Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KEFÍROVÁ TERAPIE

OBSAH

Tibetská houba prodej

Tibetská houba se dá běžně zakoupit prostřednictvím diskuse pod článkem od lidí, kteří ji pěstují.

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze

V diskuzi HELMINTICKÁ TERAPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

O helmintické terapii toho začínám vědět z dostupných zdrojů celkem dost... Co je ale závažným nedostatkem podobných článků je neuvedení např. klinik, kde je tato terapie uskutečnitelná... ???? :) Není to nikde, takže tato rada přestává mít smysl...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Helmintická terapie

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana bicanova.

zrejme mam neuropatii v nohou a zaroven ramena a paze dr mi napsal lek grimodin ale mam z neho strach když jsem si precetla co s toho vse muzu ještě ocekavat .také jsem cetla ze se jedna o prekyseleni organismu , co by bylo dobře udelat aniz bych musela brat ty leky . je mi 70 jinak jsem v poradku bolesti mam od kolen dolu a hlavne v noci a taky neujdu moc dlouhou dobu po pul hodine jsem unavena . moc prosim o radu dekuji bicanova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adéla.

Dobrý den,

zkuste zvážit léčbu pomocí 3D pulzní terapie.

www.biomag.cz/polyne…

Zdroj: diskuze Neuropatie

Tibetská houba a kov

Při přípravě kefíru z tibetské houby se doporučuje nepoužívat kovové předměty, jako je cedník nebo lžíce. Při styku s kovem houbičky ztrácejí účinek a mohou zčernat. Nesmí se pak už používat. Nevystavujte kefír vysokým teplotám a čisticím prostředkům (vymýváte-li sklenice jarem, pořádně je vypláchněte a nechte je vychladnout, než do nich nalijete kefír).

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY KVALITNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

Vím,že homeopatický petrolej(jestli je lékařský ???nevím-ale asi ano) se dal sehnat v Polsku.
Slyšela jsem také,jak je účinný na rakovinu.
Také se dá využít terapie EFT - viz internet.
Držím palce ! J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana albrechtová.

děkuji za zprávu:)zu

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky kvalitny

Negativní účinky

U kefíru vyrobeného doma pomocí tibetské houby byly zjištěny negativní účinky jen co se týká konzistence a zážitků při pití. Tento domácí kefír totiž nechutná moc dobře a také obsahuje různé hleny. Tyto vlastnosti mohou u některých lidí způsobit zvracení. Jinak je kefír zdravý a zdraví velice prospěšný.

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Může se dávat kefírová houbička i do běžného,,ošetřeného"mléka z obchodu?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Ano v krabicovém pasterizovaném mléku vyrobíte také kefír ale, houbičky se zvětšují jen mírně. Používám na výrobu kefíru pouze plnotučné mléko a na zvětšení houbičky farmářské nepasterizované plnotučné mléko.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Kefírová houba

Terapie EFT video

Zde je několik videí, na kterých je vidět, jak se provádí terapie EFT v praxi.

Zdroj: Terapie EFT

Diskuze

V diskuzi DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Nedávno mi taky zjistili dnu (podle hladiny kys.močové) a jsem z toho nešťastná.. Známý užívá na dnu mimo jiné i Enzycol a pomáhá mu, říkal mi že to obsahuje celer a višeň, což je dobré na klouby a je to přírodní - tak ať zkusím, prý to zmírní bolest. Dneska si to jdu koupit a začínám užívat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouhá léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje přechodné vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze Dna

Tibetská houba v těhotenství

Díky obsahu výživných látek v kefíru to není jen možné, ale přímo vhodné. Jak v období těhotenství, tak i v době kojení můžete bez obav kefír konzumovat. Nápoj pijte po troškách podle chuti. Můžete vypít za den klidně 1 litr i více. Rozhodně však tímto nápojem nenahrazujte pitný režim! Je to léčivý nápoj a potřebujete i normálně pít vodu, aby se z těla mohly vylučovat škodlivé látky, které tento nápoj bude z těla vyhánět.

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze

V diskuzi DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

já dnou trpím, není to sranda.. ale hodně mi pomáhá doplněk stravy Enzycol DNA, beru jej v pauze mezi léky, kterou mám vždy dvakrát do roka.. Nemám žádné potíže, můžu občas i zhřešit v jídle a navíc je to přírodní, takže nezatěžuje orgány.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouhá léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje přechodné vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze DNA

Reflexní terapie duše

Reflexní terapie duše je praktické spojení klasických diagnostických postupů reflexní terapie a metody duševního metabolismu. Při terapii touto metodou dochází k propojení jednotlivých fyzických potíží s jejich přímou příčinou v duševní oblasti a zároveň k odbourání této příčiny regresním způsobem. Nespornou výhodou metody je přímé řešení potíží jak na úrovní fyzické, tak psychické. Odstranění těchto jinak skrytých příčin je předpokladem k úplnému vyléčení člověka.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi DNA CO JÍST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Kalima.

Jak si sestavit jídelníček když mám dnu a jsem k tomu naví ještě diabetik ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Prokeš, nutriční terapeut.

Bez úpravy výživy nepřináší pouze léková terapie dny trvalé výsledky. Příčinou dny je nevhodná výživa způsobující nadměrné ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech a ledvinách. Účinná terapie zahrnuje dlouhodobé vyloučení potravin, které způsobují zvýšený obsah této kyseliny v těle (některé z nich jsou překvapující) a použití konkrétních bylin a doplňků pro její vyplavení z těla. Poradím jak si upravit stravu, abyste se dny trvale zbavili. Kdo by měl zájem, může mne kontaktovat na čísle 608 155 338.

Zdroj: diskuze Dna co jíst

Reflexní terapie nohou

Cílem reflexní terapie je obnovení toku životní energie v těle člověka. Podporuje odstranění škodlivých látek a příliv obranných, zmenšuje bolesti a harmonizuje činnost orgánů. Odstraňováním bloků reflexních drah ovlivňuje chod celého organismu. Během sezení se aktivují přirozené uzdravující děje, roste životní síla a rozpouštějí se i psychologické bloky.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomíra.

Prosím ještě telfon kvůli poště.Děkuji.Groligová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Víšek.

Prosím Vás, jak prodáváte kefírová zrna? Myslím tím množství, cenu, dopravu atd.Předem děkuji za Vaši odpověď.
Hezký den
Jan Víšek

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej

Jak použít kefír na vlasy – kefírová terapie

Nalijte dostatek kefíru na pokožku hlavy a masírujte 10 minut, nebo jak vás to bude bavit. Při masáži kefírem se často stává, že na ruce ulpí nějaké vypadlé vlasy. Na začátku kefírové terapie je to normální, protože kořeny vlasů jsou oslabeny a vlasy hůře drží v pokožce. Při prvních kefírových masážích může vpadnout i 50 vlasů. Tento trend se ale bude postupem času měnit, tím jak pomocí kefíru budou sílit vlasové kořínky. Po kefírové masáži si své vlasy mírně opláchněte příjemně teplou sprchou. Pro dosažení nejlepších hojivých účinků si po okapání vody zabalte hlavu do teplého ručníku. Když teplota stoupá, póry na pokožce hlavy se lépe otevřou a lépe pak přijímají vitamíny, které pronikají hlouběji a léčí vaše vlasy skutečně od kořínků. Kefírovou léčbu nechte na vlasech 1 až 2 hodiny a potom ji umyjte šampónem na vlasy. Šampón z vlasů spláchněte studenou vodou. Studená voda póry i vlasy rychle stáhne a díky tomu se pak nevyplaví důležité vitamíny, které budou nadále vyživovat vaše vlasy u kořínků. Po studené sprše si vlasy ještě opláchněte odvarem z listů kopřivy. Tento postup vám pomůže postupně eliminovat další ztrátu vlasů a pomůže vám, aby vaše vlasy byly silné a lesklé.
Kefír je přírodní lék, který nejen zastaví vypadávání vlasů, ale posílí i růst vlasů, které již ztratily vitalitu. Viditelné zastavení vypadávání vlasů a obnovení jejich síly od začátku potřebuje trpělivost a spoustu odhodlání. Kromě kefírové terapie budete muset použít i jiné opravné prostředky, organické vlasové kúry a také užitečné rady na zastavení vypadávání vlasů a obnovení jejich lesku. Vlasy, které vypadly a nenarostly po nich nové, tak se nejdříve začnou objevovat jen velmi světlonké jemné vlasy, podobně jako takové chmíří, které pak časem bude stále viditelnější a silnější.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ OČISTU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Ano, zašlu dnes, zítra bude u Vás / kefírová Tibetská houba/

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Mičianova.

