVY NA PRIBIRANI DISKUZE

OBSAH

Doplňky stravy na hubnutí

Kromě odborníků vám může pomoci i výběr vhodných doplňků stravy. Pamatujte, že prostředek, který je vhodný pro vašeho známého, nemusí sedět i vám. Doporučujeme poradit se s odborníkem a nedat na reklamu v televizi.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DOPLŇKY STRAVY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka Pluchová.

Mně pomohly na bolesti kloubů při sportu doplňky stravy s kolagenem. Nejvíc se mi osvědčili žvýkací tablety Kolagen Sprint od Rosenpharmy, dobře chutnají

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana.

Kolagen bych teda nevolila.. Hodně slabé na silné bolesti.. U nás kupujeme Klouby Flexi,jediné co pomohlo. Zkoušeli jsme už snad vše. Klokan,Proenzi,Gs condro a nic. Tady vidím zlepšení. Ještě je dobrý Condrosulf,ale ta cena :((

Zdroj: diskuze Bolest kloubů doplňky stravy diskuze

Mobivenal micro

Doplněk stravy pro zdravý cévní systém. Aktivní látky v 1 tabletě Mobivenalu: mikronizovaný a čištěný bioflavonoidní extrakt obsahující 450 mg Diosminu, 50 mg Hesperidinu a 30 mg Aescinu. Aescin je zde přítomen jako 150 mg 20 % extraktu z jírovce maďalu. Díky aescinu Mobivenal lépe pomáhá na zápaly. Mobivenal je český výrobek a je nejlevnější alternativou ze všech zde uvedených přípravků. Navíc Mobivenal je volně prodejný bez předpisu. Zde je cena Mobivenalu a místa, kde lze koupit: Mobivenal cena. Mobivenal byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zdroj: Doplňky stravy obsahující Diosmin a Hesperidin

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DOPLŇKY STRAVY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, lékárnice doporučila arthrona-1000-c1 a mám s tím dobré zkušenosti. Na rozdíl od jiných předražených preparátů mi opravdu pomohla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilonka.

Ahoj, taky sem už o ní slyšela, že si ji hodně chválí. Asi ji taky vyzkouším. Líbí se mi hlavně, že je cenově dostupná.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů doplňky stravy diskuze

Proč užívat Pangamin

Pivovarské kvasnice i přes nové a nové doplňky stravy zůstávají pro nás vhodným i cenově dobře dostupným doplňkem stravy plným vitamínů, minerálů a stopových prvků a také jako tabletky na přibírání.

Zdroj: Tabletky na přibírání

Mobivenal = doplněk stravy

Mobivenal je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky, nejedná se tedy o lék. Doplňky stravy nelze považovat za náhradu pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Zdroj: Mobivenal na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi SLABÉ A LÁMAVÉ VLASY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Holky, dotaz... Co nějaké kapsle? Jako myslím doplňky stravy na posílení vlasů? Berete? Co se vám osvědčilo?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Slabé a lámavé vlasy diskuze

Potravní doplňky versus léky

Doplňky stravy v podstatě nejsou na rozdíl od léčiv ze strany státu nijak regulovány a není tedy ani zkoumáno, zda doplněk stravy má nebo nemá deklarované léčivé účinky a zdali je či není zdravotně nezávadný.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Poradna

V naší poradně s názvem TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Schwarz.

Dobrý den,kefír z Tibetské houby užívám již několik let.Teď mi známí nabídl doplněk stravy Chlorella a ječmen.Mohu tyto doplňky užívat současně s kefírem?Děkuji za odpověď.S pozdravem M.Schwarz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud slovem současně myslíte vše během jednoho dne, tak v tom nebude problém. Společné užívání vše v jeden okamžik nebude asi rozumný nápad. U těchto doplňků stravy jsou časté vedlejší účinky. Proto očekávejte například průjem a zabarvení stolice do zelena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba diskuze

Tablety na přibírání

Někdo chce hubnout a někdo se zase naopak snaží přibrat. Pro případy, kdy chcete přibrat a chcete na to užívat nějaké tabletky na přibírání, tak doporučujeme zakoupit si Pangamín, který podporuje chuť k jídlu a zároveň zásobuje tělo důležitými vitamíny řady B.

Zdroj: Tabletky na přibírání

Diskuze

V diskuzi DOPLŇKY STRAVY NA ŠEDÝ ZÁKAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Gelactiv.cz je nejlepší ze všech co tam máš Míšo. Taky ti to tak připadá?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Doplňky stravy na šedý zákal

Strava a Pradaxa

Pradaxa je moderní lék na ředění krve a jeho obrovskou výhodou pro pacienta je, že nemusí držet žádnou dietu, jako je tomu například u léku Warfarin, který má podobné účinky jako Pradaxa. Pradaxa totiž nemá téměř žádné interakce s jídlem. Jediné, na co je třeba si dát pozor, je konzumace grapefruitu.

Grapefruit může ovlivnit způsob, jakým tento lék funguje. Pokud máte rádi grapefruit nebo pijete grapefruitový džus, omezte množství v případě, že užíváte lék Pradaxa. Bez obav můžete sníst 1 grapefruit nebo vypít 125 ml 1x až 2x týdně.

Doplňky stravy a Pradaxa

Při užívání léku Pradaxa by pacient neměl svévolně užívat následující doplňky stravy:

  • rybí tuk,
  • krilový olej,
  • omega 3 mastné kyseliny,
  • vitamín E,
  • česnek (neplatí to pro malé množství česneku použitého v kuchyni jako koření),
  • bromelain.
Tyto doplňky stravy je možné užívat i nadále, ale jen pod dohledem lékaře, protože mohou nebezpečně ovlivňovat účinky léku Pradaxa na srážlivost krve.

Zdroj: Pradaxa a strava

Aminokyseliny – základ bílkovin

Jsou vhodné téměř za každých okolností a tělo je potřebuje. Široké spektrum aminokyselin naleznete v proteinovém přípravku. Nespornou výhodou je jejich snadná vstřebatelnost, avšak na jejich strávení potřebuje organismus jistý čas. Pro tělo je tedy důležité, aby tyto látky získalo z několika různých zdrojů.

Aminokyselina glutamín hraje důležitou roli v metabolismu bílkovin a působí proti ztrátě svalové hmoty. Glutamín si organismus dokáže vyrobit samo a získává ho z běžné stravy. Nic však nepokazíte tím, když ho budete tělu dodávat ve formě doplňku stravy (prášek, kapsle). Kromě svalů má příznivé účinky i na imunitní systém a také paměť.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Diskuze

V diskuzi IMUNITA ČLOVĚKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lili25.

Na tento problém můžu doporučit doplňky stravy s Ostropestřcem, bylinka na všechno.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita člověka

Diohes micro

Diohes micro obsahuje kombinaci 2 složek: vysoce mikronizovaný Diosmin a vysoce mikronizovaný Hesperidin v množství 450 mg Diosminu a 50 mg Hesperidinu. Jaký je vliv mikronizace - velikostí částic Diosminu a Hesperidinu na jejich účinek? K optimálnímu účinku Diosminu a Hesperidinu – jejich vstřebávání do organismu, musí být co nejvíce jejich částic menších než 2 mikrony, čehož se dosahuje právě zmíněnou mikronizací. Přípravek Diohes micro obsahuje průměrnou velikost částic 1,53 mikronů a 80 % částic je menších než 2,7 mikronů. Diohes micro je potravní doplněk a je volně prodejný v lékárně. Diohes micro byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Cena přípravku Diohes je vidět tady: Diohes micro cena.

Zdroj: Doplňky stravy obsahující Diosmin a Hesperidin

Poradna

V naší poradně s názvem POSOUZENÍ K DOPLŇKU STRAVY PŘI LÉČBĚ WARFARINEM EŽÁDOUCÍ ÚČINKY WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Mrštná.

Dobrý den.
Chci se vás zeptat na doplňky stravy k Warfarinu. Může se užívat OMEGA-3 PURE ALGAE ? Složení DHA 100%, olej z řas obohacena vitamínem D3 a D1
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omega 3 i vitamín D3 mohou zesilovat účinky Warfarinu a proto je nutné uvědomit o této doplňkové léčbě lékaře, který na jejím začátku a v průběhu může kontrolovat srážlivost krve a vyhodnotit tak vliv těchto doplňků stravy na Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www lecba_warfarinem cz

Synefrin

Efedrin představuje jeden z nejúčinnějších spalovačů tuků – je tu však jeden problém. U nás je zakázaný, protože je silně návykový. Účinnou alternativou je jeho přírodní forma – synefrin. Získává se z plodů pomerančovníku, který má silné stimulační účinky. Na doplňku stravy se často potkáváme s názvem Citrus aurantium, který tuto látku obsahuje. Synefrin potlačuje únavu, podporuje metabolismus a dodává energii. Není vhodný pro kardiaky, těhotné ženy a děti. Tady je seznam cen, za které se dá synefrin koupit.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A DOPLŇKY STRAVY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Dorazilová.

Dobrý den . Mám artrozu III stupně , operované koleno po úraze a několik let beru colafit,přestala se mi rozpadávat chrupavka. V srpnu mi byl doporučen Celadrin locomotive. Než jsem jej začala užívat, tak mě byla zjištěna arytmie a nasazen warfarin 3mg. Nevím, jestli ho můžu užívat.Dále jsem brala CORDYCEPS , který mě dělal velice dobře, nebyla jsem vůbec nachlazená, také nevím zda mohu užívat. Ještě jsem se chtěla zeptat na SARGADIN ( dračí krev). Užívání spolu s warfarinem. Děkuji za odpovědˇ. Vím, že pokud něco budu moci tak s ohledem na lékaře, a test Quik.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V závěru jste si odpověděla sama. U někoho mohou zmíněné doplňky ovlivnit srážlivost krve u jiného zase ne. Je potřeba dohodnout se s lékařem na začátku doplňkové léčby a po jejím započetí provést kontrolní vyšetření srážlivosti krve. Warfarin je skvělý lék a prodloužil život mmoha lidem, ale pokud experimentujete s doplňky stravy, musíte častěji na kontrolu srážlivosti. Jen tak může být Warfarin bezpečným lékem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Výživové doplňky a ADHD

Všichni lidé s ADHD by měli užívat 100% denní dávky vitamínů a minerálů. Mnoho dětí, dospívajících a dospělých však nemá vyváženou stravu, v tomto případě je tedy nutné užívat vhodné potravinové doplňky.

Zdroj: ADHD diety

Karnitin

Kdysi označovaný za vitamín T je stále hojně využíván při redukčních dietách a tréninku pro rýsování svalů. L-carnitin má unikátní vlastnost – spaluje tuky přímo v buňce, což je zárukou vysoké účinnosti. Je však potřeba dodržovat zásady zdravého stravování, mj. vyhýbat se živočišním tukům a cukru. Carnitin patří mezi neesenciální aminokyseliny a tělo si ho nedokáže vyrobit dostatek. Alternativou je tedy užívání karnitinu ve formě doplňku stravy, nejlépe L formu (L-karnitin), který můžete zakoupit i v běžném internetovém obchodě.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Diosminol

Podobné složení hesperidinu a diosminolu mají také potravní doplňky s názvy Diosminol nebo Diohes. Cena potravního doplňku Diosminol je uvedena zde: Diosminol cena.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Vedlejší účinky antidepresiv

Antidepresiva mají často vedlejší účinky. Mezi nejobvyklejší patří:

  • u SSRI a SNRI: ztráta libida, neschopnost dosažení orgasmu, nevolnost (zpočátku, poté většinou vymizí), bolesti hlavy, apatie, ztráta motivace, živé sny a noční můry;
  • u SARI: ortostatická hypotenze, závrať, sucho v ústech;
  • u MAOI: přibírání na váze, živé sny a noční můry, sexuální dysfunkce;
  • u tricyklických antidepresiv: apatie, ztráta motivace, přibírání na váze, sexuální dysfunkce, změny činnosti srdce, rozostřené vidění.

Zdroj: Moderní nenávyková antidepresiva

Odvar z trnky

Jako povzbuzující nápoj se používá odvar z trnky. Do jednoho litru vody se přidá 50 g sušených trnek a vaří se po dobu 5 minut. Doporučená denní dávka odvaru představuje 2 až 3 šálky.

Zdroj: Doplňky pro správný růst


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP