Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKÉ VITAMÍNY A MINERÁLY OBSAHUJE CITRON

OBSAH

Co všechno citron obsahuje

Citron je bohatým zdrojem vitamínu C neboli kyseliny askorbové, která posiluje obranyschopnost organismu. Dále podporuje tvorbu kolagenu, látky, která se podílí na stavbě pojivové tkáně a pomáhá při hojení nejrůznějších poranění. Citronová šťáva obsahuje karotenoidy, vitamíny skupiny B, pektiny, fosfor, draslík, sodík, dvojmocný vápník, dvojmocné železo a další stopové a minerální prvky. Citron především obsahuje takzvané flavonoidy, látky s antioxidačními vlastnostmi, které preventivně působí proti kardiovaskulárním chorobám a rakovinnému bujení. Ve žluté vrstvě citronové kůry se nachází silice, která se skládá z limonenu, citralu a citronelalu, dále obsahuje glykosid hesperidin, jenž blahodárně ovlivňuje prostupnost a křehkost krevních vlásečnic. Bílá vrstva citronové kůry je nazývána albedo a obsahuje především flavony, glykosidy a deriváty kumarinu. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Poradna

V naší poradně s názvem 46 ESENCIÁLNÍCH ŽIVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Toman.

Je možné si někde koupit kompletní přípravek s těmito výše uvedéného seznamu
bylin ? (46 bylin), jestli musí být v nějakém poměru a kde se to dá objednat.
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jeden přípravek, který by obsahoval všech 45 esenciálnch živin, není. Ale pohodlně to složíte ze dvou produktů. V obchodě se sportovní výživou lze koupit výrobky s označením "Essential amino", to je kombinace všech esenciálních aminokyselin ve správných poměrech. A k tomu můžete koupit multivitamin, který obsahuje všechny uvedené minerály a vitamíny. Je dobré také vědět, že všechny esenciální živiny získáte přirozeným způsobem z vyvážené stravy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze 46 esenciálních živin

Vitamíny a minerály

Vitamíny jsou užitečným domácím lékem na kopřivku. Vitamín C snižuje hladinu histaminu a příznaky kopřivky. Doporučená dávka je 2–4 gramy denně. Vitamín E a zinek také napomáhají při léčbě kopřivky, protože hojí pokožku. Vitamín E a zinek se obvykle aplikují lokálně, přímo na zasaženou oblast.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY A MINERÁLY PRO VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

B komplex je pro vlasy základ. Ale mně kromě vymenovných dost pomohly i omega 3 mastné kyseliny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny a minerály pro vlasy

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi JAKÉ PH MÁ MÝDLO S JELENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Benediktová.

Jaké PH obsahuje mýdlo s jelenem a jaké PH obsahuje mýdlo, které si vytvořím a to je soda a mýdlo s jelenem. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké ph má mýdlo s jelenem

Pro přípravu tinktury citron - česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml 60% vodky.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krasavka.

Dámy, jednoznačně doporučuji peeling od NevO Dead Sea Spa. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, pleť je po něm nádherně hladká, sametově hebká a vyživená.
Navíc je teď v akci za sníženou cenu - nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Peeling

Pangamin Klasik

Přípravek Pangamin Klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Dospělí užívají 4 tablety 3x denně po jídle, děti 2 tablety 3x denně. Tablety zapijte dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 200 tablet, dávka je na 16 dní.

Účinky: Přípravek Pangamin Klasik obsahuje sprejově sušené pivovarské kvasnice a sladový extrakt. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný.

Zdroj: Pivní kvasnice

Poradna

V naší poradně s názvem TLOUSTNUTÍ PO VITAMÍNECH ŘADY B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edita.

Zdravím, díky za odpovd. Na tom mag.citrate, je napsaný., že obsahuje vit. B6 a B12. Proto jsem ty vitamíny zmiňovala.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Teď je to jasné.
Vitamin B6 působí jako mírné diuretikum (odvodnění organismu), které se vyplavuje ledvinami a pomáhá vám zhubnout. Vitamín B6 pomáhá tělu přeměňovat glykogen na glukózu efektivněji, což vám dává více energie, aniž byste musela jíst více sacharidů. Tímto efektem de facto mírně potlačuje chuť k jídlu.
U vitamínu B12 studie ukazují, že jeho nedostatek může někdy vést ke ztrátě chuti k jídlu. Pokud užíváte doplněk B12 k doplnění tohoto deficitu, tak můžete přechodně na začátku léčby zaznamenat zvýšení chuti k jídlu, ale jen do obnovení normální hladiny. Obecně platí, že užívání B12 by nemělo zvyšovat ani snižovat chuť k jídlu a ani vést k nárůstu tělesné hmotnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vitamín b12 přibývání na váze

Česnek

Česnek pro většinu lidí neznamená víc než aromatické jídlo, potažmo zapáchající dech. Přesto může pár drobných stroužků poskytnout o mnoho víc – například ochranu proti hmyzu, či dokonce vylepšení sexuálního života.

Univerzální lék

Výhody česneku jsou ohromující. Jeden stroužek česneku obsahuje 12 tisíc miligramů alicinu – tedy stejné množství, jaké je v jedné dávce penicilinu! Pomáhá regulovat krevní cukry, zlepšuje srážlivost krve a snižuje krevní tlak. Je to také antioxidant podporující dlouhodobou imunitu. Množství lidí potvrdilo rozdíly již při užívání dvou stroužků česneku či šálku česnekového čaje denně.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINOU I ŘEŠENÍM ARTRITIDY JE VÝŽIVA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Existuje příčinná souvislost mezi naší výživou a konkrétními nemocemi. Revmatoidní artritida je způsobena zhoršeným metabolismem vápníku v našem těle, protože v dnešní průmyslově zpracované stravě chybí důležité vitamíny a minerály, které tento metabolismus řídí. Bez nich se vápník dodaný ve stravě (kde je ho mimochodem nadbytek) ani v potravinových doplňcích neváže v kostech a kloubech, kde být má (příčina osteoporózy a artritidy), a naopak se ukládá v měkkých tkáních a cévách, kde být nemá (příčina aterosklerózy). To pak způsobuje infarkty a mrtvice (nejčastější příčina úmrtí populace). Často slýchané rady doporučující při osteoporóze nebo artritidě více vápníku + vitamín D (mléčné výrobky a doplňky s vápníkem) tudíž celou situaci paradoxně ještě více zhoršují. Zjednodušeně řečeno, čím více vápníku, tím více artritidy a infarktů. To, že artritida není způsobena věkem ani nedostatkem vápníku ve stravě, jak tvrdí lékaři, dokazují například populace Japonců nebo Thajců, kteří díky vhodnější stravě artritidu ani ve vyšším věku prakticky neznají a tak nepotřebují kloubní náhrady. Když se ale někteří z nich přestěhovali do USA nebo Evropy a přešli na zdejší stravu, trpí na artritidu a infarkty stejně jako my. Jako výživový poradce používám přístroj, který změří jaké minerály a vitamíny Vám v těle chybí. Poradím, jak je ve výživě doplnit, abyste se revmatické artritidy trvale zbavili a současně snížili i riziko infarktu. Kontakt a dotazy na 608 155 338.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčinou i řešením artritidy je výživa.

Citrón

Citrón je jednou z mála potravin na světě, která má zvláštní strukturu. Citrón produkuje množství elektromagnetické energie. Tato energie je velmi účinná při léčení, čištění. Citrón pomáhá aktivovat a zvýšit účinnost jater. Zároveň je bohatý na draslík, vápník, fosfor a hořčík. Dalo by se říci, že se jedná o zázračnou potravinu, která je vhodná při léčbě nachlazení, chřipky, bolesti v krku a při problémech s játry.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Diskuze

V diskuzi MUŽU CITRON PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

ráda bych věděla zda mužu při warfarinu pít vodu s citronem. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

Dobry den.Uzivam dlouhodobe Warfarin.Muzu rano vypit pul litru vlazne vody s citronem.Citron neobsahuje pry zadny vitamin K,ale obsahuje vitami C. Dekuji za odpoved.

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Citronová šťáva při dně

Citron patří k tradiční medicíně mnoha zemí, a to i při léčbě nemocí pohybového aparátu. Jeho šťáva pomáhá bojovat proti artritidě, revmatismu a artróze. Citron je nasycený vitaminy A, B1 a B2, P a C, jakož i kyselinou citronovou. Tyto komponenty mají posilující a protizánětlivé vlastnosti. Zbavit se nemoci pouze použitím citronu není sice možné, ale může sloužit jako vynikající podpora. Doporučuje se použít citronovou šťávu nebo tinkturu z citronové kůry: rozřízněte si jeden citron a vymačkejte z něho šťávu. Potírejte s ní klouby 2x denně a nehýbejte se, dokud zcela nevyschne. V případě, že nemáte čas na tinkturu, připravte si z citronové kůry čaj: nalijte do hrnce 1 litr vody a přidejte šťávu a kůru ze 2 citronů. Vařte 15 minut, když čaj trochu vychladne, oslaďte ho medem a pijte.

Zdroj: Dna a citron

Poradna

V naší poradně s názvem GODASAL NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Havrlantová.

Je možno při užívání godasalu brát i vitamin K2+D3 forte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Godasal obsahuje účinnou látku kyselinu acetylsalicylovou a tu nijak neovlivňují potravní doplňky s vitamíny K2 a D3. Kombinace je tedy možná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Godasal na ředění krve

Vitamíny a minerály pro pleť

Vitamín A

Vitamín A je nezbytný pro udržení pružné pleti. Zabraňuje vysoušení pleti, vráskám a stárnutí kůže. Nedostatek tohoto vitamínu se může projevovat šupinatěním, svěděním a pupínky na kůži. Vitamín A lze nalézt v mase, mléku, sýrech, vejcích, špenátu, mrkvi, dýni a brokolici.

Vitamín B

Z vitamínů skupiny B-komplex můžeme jako nejdůležitější látku pro zdravou kůži uvést biotin. Vitamín B je obsažen v banánech, vejcích, ovesných vločkách a rýži, je rozpustný ve vodě.

Vitamín C

Vitamín C posiluje pokožku, je nezbytný pro zachování pružnosti pleti. S věkem a stárnutím kůže je potřeba více tohoto vitamínu, jeho nedostatek zvyšuje tvorbu vrásek a způsobuje nezdravé zbarvení kůže. Je obsažen v brokolici, kapustě, zelí, jahodách a ananasu.

Vitamín E

Obnovuje vlhkost pokožky a zpomaluje stárnutí kožních buněk. Velké množství vitamínu E obsahují rostlinné oleje, listová zelenina a ořechy.

Minerály

Železo zajišťuje transport kyslíku v krvi, to znamená, že ovlivňuje i jeho „dodávku“ vlasům a pokožce. Hořčík pomáhá vstřebávat vitamíny a minerály. Zinek zabraňuje ochabnutí pokožky a tvorbě vrásek.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi ČERNÝ KOŘEN JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.


Ahoj všichni co řešíte černý jazyk u svých dětí. Řešil jsem to taky u své dvouleté dcery. Zčernání kořene jazyka způsobuje nerovnováha vitamínů a minerálů v těle dítěte, které přejde z kojenecké stravy na běžnou stravu a špatně jí, nebo některou stravu odmítá. Na jazyku zčernají chuťové pohárky a je to projev tohoto problému u dítěte. Našel jsem řešení, kdy jsem to své dceři vyléčil během 3 týdnů, toto řešení vlastně leželo doma v lednici. Svou dvouletou dceru jsem naučil pít Pinky od Akuny, 15 ml. každé ráno, stejně tak jak jsem to kdysi naučil i svou starší dceru. Pinky obsahuje potřebné minerály a vitamíny které dětský organismus potřebuje a není placebem z lékáren, problém se už nevrací, tak jako v mnohých případech jak tady spousta maminek popisuje. Přidávám fotku, info poskytnu na: akunaforlive@gma­il.com nebo na: www.facebook.com/jan…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černý kořen jazyka

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi ROZTREPENE A DVOJICI SE NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

dobry den, jake berete vitaminy? ja mam dobrou zkusenost s dermaxem, nehty jsou po nem peknejsi a netrepi se mi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: roztrepene a dvojici se nehty


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP