Téma: 

máslo

Výroba hydratačního krému

Upozornění

  • Čaje můžete nahradit čerstvou šťávou z bylin, pokud jí dáváte přednost. Také můžete nahradit zmiňované oleje za avokádový olej, olivový olej nebo další jiné, ale s podobnou hustotou. Místo včelího vosku můžete použít bambucké máslo nebo kakaové máslo.
  • Neponořujte do krému prsty, používejte kosmetickou stěrku, aby nedošlo ke kontaminaci krému.

Zdroj: Výroba hydratačního krému
Zveřejněno dne: 10.2.2013

Diskuze: Re: zvýšená kyselina močová

Tofu patří mezi potraviny s nízkým obsahem purinů a proto je vhodné při zvýšené kyselině močové. Dejte pozor, abyste při přípravě tofu nepoužívali máslo nebo příliš mnoho oleje. Tofu raději grilujte nebo restujte. Vyvarujte se konzumaci tofu, které je obalované nebo obalené těstem a usmažené na pánvi. Tofu je výborný zdroj bílkovin a je možné s ním nahradit některé nebo všechny pokrmy z hovězího nebo vepřového masa, také z drůbeže, korýšů nebo ryb. Zároveň s ním můžete nahradit smažené hranolky, nudlové pokrmy a polévky. Celková denní spotřeba potravin bohatých na bílkoviny, jako je i tofu, by neměla přesáhnout ne více než 170 gramů. Při zvýšeném příjmu potravin s vysokým obsahem bílkovin je důležité zvýšit také množství vypité čisté vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvýšená kyselina močová
Odesláno dne: 19.11.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Jak si udělat domácí cukrový peeling

Péče po cukrovém peelingu

Domácí cukrový peeling neobsahuje přírodní změkčovadlo a proto je potřeba po jeho spláchnutí na pokožku nanést vysoce kvalitní hydratační krém k obnovení hydratace kůže. Pro mírně suchou pleť postačí i různé pleťové vody. Pro skutečně suchou pokožku je vhodné použít jako krém bamacké máslo, nebo i kakaové máslo. Dobrý hydratační krém by měl zanechat pleť hladkou, ne mastnou, takže to s mazáním nemusíte přehánět.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling
Zveřejněno dne: 7.8.2012

Diskuze: Dieta na snížení,regulaci,potlačení VT

Opravdu nevím,jak starý je článek,ve kterém autor,zřejmě rovněž velmi pokročilého věku,nesledující aktuální výsledky výzkumů o vhodnosti používaných tuků. Takže stručně. Ano,živočišné tuky omezit,to určitě,zejména máslo,ale vyloučit? Ani náhodou. Přece už je dávno dokázáno a dlouholetou praxí již od našich prababiček a babiček ověřeno,že nikdy nebylo ,není a nebude nad sádlo,které se nikdy nepřipaluje,na rozdíl od rostlinných tuků a velmi nezdravých olejů.Nenechte se balamutit propagací nesmyslů od farmaceutických gigantů,kterým nikdy nešlo a nikdy nepůjde o zdraví nás,lidí,ale jen o jejich nehorázné zisky,obětující životy milionů lidí na celé planetě.Vždycka jsme měkli chleba s máslem a třeba jen jablko,nebo ještě oblíbenější chléb se sádlem a s cibulí,nepamatuji se,že by to kdy bylo někomu uškodilo,naopak,běhali jsme venku od rána do večera,pili jsme z potoka,trhali si šťovík,kradli si vzájemně s dětmi sousedů hrušky,třešně,papriky,opékali do černa brambory,,jabklka i chléb a byli jsme jako řípy. A dnes? V automatech ve školách nenajdete jediný produkt zdravý,všecko sladké,z přepálených tuků.A děti? Mládež? Kolik jich njdete ve sportovních klubech a oddílech? Minimum! U počítačů a tabletů ovšem určitě 90%. Škoda,přeškoda,naši učitelé věděli,jak nás ke sportu přilákat,protože sami sportovali a šli příkladem. To dne také asi už vůbec neexistuje.

Zdroj: diskuze Dieta na snížení,regulaci,potlačení VT
Odesláno dne: 28.3.2016 uživatelem Petroušek Ivan
Počet odpovědí: 0

Nejúčinější přírodní antioxidanty

Antioxidanty a jejich přírodní zdroje

Mezi nejúčinější zdroje přírodních antioxidantů patří zejména:

  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu A je hlavně rybí tuk, játra, mrkev, pak to jsou zelené a žluté listy, špenát, kapusta, petrželová nať, kedlubnová nať, meloun, meruňky, zelí, brokolice, kukuřice, dýně, máslo a vaječný žloutek.
  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu C je především šípek, pak také černý rybíz, růžičková kapusta, kiwi, brokolice a červený ribíz.
  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu E je olej z pšeničných klíčků, máslo, mléko, burské oříšky (arašídy), pak je také hojně v sóji, salátu a v mase savců.

Zdroj: Nejúčinější přírodní antioxidanty
Zveřejněno dne: 28.12.2011

Minerál vápník

Charakteristika vápníku

Vápník je důležitý pro kosti, zuby, svalovou funkci, krevní srážlivost a metabolismus. Optimální denní příjem vápníku činí 1 g. Průměrná denní dávka vápníku je obsažena v:

  • 750 ml mléka
  • 1 kg tvarohu
  • 120 g tvrdého sýra
  • 120 g sezamových semínek
  • 400 g mandlí
  • 400 g mrkve
  • 500 g kedluben

Vápník je absorbován pouze v kombinaci s vitamínem D. Nedostatek vápníku způsobuje svalový třes, svalové křeče, kosterní deformace, zlomeniny. Zdrojem vápníku jsou všechny mléčné výrobky, zejména tvrdé sýry a máslo či mléko, dále kapusta, mrkev, sezamová semínka, kokosové ořechy.

Zdroj: Minerál vápník
Zveřejněno dne: 3.4.2013

Co je tuková dieta?

Tuková dieta a co se při ní vlastně jí.

Recept, jak držet tukovou dietu zní: "Při tukové dietě je třeba za den sníst celkem 2g bílkovin na kg váhy, které chcete dosáhnout a 2g tuků na kg váhy, které chcete dosáhnout." Jednoduché na pohled, ale velmi složité v praxi. Vyřadit sacharidy ze stravy znamená jíst jen základní potraviny. Při tukové dietě se jí jen listová zelenina, libové maso, nízkotučné sýry a máslo nebo smetana, tedy vše, v čem nejsou žádné škrobové sacharidy.

Například různé salámy, ale i některé šunky, v sobě obsahují sacharidy nejčastěji sójového nebo obilného původu. I některé husté jogurty bývají zahuštěny škrobem a škroby jsou sacharidy. Ani tatarka z našeho příkladu by neprošla, neboť bude-li kupovaná, tak bude taktéž dohuštěna škrobem. Při tukové dietě tatarku jen doma dělanou, z vajec, oleje a octa, domácích okurek slazených cukerinem! A takto bychom mohli pokračovat s mnoha dalšími hotovými - průmyslovými výrobky v běžném obchodě s potravinami. Tuková dieta vyžaduje domácí stravování připravené výlučně ze základních potravin - listová zelenina, libové maso, nízkotučné sýry a máslo a smetana.

Zdroj: Co je tuková dieta?
Zveřejněno dne: 28.12.2011

Krémy Cien

Žebříček dle zkušenosti

Na prvním místě je určitě Cien Body Butter – tělové máslo.

Na druhém místě Duo pac Cien Q10 Ani Wrinkle Night end Day Cream – noční a denní krém s Q10.

Na třetím místě Cien Q10 Anti – Wrinkle Eye Cream je krém na oční okolí s protivráskovým efektem.

Na čtvrtém místě je neutrálně hodnocen Cien Aqua Moisturising Cream hydratační krém s UV filtrem.

Pokud srovnáte zkušenost s recenzí, tak hodnocení jsou shodná. I když průkazný vzorek respondentů byl opravdu nízký co do počtu (5), ale nešlo přece o studii. Z daného však vyplývá, že i na pohled lacinější kosmetika ze supermarketu může být kvalitní a konkurenceschopná.

Zdroj: Krémy Cien
Zveřejněno dne: 6.5.2017

Knäckebrot

Recept na knäckebrot

Ingredience: 200 g hladké žitné mouky, 200 g hrubé žitné mouky, 160 g studeného másla, 250 ml studeného mléka, 1 a půl polévkové lžíce práškového cukru, půl polévkové lžíce soli, slunečnicový olej

Postup: Do mísy prosejeme oba druhy mouky, zamícháme společně s cukrem, solí, přidáme na plátky nakrájené máslo a společně se studeným mlékem vypracujeme hladké těsto, které odložíme na 1 hodinu do lednice. Vychladlé těsto rozválíme na jemně pomoučněném vále na tenké obdélníkové placky, které dáme na plech s pečicím papírem. Potřeme olejem a pečeme na 220 stupňů 10 až 12 minut. Podáváme vychladlé samostatně jako přílohu anebo potřené libovolnou pomazánkou se zeleninou.

Zdroj: Knäckebrot
Zveřejněno dne: 27.10.2014

Krémy Cien

Cien Body Butter – Coconut

Cien Body Butter – Coconut je kokosové tělové máslo pro normální a suchou pokožku.

Složení

Aqua, Glycine Soja Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl stearate, Cocos Nucifera Oil, Myristyl Myristate, Olea Europaea Fruit Oil, Parfum, Panthenol, Dicaprylyl Carbonate, Phenoxyethanol, Stearic Acid, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium EDTA, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Sodium Hydroxide.

Zkušenost

Velké 400ml balení je opravdu bytelné, těžké a povolení kovové přezky přes víčko vyžaduje použití síly. Design připomíná starou zavařovací sklenici, ale zdání klame, obal je plastový. Kdyby byl obal skleněný, možná by s ním měla co dělat i polička v koupelně. Není to tedy zrovna balení do kabelky. Po otevření vás překvapí úžasná hutná konzistence tohoto másla. Je naprosto ideální na léto na sluncem vysušenou pokožku, kterou dokonale hydratuje, zjemní a jemně provoní kokosem. Nemusí se nanášet nijak zvlášť velké množství, a navíc máte dávkování díky konzistenci zcela pod kontrolou. Jako u tělového mléka vám z tuby nevyteče více než požadované množství. Rychle se vstřebá a nezanechává mastný a ulepený pocit. V nabídce je i s vůní kakaa a manga. U mastnějších tělových přípravků byl problém s roztíráním, ale tohle máslo prostě klouže krásně a zároveň pokožku hojně vyživí i promastí. Vyzkoušena i verze s kakaovým máslem, která jemně voní po bílé čokoládě. Dóza je na tuto konzistenci výrobku skvělá. Určitě vyzkoušejte a používejte.

Recenze

Pozitiva:

  • Máslo má úžasnou vůni a perfektně hydratuje na dlouhou dobu.
  • Nemastí.
  • Poměr cena – výkon je úžasný.
  • Nejlepší tělové máslo na trhu.
  • Neucpává póry a nezatěžuje pleť.
  • Nedráždí.
  • Rychle se vstřebává.
  • Velké balení za dobrou cenu.
  • Výborný i na popraskané rty.
Negativa
  • U kokosové vůně velká intenzita.
  • Parfemace může přecitlivělé a ojedinělé případy dráždit.
  • Balení jde ztuha otevřít.

Zdroj: Krémy Cien
Zveřejněno dne: 6.5.2017

Minerál vápník

Zdroje vápníku

Zdaleka nejdůležitějším zdrojem vápníku jsou mléčné výrobky. Tvrdé sýry, jako je například parmezán, obsahují nejvyšší koncentrace. Ale rovněž máslo nebo mléko jsou bohaté na vápník. Rostlinné potraviny obvykle obsahují nižší množství vápníku. Ale i zde existují výjimky, například kokos nebo sezamová semínka. Denní konzumace mléka, jogurtu a sýru může dodat tělu dostatek vápníku. Chcete-li využít v těle vápník co nejlépe, musí být zkombinován s vitamínem D. Pokud je množství tohoto vitamínu nedostatečné, bývá vápník těžce zpracovatelný. U dětí a lidí nad 65 let je potřeba vápníku zvýšená – tvorba kostí a udržování kostní hmoty. Lidé trpící nesnášenlivostí na laktózu, nebo z jiného důvodu nekonzumující mléčné výrobky, či dokonce vegetariáni musí věnovat pozornost dostatečnému přísunu vápníku.

Zdroj: Minerál vápník
Zveřejněno dne: 3.4.2013

Gel na vlasy z lněného semínka

Příprava

  • Přidejte lněné semínko do hrnce s vroucí vodou a vařte jej za stálého míchání.
  • Míchejte nepřetržitě, ale lehce, dokud se směs nedostane k varu. Snižte teplotu, dokud nedojde ke změně hustoty a neobjeví se pěna.
  • Jakmile lněná semínka vyplavou, sejměte hrnec z plotny a přeceďte lněná semínka přes cedník do mísy. Když jsou lněná semínka v cedníku moc hustá, tak by měla být propláchnuta trochou horké vody.
  • Do mísy přidejte med a všechny esenciální oleje. Nakonec přidejte olivový olej nebo bambucké máslo.
  • Promíchejte směs, dokud hustota gelu nebude připomínat svou konzistencí vaječné bílky.
  • Přelijte směs do nádoby, v níž chcete gel uschovat. Gel můžete uložit v lednici, vydrží vám déle, ale pokud tak neučiníte, maximální trvanlivost gelu je dva týdny.

Zdroj: Gel na vlasy z lněného semínka
Zveřejněno dne: 6.5.2013

Vyrážka z potu

Jak se bránit

Předejít tomu stavu můžeme vhodným oblečením a dostatečným ochlazováním pokožky. Noste volné oblečení z prodyšných materiálů, sprchujte se vlažnou vodou, nepoužívejte tělové oleje ani pleťové výrobky s obsahem kakaového másla. Pokud máte silnější stehna a dělá se vám vyrážka na vnitřní straně stehen, pomoci vám mohou kalhotky či trenýrky s delší nohavičkou. Při extrémně horkém a vlhkém počasí omezte tělesnou činnost. Koupejte se a sprchujte vlažnou vodou, kdykoliv se potřebujete ochladit. Vlažná voda je lepší, protože studená vám prudce zúží krevní cévy, aby v pokožce zadržela teplo, a pak vám bude ještě větší horko. Vyhýbejte se syntetickým tkaninám a těsným oblekům, zejména v horkých letních dnech. Vyvarujte se opalovacích krémů na olejové bázi a výrobků obsahujících kakaové máslo. Zvolte raději méně mastný hypoalergenní krém, který kůži ochraňuje před UVA zářením.

Zdroj: Vyrážka z potu
Zveřejněno dne: 15.10.2015

Domácí výroba pleťového krému z Aloe vera

Tipy a upozornění

Tímto receptem si vyrobíte dva šálky krému z Aloe vera. Tento krém je vhodný pro všechny typy pleti. Použijte však esenciální oleje, které prospívají vašemu typu pleti. Pro mastnou pleť se například doporučují esenciální oleje z cypřiše a eukalyptu, na suchou pokožku příznivě působí rozmarýn nebo santalové dřevo, normální pleti vyhovuje levandule nebo růže. Také mandlový nebo kokosový olej či kakaové máslo můžete nahradit, a to hroznovým nebo meruňkovým olejem. Vyrobený krém je velmi koncentrovaný, takže vždy stačí nanést jen malé množství, které jemně vmasírujete do pokožky obličeje jednou nebo dvakrát denně, nejlépe hned po umytí jemným čisticím prostředkem.

Na výrobu krému použijte vodu z kohoutku jen v případě, že je to nezbytně nutné. Může totiž způsobit růst plísní na krému, a to i přesto, že ho budete dobře skladovat. Nepoužívejte produkty z Aloe vera na infekci, aby nedošlo k jejímu dalšímu šíření.

Zdroj: Domácí výroba pleťového krému z Aloe vera
Zveřejněno dne: 19.7.2015

Hroznové víno

Hroznové víno – recepty na zpracování

Jogurtový zákusek s hroznovým vínem

INGREDIENCE:

  • 50 g světlého hroznového vína
  • 50 g tmavého hroznového vína

NÁPLŇ:

  • 60 g mandlí
  • 500 g bílého jogurtu
  • 50 g cukru
  • 1 plátek želatiny
  • 1 svazeček čerstvé máty
  • 1 balíček vanilkového cukru

TĚSTO:

  • 100 g cukru
  • 1 žloutek
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g másla
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 citron

Máslo rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Žloutek s vejcem a se 100 g cukru vyšleháme do pěny. Přidáme čistou strouhanou kůru z citronu, nejlépe bio. Vmícháme máslo a pomalu do vajec přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy o průměru asi 15 cm. Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Zkusíme vpichem špejlí (dobře upečené těsto nelepí). Hotový korpus necháme vychladnout.

Plátek želatiny namočíme ve 2 dl teplé vody. Hroznové víno umyjeme, osušíme, nakrájíme na půlky a vybereme zrníčka.

Jogurt, mátové lístečky, cukr vyšleháme. Přidáme vyždímanou želatinu a promícháme.

Hotový korpus rozřízneme. Půlku korpusu natřeme dílem jogurtového krému. Posypeme částí hroznového vína, zakryjeme další částí krému. Dáme druhý díl korpusu. Zbytkem jogurtu potřeme povrch i strany korpusu. Nakonec ozdobíme zbytkem hroznového vína a strany posypeme praženými mandlemi. Hotový zákusek dáme na 30 minut do lednice.

Jogurtový zákusek s hroznovým vínem nakrájíme a podáváme v teplých letních dnech jako lahodné občerstvení.

Štrúdl z hroznového vína

INGREDIENCE:

  • 2 lžíce drceného mandlového másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 500 g tmavého hroznového vína
  • 2 žloutky
  • 80 g strouhanky
  • 500 g bílého hroznového vína

NA OZDOBU:

  • cukr moučka

NA POTŘENÍ:

  • vejce

TĚSTO:

  • 1 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 hrst citronové kůry
  • 150 g másla
  • 1 špetka soli
  • 150 g cukru moučka

Nejprve si připravíme těsto. Na vál nasypeme prosátou mouku s cukrem, nastrouháme máslo a doprostřed rozklepneme vejce. Přidáme citronovou kůru a špetku soli. Těsto rychle zpracujeme, občas si namáčíme ruce ve studené vodě, aby nám těsto nezteplalo. Snažíme se pracovat rychle. Vytvoříme kouli, kterou zabalíme do čistého plátna, přikryjeme průsvitnou fólií a dáme na 30 minut do lednice.

Umyté hroznové víno nakrájíme na půlky, pokud obsahuje zrníčka, vybereme je. Dáme do misky s cukrem, skořicí a rozmícháme.

Na pánvi rozehřejeme máslo, dáváme pozor, aby se nám nespálilo. Přidáme strouhanku a orestujeme.

Na posypaný pečicí papír vyválíme těsto, nesmí být moc tenké ani široké. Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme hotovou strouhankou s máslem. Přidáme hroznové víno, posypeme nadrcenými mandlemi a srolujeme pomocí papíru na pečení. Půjde to trošku ztěžka, protože těsto není elastické.

Štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a pečeme 40–50 minut, má být dozlatova. Hotový štrúdl s hroznovým vínem posypeme moučkovým cukrem.

Marmeláda z hroznového vína

Hrozny propláchneme na sítu, necháme okapat. Kuličky obereme rukou do předem odváženého hrnce. Zvážíme a propočítáme cukr i želírovací přípravek. Na 1 kg kuliček přidáme 300–500 g jemného krystalu. Promícháme a necháme do druhého dne uležet. Několikrát zamícháme. Další den postavíme na mírný plamen a rozvaříme bobulky. Směs protlačíme sítkem. Přidáme dle chuti citronovou šťávu, kůru a vanilku. Necháme nabobtnat agar-agar(dle váhy kuliček) nebo želírující prostředek (želatinu). Pracujeme podle návodu na balíčku!

Po provaření nalijeme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C. Můžeme pracovat i s bílými hrozny nebo se směsí. Každá révová odrůda má svou specifickou chuť.

Zdroj: Hroznové víno
Zveřejněno dne: 22.5.2014

Hrubá kůže na zadku

Rady proti hrubé kůži na zadku

  • Pijte hodně vody. Dobrá hydratace celého těla se projevuje i na hýždích a zabraňuje nečistotám, aby prosakovaly přes kůži a působily zde různé vyrážky.
  • Vezměte čtvrt šálku svého oblíbeného peelingu a ve směru hodinových ručiček krouživými pohyby jemně vetřete do kůže na hýžďovém svalu. Tento pohyb otevírá lépe póry a umožňuje jejich hloubkové vyčištění. Peeling vyhladí veškeré hrubosti na kůži a odstraní hrubou odumřelou kůži.
  • Použijte zpevňující Lotion od jakékoliv značky a vetřete ji do pokožky na hýžďovém svalu. Pokožka zadku pak bude zpevněná a vypnutá s hladším povrchem. Naneste krém hned po koupání nebo po sprše a také ještě před tím, než jdete spát.
  • Na zjemnění pleti použijte červené víno do koupele. Nalijte půl láhve červeného vína do plné vany s vodou. Nebojte se, že by vám víno udělalo nějaké skvrny na kůži. Koupel ve víně zanechá vaši pokožku kyprou a vyvolá pocit výrazně měkčí kůže. Antioxidanty z červeného vína zlepší strukturu pokožky. Pro dosažení optimálních výsledků si koupel ve víně dělejte nejvýše dvakrát měsíčně.
  • Hladké pokožky na zadku také dosáhnete každodenním používáním bambuckého másla. Vyhlazovací vlastnosti bambuckého másla jsou světově proslulé. Bambucké máslo dobře proniká pokožkou, změkčuje ji, vyhlazuje a zlepšuje její tón. Hýždě pak budete mít krásně hladké, jako dětskou prdelku.


Zdroj: Hrubá kůže na zadku
Zveřejněno dne: 3.8.2012

Mílie

Mílie na obličeji

Maličká podkožní kulička, která nejde vymáčknout, to je mílie. Jedná se o zrohovatělé zrnko kůže, jež se tvoří v podkoží většinou okolo očí, ale i jinde na obličeji. Pozor, mílie nejsou akné, takže nezaměňovat.

Nejpravděpodobnější teorie o jejich vzniku je, že je máme geneticky předurčeny a „dědíme“ je po rodičích. Projevy milií naštěstí můžeme korigovat. Podle některých tvrzení mohou vzniku nových napomoci určité kosmetické krémy, které v sobě obsahují živočišnou vazelínu. Proto je vhodné číst složení a nemazat si hutnými krémy silnou vrstvu pod očima (pod něž stejně patří přípravky k tomu určené).

Také příliš mnoho sladkostí (a nadbytek sacharidů ve stravě celkově) zvyšuje jejich výskyt. Špatné „zavlažování“ – pokud málo pijete, tak si tím „své“ mílie jen zhoršujete, respektive zvětšuje se jejich velikost a velké mílie pak jdou hůře vypreparovat ven.

Miliím se dá předcházet pravidelným peelingem, vhodná je i léčba retinolem – vitamín A. Ten se vyskytuje především v živočišných produktech, jako jsou například mléko, máslo a především rybí olej. Jako doplněk stravy se v případě léčby retinolem doporučuje užívat 3x denně jedna kapsle Omega 3 rybí olej forte.

Na vyvinuté mílie funguje jejich odstranění, jedna se dá vypreparovat i doma. Jednoduše propíchnete kůži jehličkou a mílii vymáčknete. Někdy je ale bulka dost hluboko. Dobré je si vždy před vymačkáváním milií udělat silný odvar z heřmánku a nad jeho párou si pak 7–10 minut napařovat postižené místo. Takto rozpařená kůže půjde mnohem lépe propíchnout a i mílie lépe vyklouzne ven. Píchne se jakoby pod mílii a potom se přes otvor v kůži vymáčkne ven a místo se vydezinfikujte. Asi dva dny tam budete mít malinkatý červený pupínek, který sám zmizí. Kolikrát stačí jen heřmánek s gelem a vodičkou, protože se otevřou póry a nečistota jde sama pryč. Velké plus této napařovací metody je, že se nedělají červené skvrnky, tedy alespoň ne v takovém rozsahu.

Zdroj: Mílie
Zveřejněno dne: 13.6.2014


SiteMAP