Dobrý den.
Měla bych zájem o kefirovou houbu.
Mičianova

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Na co je dobré kefírové mléko

Kefíry se konzumují už od pradávna. Pocházejí z Asie, kde se vyráběly ze směsi různých druhů mlék. Dnešní průmyslová výroba dbá na přesné složení a obsah bakterií, které jsou hlavním nositelem typické chuti. Kefíry a kefírová mléka se řadí do kysaných mléčných výrobků stejně jako jogurty. Liší se od nich použitím zákysových kultur získaných přímo z takzvaných kefírových zrn. Ta obsahují kvasinky, které přeměňují mléčný cukr (laktózu) za vzniku malého množství etanolu a oxidu uhličitého. A právě z tohoto procesu vzniká specifická svěží a ostrá chuť.

Kefírová mléka se od kefírů liší nižším obsahem kvasinek, což je lehce znát i na chuti, která je o něco jemnější.

Nápoj z kefíru zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky. Mléčná kefírová houba přeměňuje mléčnou laktózu v jiné sloučeniny, a proto je kefír vhodný i pro jedince trpící intolerancí laktózy. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a účinně stimuluje imunitní systém.

Je obecně známo, že imunitní systém je v takové kondici, v jaké je zažívání a hlavně střevní mikroflóra. Schopnosti kefíru, jakožto přírodního probiotika, je tedy udržovat střevní mikroflóru v perfektní kondici. Pokud byste srovnali obsah užitečných bakterií s klasickým, běžně prodávaným jogurtem, jogurt by pravděpodobně velmi pohořel.

Zdroj: Kefírové mléko

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NEMOCI NOHOU BOLAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Boláky na nohou, skoro jako by díry, to jsou pravděpodobně bradavice. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je modro-bílá krabička a je volně prodejný v lékárně asi za 160 Kč a vydrží hooodně dlouho. Při léčbě Duofilmem postupujte podle příbalového letáku a bradavice by měly do měsíce ustoupit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav.

Dobrý den, prosím o radu co použít na svědění nohou - viz foto.
Nemá to rádo síťovaná obinadla, z drobných dírek na nártech výtok - spíše čirý na obvazu však žluté skvrny. Asi následek kompresní terapie krátkotaž obinadly a léčby bércových vředů výše na nohou.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Kožní nemoci nohou bolaky

Závěrem ke komplementární terapii

Účelem tohoto článku je, dát podnět lidem nemocným lupenkou nebo rakovinou a nabídnout jim možnost, aby se jejich léčba přesunula do roviny komplementární terapie. V žádném případě nedoporučujeme opouštět klasickou léčbu. Nabízíme zde kompromis, mezi praktickou a teoretickou částí a zkušenostmi odborníků. To, o čem zde píšeme, není samostatná alternativní terapie, neboť pro efektivní léčení je třeba následovat klasickou léčbu. Přínos genetických znalostí a přírodních substancí může nabídnout léčbě nový směr a urychlit tak vyléčení.

Zdroj: Co je komplementární terapie?

Reflexní terapie Jiří Janča

Jančova reflexní terapie nabízí souhrnnou výuku práce s tělem pomocí diagnostické reflexní terapie, kterou integrálně doplňuje dalšími prostředky, jako jsou například homeopatie, léčivé byliny, vitamíny a stopové prvky. Nejvýznamnější představitel alternativní medicíny Jiří Janča u nás sestavil průkopnické dílo přibližující nejdostupnější metodu alternativní medicíny, která je účinná jak při léčbě akutních, tak chronických onemocnění. Jiří Janča vydal knihu, která je jednou z nejdůležitějších prací v rámci jeho úctyhodného díla (mimo jiné Herbář léčivých rostlin, Alternativní medicína, Reflexní terapie, Co nám chybí, Stopové prvky a kovy života v přírodě, První pomoc alternativní medicínou, Praktická homeopatie a další). Kniha se jmenuje Reflexní terapie rukou a jedná se o nejdostupnější metodu alternativní medicíny.

Zdroj: Reflexní terapie

Komplementární medicína

Komplementární medicína (anglicky complementary medicine) přináší nové cesty v léčbě těžko léčitelných nemocí, například lupénka nebo rakovina. V podstatě se dá říci, že komplementární terapie doplňuje klasickou léčbu (západní medicínu) o postupy, vycházející z tradičních medicínských postupů, například z čínské medicíny, použití bylinek v léčbě, cvičením reiki nebo akupunktura. Komplementární terapie podporuje účinek vědecké medicíny a na její léčbu navazuje, nikoliv že ji zcela nahrazuje.

Zdroj: Co je komplementární terapie?

Domácí výroba kefírového mléka

Kefírové mléko je možné vyrobit i doma, má to své výhody (je čerstvé, chutné), ale potřebujeme na to kefírovou násadu, neboli kefírové či tibetské houbičky. Kefírová houba je vlastně společenství různých druhů kvasinek a bakterií.

Recept na domácí kefírové mléko

Ingredience: 500 ml nesvařeného mléka, 2 lžíce kefírové houby

Technologický postup: Tibetskou kefírovou houbu dáme do nádoby, přelijeme mlékem a promícháme lžičkou. Hrneček nebo sklenici přikryjeme čistou látkou, gázou nebo papírovým ubrouskem a zagumičkujeme. Při pokojové teplotě ponecháme 24 hodin houbu pracovat. Po této době by měl kefír zhoustnout a chutnat příjemně nakysle. Fermentovat jej můžeme nechat i déle, podle chuti. Nápoj ve sklenici občas promícháme lžičkou, aby se ke kefírovým houbičkám dostalo více mléka. Během kvašení se může začít oddělovat syrovátka – neznamená to nic špatného, po promíchání se vše opět spojí. Hotový kefír důkladně promícháme a poté přecedíme přes plastové sítko a uchováváme jej v lednici. Houbu vrátíme do nádoby, zalijeme mlékem a proces opakujeme. Někteří lidé houbu proplachují ve vodě, ovšem zkušení „kefíromilci“ to nepovažují za nutné ani vhodné. Houba bude bez takových zásahů rychleji pracovat, proplachování je pro ni nepřirozené. Kefírová kultura dovede mléko zpracovat i při nízkých teplotách, například v ledničce, proces však trvá déle – až týden.

Zdroj: Kefírové mléko

Reflexní terapie na vysoký tlak

Reflexní lymfatická terapie uvádí tělo do rovnováhy. Je to komplexní, velmi účinné ošetření lymfatického systému. Provádí se na ploskách chodidel, kde se stimulují orgány, které úzce souvisí s imunitním systémem, a také orgány, které odvádějí lymfu z těla ven (ledviny, srdce, slezina, střeva, brzlík, játra). Dále se provádí na nártech, patách a lýtkách, kde se lymfa odvádí do hlavních lymfatických uzlin systematickým a cíleným hlazením konečky prstů. Terapie dokonale „otevře“ vnitřní lymfatické cesty, umožní lymfě proudit, tedy pročišťovat tělo. Má blahodárný vliv na úpravu vysokého krevního tlaku.

Zdroj: Reflexní terapie

Reflexní terapie rukou

Reflexní terapie rukou představuje sice nejprogresivnější postup reflexní terapie jako metody, přesto je v praxi málo používána. I když je nejsnadnější, nejpoužitelnější a tím také nejefektivnější. Reflexologie ruky je jemná, účinná a také velmi příjemná metoda. Hodí se pro diagnózu a ovlivňování hlavně psychosomatických dysfunkcí. Podporuje harmonizaci, zklidnění a posílení celého organismu. Ruce odhalují v tělesné oblasti zvlášť rychle různé akutní problémy. Reflexologie ruky dokáže výrazně posílit imunitní systém a mízní oběh, zlepšit obranyschopnost organismu, uvolnit tělo od stresů a nervozity. Tato nenáročná a většinou i příjemná technika je skvělým impulsem ke spuštění samoléčebných procesů. Ošetření reflexních zón na rukou provádí reflexní terapie dlaní. Lze ji použít místo reflexní terapie chodidel nebo jako její doplnění. Její princip je naprosto stejný a indikace jsou tytéž.

Zdroj: Reflexní terapie


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP