Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NOČNÍ OMLAZENÍ

OBSAH

Noční omlazení

Kdo je aktivní během dne a věnuje pozornost svému zdraví, dělá hodně pro zmírnění dopadů stárnutí. Během spánku naše tělo regeneruje. Zatímco vědomí má pauzu (odpočinek), tělo dosahuje metabolické aktivity. Buňkám je dodávána nová energie, zbavují se toxinů. Dostatečný a klidný spánek není tedy ztrátou času, ale investicí do budoucnosti vašeho zdraví. Neúprosným soupeřem klidného spánku je stres. Stres okrádá tělo o to, co mu spánek dal. Nervozita při velkém zatížení brání regeneraci buněk a oslabuje organismus, který zabezpečuje přísun energie. Často se pak psychický stres projeví i navenek.

Zdroj: Vitamíny proti stárnutí

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Botox na vyhlazení a omlazení

Botulotoxin typu A elegantně vyhlazuje mimické vrásky obličeje a krku cíleným lékařským vyřazením nadměrných stahů mimických svalů. Po výkonu se kůže přestává přehnaně řasit v průměru již za dva až tři dny, mimické (takzvané dynamické) vrásky se postupně vyhlazují a je zabráněno jejich dalšímu zhoršování (současně je tak dosažen efekt léčebný i preventivní).

Účinek omlazení přetrvává cca půl roku, po opakovaném ošetření i déle. Žádný krém proti vráskám se tomuto jednorázovému ošetření mimických vrásek nevyrovná účinností ani poměrem kvalita/cena. Navíc omlazení je možné realizovat celoročně, je velmi šetrné, prověřené a bezpečné (metoda je používána téměř dvě desetiletí.

Co očekávat?

Malé množství botulotoxinu se vstříkne do cílových svalů. Botulotoxin blokuje nervové signály těchto svalů, což způsobí dočasné uvolnění svalů a sníží nežádoucí tvorbu linek či vrásek. Každá injekce trvá jen několik sekund. Tento zákrok nemá prakticky žádné časové omezení. Po aplikaci si můžete nanášet make-up. Jediné, co se nedoporučuje, je masírování. Výsledky vyhlazení a omlazení jsou okamžité. Tento postup účinně snižuje výskyt linek na obličeji nebo linky na krku. Možné nežádoucí účinky vyhlazení nebo omlazení jsou dobře snášeny. U některých pacientů se může objevit dočasná bolest hlavy, bolestivost nebo mírné podlitiny. Ve vzácných případech dojde k oslabení okolních svalů, což způsobí dočasné ochabnutí. Výsledek omlazení a vyhlazení trvá asi 3 až 4 měsíce.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BUZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den, píši sem, neboť už jsem zoufalá a nevim co dělat. Už to bude 2 týdny co mi dcera 5 let omdlela ve školce a byla v bezvědomí. Odvezla nás záchranka a po vyšetření EEG nám bylo řečeno, že měla slabý epileptický záchvat. Dostsly jsme léky, které nejdřív užívala na noc, pak rano i vecer a teď jen ráno. Jsem zoufalá tím, ze od doby v nemocnici se v noci malá budí tím, ze se vzbudí, sedne si, vykulenýna očima kouká kolem sebe ( oči vypadají jako rozkapane, velké zornice), nereaguje, trěse se a je ve stavu jako by se něčeho šíleně bála. Trvá to tak 15 vteřin a po utišení si lehne a spinká dal. To buzení je treba 10x za noc a už jsme vyřízené:( přeci není normální, aby tyto stavy úřad mela. Prosim můžete mi někdo poradit co to míůže být a jak jí toho zbavit? Děkuji moc Lenka T.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte tyto nové jevy konzultovat s lékařem, který vám předepsal léky, o kterých se zmiňujete. Epilepsie je onemocnění mozku a může způsobovat i tyto noční epizody. Když nenaleznete podporu u současného lékaře, tak se obraťte na jiného. Určitě existuje léčba, která vám pomůže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční buzení

Bilogický peeling video

Videa, na kterých je dobře vidět jak se provádí biologický peeling, jsou zde.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Nováková.

Dobry den mám prosbu mam uživat furon na odvodneni.Mam si vzit jeden denně ale rano,a jak tomam udělat když pracuji na vratnici dvanactky čili ranni a noční.Mužete mě poradit kdy si mam prašek vzit když mam nočni přijdu rano a jdu spat mohu si jej vzit až se vyspim poradite děkuji s pozdravem Nováková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék na odvodnění užívejte vždy po probuzení. Řekněte o tom svému lékaři při příští návštěvě. Lékař se tak může lépe zaměřit na výsledky léčby a případně vám upraví dávkování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi NOČNÍ POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dušan.

Potím se převážně v noci, a nebo při náročných úkonech

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Noční pocení

Videa k fungování noční optiky

Ukázky fungování přístrojů na noční vidění lze vidět ve videích na youtube.cz: https://www.youtube.com/results?q=hunting%20night%20view

Zdroj: Noční vidění

Diskuze

V diskuzi NOČNÍ NESPAVOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Večer usnu s ještě jednou nohou na zemi. Ale v noci se vzbudím a nejméně dvě hodiny mám oči jeko tenisáky. Jestli někdo máte podobný problém, dejte vědět, jak to řešíte. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Doporučím ti allegru drink. Obsahuje l-tryptofan a další složky, co uklidňují a zlepšují spánek

Zdroj: diskuze Noční nespavost

Noční pocení při stresu

Noční pocení může být také způsobené stresem. Noční pocení mohou vyvolat stresové situace, které jsme již prožili, ale i ty, které nás teprve čekají. Při stresu pot vylučují hlavně apokrinní žlázy, které se nacházejí v oblastech, kde je více vlasových folikul (podpaží, genitálie). Zajímavé je, že pot vyloučený z těla kvůli stresu je více cítit.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi JAK NA UDRŽENÍ SVĚŽÍ POKOŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel R. Slávek.

Není to žádný zázrak ale pomáhá stoprocentně.Stačí natřít ráno a večer anodovou vodou, nechat zaschnout a po té vodou katodovou. Ta první vyčistí pokožku a učiní ji prakticky 100% sterilní . Po natření katodovou vodou se pokožka uklidní a chrání póry před vniknutím nečistot, Póry jakoby nabobtnaly.Je-li po ruce krém s obsahem ALOE VERA ,potřete pokožku a jemně namasírujte. Tak zv. si jemně nafackovat. Po několika měsíčním užívání se budete divit sami sobě a taktéž vaši známí.
Co je to anod. a katod voda ? Lidově známá živá a mrtvá voda
Proč ALOE VERA. Je to pouští rostlina , která vydrží v poušti i 25 roků bez vody. Umí stejně posloužit pokožce.Pro vodu je potřeba DIAFRAGMALYZÉR.Není to složité a zručný elektrikář ho hravě zhotoví. Jen je potřeba keramická nádoba /jako květináč/ rozdělená na dvě části, Každý keramik nebo dílna bez problémů zhotoví. Může být i ze šamotu.Ale to by se muselo objednat v Morav. keram závodech v Rájci na Moravě.Kdo to někdy zkusil, nelitoval. Omlazení je nepřehlédnutelné a pokožka si udržuje svěží vzhled i ve stáří.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na udržení svěží pokožky

Noční vidění levně

Na specializovaných bazarech se dají najít k prodeji i přístroje na noční vidění. Přístroje je třeba si ale vyzkoušet. U některých typů se nedoporučují přístroje první generace, ty nejsou již příliš kvalitní a neplní očekávání uživatelů.

Zdroj: Noční vidění

Hodnocení nočních krémů proti vráskám dle dTestu

  1. Aldi Lacura, noční krém proti vráskám: dobře (74 %)
  2. Diadermine expert na vrásky 3D: dobře (74 %)
  3. Lidl Cien / Beauty Q10 noční krém proti vráskám: dobře (72 %)
  4. Helena Rubinstein Collagenist, noční krém proti vráskám: dobře (68 %)
  5. RoC Retin-OX + intenzivní noční krém proti vráskám: uspokojivě (56 %)
  6. Schlecker Rilanja Care Q10, noční regenerační pečující krém: uspokojivě (54 %)
  7. Eucerin Hyaluron-Filler, intenzivní pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (52 %)
  8. Neutrogena Visibly Young, omlazující noční krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (50 %)
  9. Nivea Visage Q10, pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (48 %)
  10. Biotherm Anti-Rides Line Peel Nuit: uspokojivě (46 %)
  11. Florena Q10, intenzivní péče o pleť, proti vráskám: uspokojivě (46 %)
  12. dm Balea / Face, noční krém proti vráskám: uspokojivě (44 %)
  13. Garnier Skin Naturals Jade Ultra Lift, noční pečující krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (44 %)
  14. Vichy Liftactiv, noční pečující krém proti vráskám a pro vyrovnání pleti s detoxikačním účinkem: dostatečně (38 %)

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem POCENÍ VE SPÁNKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Noční pocení

Lidé se můžou potit jak přes den, tak v noci. Noční pocení trápí mnoho lidí. Je velmi nepříjemné probudit se uprostřed spánku zcela propocený.

Příčinou nočního pocení nebo pocení ve spánku bývá nejčastěji u žen menstruace, klimakterium neboli přechod a někdy těhotenství. Další příčiny nočního pocení mohou být některé typy rakoviny. HIV infekce vede také k pocení ve spánku. Dále různé infekční onemocnění, například záněty močových cest, kapavka nebo i hormonální příčiny způsobené poruchou žláz s vnitřní sekrecí, nejčastěji štítné žlázy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení ve spánku

Na co je dobrý biologický peeling?

  • Biologický peeling se používá tam, kde je pleť nečistá, mastná a také zužuje rozšířené póry.
  • Biologický peeling se používá při nedostatečně prokrvené pleti.
  • Biologický peeling se používá, když se objeví ochabnuté kontury tváře.
  • Biologický peeling se používá na vrásky, na stárnoucí anebo sluncem poškozenou pokožku (atrofie a elastóza).
  • Biologický peeling se používá na jizvy po akné anebo na  jizvy po haváriích.
  • Biologický peeling se používá na těhotenské strie.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. Užívá se tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Pro přípravu budete potřebovat:
30 stroužků česneku,
5 středních citrónů,
10 ml Alpy.

Postup:
Česnek oloupejte, citrony umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte to k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak to hned odstavte! Tekutinu scedíme přes nekovové sítko do lahve, přidáme 10ml Alpy a uložíme v chladu a temnu.

Užívání:
Na odvápnění krevního řečiště se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Česnek a citron

Gekončík noční délka života

Pokud gekončíka nočního chováte v dobrém prostředí a jste opravdu dobrým chovatelem, může se dožít úctyhodného věku 20 let.

Zdroj: Gekončík noční

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Pocení

Zvýšené pocení při stresu, během zvýšené tělesné aktivity či při pobytu na slunci je naprosto běžné. Stejně tak může některé jedince trápit i noční pocení, které často narušuje jejich spánek. Důvody mohou být různě vážné. Noční pocení například způsobuje to, že místnost, v níž spíme, není dostatečně větraná. V takovém případě je snadná pomoct: větrat, větrat, větrat. Noční pocení ale může být také příznakem některého vážnějšího onemocnění, a tak by se rozhodně nemělo podceňovat.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Biologický peeling a jeho účinky

Při biologickém peelingu, tedy výlučně za pomoci matky přírody, se proces stárnutí pokožky může neuvěřitelně zpomalit. Díky pravým přírodním látkám se pokožka obličeje osvěží a obnoví, odstartuje se proces její regenerace a to všechno na čistě přírodní bázi. Každá pleť v každém věku vyžaduje správnou starostlivost a pravidelnou revitalizaci. Správná starostlivost a ošetření šité na míru, umožní každému vynikající pocit přirozené starostlivosti, kde viditelné výsledky určitě nikoho nezklamou.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Bilogický peeling cena

Nejlepším místem pro biologický peeling je ověřené kosmetické studio, u kterého víte, že vám na vaši pleť nenapatlají v rámci biologického peelingu třeba kyselinu glykolovou, která se používá výhradně jako chemický peeling a je mnohem agresívnější než bilogický peeling. Cena za bilogický peeling v kosmetickém studiu se pohybuje v rozmezí od 400 Kč do 800  Kč, ale i více, v závislosti na místě a na použité směsi bylinek a enzymů. Bilogický peeling si můžete také provést pravidelně i doma a to za mnohem nižších nákladů. Existuje celá řada různě drahých přípravků na biologický peeling, které se dají koupit třeba na internetu. Jejich cena se pohybuje od 200 Kč až do 2 000 Kč. Zde jsou seřazeny přípravky pro domácí biologický peeling podle jejich ceny.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Karcinoidní syndrom

Podobné obtíže se někdy objevují i u další závažné choroby – rakoviny. Především u hematologických malignit (lymfomů) je noční pocení specifickým příznakem. Rovněž určitý typ nádoru ve střevě vede k nadměrnému pocení bez teplot. Teplota bez zjevných příčin se objevuje například u maligních nádorů, jako je feochromocytom, karcinoid, lymfom, Hodgkinova nemoc.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Noční pocení u žen

U žen může být důvodem nočního pocení menopauza a perimenopauza, těhotenství i menstruace. Stejně tak mohou i noční pocení způsobovat hormonální změny v dospívání.

U žen je příčinou tohoto pocení i klimakterium (= přechod, menopauza). Návaly pocení jsou nejčastějším příznakem, obvykle žena pociťuje horko ve vlnách ve směru zespodu nahoru. Pocení je tak nadměrné, že není výjimkou, že žena celá splavená, dokonce mívá od potu zmáčené vlasy. Obvykle po vlně horka pak nastane pocit úlevy.

U žen provází noční pocení i hormonální nerovnováhu způsobenou menstruací, těhotenstvím a antikoncepcí. Například před menstruací bývá během pocení splavené celé tělo.

Při hormonálních změnách u ženy se mění hladina estrogenu v těle. To způsobuje právě ono nadměrné pocení a zároveň to zvětšuje tlak na nadledvinky, kde jsou stresové žlázy, to pak způsobuje pocity únavy a deprese.

Zdroj: Noční pocení bez horeček


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP