Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKAŘI

OBSAH

Smrtelná dávka

Od 19. století hledali zákonodárci spolu s lékaři způsob popravy, který by byl humánnější a v neposlední řadě i levnější než tradiční věšení na šibenici, stínání gilotinou či smrt na elektrickém křesle. V roce 1977 se americkému soudnímu lékaři Jayovi Chapmanovi zdálo, že takový popravčí nástroj našel. Odsouzenec měl být popraven kombinovaným účinkem tří látek, aplikovaných injekcemi. Thiopental sodný jej do 15 sekund uspal, následná injekce pankuronia zastavila dech a po dávce chloridu draselného přestalo tlouct srdce. Nízká dávka chloridu draselného však srdce nezastaví, a navíc vyvolá i silné pálení. Popravovaný se pak pod vlivem pankuronia pomalu dusí. Jsou známy případy, že v některých případech způsobilo podání injekce odsouzenému velké bolesti nebo že se popravčím nepodařilo nalézt vhodnou žílu k aplikaci.

Zdroj: Sůl bez sodíku

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ HRBOLATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samuel.

Co mám dělat je mi 14
Nevím

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Samueli, musíš dojít ke kožnímu lékaři, aby zjistil, co se ti to stalo. Na fotce to vypadá, že máš i zánět, takže tě to asi i bolí. Návštěva v ambulanci kožního lékaře ti to pomůže rychle odstranit. Ke kožnímu lékaři můžeš jít i sám, bez rodičů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají hrbolaté nehty

Jak vypadá zhoubný melanom

Jistou výhodou v boji s melanomem je to, že se tvoří na povrchu lidské kůže, a že tedy v podstatě můžeme velmi brzy odhalit nějaké probíhající změny vlastní kontrolou své kůže. Změn na lidské kůži, které by měly být pro nás alarmující, prožíváme během života spousty. Na kožní nádor by vlastně neměl žádný člověk zemřít, právě proto, že si ten svůj kožní nádor může sám nalézt a včas přijít k lékaři. Pokud je jakýkoliv kožní nádor odstraněn včas, tak pacient je prakticky vyléčen a rakovina je u něho zažehnána. Co by nás mělo ke kožnímu lékaři přivést? V každém případě je to jakákoliv změna na kůži, která se postupně zvětšuje, nemizí a trvá na kůži několik týdnů až měsíců. Hlavní příznakem melanomu je například hnědá skvrna, která se zvětšuje, vyvyšuje, svědí a krvácí. Tak s tímto již musíme jít ke kožnímu lékaři, ale bylo by lepší, kdyby k lékaři pacienti přicházeli mnohem dříve, a to v případě pouhých pigmentových změn, které jsou větší než 0,5 cm v průměru, mají nepravidelné okraje, jsou asymetrické, a to rozložení té pigmentace, té hnědé barvy, není všude stejné. Mnozí lidé si myslí, že nejvíce nebezpečné jsou černě zbarvené skvrny, ale ve skutečnosti je mnohem více nebezpečné, jestliže v jednom místě je několik odstínů té hnědé či černé barvy. Zhoubný melanom nemusí být vždy jen černý nebo tmavý, maligní melanom může mít podobu třeba i kombinace barev černá a bílá, protože v určité fázi melanomu může docházet k vyblednutí toho ložiska a pak se tomu říká amelanotický melanom. Amelanotický melanom je obtížné někdy poznat, takže jakékoliv změny barvy by měly být předmětem zájmu každého pacienta, který by měl po takovém zjištění přijít k lékaři

Melanom fotografie a videa:

  • Fotografie, na kterých je velmi dobře vidět projev melanomu, rakoviny kůže, jsou zde.
  • Fotografie melanomu na krku jsou zde.
  • Fotografie, jak vypadají příznaky melanomu v oku, jsou zde.
  • Video, na kterém je vidět melanom, je zde.

Zdroj: Zhoubný melanom kůže je daň za opálenou kůži

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Nevím jak operují oči, ale jako lékaři na kontroly očí si myslím že jsou OK. Mají tam docela frmol, ale i tak se mi ještě nestalo, abych na prohlídku čekal dýl jak nějakou půl hodinku. A odbornost lékařů si myslím, že je vysoká.

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Laser a jsem bez brýlí!

Nejen u dospělých, ale čím dál častěji i u dětí je možné zlepšit zrak třeba laserem. Někteří lékaři se tomu nebrání, jiní upozorňují na to, že dětské oko se vyvíjí až do 20. roku života, a první operace v dětském věku tak nemusí být poslední. Laserem je zlepšován zrak tisícům dospělých Čechů. Lékaři jim základní oční vady odstraní během několika minut. Pacienti už večer mohou sledovat televizi nebo pracovat na počítači bez svých, dříve nezbytných, brýlí. 
 

Zdroj: Laserové operace očí

Poradna

V naší poradně s názvem OTOK NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

dnes při odběru krevní plazmy, se mi po vpichu jehlou udělal na ruce větší otok.
Vpich bolel, pak špatně protékala krev a sestra mi jehlu přendala na levou ruku.
Otok nemizí ani po ledování, držení ruky ve zvýšené poloze a bolí to.
Nevím co s tím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když Vám to do pondělka nesplaskne, tak budete muset k lékaři. Buď tam, kde Vám odebírali krevní plazmu a nebo ke svému praktickému lékaři. Pokud by se to výrazně horšilo a začala jste v tom cítit tepavou bolest, tak běžte co nejdříve na pohotovost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otok na ruce

Nežádoucí účinky

Podobně jako všechny léky může mít i přípravek Condrosulf 400 nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Přípravek Condrosulf 400, tvrdé tobolky, je obvykle dobře snášen, v ojedinělých případech se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby. Alergické reakce (například kožní vyrážky) se vyskytují velmi zřídka. Případný výskyt nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí oznamte ošetřujícímu lékaři. Jestliže zaznamenáte jakýkoli nežádoucí účinek, který není uveden v této příbalové informaci, oznamte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Zdroj: Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA CHOLESTEROLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaro Kovaříček.

Dosti zastaralá rada! Proti vejcím mluvili někteří lékaři ještě tak před deseti léty, teď už to odvolali, neb to byla blbost. Také máslo je zdravější než margarin, to dá rozum. Důležitý je pohyb, není třeba to přehánět; a také se nepřejídat. A hlavně být v pohodě, tedy nenechat se moc lekat těmi lékaři.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba cholesterolu

Laryngitida u kojence

Pokud se laryngitida objeví u kojence, je důležitý okamžitý transport dítěte k lékaři a zajistit mu přísun chladného vzduchu, například pochováním v náruči u otevřeného okna. Obecně platí, že pokud je nutné dopravit dítě se záchvatem laryngitidy k lékaři, je vhodnější zavolat rychlou záchrannou pomoc, neboť dítěti se může přitížit během pár minut.

Subglotická laryngitida je virové onemocnění, které se vyskytuje sezonně (hlavně na jaře a na podzim). Vyskytuje se hlavně u dětí v období od 3 měsíců do 3 let. Projeví se ze začátku rýmou a kašlem, který je typický v noci. Dítě zpočátku vykašlává, později se kašel mění na suchý, dráždivý. Dítě má chraptivý hlas, je neklidné, bledé, těžko se mu dýchá. Dítě má záchvaty dusivého štěkavého kašle. Následkem ztíženého dýchání se zvyšuje srdeční akce a dítě může začít promodrávat. Horečka je vysoká: 38–39 °C.

Zdroj: Zkušenosti s laryngitidou

Diskuze

V diskuzi VYKAŠLÁVÁNÍ HLENU S KRVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Fialova.

Prosim Vas o vysvetleni, jaka muze byt pricina velmi zridka ranniho vykaslani krvaveho hlenu.Jsem po rozsahle operaci srdce,warfarizovana (1x jsem sla hned na vysetreni kviku,ktery byl v norme).Dale mam chronicky zanet nosohltanu a trpim onemocnenim Chopn I. Vim,ze je hodne pricin,jen kdyz se mi objevi
krev,dostanu obavy,aby mi nezacalo masivnejsi krvaceni.Warfarin uzivam uz 6.rok.Nemela bych mit zmenenou medikaci? Kvuli Chopn si provadim denne inhalaci s Vincentkou.Dekuji za odp
oved. Vlasta Fialova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radovan.

Pokud vykašláváte krev musíte ihned ke svému lékaři, může jít o spojitost s plicním lalokem na podporu kyslíku !!! Pokud máte BÍLÝ HLEN znamená to rozsáhlý zánět plic proto ihned k lékaři a na podrobné vyšetření zde pomáhají již pouze silná antibiotika !!!!

Zdroj: diskuze Vykašlávání hlenu s krví

Kdy se může alkohol po narkóze

Alkohol se bezprostředně po narkóze nedoporučuje, protože by mohlo dojít k interakci a vzniku nežádoucích účinků. Alkohol je možné pozřít nejdříve 48 hodin po operaci, kdy lékaři mají jistotu, že organismus zcela metabolizoval léky související s narkózou. U starších pacientů je tato doba ještě prodloužena, neboť mají pomalejší metabolismus.

Zdroj: Narkóza u starých lidí

Diskuze

V diskuzi KYLA VE TVARU POMERANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Dobrý den otec ma triselnou kýlu ve tvaru pomeranče je mu 77 roků ma 4 bajpasy a bojí se jak ho mám přesvědčit aby šel k lékaři moc se o něj bojím. Děkuji za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Já mám podobný problém se svým otcem, který zatvrzele odmítá lékařské prohlídky. Vždy když už to jinak nejde, tak mu dám lexaurin, ten ho trochu otupí a umožní mi odvést ho k lékaři. Poraďte se se svým praktickým lékařem, který z uklidňujících léků by byl vhodný pro vašeho otce a zkuste pak otce k lékaři doprovodit.

Zdroj: diskuze Kyla ve tvaru pomerance

Poškození mozku po narkóze

Lékaři sice připouštějí, že se mozek z narkózy určitou dobu vzpamatovává a s přibývajícím věkem na to potřebuje více času, ve většině případů ale není důvod k obavám. K úmrtí v narkóze či po narkóze sice občas dochází, se samotnou anestezií to však v drtivé většině případů nesouvisí. Příčinou spíše bývá pacientova diagnóza.

Co se týká poškození mozku, kterého se obávají zejména starší pacienti, lékaři připouštějí, že mozku nějakou dobu trvá, než se z narkózy vzpamatuje, rozhodně ale podle nich není narkóza příčinou degenerativních chorob mozku. Mozkové buňky nás v období dospělosti opouštějí rychlostí, která je znepokojivá. Ovšem přičítat to pouze anestezii by nebylo moudré. Pochopitelně může dojít v průběhu anestezie ke komplikacím způsobeným pacientovými specifiky. Nicméně korektně provedená anestezie by neměla vést k urychlení zániku neuronů. V současné době je anestezie tak bezpečná a preparáty, které se používají, tak moderní, že riziko ztráty nervových buněk následkem vlivu celkových anestetik nebo hypoxie, což je nedostatek kyslíku v mozku, je tak minimální, že se s ním takřka nekalkuluje. Takže anestezie je bezpečná i pro seniory.

Zdroj: Narkóza u starých lidí

Diskuze

V diskuzi LÉČBA SVRABU BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

My bydlíme na vesnici a občas se stává, že nějaké dítko dostane svrab. Léčíme je normálně permethrinem. Permethrin je v masti Infectoscab, ale ta je jen na lékařský předpis a my to máme k doktorům daleko. Proto používáme Permethrin, který se dá volně koupit jako postřik proti mouchám. Je to vodný roztok 10% permethrinu. Já to vždycky naředím jedna ku jedné s tělovým mlékem a potom s tím natřu celé tělo. Funguje úplně stejně jako Infectoscab a je to bez lékařského předpisu volně prodejný přípravek. Tady je vidět cena a obchody, kde to mají www.zbozi.cz/hledani…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hou hou.

Tady se podívejte jak se chová MUDr. Bláha. Přesně takhle se chovají všichni šarlatáni. Jsou to narcističtí manipulativní psychopati.

Co lékař, to naprostá žumpa a ulhaný, manipulativní lidský odpad.

www.youtube.com/watc…

Když by lékaři přestali podvádět, tak by přestali existovat, protože nic užitečného nedělají, všechno vždycky zmanipulují a zdraví 100% vždy jedině zhorší. Já bych je nahnal do Ruska ať tam jdou léčit Rusáky tak, jak si drze dovolují se chovat v ČR. To by těch Rusáku jen ubývalo, tomu věřte. Lékaři jsou žumpy a patří do hnoje.

Pokud tohle čte nějaký lékař, tak ať si nafackuje, psychopat jeden manipulativní. A doufám, že svrab dostanou lékaři a že nebudou ani pro ně žádné masti k dostání.

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP