Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

V NOCI ME BRNÍ LEVÁ RUKAVICE

OBSAH

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST OBOU RUK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan potucek.

zacala mne bolet prava ruka a to v lokti nasledne i rameno.3prsty se jevi ze mne brni.pak zacala zlobit podobne i leva.jaka lecba.dekuji potucek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve navštivte lékaře ortopeda a potom se svěřte do rukou dobrého fyzioterapeuta, který bude mít zájem nalézt a léčit příčinu vašich obtíží. V podobných případech bývá příčina na zádech, ve svalové disbalanci, vadném držení těla a také vlivem přetěžování rukou. Fyzioterapeut vám pomůže tyto příčiny nalézt a zkusí je napravit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest obou ruk

Tuberkulóza

Tuberkulóza je infekční nemoc, která se přenáší stykem s nakaženým člověkem. Je to onemocnění zasahující nejčastěji plíce, ledviny nebo také mozkové obaly, a dokonce i kosti. V podstatě ale může napadnout kteroukoliv část lidského těla. Průvodním znakem v počátečním stavu je pocení ve zvýšené míře bez zjevné příčiny, které se projevuje obzvláště v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi JAK SE LÉČÍ UCPANÁ KRKAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mám ucpanou krkavici na 50 % dle kardiologa. Řeší to podáváním Ezetrolu a Godasalu. Poslední dobou mne brní obě nohy od palce až po kolena, zvláště v noci mne bolest budí. Myslíte, že je postup lékaře správný ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se léčí ucpaná krkavice

Proč při infarktu brní levá ruka

Tento problém je způsoben hypoxií, jde o stav, při kterém dochází k nedostatečnému prokrvení určité části srdečního svalu a tím ke sníženému zásobení srdeční svaloviny a ostatních tkání kyslíkem.

Zdroj: Brnění levé ruky

Poradna

V naší poradně s názvem ŠPATNÉ DÝCHÁNÍ OD PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katerina.

Dobrý den chtela jsem se zeptat ci těžké dychani může být od zad? Mam problemy ze zady ze zebry lopatky a krcni páteří mela jsem veskere vysetreni ktere dopadlo dobře,cose tyce srdce plic mela jsem take magnetickou rezonanci.u lopatek na hoře semy delaji boule ktere me boli a strili do hrudi a obcas me brni ruka levá může to být od te páteře ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Komplikace, které zmiňujete mohou souviset s páteří. Bude třeba při vyšetření rozlišit, zda se jedná o neurologický problém (problém s nervy) a nebo jen ortopedický problém. Proto bude vhodné nechat se vyšetřit neurologem a ortopedem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Špatné dýchání od páteře

Vyhřívané rukavice

Elegantní vyhřívané rukavice jsou k dostání pro pány i dámy. Jsou určené pro různé druhy sportů, pro motorkáře, pro pracovní činnosti, ale i na běžné nošení.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Diskuze

V diskuzi NEDOKRVOVÁNÍ KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Bílková.

Prosím o radu. Jsem 1 měsíc po operaci karpálního tunelu. Křeče v noci ustoupily, ale stále mně brní a zebe, studí až mrazí prsty až to bolí. Pan doktor řekl, že to může trvat dlouhou dobu, než se ty nervy obnoví. Já mám obavy, aby mně ty prsty neodumřely. Můžete mi poradit. Děkuji Marie 68 let.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nedokrvování končetin

Potápěčské rukavice

Vyhřívané rukavice pro ponor ve vodě se pohodlně vejdou pod suché rukavice a dovedou ruku zahřát až na 40 °C. Prodyšný materiál nechá ruku dýchat, ale příjemně hřeje, i když je napájení vypnuto. Vedení drátů je provedeno tak, aby pohyb kloubů nebyl omezen. Propojení k vyhřívací vestě či k podobleku je velmi jednoduché.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA PEŘÍ (ROZTOČE) ?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Pátra.

Dobrý den, opakovaně jsem se účastnil ručního zpracování drůbeže (kachny, slepice, krůty, křepelky) spočívající v porážce, očištění od peří, vykuchání a kuchyňská úprava. Při práci jsem nepoužíval ochranu rukou (rukavice), takže jsem kůží přišel do styku se zabitými ptáky. Po nějakém čase mne začala svědit kůže, postupně mne intenzivní nutkání svědění probouzelo v noci. Může se jednat o alergickou reakci na tyto skutečnosti? Jak se mám zachovat? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergie na peří (roztoče) ??

Kartáč nebo rukavice

Masáž má velmi hlubokou tradici a navazuje na starověké čínské terapie, například akupunkturu, a je to příjemný a jemný způsob léčby celulitidy. Používají se rukavice nebo kartáč. Je v podstatě jedno, jakou pomůcku si vyberete. Je to individuální volba. Z recenzí je zřejmé, že lze masážní pomůcky libovolně střídat. Zdůrazněna je zde především důležitost masáže samotné a stálé promazávání.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem ANUREX NA HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Bražinová.

Dobrý den,chtěla bych koupit Anurex.Prosim může té mi poslat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Anurex v současné době není k dostání po celém Česku. Můžete si ale snadno vyrobit náhražku z vinylové rukavice, kterou naplníte vodou a dáte zmrznout. Nezapomeňte zauzlovat 4 prsty, aby se naplnil jen jeden. Po zmrznutí si zasuňte zmrzlý prst vinylové rukavice do konečníku.

Zdroj: diskuze Anurex koupit v lékárně olomouc

USB rukavice

USB rukavice jsou nejběžnějším a asi i nejpopulárnějším USB gadgetem hned po flash discích. Zahřejí vás a přitom vás nebudou omezovat při psaní na klávesnici, protože mají volné konečky prstů. Vyhřívané USB rukavice jsou pletené z bavlny a mají v sobě zabudované tepelné obvody, které vás zahřejí, pokud chcete použít svůj notebook venku nebo váš zaměstnavatel až příliš šetří a vypíná i topení.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Diskuze

V diskuzi BRNENÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mikolajková Věra.

Jsem tři roky po chemoterapii a stále mne brní chodidla.Pomohlo vám někomu něco na to?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den, také jsem 3roky po chemo a brní mě nohy hlavně v noci a nemohu usnout. Dost mi pomáhá hořčík, denně si rozpustím 1 tabletu a dost se to zlepšilo a k tomu 1 tablety B komplex forte. Někomu to podle lékařů nikdy nepřestane, ale mě to hodně pomohlo. Mějte se hezky Alena Fiedlerová

Zdroj: diskuze Brnení chodidel po chemoterapii

Použití rukavice na celulitidu

Na trhu je celá řada rukavic, které jsou vhodné na celulitidu. Zde si je můžete prohlédnout.

Masáž proti celulitidě se provádí nejčastěji na hýždích a stehnech za účelem vypuzení lymfatické tekutiny z fibrotického (zvláknělého) podkoží. Vychází v podstatě z lymfatické masáže, ale je navíc obohacena o speciální anticelulitidové hmaty. Při této masáži jde o středně silné hlazení, jen někdy vzniká pocit štípání.

Masáž pomocí masážní rukavice provádějte tak, že budete roztírat krém proti celulitidě v kruzích proti směru hodinových ručiček. Přípravky proti celulitidě většinou obsahují přídavek z mořských řas, neboť obsahují aminokyseliny, minerální soli a vitaminy, které účinně pohlcují škodlivé produkty metabolismu. Nelze však očekávat, že si natřete krémem postižené partie a rázem bude po problému. Tyto přípravky mohou prospět pouze v kombinaci se všemi postupy, jako je jídelníček, cvičení, masáže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA Z DASNE( PARADENTOZOU) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den,od te doby co me boli leva strana celisti ( dasne ),se projevuje silna bolest ucha take na leve strane. Nejvic me to boli v noci uz vubec nespim v noci. Bolest trva vic jak tri tydny DASNE I UCHO BOLI NAJEDNOU ,mam jit k usnimu?prvni prijde bolest dasni a pak ucha z ucha mi netece moc mazu tak normalne, citim jen takovy tlak a tukani ,boli z toho i hlava .dekuji za odpovet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Klidně to může být zánět trojklanného nervu. Začátek a příčina může být v čelisti a bolestivě to pak přelejzá k uchu. Určitě je potřeba to řešit, ale nejdříve u zubaře a až pak na ORL.

Zdroj: diskuze Bolest ucha z dasne( paradentozou)

Vyhřívané rukavice k běžnému nošení

Vyhřívací systém byl navržen pro bezpečné a spolehlivé používání. Nenahrazujte proto původní elektrické součástky ani nezasahujte do elektrického obvodu vyhřívacího systému, ani pouzdra na baterie. Vyhřívací systém, včetně pouzdra s bateriemi, není určen pro použití pod vodou. Pokud se během používání rukavice namočí (například v hustém dešti), odpojte vyhřívací systém od rukavic a nepoužívejte jej, dokud rukavice zcela neuschnou. Pouzdro s bateriemi nesmí být ponořováno do vody či jiných kapalin, může dojít k elektrickému zkratu. Všechny elektrické součásti udržujte suché. Pokud během používání rukavic pociťujete nevolnost, či jiné nepříjemné pocity, ihned používání přerušte a další používání rukavic konzultujte s lékařem. Děti a těhotné ženy musí používání rukavic nejprve konzultovat se svým lékařem.

  • Čištění: Vyhřívané rukavice je nutné prát ručně oddělené ve studené vodě. Sušení musí probíhat pouze pověšením a samovolným uschnutím.
  • Pokyny: Neždímejte, nepoužívejte bělidlo, nežehlete, nepoužívejte chemické prostředky.
  • Použitý materiál: vnější materiál 100% nylon, vnitřek 100% polyester – voděodolné, prodyšné
  • Napájení: 9V baterie
  • Váha: 200 g (1 pár/bez baterií)
  • Dostupné velikosti: XL, L, S, M

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Poradna

V naší poradně s názvem PRAVÁ RUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den,ve 30 letech /teď mám 50/,mě našly pozitivní antigenHLA B 27,měla jsem problémy s klouby na prstech na nohách,po 7 letech,jsem bez léků.Poslední měsíc mě brní prsty na pravé ruce.Pracuji jako cukrářka a na Velikonoce jsem měla v pravé ruce v noci takovou bolest,že jsem brečela.Ruku jsem necítila.Rukou jsem různě třepala,až se prokrvila,tak se mě ulevilo.Pak jsem 4 noci spala v sedě se svěsenou rukou,jinak to nešlo.Když ruku zvedám brnění se zhoršuje,ale jak ji spustím dolů,je to lepší.Poradíte mě prosím?Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny antigenem HLA B 27. Bude se jednat spíše o cévní problém. Vlivem vývoje těla během života mohlo dojít ke zbytnění některé z tkání, která nyní během spánku utiskuje krevní řečiště. To by mohlo způsobovat nepříjemné pocity, znecitlivnění a bolest, které mizí při proklepání a při speciální výjimečné pozici ruky. Určitě bude potřeba provést odborné vyšetření cévním specialistou (internistou) a ortopedem, popřípadě neurologem. Taky bude potřeba zamyslet se nad oblíbenou polohou při spánku a zkusit ji změnit. Další režimová opatření budou následovat po diagnóze, zejména léčebný tělocvik, který určitě v dlouhodobém užívání také pomůže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pravá ruka

Lyžařské rukavice

Lyžařské rukavice je založeny na spojení kvalitních textilních materiálů a unikátního topného zařízení. Robustní lithiové baterie, které váží pouhých 60 g, poskytují teplo ve 3 tepelných úrovních až po dobu 10 hodin. Jsou umístěny v manžetách rukavic tak, že je neuvidíte ani neucítíte. Vyhřívání je snadno ovladatelné pomocí tlačítka na horní straně rukavic. LED kontrolka ve tvaru plamínku ukazuje zvolenou tepelnou úroveň pomocí barevného odlišení (žlutá, oranžová, červená). Baterii jednoduše dobijete přes noc. Hlavní vlastnosti vyhřívaných rukavic: vyhřívají celé ruce, pracují na dobíjecí inteligentní baterie 3,7 V bez paměťového efektu, nabízejí možnost volby 3 režimů intenzity ohřevu, mají dlouhou provozní dobu – více než 6 hodin. Záleží však vždy na typu a značce těchto rukavic.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Poradna

V naší poradně s názvem BRNĚNÍ RUKY VE SPÁNKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobry den, poslední dobrou mam problém s levou rukou kterou jsem mela ve 12 letech zlomenou a operovanou. Poslední dobou me v noci brni prsty je to nepříjemné a někdy to přetrvává celou noc pres den se mi to taky stava ale brnění není tak silné. Když me nebrni prsty tak se mi ruka třese nevíte cim to muze byt a popřípadě k jakému lékaři si mam zajit? Dekuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Brnění může souviset s úrazem z dětství, ale také nemusí. Mohl se vám během života někde na nervové cestě vytvořit výrůstek, který utlačuje nerv levé ruky a to způsobuje ono brnění. Lékaře do svého problému budete muset zasvětit dva a to neurologa a ortopeda. V lepším případě můžete očekávat léčbu ve formě léčebných cviků v dalším pak operativní řešení. Uvidíte podle výsledků provedených vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brnění ruky ve spánku

Brnění rukou v noci

V některých případech jde jednoduše o výsledek nočního přeležení, jindy tyto příznaky mohou indikovat daleko závažnější zdravotní problém (viz příčiny).

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin

Víceúčelové rukavice

Víceúčelové vyhřívané rukavice udržují ruce v teple a brání tomu, aby prsty v chladném počasí prochladly, nebo dokonce omrzly. Jsou vhodné pro venkovní aktivity v mrazivém počasí. Vyhřívané rukavice jsou ideální pro pěší turistiku, lyžování, lov a každou činnost, která vystavuje ruce chladu. Bezpečně skryté topné těleso v rukavicích je navrženo tak, aby vyhřívalo hřbet ruky a prsty. Teplo se vyzařuje na konečky prstů. Rukavice mají vynikající podšívku Thinsulate a pletené manžety, aby se zamezilo tepelným ztrátám. Díky pětivrstvé konstrukci jsou rukavice měkké, pružné, odolné a příjemné na nošení. Baterie se skrývá ve speciálním vaku integrovaném v rukavici. Topení lze snadno ovládat a kontrolovat pomocí stisknutí tlačítka na vnější straně rukavice.

Rukavice jsou odolné proti větru, nepromokavé. Mají flexibilní vytápěcí prvek na vnější i vnitřní straně prstů. Rukavicové vložky jsou z extrémně tenkých materiálů. Mají 4 nastavení vytápění. Výdrž vytápění je od 2 do 6 hodin. Tradičním výrobcem je rakouská firma založená v polovině devadesátých let 20. století. Vyrábí vyhřívané oděvy a obuv a také vysoušeče obuvi. K výraznému rozšíření jejího portfolia došlo v roce 2003, kdy firma převzala americkou značku Alpenheat a začala používat i její název. Inovativní řada vyhřívaných produktů vás udrží v teple a pohodlí během všech outdoorových aktivit, ať už jste účastník nebo jen divák. Vyhřívání ve spodních, středních a svrchních vrstvách udrží vaše tělo v teple. Vyhřívané rukavice a palčáky zahřejí ruce a prsty, stejně jako vyhřívané vložky nebo ponožky skoncují s chladnými chodidly. Alpenheat vysoušeče obuvi zase jemně a hygienicky vysuší mokré boty, navíc zabrání nepříjemnému zápachu nebo zničení materiálu díky nadměrné vlhkosti. Alpenheat neoprenová termoizolace a návleky na lyžařské boty jsou pak ideálním spojením pro lyžování.

Zde můžete vidět ceny vyhřívaných rukavic.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Dušnost v noci

Na srdeční původ ukazuje noční záchvatovitý vznik dušnosti. Hrubým vodítkem může být pravidlo, že nemocní se srdeční dušností na lůžku sedí a nemocní s plicní dušností spíše leží. Srdečního původu je i těžká akutní dušnost u mozkové mrtvice, kterou způsobila embolie krevní sraženiny z levé srdeční síně do oblasti mozkového dechového centra.

Zdroj: Dušnost


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP