Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OBTÍŽE

OBSAH

Léčba

Léčba je individuální. Pokud nemáte žádné další obtíže, může povlak vymizet sám od sebe nebo může pomoci dostatečně pít vodu, čaje, ovocné šťávy a vyplachovat ústa po konzumaci potravin. Pokud máte jakékoli další obtíže, doporučuje se vyhledat lékaře, aby vás prohlédl a určil příčinu tohoto problému.

Zdroj: Žlutý povlak na jazyku

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dorota.

Mám nitrooční čočky, takže to vyřešilo všechno moje očí obtíže. Klinika je podle mě dobrá.

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Příznaky

Příznaky psychosomatických onemocnění jsou varovnými signály těla, které nám mají říci, že je třeba něco změnit, něco napravit. Příznaky psychosomatických onemocnění jsou velmi pestré. Nejčastější psychosomatické projevy jsou:

  • chronické bolesti (hlavy, břicha, zad či kloubů)
  • chronická únava
  • brnění končetin nebo v obličeji
  • gynekologické obtíže (například silný premenstruační syndrom)
  • kožní problémy a ekzémy
  • astma
  • vředová choroba žaludku
  • vysoký krevní tlak, bušení u srdce, nepravidelnost srdečního rytmu
  • píchání na hrudi a dušnost
  • nespavost
  • ulcerózní kolitida nebo Crohnova choroba
  • bušení srdce, píchání na hrudi, dušnost
  • nechutenství nebo nadměrná chuť k jídlu
  • zažívací obtíže (průjem, zvracení, žaludek na vodě)
  • jiná onemocnění, která se vrací

Zdroj: Psychosomatická deprese

Diskuze

V diskuzi BYLINKÁŘ PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Jirousková.

Dobrý den,otče Pleskači.Dovoluji si Vás oslovit.Můj bývalý manžel je po transplantaci srdce.Je to necelý rok.Stále mu není dobře.Stále se vrací do pražského Ikemu.Nyní ho opět volali po hospitalizaci.Má špatnou krev.Tedy,špatné výsledky.Proto jsem si myslela,zda by nebylo dobré léčit ho bylinkami.Antibiotikama je nadopovaný dostatečně.Jestli byste byl tak laskav,napište mi svůj názor a radu,jaké bylinky by mu udělaly dobře.Věřím,že mi odpovíte a poradíte.S díky D.Jirousková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den,
prosím o radu jak eliminovat zvětšenou prostatu a s tím spojené problémy s močení. Je mi 58 roků a způsobuje mi to obtíže v zaměstnání. Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Bylinkář pleskač

Mobivenal simple cena

Na českém trhu jsou momentálně tato balení:

  • 30 tablet za cca 83 Kč
  • 60 tablet za cca 234 Kč
  • 100 + 20 tablet za cca 299 Kč

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Co značí bolest jazyka vzadu u kořene

Bolest jazyka vzadu u kořene může signalizovat počáteční virové nebo bakteriální onemocnění krku a mandlí. Pokud obtíže neodezní, je lépe kontaktovat svého ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Bolest jazyka

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI SRÁŽENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Můj 83 letý otec užívá přes 2 roky Warfarin, výsledky testů má dobré. Posledních 10 měsíců zažívá svědění různě po těle. Ze začátku to bylo málo a občas, v současné době i několikrát denně a zůstává mu na svědivých místech po těle vyrážka. Po dohodě s kamarády, kteří také užívají Warfarin, zjistil, že zažívají totéž. Jiné zdravotní potíže nemá. Může Warfarin nahradit jiný lék, který by neměl tyto účinky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, ve Vašem případě bylo by dobré kontaktovat lékaře, který lék Warfarin nasadil a sdělit obtíže, které Váš otec má.

Zdroj: diskuze Léky proti srážení krve

Účinky

  • I v případě, že nemáte vážné obtíže, přípravek může posílit vaše tělo a dodat mu živiny.
  • Obnovuje pohyblivost kloubů.
  • Má rychlý účinek.
  • Výsledky se dostaví po první kúře.
  • Snadné použití.
  • Používá se externě.
  • Dle výrobce tento produkt vrátí zdravotní stav do původního stavu bez operace nebo léků.

Zdroj: ArthroNEO

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Buchtová.

Dobrý den. Jaký lék na vysoký tlak a zvýšený cholesterol?P.doktorka mi předepsala lék Euvascor. užívám ho 2 měsíce ale při mírném rozrušení mám tlak stále vysoký.děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vítek.

Já užívám Cosyrel - 1 tabletu ráno a večer 1 tabletu Orcal Neo. Jsem spokojený, žádné nežádoucí obtíže.
Za několik týdnů využiju Cosyrel k opačnému užití, kdy požiju cca 15 tablet a tím se 100% odtlakuju a zastavím srdce. 46-let mi v tomto státě stačilo, ale to je osobní.

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Mobivenal micro simple složení

Extrakt obsahující 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20% extraktu z jírovce maďalu), kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropyl­methylcelulozu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172. Hlavními složkami doplňku stravy Mobivenal micro je mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a aescin.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petrželka Stanislav.

Poslední dobou mě začalo svědit kolem nosu a uvnitř nosu.Mastičky nepomáhají ,ani lékařská vazelína.Prosím o Vaše zkušenosti.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav Vlček.

Je mne 73 let a poslední dobou mě často budí úporné svědění povrchu nosu. Mám pak nos občas až poškrábaný. Vzpomínám, že matka trpěla v pozdním stáří trpěla podobným jevem.
Nemáte nějaký nápad jak obtíže zmírnit? Děkuji! V.V.

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Nežádoucí účinky

Podobně jako všechny léky, může mít i GUTTALAX nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Gastrointestinální poruchy: Velmi často (u více než 1 z 10 pacientů) se objeví průjem, často (u více než 1 ze 100 pacientů, ale méně než 1 z 10 pacientů) se mohou vyskytnout křeče a bolest v břiše, břišní (střevní) obtíže. Méně často (u více než 1 z 1000 pacientů, ale méně než 1 ze 100 pacientů) se může vyskytnout nevolnost a zvracení.

Poruchy imunitního systému: S četností, jež není známa (z dostupných údajů nelze určit), se může vyskytnout přecitlivělost včetně angioneurotického edému (otok vzniklý náhlým nahromaděním tekutin v kůži a sliznicích v oblastech hrdla a jazyka, který může způsobit dýchací obtíže) a kožních reakcí.

Poruchy nervového systému: Méně často (u více než 1 z 1000 pacientů, ale méně než 1 ze 100 pacientů) se může vyskytnout závrať. S četností, jež není známa (z dostupných údajů nelze určit), se mohou vyskytnout mdloby. Závrať a mdloby, které se objeví po požití pikosulfátu sodného, jsou spojeny s křečemi v břiše a vyprazdňováním.

Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Poradna

V naší poradně s názvem AFT V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Udělalo se mi něco v jednom oku v koutku, manžel říká, že to připomíná aft. Je to možné a jak to léčit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To bude nejspíše ječné zrno. Nejrychlejší léčba ječného zrna je pomocí léku Maxitrol, který tyto obtíže vyléčí do tří až čtyřech dnů. Maxitrol je účinný kombinovaný lék, ve kterém jsou zároveň antibiotika i kortikosteroid a je na lékařský předpis, takže bude nezbytná návštěva očního lékaře, což v tomto vašem případě jedině prospěje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aft v oku

Projevy

Genitální bradavice vznikají v místě vstupu infekce. Inkubační doba je několik týdnů až měsíců po infikaci. Později se vytvoří bradavičnaté útvary, které mají velikost od pár milimetrů až do centimetrových rozměrů. Vyskytují se ve shlucích, čímž vytvářejí vystupující květákovité útvary, které bývají svědivé. Jsou bílé až růžové barvy. Nejčastěji se u žen vyskytují na velkých i malých pyscích, klitorisu, v močové trubici, pochvě, okolo konečníku, u mužů pak v oblasti žaludu, v blízkosti ústí močové trubice, na předkožce, šourku a v okolí konečníku. Při pohlavním styku mohou vyvolat bolest i krvácení. Pokud došlo k nákaze papillomavirem při orálním sexu, mohou se genitální bradavice objevit v hrtanu a na patrových obloucích. Pacientky nemusí mít žádné problémy. Subjektivní obtíže pacientky většinou již korelují s nálezem.

Projevy:

  • bolest (při nebo po pohlavním styku, bez této závislosti);
  • chronický výtok (může být mnoho dalších etiologií nebo superinfekce bakteriální, kandidózní) spíše bílé barvy;
  • krvácení mimo menstruační cyklus;
  • obtíže při močení (pozor na mnoho dalších etiologií);
  • v pokročilých případech obecné známky maligního procesu – kachexie, únava a podobně.

Zde můžete vidět, jak vypadají genitální bradavice.

Zdroj: Pozor na genitální bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM KATETR A S NÍM DALŠÍ PROBLÉMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Kaššay, Ing..

Již 14 měsíců mám katetr a to není nic příjemného. Často mne bolí v pravé části v podbříšku a kontrolou penisu mi bylo zjištěna bílá pěna. Vyčistil jsem si to. Také mi byla vyměněna spojovací trubice se sáčkem. A od té doby jsem měl moč červenou. Nevím jak se zbavit bolesti a krve v moči a bolesti v podbříšku Prosím poraďte mi. Jsem 1939 ročník.
Poznámka : Email je na mne - manželku, ale text byl napsán s manželem Josefem Kaššayem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sám se krve v moči nezbavíte. Musíte ke svému lékaři a sdělit mu jaké máte obtíže. Lékař provede revizi a zahájí léčbu bolesti v podbřišku. Může jít o zánět v močových cestách, který se může dále zhoršovat. Proro neodkládejte návštěvu u lékaře a jděte tam co nejdříve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění a bíli povlak na penisu

Mobivenal nežádoucí účinky

Mobivenal není určen jako náhrada pestré stravy. Není určen dětem do 3 let. Vždy jej skladujte mimo dosah dětí. Těhotné a kojící ženy smějí užívat Mobivenal pouze po konzultaci se svým lékařem. Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních tří měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Po aplikaci vakciny (15.11.)bylo dceři mdlo, za cca 24 hod. se dostavily horečky - max. 39°C, které stále přetrvávají (18.11.). Kromě tlaku za očima si na nic jiného nestěžuje. Co vy na to ???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Dcera přežila bez zřetelných následků, horečky po 4 dnech opadly, bolesti hlavy a nemožnost hýbat očima ustoupily, jen se 20.11,07 osypala po celém trupu (splývající makulózní vyrážka). Nedokáži určit, zda se jednalo o reakci na Silgard, v okolí však nikdo jiný podobné obtíže neměl, což by se v případě virózy dalo očekávat....

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Co je Detralex a k čemu se používá

Detralex je venotonikum, vazoprotektivum, které zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost cév. Omezuje tvorbu otoků a má protizánětlivý účinek.
Přípravek se užívá u dospělých pacientů k léčbě chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: pocit tíhy v nohou, bolest, noční křeče, edém, trofické změny (tj. obtíže výživy a růstu tkání), včetně bércového vředu. Je používán také pro léčbu hemoroidů (tj. uzlovitých žilních rozšířenin v oblasti konečníku).

Zdroj: Detralex - příbalový leták

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÁ MOČOVINA U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Hodnota močoviny u psa 7.7 je úplně normální- nejde o zvýšené hodnoty. O zvýšené hodnoty jde až pokud je močovina 10 a více.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivka.

Ano, může, zánět v tlamě způsobí, že bakterie se dále roznášejí krevním oběhem, takže ledviny pak jsou více zatížené. A také polykáním se bakterie dostávají do trávicího traktu, takže se mohou vyskytnout trávicí obtíže.
Alespo%n takto mně to vysvětlil náš veterinární lékař.
Proto je důležité dbát na hygienu dutiny ústní.

Zdroj: diskuze Zvýšená močovina u psa

Mobivenal micro zkušenosti

V produktu Mobivenal micro je 80 % všech částic menších než 2 mikrony a nejsou zde částice větší než 5 mikronů, což je cca 50x méně než průměr lidského vlasu. Takový stupeň mikronizace nebývá u podobných produktů obvyklý. U produktů s větší velikostí částic dochází k vstřebání menšího množství. Mobiven během půl až jednoho dne pomáhá při bolestivém zánětu žil. Má rychlejší účinek na bolestivé otoky a záněty dolních končetin. Je velmi účinný pří potížích s hemoroidy.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Možné nežádoucí účinky

Podobně jako všechny léky, může mít i Detralex nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Četnost možných nežádoucích účinků jmenovaných níže je definovaná na základě následujících zvyklostí:

  • velmi časté (vyskytují se u více než 1 pacienta z 10)
  • časté (vyskytují se u 1 až 10 pacientů ze 100)
  • méně časté (vyskytují se u 1 až 10 pacientů z 1000)
  • vzácné (vyskytují se u 1 až 10 pacientů z 10000)
  • velmi vzácné (vyskytují se u méně než 1 pacienta z 10000)
  • není známo (četnost nelze z dostupných údajů určit)

Tyto nežádoucí účinky mohou zahrnovat:

Časté nežádoucí účinky:

Průjem, obtíže při trávení, nevolnost, zvracení

Méně časté nežádoucí účinky:

Zánět tlustého střeva

Vzácné nežádoucí účinky:

Závratě, bolest hlavy, pocit neklidu, vyrážka, svědění, kopřivka

Nežádoucí účinky s neznámou frekvencí:

Bolest břicha. Ojedinělý otok obličeje, rtů, víček. Výjimečně Quinckeho edém (náhlý otok obličeje, rtů, úst, jazyka nebo krku, který může způsobit obtíže při dýchání).

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři, lékárníkovi nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Zdroj: Detralex - příbalový leták

Léčba

Obecně se doporučuje při výskytu svědivých červených fleků v obličeji používat přírodní kosmetické výrobky. S výběrem kosmetiky byste měli být opatrní, jelikož i tyto výrobky mohou obsahovat chemické látky, které mohou vyvolat tyto obtíže. Pokožka potřebuje dostatek výživných látek, proto dbejte na zdravou stravu, která obsahuje vyváženou část čerstvé zeleniny a ovoce. Vyhýbat byste se měli kořeněným jídlům, sladkostem a sušenkám. Dostatečnou hydrataci pleti zajistíte příjmem čisté vody v přiměřeném množství.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Nutrition capillaire – použití

Je určen na problémy s nečistou pletí, vlasy a nehty, které jsou časté. Nejčastěji tyto obtíže způsobuje nevyvážená strava, která postrádá některé důležité látky.

Výborně se hodí jako doplněk k řešení různých zdravotních či jiných problémů (například problematická pleť, špatná kvalita vlasů, nehtů, křečové žíly nebo potíže s klouby a chrupavkami). Komplexní antioxidanty neutralizují účinky volných radikálů a tím chrání naše tělo před nemocemi a zpomalují proces stárnutí. V kapslích či tabletách je pomoc „přímo ušitá na míru“.

Zdroj: Nutrition capillaire

Nebezpečí po odběru krve

Mez rizika spojená s odběrem krve ze žíly patří:

  • lehké nebo mírné nepohodlí v místě vpichu,
  • slabé závratě (pravděpodobnost výskytu je možné snížit dostatečným příjmem tekutin – doporučují se neslazené nápoje),
  • bolest,
  • modřina nebo krvácení v místě, ze kterého byla krev odebrána.

Riziko vzniku infekce v místě vpichu je minimální. V rámci prevence a minimalizace výskytu těchto rizik se dodržují stanovené standardní postupy a opatření desinfekce.

Odběr nepředstavuje žádné zvýšené riziko u těhotných žen.

Pokud po zákroku pociťujete jakékoli nepohodlí či obtíže, informujte svého lékaře.

Zdroj: Poliklininka Karlovo náměstí odběry krve

Bolest jazyka a krku

Bolest jazyka a krku může signalizovat zánět hltanu neboli faryngitidu. Pokud je onemocnění infekčního původu, je vyvoláno viry. Onemocnění může být také způsobeno neinfekčním drážděním, například nevyhovujícím mikroklimatem. Po virové infekci horních cest dýchacích mohou určité obtíže přetrvávat i 2–3 týdny. Dbejte o řádné nosní dýchání (je-li nahrazeno dýcháním ústy, může být tento stav jednou z příčin udržování bolesti jazyka, hltan je drážděn vzduchem, který nebyl řasinkovou výstelkou nosní dutiny řádně předehřátý, zvlhčený, očištěný), snažte se důkladně větrat, zvlhčovat vzduch, dodržujte pravidelný pitný režim.

Zdroj: Bolest jazyka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP