Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RELATED WWW SOLNAJESKYNELETNANY NOVINKY PUPINKY VYRAZKA NA ZALUDU POPRASKANA RUDA PREDKOZKA MYKOZA U

OBSAH

Svědění na penisu

Svědění penisu je charakteristické pro mykózu. Mykóza penisu u mužů je stejně jako vaginální mykóza u žen pohlavní nemoc, která má však u mužů rozdílné příznaky. Někdy muži ani netuší, že mykózou trpí, protože ji mají ve skryté formě. Pak se partnerka neustále léčí, ale mykóza se jí stále vrací.

Každý muž by měl dodržovat základní pravidla hygieny, a ještě víc před pohlavním stykem. Měl by si v každém případě omýt penis, přetáhnout předkožku a vymýt smegma, které se tam neustále tvoří (a je to správně!). Pokud objeví na žaludu červené pupínky nebo flíčky (mohou být hladké i drsné), měl by začít léčit mykózu a informovat o tom partnerku, aby se léčili současně. Mykóza se jinak ve svém průběhu může rozšířit i do okolí pohlavních orgánů, kde se vytvoří mokvavé fleky, a pak už se šíří po celém těle.

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi PRASKÁNÍ KMENŮ U ŠVESTEK A SLÍV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Na dozrávajícím kmenu švestky a slívy mám popraskaný kmen mladého stromku jako když ho pořežu nožem.Prosím poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vláďa.

Dobrý den,prosím o radu.Koupil jsem slivoň Blue free v kontejneru.Po letošní zimě se na spodních větvičkách objevila popraskaná kůra. Děkuji Vláďa.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Praskání kmenů u švestek a slív

Pátá nemoc

Nemoc nepodceňujte, raději zajděte k lékaři, ten vám doporučí něco na svědění (antihistaminika), případně další léky. Důležitý je klid na lůžku. Dítě držte stranou od ostatních. Ani na krok by se k němu neměla přiblížit nastávající maminka (hrozí vážné poškození plodu).

Příznaky

Vyrážka se nejprve objeví v obličeji a poté se šíří na ruce i nohy. Je rudá (s centrálním vyblednutím), slévá se do velkých ploch ve tvaru prstenců či girland. Některé děti svědí, jiné ne. Trvá 10–12 dní, horečka je spíš vzácná. Inkubační doba je jeden až čtyři týdny.

Co s tím dělat

Léčí se klidem na lůžku.

Obrázky

Takto vypadá pátá nemoc u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi ÚHRADA OBŘÍZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Jakubkovič.

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli by mě byla hrazena obřízka ze zdravotních důvodů.
Jsem 4 roky po úplném odstranění prostaty ( roboticky). Samovolnou erekci nemám, tudíž pokud chci souložit musím používat vakuovou pumpu a erekční kroužek. Při použití pumpy mě nabyde i předkožka do větších rozměrů. V klidovém stavu je předkožka asi 1,5cm před žalud. Uzdičku mám odstraněnou, takže předkožka je na žaludu volná.
Děkuji za odpověď.

S pozdravem Milan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Dobrý den, ano obřízku je u Vás jistě možné provést i na pojišťovnu. Všechno jde, když se chce. Zajděte za svým urologem.

Zdroj: diskuze Úhrada obřízky

Příznaky kvasinkové infekce penisu

Někdy se příznaky nemusí objevit, čímž však nastává problém, protože pokud nedojde ke zjištění, jste přenašečem pohlavní nemoci. Pokud jsou přítomny příznaky kvasinkové infekce, patří mezi ty nejznámější:

  • podráždění a bolestivost žaludu
  • silné svědění žaludu
  • tvorba bílých fleků či puchýřků
  • zarudnutí žaludu
  • tvorba puchýřů na žaludu

Zdroj: Mykóza na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem KOZNI VYRAZKA PO KOUPANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den potřebovala bych poradit byli jsem na koupalisti dva dny za sebou a po navratu se manzelovi objevila cervena vyrazka v oblasti hrudi a bricha nesvedi ale jsou to takove maly cervene pupinky.Nevime co to muze byt a co nato pouzit dekuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Červené pupínky, tak zvané exantémy, jsou vířivkový exém. Pomáhá na to mast s antibuotiky, která je na předpis. Když to ale necháte být v klidu, čistotě a suchu, tak se s tím tělo vyrovná samo a do 14 dnů to zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kozni vyrazka po koupani

Plíseň na penisu – prevence

Účinnou prevencí je bezesporu dodržování základních pravidel hygieny, a to tím více, pokud je to před pohlavním stykem. Penis omýt, přetáhnout předkožku a vymýt smegma (výpotky mazových žláz pohlavního orgánu), které se tam neustále tvoří (a má to tak být). Pokud se ale přece jen na žaludu objeví již zmíněné červené pupínky nebo flíčky jak hladké, tak i drsné, měl by se začít tento charakteristický znak mykózy léčit, i když nejsou zjevné žádné jiné problémy. Poté informovat partnerku a dohodnout se na společné léčbě. Mykóza se totiž může dále rozšířit i do okolí pohlavních orgánů.

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi LÉČBA KVASINKOVÁ INFEKCE NA ŽALUDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Na kvasinky výborně zabírá sucho. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu. Nepoužívat mýdlo, jen vodu. A vyléčí se to výborně. Jen se musí hlídat, aby to bylo v suchu pořád, i v noci. Pokud se střídá vlhko a sucho, to pak nemá vůbec smysl. Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Dobrý den, ve Vašem článku léčba kvasinkové infekce na žaludu píšete. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu.Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu. Bohužel žádný takový návod se mne nepodařilo dohledat. Nebylo by možno dát např. odkaz, nebo popsat vlastní provedení.
Děkuji Tomáš

Zdroj: diskuze Léčba kvasinková infekce na žaludu

Je mykóza i u mužů?

Poševní mykóza se nevyhýbá ani mužům. Přestože se vaginální mykóza nepovažuje za pohlavně přenosnou chorobu, mohou jí trpět oba partneři a opakovaně ji na sebe přenášet prostřednictvím pohlavního styku. Genitální mykózou tedy mohou trpět i muži. Nestává se to sice příliš často, ale v oblasti předkožkového vaku a žaludu se mohou přemnožit kvasinky. Nemoc se projevuje podobně jako u žen: svěděním, pálením, zarudnutím, případně otokem. Nemoc se neprojevuje výtokem, ale na penisu se může hromadit hlen. Muži mohou být pouze přenašeči tohoto onemocnění, nemoc se u nich přitom nemusí nijak projevit.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Vyrážka na stehnech u dětí

Vyrážka na stehnech může signalizovat alergie, mykózy nebo atypickou formu atopické dermatitidy. Vyrážka na stehnech se může objevit při nošení nových kalhot, které ještě nebyly vyprány, nebo kalhot vypraných v novém pracím prostředku.

Příznaky

Vyrážka může mít různý charakter: od drobných červených skvrn nevystupujících nad povrch přes pupínky až po hrboly a puchýře.

Co s tím dělat

Při výskytu se doporučují stěry na mykologické i bakteriologické vyšetření, pokud antibiotikum nepomáhá, je nutné nasadit například krém Imacort a následně dle vyšetření kultivace jinou cílenou léčbu.

Obrázky

Takto vypadá vyrážka na stehnech u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi FIALOVÉ ZBARVENÍ NA ŽALUDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Arnošt Paulík.

Dobrý den
Jmenuji se Arnošt Paulík, je mi 29.let.
Již 14.dní mě trápí fialové zbarvení na žaludu.
Předkožka mi jde bez problémů, a bez bplestí přetáhnout, a stáhnout.
Fialkové zbarvení na žaludu mám přesně na pravé straně podélně směrem k uzdičce u dutinky, a to samé mám i na levé straně. Navrchu na žaludu to zbarvení nemám. Když si na ten žalud chytnu nepálí mě to, a ani mě to nebolí, když jdu na malou stranu. Nevím jest-li jde o nějakou vážnější věc, a nebo nejde. Nevím jest-li to má něco společného, že 3 týdny jsem bral antibotika v tobolkách, a, že nyní beru dalších 14 dní antibiotika v kapačkách na vyléčení zánětu močových cest, a jest-li to nemá souvislost, že od 31.8 jsem bral 5 dní silnější chemoterapií? Děkuji Vám předem za radu, případné doporučení atd.... Nikdy jsem to fialové zbarvení na žaludu neměl, zůstal jsem úplně překvapený, jak jsem si to zjistil. Každé ráno se sprchuji, a každý den dodržuji intimní chygienu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fialové zbarvení na žaludu

Poševní mykóza v těhotenství

Mnoho žen si stěžuje na výtok v těhotenství, kdy se u nich objevuje poševní mykóza kvůli zvýšené hladině ženského hormonu estrogenu. Léčba vaginální mykózy u těhotných žen by měla být prováděna pouze pod dohledem lékaře. Vaginální tablety jsou zaváděny gynekologem, bez aplikátoru.

Zdroj: Poševní mykóza

Diskuze

V diskuzi MYKOZA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hany.

Mykóza mě trápila opakovaně. Vyléčila jsem se a za nějakou dobu tu byla zase. Pak mi řekla doktorka o Probiolactu. Zkusila jsem ho a mám pokoj. Mykóza se nevrací a je to už skoro půl roku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykoza a probiotika

Pozor!

Dalším nepříjemným stavem je parafimóza. Na rozdíl od obyčejné fimózy je parafimóza velmi nebezpečný stav, při kterém předkožka uvázne za žaludem a už se nedá vrátit dopředu. To velmi bolí, protože penis je nad žaludem zaškrcen a do žaludu nemůže proudit krev. Navíc při nedostatečném prokrvení není žalud zásobován kyslíkem a může i odumřít. Proto je nutné při parafimóze co nejrychleji vyhledat lékařskou pomoc. V tomto případě neexistuje žádná jiná možnost. Parafimóza může vzniknout tak, že předkožka se už dá sice stáhnout, ale je stále příliš úzká, takže se za žaludem zaškrtí a nelze ji stáhnout zpět. Občas se to stane při pohlavním styku nebo při neopatrné masturbaci. Předkožka se zaškrtí jako gumička za okrajem žaludu a tam zůstane.

Fimóza předkožky se musí léčit jedině v případě, že zúžená předkožka vadí při močení, objevují se časté záněty předkožky nebo předkožka nejde stáhnout ani v pubertě.

Skupinou pacientů jsou dospívající chlapci, kteří zjistí, že mají problém při sexu, a pacienti z řad starších mužů, u nichž při snížené hygieně dochází k rozvoji fimózy a zúžení zevního ústí. Fimóza bývá u této skupiny častou komplikací cukrovky.

Zdroj: Fimóza u dospělých

Diskuze

V diskuzi STŘÍHÁNÍ VINNÉ RÉVY NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ruda.

...a prosím jakou délku mám ostříhat???..děkuji..RV

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

chtela bych vedet jestli se muze strihat vino po sklizni nebo jenom na jare a na kolik ocek .
Dekuji

Zdroj: diskuze Stříhání vinné révy návod

Novorozenecká vyrážka

Běžná novorozenecká vyrážka se objeví brzy po porodu, většinou okolo 3. týdne života. Během několika dní sama bez léčení zmizí. Kůže novorozence je velmi citlivá, proto se na ní snadno objeví kopřivka, pupínky nebo vyrážka.

Příznaky

U dětí se může objevit po celém těle, na rukou, na zadečku pod plenkami nebo pouze na obličeji. Projevuje se tak alergie, infekční nemoci, atopický ekzém nebo pouze běžné novorozenecké akné.

Co s tím dělat

Původ vyrážky u dětí pozná spolehlivě pouze kožní lékař. I když může kůže miminka vypadat někdy děsivě, většinou nejde o závažný problém.

Obrázky

Takto vypadá novorozenecká vyrážka.

Zdroj: Dětské pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Pupínky v krku

Pokud se objeví pupínky na mandlích a měkkém patře, pak se jedná o onemocnění zvané herpangína. Je to onemocnění enterovirového původu. V případě, že se pupínky a drobné vřídky nacházejí i na jiných místech dutiny ústní, jedná se o herpetickou infekci.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor Mach.

Zdravím mohl bych se zeptat mám takový malý pupínky na penisu co by to mohlo být děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Moderní gelové nehty – fotogalerie

Zde jsou k vidění novinky moderních gelových nehtů.

Zdroj: Gelové nehty

Léčba plísně penisu

Při léčbě mykózy u mužů se klade důraz na současné přeléčení partnerky. Pokud se oba partneři spojí v boji proti pohlavní mykóze, mohou si oba brzy užívat společný sex bez toho, že něco drhne, bolí, svědí, vadí, zapáchá, nebo je jen nepříjemné. Pro léčbu mykózy u mužů, pokud se již objeví svědění, vyrážka nebo pupínky na žaludu, je nejúčinnější používat vaginální krém k potírání postižených míst, a to stejný, jaký používají ženy při vaginální/poševní mykóze. Vhodný je například přípravek Jenamazol, vaginální krém – širokospektré antimykotikum působící proti řadě choroboplodných houbovitých mikroorganismů, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i proti bičíkovci poševnímu (Trichomonas vaginalis) a některým druhům bakterií.

Podráždění a svědění se zbavíte tak, že budete genitálie umývat čistou vodou bez použití mýdla nebo bublinkových koupelí a mazat je doporučeným přípravkem. Abyste předešli dalšímu nakažení, musí být vyléčeni oba partneři. Kandidóza bují v teple a vlhku. Proto pokud jste poslední dobou touto chorobou trpěli, neměli byste:

  • nosit těsné spodní prádlo z jiné látky než bavlny;
  • nosit těsné nohavice, lykrové legíny nebo džíny;
  • používat parfémovaná mýdla, genitální spreje a deodoranty;
  • užívat antibiotika (v případě nutnosti se poraďte s lékařem).

Pokud chcete snížit riziko nákazy, použijte kondom.

Zdroj: Mykóza na penisu

Příznaky

Svědivé červené pupínky na krku, v podpaží, na prsou a v tříslech jsou důsledkem nahromadění potu, který se jinak běžně odpařuje a tím pokožku ochlazuje. Při nadměrném pocení se ale mohou vývody potních žlázek ucpat a vytvoří se puchýřek se zánětem v okolí. V žádném případě puchýřky nezakrývejte, podpořili byste tím pocení a další ucpávání potních žlázek. Hojení dobře urychlí čerstvý vzduch.

Zde můžete vidět, jak vypadá vyrážka z potu.

Zdroj: Vyrážka z potu

Pupínky na jazyku

Pupínky na jazyku mohou být způsobeny nedostatkem vitamínu B12, nedostatkem železa, infekcí sliznice ústní dutiny či jejího okolí, nedostatkem tekutin, zánětem dásní, z horších možností pak v úvahu připadá nádor jazyka. Každopádně navštivte lékaře, který určí přesnou diagnózu.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Kojenecké akné

Novorozenecké akné se objevuje se od druhého týdne života a podobá se akné dospělého jedince. Může za něj hormonální nerovnováha, kdy si organismus miminka zvyká fungovat samostatně, bez těla matky.

Příznaky

Novorozenecké akné jsou drobné pupínky na obličeji miminka. Pleť je místy začervenalá, objevuje se vyrážka. Pupínky připomínají klasické pubertální akné s bílou čepičkou (acne vulgaris). Akné u novorozence se nejčastěji objeví 3. týden po porodu.

Co s tím dělat

Pomáhá odvar z řepíku, potírání černým čajem nebo mateřským mlékem. Novorozenecké akné ale odezní většinou samo během několika dní.

Obrázky

Takto vypadá kojenecké akné.

Zdroj: Dětské pupínky

Gelové nehty fotografie novinky 2018 

Zde jsou fotografie novinek gelových nehtů z roku 2018.

Zdroj: Gelové nehty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP