Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEJLEPŠÍ PASTA NA ZUBY

OBSAH

Domácí bělící pasta na zuby

Dáte 2 nebo 3 lžičky peroxidu vodíku do jedlé sody, čímž vám vznikne pasta. Chvíli to trvá, protože se to musíte nejdříve naučit, takže způsob pokus omyl. Ujistěte se, zda je to stejná konzistence jakou má zubní pasta. Pokud chcete, můžete přidat trochu máty nebo tresti či aroma určené k aromatizaci nebo dokonce i malý kousek zubní pasty. Záleží na vás, jestli si budete chtít upravit chuť, pro lepší použití.

Zdroj: Domácí bělení zubů

Diskuze

V diskuzi ZUBY, DÁSNĚ, PARADENTÓZA POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Pěničková.

na zuby a dásně se mi nejvíc osvědčily české bylinné produkty od Herbadentu, hlavně zubní pasta, ústní voda a bylinný roztok z extraktů bylin. Moc mi to pomohlo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karlička J.

no to je pravda, Herbadent používala i moj babička, zubní pastu a jiné produkty, s dásněmi nikdy problém neměla. Je možná lepší si připlatit za bylinnou zubní pastu, či ústní vodu která pomůže

Zdroj: diskuze Léčba ustupujících dásní

Bělení zubů domácí pastou

Čištění zubů s domácí pastou je jednoduché, musíte ji na zuby rozetřít a nechat ji na zubech působit po dobu 2 minut. Tato domácí pasta se nesmí polykat!

Zdroj: Domácí bělení zubů

Diskuze

V diskuzi CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA NA ZUBY - NE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Pasta z citrónové šťávy a soli Vám dokonale sežere zubní sklovinu. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zubařka.

Na pravidelnou a dlouhodobou péči o zuby určitě NE!!! Ale na mimořádné přírodní bělení zubů a narušení zubního kamene ANO!!! Pochybuji, že by to někdo vydržel používat na každodenní čištění zubů, je to nechutné. Doporučuji používat citron se solí jen nárazově a krátkodobě.

Zdroj: diskuze Citrónová šťáva na zuby - NE!!!

Čištění zubů a jazyka

Nejlepším způsobem, jak si uchovat svěží dech, je vyčistit si zuby alespoň 2–3 denně, anebo nejlépe po každém jídle. Důležitější než zubní pasta či kartáček je technika čištění zubů. Největší chybou, které se dopouštíme, je ta, že zapomínáme na jazyk! Právě na něm se uchycují bakterie, které jsou přímou příčinou nepříjemného dechu a pachuti v ústech. 

Zdroj: Příčiny špatného dechu

Diskuze

V diskuzi ZUBY, DÁSNĚ, PARADENTÓZA POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlička J.

no to je pravda, Herbadent používala i moj babička, zubní pastu a jiné produkty, s dásněmi nikdy problém neměla. Je možná lepší si připlatit za bylinnou zubní pastu, či ústní vodu která pomůže

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leona H.

Vyzkoušela jsem produkty od Herbadentu a je fakt že na dásně mi pomohly. Akorát je u nás v lékárně neměli. Paní lékarnice mi je ale objednala na druhej den. Ta zubní pasta je velmi kvalitní, je po ní velmi svěží dech po bylinkách.Děkuji za tip

Zdroj: diskuze Léčba ustupujících dásní

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Já to zkoušela s citronovou kůrou a šlo to stejně dobře jako s kůrou z pomeranče. Nevhodná k čištění zůbů se mi zdá kůra z mandarinek. Ale úplně nejlepší na bílé zuby je ten recept sůl a citron. Je to sice humáč, ale zuby jsou pak skvěle bílé.

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Cukrová pasta

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

Budete potřebovat:

  • 9 odměrek bílého cukru,
  • 2 odměrky vody,
  • 2 odměrky citronové šťávy.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laskonka.

Jen ještě dodávám, že pasta chytla barvu světlého, průhledného jantaru, takového toho do světlounce žluta, ani přídech oranžové, natožpak hnědé tam nebyl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Zdravím :) Zkoušela jsem podle návodu cukrovou pastu a nevím, kde sem co udělala špatně, ale nepovedlo se... uvařila jsem podle návodu do světle zlatova, přelila do misky, nechala vychladnout. Mám problém s tou hmotou, když jsem ji pak ohřála, byla taková, že když jsem ji začla zpracovávat, tuhá ( i když jsem přidala vodu) až nakonec jakoby zesklovatěla a byla nepoužitelná, prostě tvrdá. Nevím čím to je, zkoušela jsem 2x a pokaždé to bylo úplně stejné :( Díky za všechny rady ;)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi PASTA A ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznam22.

Funguje aj na to zubní pasta? Diky za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pasta a roupy

Doporučené produkty

Pasty:

  • Caniverm pasta
  • Banmint Pasta
Spot-on:
  • Profender spot-on kočka (je na kůži, ale účinkuje i na vnitřní parazity)
Tablety:
  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
  • Caniverm tablety
  • Cestal cat
  • Drontal pro kočky 2tb

Zdroj: Odčervování koček

Domácí lepidlo na zuby

Pokud se vám stane nehoda a vypadne nebo se zlomí zub na dočasné nebo trvalé zubní náhradě, tak vám pomůže lepidlo Protefix prášek nebo Kukident pasta. Vhodný je také Kavitan Cem, který je určený přímo na ulomené zuby. Na internetu jej koupíte cca za 1 000 Kč. Jen pozor, ať zub dobře přimáčknete.

Protefix prášek: Je extra silný fixační prášek, který dočasně poslouží při defektu zubní náhrady.

Kukident pasta: Má pružný a zároveň těsnicí účinek. Zároveň je bez přidaných barviv a chutí, a proto má neutrální chuť.

Kavitan Cem: Díky výjimečné gelové konzistenci a neobvykle silné adhezi k tvrdým zubním tkáním je Kavitan Cem první volbou při cementování. Je to ideální materiál k fixaci korunek a můstků, inlejí a onlejí s kovovou bází. Vynikající vlastnosti tohoto materiálu oceníte rovněž při upevňování ortodontických zámků a kroužků.

NIKDY nepoužívejte vteřinová lepidla. Takto například dopadla paní, která si zuby lepila sama doma vteřinovým lepidlem: 48letá žena z Manchesteru chtěla mít své zuby v pořádku, ale bála se zubaře. Vypadlé zuby si začala spravovat sama. Vzala vteřinové lepidlo a zub nalepila na místo, odkud vypadl. Tuto „péči“ dělala deset let, agresivní látky v lepidle jí však téměř zničily horní čelist, a to více než 90 procent kosti. Žena musela za záchranu své čelisti dát všechny své úspory. Lékaři jí museli všechny zbylé zuby odstranit a následně použít titanové čepy.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Svědění zubu, jakkoliv se nám to může zdát nemožné, je u mnoha lidí běžná věc. Jde zde spíše o pocit, který vyvolává hojení po nepatrném zánětu kolem zubního krčku, který se projevuje jako svědění zubu. Jak předcházet svědění zubu? Jednoduše, zabránit vzniku oněch drobných zánětů v okolí krčků zubů. Toho dosáhneme pečlivou zubní hygienou, ale ne zase přehnanou, abychom si s ní krčky zbytečně neobnažili a nepřipravili podhoubí pro tvorbu nových mikrozánětů. Je třeba zakoupit si vhodný jemný kartáček a protizánětlivou zubní pastu a opatrně si zuby pravidelně, ale důkladně čistit. Zároveň je třeba do čištění zařadit i nové nástroje, jako dentální nit nebo mezizubní kartáček, který taktéž namožíme do protizánětlivé zubní pasty. Jako vhodná zubní pasta, která působí proti zánětu zubu se nám doma osvědčila zubní pasta s obsahem Nimby. Nimba působí v ústní dutině protizánětlivě.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění zubu

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem DOBRY DEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den chtěla bych se zeptat ják.se mužů zbavit zubniho kamene a jak mám zpevnit dásně zubarka mi nechce ani poradit jakou mám pouzivat zubní pastu já pouzivam pastu kolejí děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubní kámen je velice odolná usazenina, kterou ze zubů jen tak nějakou pastou nedostanete. Na to je třeba silnější zbraň v podobě ultrazvuku. Ultrazvukový čistič doslova rozbije zubní kámen a ten se pak lehce odlepí od zubní skloviny. Ultrazvukové odstranění zubního kamene provádí kterákoliv zubní hygienistka. Zubní hygienu nejdete běžně v zubních ordinacích ve větších městech. Zákrok trvá přibližně hodinu a zoubky potom máte, jak když vám právě narostly. Domácími prostředky, jako jedlá soda, sůl s citronem nebo dokonce peroxid vodíku také trochu vybělíte zuby, ale především narušíte i okolní sklovinu, která kámen nemá a zdevastujete okolní tkáně dásní. Potom sice máte o něco bělejší zuby, ale s obnaženými krčky, což není vůbec příjemné a vzniká z toho parodontóza nebo zánět dásní.
Zpevnění dásní můžete provést jednak pečlivým a pravidelným čištěním mezizubních prostor! To se provádí buď dentální nití a nebo lépe kartáčkem na mezizubní prostory. Dásně dále zpevňuje zubní pasta, která obsahuje laktát hliníku, například zubní pasta Lacalut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dobry den

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zuby – cena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PASTA A OPARY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibir.

Spolehlivě vyzkoušení mám na doporučení Evy,starší kámošky potření oparu zubní pastou před spaním.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zubní pasta a opary

Zinková mast - použití

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Jak vybělit zuby video

Několik zajímavých videí o tom, jak vybělit zuby doma, naleznete zde.

Zdroj: Domácí triky na bílé zuby

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Dům péče o zuby

Zde je webová stránka, kde naleznete Dům péče o zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Zinková pasta – recept

Budete potřebovat:

  • oxid zinečnatý
  • olej (dle libosti) pupalkový, mandlový...
  • lanolin
  • palmový tuk

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý s olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak rozehřejeme lanolin a palmový tuk a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé – tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi a přidáme tuk se zinkem. Ponorným mixérem vše rozmícháme, pak vložíme nádobu do misky se studenou vodou a mícháme až do vychladnutí.

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění – odření. Zklidňuje a kryje plně rozvinuté opary (herpes simplex). Obecně se dá říci, že zinková pasta/mast je nejvhodnější právě na mechanicky poškozenou, odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Vitamíny pro zdravé zuby

  • vitamín D
  • vitamín A
  • vitamín B
  • vitamín C

Zdroj: Péče o zuby


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP